Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Charlie Sheen
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 27, 2017 3:16 pm

Traziti igrace prvenstveno koji imaju potencijal koji zele da napreduju i kojima ova liga nije plafon i sa bar dva grama mozga.

delinjo
Kontakt:

čet apr 27, 2017 3:21 pm

Leon_Professional je napisao/la:
čet apr 27, 2017 3:01 pm
Meni nije jasno kako s tim igracima iz federalne lige smo mi na 1. mjestu i jos smo istopili 11 bodova.
Stvarno mi nije jasno, bolje receno nepojmljivo.

Previse se gleda Liga Prvaka i Sport klub. :kafa:
da se ne lazemo taj sa tvoj avatara i jest za federacije ...a kad me vec pitas kako smo istopili....zato sto je liga jedna obicna kurcina i sto su ostali losiji i slabiji od nas ...mi smo manje losi ...i to je to...a do kraja ima jos 5 kola pa cemo vidjeti...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Pompey
Kontakt:

čet apr 27, 2017 3:32 pm

ChWilla je napisao/la:
čet apr 27, 2017 3:14 pm
kad četiri izvođača za nas fulaju četiri penala, jasno je da je psiha veći problem od nogu i pluća u svakom slučaju.
Slavko je jedne prilike dao i izjavu o tim izvodjacima penala. Ono u stilu, imamo 3 igraca koji su zaduzeni za penale, pa kad prvi promasi, onda sljedeci suta , pa kad sljedeci promasi, onda suta novi.... To mi je malo glupo. Svaki klub ima covjeka koji je zaduzen za penale i nema dalje. On suta penal i tjt. Ne mogu da vjerujem da ne moze neko, bar neko dati gol iz penala. A ove sezone se realizovao samo onaj penal protiv Metalleghea na Grbavici.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

ChWilla
Kontakt:

čet apr 27, 2017 3:34 pm

i u mostaru.
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 27, 2017 3:34 pm

delinjo je napisao/la:
čet apr 27, 2017 3:21 pm
čet apr 27, 2017 3:01 pm
Meni nije jasno kako s tim igracima iz federalne lige smo mi na 1. mjestu i jos smo istopili 11 bodova.
Stvarno mi nije jasno, bolje receno nepojmljivo.

Previse se gleda Liga Prvaka i Sport klub. :kafa:
da se ne lazemo taj sa tvoj avatara i jest za federacije ...a kad me vec pitas kako smo istopili....zato sto je liga jedna obicna kurcina i sto su ostali losiji i slabiji od nas ...mi smo manje losi ...i to je to...a do kraja ima jos 5 kola pa cemo vidjeti...
Zato ti i kazem da se previse gleda Liga Prvaka. Ne mozemo mi imati igrace za Evropu, tj. igrace kao Astana, Dinamo, Rijeka a cijela liga karina.
Ako je on za Federaciju ne znam ko ce ostat u ovoj ligi, ili mislis neka druga liga Hrvatske..
Uporedite nasu ekipu s ostalim iz lige i vidjet cete da nema drasticno boljih, zato smo i prvi

A da me pitas da li je ovo sto zelim gledati, naravno da nije, ali ne moze odjednom. Nemamo ni para, ni igara u Evropi da privuces igrace.
Primjer Miro: Eto vidjet cemo gdje ce otici. Kod nas je najbolji ali u Srbiji i Hrvatskoj ne bi bio. A i njeg ne bi mogao dovesti da nije onako pao. Msm da je sve receno. N moze preko noc i kanite se TV-a , mi smo najgora liga i shvatite to.

LARSSON
Kontakt:

čet apr 27, 2017 3:35 pm

Željo i Fulham, nema dalje.

kremenko

čet apr 27, 2017 3:37 pm

phpBB [video]

Ko ne moze da trci,ne moze da igra,ne moze da misli,ne moze nista.
Slavko pricu o fizickoj spremi moze okaciti macku o rep,da ne kazem da je nabije na neku stvar.
Igraci su nam na aparatima zbog ritma subota-srijeda,respiratori im trebaju.
A ostalo jos 5 najvaznijih utakmica do kraja sezone.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

sergejevic

čet apr 27, 2017 3:54 pm

Pa htjeli mi ili ne slijedi nam rekonstrukcija ekipe. Odlaze Miro, Lendric, Kerla, Boccaccini sigurno, vjerovatno i Bekric. Stojanovic, Zeba, Bogicevic Nikolic igraju mozda i posljednju ozbiljniju sezonu, po njima se i vidi da nije to to. Svi oni imaju odredjeni kvalitet za ovu ligu i na momente djeluju dobro za ekipu, ali na duze staze, pod velikim pritiskom i protiv agresivnih protivnika jednostavno ne mogu. Sta ces ti tu ako je neko u najboljim godinama, poletan, brz mozes malo na iskustvo, ali vidjeli smo sinoc Bogija u onom duelu. Zeba se nije vidio na terenu. Loncar mlad igrac, zeljan lopte, zuji ne staje, Zlomislic u najboljim godinama i odlican igrac uopsteno jednostavno su pojeli nas vezni red. Blagojevic i Markovic su tu oko 30 godina i siguran sam da bi vrlo rado otisli da nesto zarade jer je njima zadnji voz za tako nesto. Ko zna da li se razmislja o prodaji Kjosevskog, mada sve i da se ne razmislja ako neko ponudi dobre pare klubu i njemu tesko ce ostati ovdje. Radinovic nije pokazao da zasluzuje nositi plavi dres. Nije mogao izboriti ozbiljnu minutazu u ovakvom rasporedu u ovakvoj konkurenciji, jednostavno nema vise sta traziti ovdje. Kup je bio idealna prilika da se Zeric, Osmankovic, pa mozda i Besirevic uguraju u prvi tim. Morali su dobiti sansu i to je kardinalna greska Petrovica. Ko ce nama igrati sljedece sezone? Borili smo se u kupu i ispostavilo se da je bila losa odluka, mnogo vise smo izgubili sinoc od "samo jedne utakmice".

Sve i da osvojimo titulu sada to ce vise biti sretno i rekao bih slucajno nego sto smo napravili ozbiljan projekat. Vjerovatno ce uprava biti najzasluznija za taj uspjeh, jer smo na osnovu te euforije, atmosfere, marketinga uspjeli pobjediti neke utakmice. Sportski segment je opet lutao i jos uvijek luta. Kako god se zavrsi ova sezona mora se sjesti i napraviti ozbiljan plan. Osmisliti dugorocan projekat, stvarati mladu i dobru ekipu, zadrzati ih sto duze zajedno i napasti iskorak u Evropi. Bogi, Kerla, Zeba, Bekric, Nikolic, Stojanovic su odigrali hrpu tih utakmica i nisu nista ozbiljno napravili, a mi ih konstantno vracamo s nadom da su oni ti koji ce donjeti iskorak. Zapravo su daleko od toga. Stevanovic, Zlomislic, Vukotic, Ordagic, Menalo, Kuzmanovic, Subic i slicni su igraci koji imaju sta traziti u ozbiljnim utakmicama. Treba raditi na tome da njih i slicne njima dovedemo u Zelju, da se okupi ozbiljan strucni stab koji ce od njih napraviti kompaktnu ekipu i onda cemo mozda i gledati fudbal na stadionu. Ovo sto se igra danas(ne mislim samo na nasu ekipu) je neozbiljno za bilo kakav iskorak. Ganjacemo se ovako ko bude najmanje los proglasit ce se sampionom i odigrati dvije utakmice u Evropi uz zelju da se casno ispadne u najboljem slucaju. Na mladim igracima se moze i zaraditi, na taj nacin se povecava budzet kojeg mnogi uzmaju kao paralelu izmedju nas i klubova koji naprave nesto vani. Ako tebi najbolji igrac ode za badava na kraju sezone ili se penzionise jer ima oko 35 godina onda si u teskoj situaciji. To je zacarani krug iz kojeg se tesko izlazi. Mi vrlo dobro znamo kako je to jos od vremena Amara. Ovdje osvoji nesto na misice, snagu i ime, nismo uspjeli prodati nikoga od tih igraca, opet se skrpi za ligu i tako u krug. Istina je da je tada falilo i srece, povrijedili su se oni koji su trebali otici, ali i sreca je sastavni dio sporta. Mnogo godina smo igrali i jos od onih utakmica s pocetka milenija najvise smo napravili pod Odovicem. To je ono sto sam spominjao jer Bajic, Amir, Dado, Memija, Kvesic, Bogdanovic, Beganovic, pa i Djelmic, Blagojevic i Kosoric tada nisu bili toliko stari, mogu odigrati ozbiljnu utakmicu. Oni se mogu upustiti u trcanje i pokrivanje terena, mogu odgovoriti na svaku igru protivnika, imaju brzinu, imaju pluca, imaju taj psiholoski plus. Mozak na teske situacije gleda na dva nacina. Nekome je stres, a nekome izazov. Ti momci bi te utakmice shvatili kao izazov i priliku da se nekome dokazu i da se nadigravaju. Ovi nasi danas samo gledaju da nekoga opale laktom, a to je vani crveni karton ili slicne gluposti koje samo kod nas prolaze.

Okolele
Kontakt:

čet apr 27, 2017 3:54 pm

Svaka utakmica je najvaznija..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:02 pm

Ma starohani ne mogu trcati, ali Slavko i klub su pod pritiskom i okrenuli su se iskusnijim igracima.

Primjer je Evropa kad smo s rastrcanijom dijecom, igracima skoro pa prosli Standard a prije toga si primao petarde i slicno. Sad kad bi otisli u Evropu ljudi bi nas natrpali. Kako rece @Delinjo, Markovic dok bi se okreno Brazilac bi zabio golcinu. Kerla i Bogi se muce sa iole brzim igracima u ovoj ligi a kamoli tamo s nekim crncima, latino amerikancima,...

Kad vec kapitalce ne mozemo dovest, ganjaj najbolje i mladje iz ove lige. Napravi neku viziju i put kojim ces ici, pa postepeno napreduj prodajom mladih i usmjeravanjem tih sredstava na ostale mladje i pokojeg kapitalca.

Jaozinho22

čet apr 27, 2017 4:16 pm

Ma starohani ne mogu trcati, ali Slavko i klub su pod pritiskom i okrenuli su se iskusnijim igracima.

Primjer je Evropa kad smo s rastrcanijom dijecom, igracima skoro pa prosli Standard a prije toga si primao petarde i slicno. Sad kad bi otisli u Evropu ljudi bi nas natrpali. Kako rece @Delinjo, Markovic dok bi se okreno Brazilac bi zabio golcinu. Kerla i Bogi se muce sa iole brzim igracima u ovoj ligi a kamoli tamo s nekim crncima, latino amerikancima,...

Kad vec kapitalce ne mozemo dovest, ganjaj najbolje i mladje iz ove lige. Napravi neku viziju i put kojim ces ici, pa postepeno napreduj prodajom mladih i usmjeravanjem tih sredstava na ostale mladje i pokojeg kapitalca.
Mi nemamo nikakvog sistema ni u transferima ni u ekipi. Petrović sinoć spominje neki sistem :D Koji sistem? Nabij loptu na Miru,dodaj Miri nek ubaci il nek izmulja nešto il da nam Zeba donese bodove...Šta će biti kad ne bude Mire,Zebe i Lendre ? Mislite li da ćemo naći bolje igrače individualno od njih ? Nećemo,sigurno ! Ponovo smo neizbalansirani,imaš jednog ljevaka u ekipi,sve iste veznjake,nemaš djece na mapi jer kao oni ne mogu a Stojanović može :lol
Sve u svemu još jedan veoma bitan prelazni rok pred nama,mada nije samo pred nama i ostalim klubovima odlaze bitni igrači,Zrinji odoše Tomic,Petrak,Mešanović i Pirić,Sarajevu ode Duljević i ako uspiju koga prodat,Široki ide isto na rekonstrukciju,Slobodi odoše svi bitni...Krupa će gledat da unovči ove mladiće,Radnik je svakako neizbalansiran nabacali su svakakvih igrača.... Sve u pet deka kad se sagleda...
Sada je najbitnije skupit redove, osvojit titulu pa ćemo glagoljat o igračima poslije proslave ! :D
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Charlie Sheen
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:20 pm

privesti sezonu kraju pa onda o tome razmisljati.

ChWilla
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:28 pm

priča o našoj djeci ima koliko hoćeš elemenata balkanskog licemjerja, kao i mnogo njih koje se stalno vrte. ja ne sumnjam u vas koji ovdje pišete, ali kad su ekipu nosila naša djeca posjete su bile mizerne. a kad si početkom 2016. nabacao deset pojačanja (zvučnih za naše uslove, iako se većina njih nije pokazala dobro) na trening utakmicu je došlo ljudi k'o na neke prave...
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:33 pm

Ima toga, ali smo se pravo kurcili s tim. Puna nam usta bila te price :D
Ne mozes ni onako, ali treba napraviti neki balans.

gost_manje
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:34 pm

Upravo tako - i po meni je u najmanju ruku degutantno što se konstantno upućuju kritike na račun Slavke, a kada je dolazilo bio nam je bare-bare sa Mojsijem. I svi, ama baš svi, su tada govorili da mu ne treba suditi na kraju ove sezone nego ga pustiti da odradi bar još jednu sezonu pa onda poravnati račune, a to se govorilo jer je slabo ko i vjerovao da možemo izboriti Evropu (a, da se ne lažemo, bila nam je prpa i za ligu za prvaka). Evo 5 kola prije kraja, držimo prvo mjesto i pljujemo po Ćeli - nije nam fazon.

Što se 'kapitalaca' tiče, mi njih za sada ne možemo ni zadržati, a kamoli dovesti. Klasičan primjer je Miro, a po meni on je u našoj ekipi trenutno jedini igrač koji pravi vidnu razliku na terenu, i garantujem da bismo bez njega bili otprilike u situaciji gdje je sada Radnik, Sloboda, itd. Ne kažem da trebamo imati 11 onakvih u ekipi, u tom slučaju bismo se zajebavali u ligi - što je naravno SciFi domen. Ja bih sjeo i plakao kad skontam da ću njega gledati u Željinom dresu još najviše 450 minuta.

Idemo izgurati ovo do kraja, sve je toliko nepredvidivo da nam ni pobjeda ni poraz u nedjelju ne otkrivaju previše toga vezano za titulu - obzirom da tri prvoplasirane ekipe igraju do kraja svako sa svakim, a tu su i ostale ekipe koje uopće ne zaostaju previše po pitanju kvaliteta. Treba nam (i igračima i navijačima) pobjednički mentalitet do kraja, jer bez toga nemamo šanse. Najviše od svega mi smeta što kroz 7 dana 2/3 navijača promijeni mišljenje o stručnom štabu i igračima - a to je po meni jedino pokazatelj nepovjerenja. Ako je tako, brate dragi, i kad nam ide i kad gubimo treba reći 'Ja ne vjerujem da ova ekipa može nešto napraviti'. A mijenjanje stavova, 'strana', nazovite to kako hoćete, iz sedmice u sedmicu je hinjski.

Naravno da se o kvalitetu ove ekipe da diskutovati, u svakom smislu, ali ja u njih, zajedno sa stručnim štabom, vjerujem - i tako će biti do kraja, bez obzira na jučer, bez obzira na nedjelju. Zadnje kolo na Grbavici slavimo titulu, i to slavlje počinje prije prvog sudijskog zvižduka jer nam rezultat te utakmice ništa neće značiti. Citirat ćemo se za okruglo mjesec dana, ili malo manje. :)

zubanovic89
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:36 pm

Ja sam odlucio juce da ne ulazim na forum :D
Mogu samo reci da mi je drago sto smo ispali iz kupa, cim smo primil gol znao sam da nema povratka, bezveze smo upirali, bolje da je ostalo 1:0, ovako mi ko fol napdamo oni nam ga uvaljuju. Drago mi je iz razloga sto mi realno nemamo ekipu za dva fronta, mi nemamo ekipu ni za jedan front, imamo jedva za Europu. Nekim cudom, izvukli smo se iz ambisa, uhvatili mjesto za fin kes na ljeto i sad treba da samo privedemo sezonu do kraja. Po meni, ako vec imamo priliku trebali smo da se odavno fokusiramo na prvenstvo (govorio sam da je greska i u Siroom sto nije igrao drugi tim). Nama trebaju dvije pobjede za titulu, Sloboda u Tuzli i Zrinjski ovdje. Da li to mozemo, ne znam. Ali, ako uspijemo, treba da budete svjesni da ce to da bude titula sa ubjedljivo najjeftinijim timom u historiji Zelje. Koliko god ne izgleda tako, mi smo debelo srezali troskove za ekipu ove godine, sto treba da nas raduje. Jer sa Europom, na ljeto, povecava se budzet i dovode se bolji, mladji, brzi i spretniji igraci. Titula bi vise bila premija za nas navijace i za upravu za posao koji su uradili u zadnje dvije godine nego za tim, koji objektivno nije zasluzio to tokom citave sezone. Takodjer, drago mi je da smo izgubili u kupu jer sad htjeli ne htjeli moraju zapeti 200% protiv Slobode jer im niko nece doci iducu utakmicu na Grbabici ako izgube.

Evidentno je da tim ne valja, da je prosjecan i star, i ja vjerujem da i citava logistika Zelje to zna i da ce se taj poblem adekvatno rijesiti naredni prelazni rok. Dobar stoper, bekovi, zadnji vezni, napadac, krila, sve nam treba ali mladi igraci, dugorocno isplativi.

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:41 pm

Jako dobra analiza.Nebi bilo zgoreg je pogledati.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

avlami97
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:52 pm

Jucerasnja tekma ne mora nista da znaci. Utakmica nije posteno ni pocela,

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet apr 27, 2017 4:56 pm

ostalo je jos 450 minuta ovog prvenstva... imamo 5 utakmica u 26 dana... meni ovo proljetno prvenstvo brzo prolazi...
100/94/37/34 - i to je to!

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet apr 27, 2017 5:01 pm

avlami97 je napisao/la:Jucerasnja tekma ne mora nista da znaci. Utakmica nije posteno ni pocela,

a semafor nam je govorio da smo u zaostatkku, ne 2, nego 4 gola.

Pogledajte izvjestaj protiv pita, zavrseno nulom, a ekstra tekma. Igraci znaju da igraju i mogu da trce, cak i sa igracem manje.

Kucam na ovo govno od tel., pa se ne snalazim najbolje, te vam se izvinjavam.

Neka neko postavi izvjestaj sa pitarima, vjerjte da ce vas oraspoloziti. slika 1921.ba.

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava