Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 21, 2017 9:29 am

Sehic, Cocalic, Colic, Svraka, Jamak, Dino Muharemovic je samo ono ako gledamo prije desetak godina.
Prije toga neposredno poslije rata su nas nosila nasa djeca, Buki, Guso, Zuban, Zeric, Kunic, poslije njih je data sansa 16-godisnjem Emiru Hadzicu, poslije njega 18-godisnjem Dzeki. Amar je gurao mladog Colica, Sehu, dao sansu Hajradinovicu, uvodio ove nove, Zola je tu, mogao bih do sutra i prekosutra da nabrajam.
Zera i Kemo su prije 2 godine mogli dobiti Viteza i tamo i vamo uz Dadu, Amira, Rikija, Memiju, Dzenisa, danas kao nisu dobri.
Pa mi od Dade nemamo covjeka koji ce sutati sa 20 metara i zabiti, takvog igraca nema. Kemo truhne na klupi a vidi se da hoce i da zna, ali mu se ne daje sansa, Zeri isto tako, zbog toga bi bilo dobro prikljuciti Adu Adzema prvoj ekipi jer on zna sa tom djecom, on je uveo najveci broj mladih i afirmisao ih, a Oda im puko glazuru, on je sve to prosao sam u Zelji, zna kako ide taj proces.
Nije bas da Zeric, Kemo ne znaju, ili nemaju kvalitet, njih treba dozirano gurati ali ili se nema prostora. U kupu se vidjelo da mogu, Kemo je na derbiju pokazao da mogu i bilo je prostora da im se da neka minuta, ali Slavko je starmodan trener koji ne rotira cesto, koji rijetko pravi izmjene na utakmici, jer vrlo cesto ne uradi ni sve tri izmjene.
Nema vise ni bezze ekipa da vodis 2-0 pa da das sansu Zericu, ili Kemi. Teska je situacija i valja stisnuti muda.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 21, 2017 9:45 am

Jbt sutra igramo mozda najbitniju utakmicu u sezoni a razvezala se beapotrebna prica...
Ovdje o djeci a tamo o Slavki "ublehi"...
Nevjerovatno kakvi smo.....
SUTRA IGRA ŽELJO!
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teteac8684
Kontakt:

pet apr 21, 2017 9:49 am

Zar nije prekosutra? :D

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet apr 21, 2017 9:51 am

viewtopic.php?f=51&t=152&p=187410#p187410

statistika protiv radnika, lista strijelaca i spisak kartonisanih igraca...
100/94/37/34 - i to je to!

Ajzea
Kontakt:

Vjerujem da smo svi neraspolozeni zbog padavina koje na kraju krajeva i odlozise utakmicu. Naravno, to nije razlog da se ne oraspolozimo. Hajmo se kolektivno prisjetiti i nasmijati clanku o propasti dinastije MisimovicA HAHAHAHAHHAHHAAHAHAHHAAAAHAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAAHHAHHAHAHAAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHH

Dzezvar
Kontakt:

Svejedno bitno je da igra

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 21, 2017 9:52 am

Ajzea je napisao/la:
Vjerujem da smo svi neraspolozeni zbog padavina koje na kraju krajeva i odlozise utakmicu. Naravno, to nije razlog da se ne oraspolozimo. Hajmo se kolektivno prisjetiti i nasmijati clanku o propasti dinastije MisimovicA HAHAHAHAHHAHHAAHAHAHHAAAAHAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAAHHAHHAHAHAAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHH
Aaaaajjjjoooojjjjjjjjjj

vrbanjusa
Kontakt:

pet apr 21, 2017 10:17 am

Ajzea je napisao/la:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
21 10 4

Petrović Slavko

Dominic
Kontakt:

pet apr 21, 2017 10:23 am

Elegant je napisao/la:
čet apr 20, 2017 8:18 pm
Dominic je napisao/la:
čet apr 20, 2017 8:06 pm
Prijedlog redakciji ovog portala da se raspitaju u FS BIH sta sadrzi ''Forward'' program FIFA za pomoc infrastrukturi na stadionima u BiH o cemu je danas pricano na sjednici IO FS BiH i objave prilog o tome! Valjda ne treba govoriti zasto je to vazno za nas klub.
http://www.fifa.com/development/fifa-fo ... index.html

Uglavnom svaka asocijacia (fudbalski savezi drzava) bi treble da dobiju pare koje treba usmjeriti u razvoj infrastrukure sa naglaskom na terene, zenske pogone...itd.

750.000 $ bi dobili a onda bi to savez usmjeri npr. na sanaciju nekog terena na nekom stadionu, popravku necega na nekom stadionu. A mi svi znamo kako kod nas ide sa parama i gdje zavrse.
Znam to, svako to moze izguglati i s bazicnim znanjem engleskog ali sam mislio da se sazna kako misle kao Savez participirati u tom projektu, koliko ce biti rasporedjeno po RS i F BiH, koliko najvise mogu dobiti klubovi, sta ce odluciti u raspodjeli, da li je dotjerivanje terena ispred reflektora i krova na tribinama, kakve su sanse Zelje da udje u taj projekat. To bi bilo dobro doznati iz Saveza.
Zadnja izmjena: Dominic, dana/u pet apr 21, 2017 11:28 am, ukupno mijenjano 1 put.

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 21, 2017 10:31 am

Ajzea je napisao/la:
Mislim da pretjerujemo, dok ne vidim link da je neko stvarno to napisao, ne vjerujem. Dajte neki dokaz/link
5. - 7. Okt 1992.

dres_na_pruge
Kontakt:

pet apr 21, 2017 10:37 am

Plavi orkestar je napisao/la:
čet apr 20, 2017 11:56 pm
Nisu igraci od gline pa da se mogu napraviti.Masa je stvari koje utjecu na kvalitet onoga koji se bavi fudbalom.Sama naša drzava nije više podobno tlo za bilo kakav sport pa i fudbal.Vecina mladih ljudi je vec u ranoj mladosti u takvom stanju da nema šanse za bilo kakvo ozbiljno bavljenje bilo kakvim sportom svi znate zašto da ne nabrajam.U svakom fudbalskom timu ti treba,sem nekoliko znalaca,nekoliko trkaca koji 90 minuta špartaju od 16 do 16,ne moraju biti zongleri sa loptom,samo puni snage i mi takvog od Meše Bazdarevica ne nafatasmo.Da bi bio takav potrebno je biti zdrav,voditi zdrav zivot,voditi zdravu ishranu i trenirati ne samo na treningu nego individualno,sa rajom...Danas je vecini njih i na trening mrsko doci.Igrao sam fudbal,odigraš 90 minuta i poslije sa rajom još dva sata a danas riknu poslije 60 minuta i onda se traze opravdanja a sve profesionalci.Ma bolan ili mozeš ili ne.Slavko najbolje vidi i zna hoce li Beširevica vjetar otpuhati kad pored njega naleti kakvo krilo sa domaceg kajmaka ili ne.Stara je on škola i tezi tome da ima fizicki jaku ekipu ali to teško uspjeva ostvariti jer je zatekao što je zatekao.Naša djeca vec od pionirskog uzrasta moraju povesti o svemu racuna ako hoce od fudbala da zive a to košta a vecina roditelja nije u stanju da to djetetu priušti i vec se u startu ta djeca limitiraju za dalje,nema popravke.Samo zagadjenje zraka u Sarajevu u zimskom periodu toj djeci smanjuje kapacitet pluca koji se kasnije odrazava na ono trcanje od 16 do 16 jer je njih 80 % provelo djetinjstvo na inhalatorima.O nacinu ishrane,odgoju,obrazovanju,nacinu zivota...da i ne govorim koliko utjecu na mladu osobu.Samo ce se rijetki periodicno pojavljivati kao nadprosjecni i odlaziti tamo negdje napredovati.Moramo se pomiriti sa tim.Drzavu interesuju samo porezi i akcize i kako dodatno opeljušiti gradjane a zarad licnih interesa,njih sport,omladina i njihov pravilan rast,razvoj u zdravoj sredini ne interesuje.Da imaju imalo sluha nebi njima Zeljo milione uplacivao nego bi te milione upotrijebio za poboljšanje infrastrukture za treninge mladih i ulagao u te mlade naraštaje.
Što volim kad naletim na ovakav post,tačno mi dođe da ga citiram,nevidi zašto bi se opirao :D

chile
Kontakt:

pet apr 21, 2017 10:44 am

Meni bi bilo logicno da se ovo kolo odgodi. Ipak je dio godine kada nije uobicajen ovoliki snijeg i gdje god je padao ciscenje istog ce terene sjebati da se nece oporaviti do kraja sezone. A i onako su nam tereni savrseni.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Hadzijalagic
Kontakt:

pet apr 21, 2017 10:47 am

chile je napisao/la:
Meni bi bilo logicno da se ovo kolo odgodi. Ipak je dio godine kada nije uobicajen ovoliki snijeg i gdje god je padao ciscenje istog ce terene sjebati da se nece oporaviti do kraja sezone. A i onako su nam tereni savrseni.
Samo je u Sa snijeg :D
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet apr 21, 2017 10:49 am

Hadzijalagic je napisao/la:
chile je napisao/la:
Ja gledah slike iz Tuzle nije puno bolje nego kod nas.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet apr 21, 2017 11:01 am

chile je napisao/la:
pet apr 21, 2017 10:49 am
Hadzijalagic je napisao/la:
chile je napisao/la:
Ja gledah slike iz Tuzle nije puno bolje nego kod nas.
U Tuzli 5cm.. Bice tereni katastrofa ali bice i tamo gdje nije bilo snijega jer je palo dosta kise.. Ali igralo se i u gorim uslovima.. Sto se nas tice kvalitet terena nam, meni se cini, ne pretsavlja puno.. Najbolju utakmicu u sezoni smo odigrali u kaljuzi pod Bijelim Brijegom a i more sansi smo napravili u slicnim uslovima u kupu u Bijeljini.. Nadam se samo da nece biti kakvih povreda..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 21, 2017 11:06 am

Ma lakse se Krupi odbraniti po losem terenu. Opet losiji je ovdje, u Tuzli nego u Bjeljini. Bit ce zanimljivo ovo kolo, moramo dobiti.

zeljeznicka21

pet apr 21, 2017 11:31 am

evo gledam sad, mladi Salzburga u polufinalu lige prvaka sa Barcom, je li moguce da su to oni sto su protiv nas igrali ? zna li neko je li ovo u19 ili u 21
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Pompey
Kontakt:

pet apr 21, 2017 11:44 am

Da i ja kazem koju o ovim mladim igracima.
Kako bi se dodatno razvio i unaprijedio fudbal u ovoj drzavi, misljenja sam da je potrebno i malo mijenjati pravila u savezu.
Prije svega trebao bi se povecati broj mladih, u23 igraca u svakom timu. Znaci treneri su duzni za utakmicu registrovati najmanje, pa hajmo reci 7,8 igraca(od 18 igraca koliko se i prijavljuje). I nema... dakle svaki klub to mora ispostovati. Na taj nacin klubovi bi vise paznje posvecivali na mlade igrace iz svojih omladinskih pogona, a manje bi se dovodili ti neki, sto bi se reklo, polovnjaci iz susjednih nam drzava koji dolaze kod nas i samo uzimaju mjesto nasoj omladini. Ne govorim ovo samo za Zelju, vec i za sve klubove u BiH.
Isto tako, misljenja sam da bi se trebalo zabraniti odlazak igraca iz BiH prije navrsene 23. godine (ko prije u Jugi kad je valjda bilo pravilo 28 godina, ali ne znam tacno, nisam ja tad bio ni u planu :D ). Eto i Baja i Amir su otisli sa 20, odnosno 19 godina, i ide im dobro ide hvala Bogu, ali meni je nekako grehota da svi igraci koji iole valjaju odu nakon jedva godinu dana igranja za klub. Ovim pravilom bi se dobio i kontinuitet, imao bi jednu ekipu 2,3 godine uz neke sitnije promjene i jos ako imas dobru generaciju igraca, a Bogami ima dosta talentovanih mladica u drzavi, onda bi se moglo i nadati tom nekom iskoraku na evropskoj sceni. Naravno, glava je najveci problem kod nase djece, za to su prije svega zaduzeni roditelji tj. kucni odgoj. Takodjer uz dobrog klupskog psihologa i trenera bi se znatno moglo uticati i na ove danasnje "mlade ufurane zvijezdice".
Ima tu jos nekih stvari, al ovo je ono sto meni odmah na prvu pada na pamet. Mislim da bi se znatno poboljsala i liga, reprezentacija bi imala dobru bazu u domacem prvenstvu, a svi klubovi bi vise radili na tom razvoju omladinskog pogona, a manje bi gledali imali kojeg starijeg, "iskusnijeg" a da je bez ugovora. Kad gledam neke igrace kako u nasem klubu, a tako i u ostalim kako igraju.... nema tu nekog mudrovanja, i nekih aman poteza zbog koji su to oni nesto bolji od omladinaca. Okreni, dodaj prvom do sebe, vrati nazad, frljoka gore, frljoka dole.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 21, 2017 11:46 am

19adi21 je napisao/la:
pet apr 21, 2017 11:31 am
evo gledam sad, mladi Salzburga u polufinalu lige prvaka sa Barcom, je li moguce da su to oni sto su protiv nas igrali ? zna li neko je li ovo u19 ili u 21
Mislim da nisu. Ima tu jos uvijek nekih koji su igrali protiv nas ali ih je dosta prebaceno u prvi ili drugi(Liefering) tim.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet apr 21, 2017 11:48 am

Mi smo narod koji voli da živi u zabludi, kako o nekim svakodnevnim stvarima tako i o činjenici da smo zemlja bogata sportskim talentom. Da, imamo mi jaku genetsku bazu za bavljenjem sportom ali taj talenat nije izražen kod svakog klinca koji se rodi na ovom prostoru, uobičajeno je mišljenje da svaki klinjo koji trenira je ekstra talentovan samo ne dobija priliku što je daleko od istine. U maksimumu igračkih kvaliteta taj talenat može biti do 30 % a kod nas je uobičajeno mišljenje da svaki klinjo ima tih 30% talenta u startu što je miljama daleko od realnosti a sve i da ima taj talenat on se ne može ispoljiti bez pravilnog rada na igračkim vještinama. U svijetu je pomjerana starosna granica da bi se taj talenat počeo brusiti što prije na 5 godina pa dječica, na koju se kod nas vrlo malo obraća pažnja, dobijaju priliku da što prije ispolje svoje mogućnosti i da klubovi u što ranijoj dobi razvoja kvalitetno selektuju OP. Da me nebi neko sad uhvtio u raskoraku i rekao da kudim samo naš OP da odmah kažem da je tako u cijeloj BiH, mi čak šta više i prednjačimo nad državom jer smo ipak smješteni u glavnom gradu i najjači smo klub ali ni mi nismo nešto puno odmakli iz sivila neuređene države. Ja bih na ovu temu mogao pričati danima ali ne mogu da objašnjavam onim koji neće da shvate i razumiju kompleksnost materije.
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava