Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 20, 2017 11:29 pm

naravno da se nije radilo amaterski što se samog fudbala tiče. ali bilo je koliko hoćeš stvari koje nisu fudbal, i stvari kojima nije mjesto ni u jednom savjesnom, uređenom kolektivu bio on fudbalski klub, fabrika ili firma. zbog najveće baze djece, brenda kluba i fudbalskog znanja većeg dijela ljudi naša škola je i tako bila najbolja. ali neke stvari su se jednostavno morale dokinuti i ukinuti.
gradi željo boli te *****

reks1
Kontakt:

čet apr 20, 2017 11:38 pm

E sad kako se pribliziti ovom mentalitetu igraca Ajaksa koji imaju igraca manje ,gube 3/0 ali ne gube glavu i na kraju zabiju 2 komada i prodju

Plavi orkestar
Kontakt:

čet apr 20, 2017 11:56 pm

Nisu igraci od gline pa da se mogu napraviti.Masa je stvari koje utjecu na kvalitet onoga koji se bavi fudbalom.Sama naša drzava nije više podobno tlo za bilo kakav sport pa i fudbal.Vecina mladih ljudi je vec u ranoj mladosti u takvom stanju da nema šanse za bilo kakvo ozbiljno bavljenje bilo kakvim sportom svi znate zašto da ne nabrajam.U svakom fudbalskom timu ti treba,sem nekoliko znalaca,nekoliko trkaca koji 90 minuta špartaju od 16 do 16,ne moraju biti zongleri sa loptom,samo puni snage i mi takvog od Meše Bazdarevica ne nafatasmo.Da bi bio takav potrebno je biti zdrav,voditi zdrav zivot,voditi zdravu ishranu i trenirati ne samo na treningu nego individualno,sa rajom...Danas je vecini njih i na trening mrsko doci.Igrao sam fudbal,odigraš 90 minuta i poslije sa rajom još dva sata a danas riknu poslije 60 minuta i onda se traze opravdanja a sve profesionalci.Ma bolan ili mozeš ili ne.Slavko najbolje vidi i zna hoce li Beširevica vjetar otpuhati kad pored njega naleti kakvo krilo sa domaceg kajmaka ili ne.Stara je on škola i tezi tome da ima fizicki jaku ekipu ali to teško uspjeva ostvariti jer je zatekao što je zatekao.Naša djeca vec od pionirskog uzrasta moraju povesti o svemu racuna ako hoce od fudbala da zive a to košta a vecina roditelja nije u stanju da to djetetu priušti i vec se u startu ta djeca limitiraju za dalje,nema popravke.Samo zagadjenje zraka u Sarajevu u zimskom periodu toj djeci smanjuje kapacitet pluca koji se kasnije odrazava na ono trcanje od 16 do 16 jer je njih 80 % provelo djetinjstvo na inhalatorima.O nacinu ishrane,odgoju,obrazovanju,nacinu zivota...da i ne govorim koliko utjecu na mladu osobu.Samo ce se rijetki periodicno pojavljivati kao nadprosjecni i odlaziti tamo negdje napredovati.Moramo se pomiriti sa tim.Drzavu interesuju samo porezi i akcize i kako dodatno opeljušiti gradjane a zarad licnih interesa,njih sport,omladina i njihov pravilan rast,razvoj u zdravoj sredini ne interesuje.Da imaju imalo sluha nebi njima Zeljo milione uplacivao nego bi te milione upotrijebio za poboljšanje infrastrukture za treninge mladih i ulagao u te mlade naraštaje.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plava Porodica
Kontakt:

čet apr 20, 2017 11:59 pm

Ono sto je sigurno, bar meni, je da se mora napraviti balans u generacijama seniorskog tima. Opcenito mnogo kaskamo za svim timovima lige po prosjeku godina. Eh, tu dolazimo do dolaska mladih nada BH fudbala iz raznoraznih krajeva , kojima je ponavljam, po svim osnovama Zeljo sada prvi pik u ovoj nasoj ligi, te vjerovatno vecim minutama Keme , eventualno Besirevica ili ko zna mozda i malog Ahmeda.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

chile
Kontakt:

pet apr 21, 2017 12:03 am

Budite malo iskreni prema sebi a i prema drugima ko im je i kad davao sansu. Amar kome niko nije smio pisnuti i kome se nije klupica ljuljala i da je imao losijih rezultata ili kad nismo imali drugu opciju obicno manjak love, pa uguraj naseg klinca.
Malo treba gledati realno, rijetko koji momak je dobio na vrijeme priliku. Trenutnim ljudima u klubu dreba skinuti kapu sto i tim momcima traze adekvatne timove za posudbu i kaljenje.
U zadnjih 10 godina nije 5 igraca dobilo ozbiljnu priliku osim te jedne generacije kojoj se sve poklopilo. Ja mislim da je premalo i da je losa politika dovodjenja igraca od 30 i vise godina. Tesko da me ko moze drugacije ubjediti bar u ovoj nasoj ligi, gdje ti je nada za iskorak prodaja mladih i taletovanih igraca ili neka luda sreca da uletis u grupna takmicenja.
Ti mladi momci su zeljni dokazivanja, vole Zelju i tesko da bi se desilo da neki ne da sve od sebe na terenu, a to nam je najvaznije.
I opet kazem ne guras 5 momaka nego 1-2 i definitivno u ovoj ligi i sa kadrom kakav je sad nebi se osjetilo to u negativnom smislu, mi imamo par igraca koji odskacu ostale komotno moze zamjeniti junior da se i ne primjeti na terenu.
Samo treba imati muda i ja se nadam da je Slavko upravo taj tip s mudima i od naredne sezone nam to dokaze.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

gavran
Kontakt:

pet apr 21, 2017 12:03 am

Citajte zvanicnu danas, :zeljeznicar1:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Plava Porodica
Kontakt:

pet apr 21, 2017 12:07 am

Dok Sinan ne objavi ja nista ne vjerujem..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet apr 21, 2017 12:34 am

Trebao si Gavrane sačekati barem da zora svane.
イビチャ・オシム

Jaozinho22

pet apr 21, 2017 12:45 am

Joj gavrana opet bomba :lol:
U nedjelju još jedna od milion ''utakmica sezone'' za nas u ovoj sezoni :D !
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Grbavica
Kontakt:

pet apr 21, 2017 12:49 am

hladno 0-1 za nas u nedjelju
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 21, 2017 12:50 am

slika

Gavran na Kosevu. :ganja:

Sta se sikirate za Radnik, zavrsena tekma davnoo. :kafa:

delinjo
Kontakt:

pet apr 21, 2017 1:09 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet apr 21, 2017 12:50 am
slika

Gavran na Kosevu. :ganja:

Sta se sikirate za Radnik, zavrsena tekma davnoo. :kafa:
hgahahahahahah
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

blueman-TM87
Kontakt:

pet apr 21, 2017 6:10 am

Znam da ovome nije mjesto ovdje ali molim administraciju da halali. Kad sam vidio njih dvojicu u dresovima uuhh. Svakako im treba pomoci. Mozda kad bi im Klub nesto organizovao, pomoc neku, dolazak na utakmicu. Evo ja sam voljan otici do Maglaja i dovuci i odvuci ih nazad kuci, platiti karte za neku od nasih utakmica.

PODIJELI I ZARADI DOBRO DJELO !!!

Danas pokrećemo akciju za dvoje jetima. Mama .. ako je tako možemo nazvati, je otišla i već 5 godina živi u Turskoj.. 5 godina nemaju kontakt sa njom. Babo Adis je preselio prije par dana i na ovom dunjaluku .. samo sa Allahom dž.š. , ostala su ova dva brata Amin (14god) i Irhad (7god). Žive bez kuće, vode, struje, hrane, i roditelja .. Njihov babo, veliki borac koji je radio od sabaha do akšama, je usljed iznenadne bolesti preminuo ... radilo se o rijetkom bakterijskom oboljenju pa su sve stvari u kući morale biti zapaljene (odjeća, namještaj, stolarija itd).

Njihova želja je da imaju svoj dom !

Na slikama je prikazano gdje oni borave i na nama je da dovršimo započeto. BUJRUM !!!

UPLATE NOVCA: PAYPAL, BANKOVNO, WESTERN UNION

PAYPAL: rijad.nahic@gmail.com ( NOTE: JETIMI )

BANKA:
Uplate iz Bosne i Hercegovine:
TRN: 1613000074251421 Raiffeisen ( u Raiffeisen banci nema troškova slanja, samo je potrebno pokazati ove podatke na šalteru u bilo kojoj Raiffeisen banci )
Na ime: Rijad Nahić

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391613000074251421
SWIFT: RZBABA2S
ADRESS: RAIFFEISEN BANK, ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO BIH
Svrha uplate/doznake: JETIMI

Za western union pošaljite poruku !

slika

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4668300860

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 21, 2017 6:55 am

kvalitet je napisao/la:
čet apr 20, 2017 11:20 pm
Govoriti da se prije ove, nazovimo, rekonstrukcije u OP radilo amaterski je neozbiljno. Odnosno, potpuno netačno. Nikada u životu mi ne bismo izbacili Hodžića, Bajića i ostale da je bilo tako. Bili su tu treneri koji su ih usmjeravali. Nemojte dijeliti vrijeme na prije i poslije ove Uprave. Neki od prije zaslužuju mnogoooo poštovanja.
Druze,radilo se i to vise nego amaterski.Pocev od prikupljanja clanarina u kesu do rostiljanja iza svlacionice....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teteac8684
Kontakt:

pet apr 21, 2017 7:41 am

Možda je roštiljada bila u sklopu team buildinga :pivo:

south side
Kontakt:

pet apr 21, 2017 8:23 am

blueman-TM87 je napisao/la:
pet apr 21, 2017 6:10 am
Znam da ovome nije mjesto ovdje ali molim administraciju da halali. Kad sam vidio njih dvojicu u dresovima uuhh. Svakako im treba pomoci. Mozda kad bi im Klub nesto organizovao, pomoc neku, dolazak na utakmicu. Evo ja sam voljan otici do Maglaja i dovuci i odvuci ih nazad kuci, platiti karte za neku od nasih utakmica.

PODIJELI I ZARADI DOBRO DJELO !!!

Danas pokrećemo akciju za dvoje jetima. Mama .. ako je tako možemo nazvati, je otišla i već 5 godina živi u Turskoj.. 5 godina nemaju kontakt sa njom. Babo Adis je preselio prije par dana i na ovom dunjaluku .. samo sa Allahom dž.š. , ostala su ova dva brata Amin (14god) i Irhad (7god). Žive bez kuće, vode, struje, hrane, i roditelja .. Njihov babo, veliki borac koji je radio od sabaha do akšama, je usljed iznenadne bolesti preminuo ... radilo se o rijetkom bakterijskom oboljenju pa su sve stvari u kući morale biti zapaljene (odjeća, namještaj, stolarija itd).

Njihova želja je da imaju svoj dom !

Na slikama je prikazano gdje oni borave i na nama je da dovršimo započeto. BUJRUM !!!

UPLATE NOVCA: PAYPAL, BANKOVNO, WESTERN UNION

PAYPAL: rijad.nahic@gmail.com ( NOTE: JETIMI )

BANKA:
Uplate iz Bosne i Hercegovine:
TRN: 1613000074251421 Raiffeisen ( u Raiffeisen banci nema troškova slanja, samo je potrebno pokazati ove podatke na šalteru u bilo kojoj Raiffeisen banci )

Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA391613000074251421
SWIFT: RZBABA2S
ADRESS: RAIFFEISEN BANK, ZMAJA OD BOSNE BB, SARAJEVO BIH
Svrha uplate/doznake: JETIMI

Za western union pošaljite poruku !

slika

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4668300860
Joj ovo kad vidim duša me boli :cry: treba napraviti neku akciju da se pomogne ovoj jadnoj djecici
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

kvalitet
Kontakt:

pet apr 21, 2017 8:51 am

DANAN je napisao/la:
pet apr 21, 2017 6:55 am
kvalitet je napisao/la:
čet apr 20, 2017 11:20 pm
Govoriti da se prije ove, nazovimo, rekonstrukcije u OP radilo amaterski je neozbiljno. Odnosno, potpuno netačno. Nikada u životu mi ne bismo izbacili Hodžića, Bajića i ostale da je bilo tako. Bili su tu treneri koji su ih usmjeravali. Nemojte dijeliti vrijeme na prije i poslije ove Uprave. Neki od prije zaslužuju mnogoooo poštovanja.
Druze,radilo se i to vise nego amaterski.Pocev od prikupljanja clanarina u kesu do rostiljanja iza svlacionice....
Ne želim o ponašanju ljudi u OP, parama itd. Ko god je jedno vrijeme proveo na Grbavici zna kako je bilo. I slažem se da su se tu trebale napraviti određene promjene. Ali, znanje o fudbalu koje se uvijek prenosilo na djecu niko ne može dovoditi u pitanje. Zbog toga smo i izbacili dobar broj igrača. Iako ja mislim da može puno bolje, pogotovo kad je "fizika" igrača u pitanju.

Elem, promjene dobrodošle i tome sam se obradovao, ali nemojte baš da omalovažavamo rad prethodnika.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

vrbanjusa
Kontakt:

pet apr 21, 2017 8:56 am

pile87 je napisao/la:
čet apr 20, 2017 11:10 pm
Nekad pred kraj prošle sezone pisao sam o tome da će Željo otići stepenicu dalje. I otišli smo igrački, organizaciono, finansijski, infrastrukturno. Klub je zaista napredovao u svim segmentima raja je to često znala prepoznati. A posjeta je samo jedan od pokazatelja koji idu tome u prilog, vjerovatno smo jedini klub u ligi koji ima neke ozbiljnije prihode od karata.
Nego ono što hoću reći da je već sada evidentno da će Željo u idućoj sezoni napraviti još jedan iskorak i vjerovatno veći od ovoga što je napravljen, pri tome ne mislim samo na jug, opste poznato je da će se jug praviti biće tu mnogo stvari osim tog juga koji je veliki korak naprijed.
Zato nam treba pozitivna atmosfera, trebamo gurati igrače do kraja ove sezone da naprave maksimum. Jednostavno moramo još jače svi zajedno izvući iz svega najbolje što se može u ovom trenutku. Došli smo do vode sad se još trebamo napiti, samo jako i još jače. Zeljoooooool

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
BAš tako @pile. Teški koraci su iza nas, sad nam slijede nešto lakši i opušteniji. Daleko od toga da smo vrhunski i puni para ali ovo sad je odlično kako je bilo. Bolje napraviti 5 malih sigurnih koraka nego 3 velika pa se razbiti na kraju.
Sve u svemu, navijači su kroz sve akcije kluba prepoznali značaj ovog trenutka i značaj svih dešavanja. Oni koji ne žele to da vide su zlonamjerni i bezobrazni.
21 10 4

Petrović Slavko

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 21, 2017 9:09 am

Mi napredujemo bukvalno iz dana u dan.Ocigledno je da je svim klupskim strukturama klub na prvom mjestu.Napokon smo izasli iz sivila BiH realnost i postajemo respektabilan partner.Mnogima tek sada dolazi iz guzice u glavu i pokusavaju da isprave krivu Drinu.
Pred nama je period u kojem ocekujem dosta pozitivnih stvari i prica oko kluba.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet apr 21, 2017 9:10 am

Jos da to zacinimo duplom, hajde Zeljo
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava