Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 17, 2017 5:33 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon apr 17, 2017 5:26 pm
Bravo @gost_manje
Objasnio covjek.

U srijedu je jedinstvena prilika da na istok sjednem, ufatila me gripa pa cu kop sa istoka slusati..
ljudi dragi pun sjever bez zdenke, 2.500 na istoku i hajmo reći 500 na zapadu je 7.500-8.000...usudim se reći da je to utopija. volio bih da griješim.
gradi željo boli te *****

Vipla1921
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:35 pm

Subotom tekme od 7,8 su loše, pravo loše, zbog toga što većina raje subotom ode negdje na piće, moraju ispostovat se žena,djevojka, drug, raja ova, raja ona.. Subotom svaki termin do maksimalno 6 je odličan, i nedjelja bilo koje vrijeme.. Treba biti realan i reci da raja najviše izlaze petkom i subotom.. Onda neko napisa nije problem prijenos ha hu.. Ma nije al u cukuru.. Znam dosta osoba protiv Krupe nisu došli jer je bht prenosio i negdje se gledalo.. Prvi primjer jaran trebao s djevojkom vani i gledao vani negdje Zeljkana, onda moj stari iako ima godišnju nije došao jer dolazili gosti i ugodno s korisnim spojio.. Naravno ima nas par milja budala sto ćemo doći na svaku, ja ću recimo u srijedu požuriti s ispitom sta uradim do 17:40 dobro i jest i letiti u dolinu cupova.. Protiv zrinje će biti problem jer je subota noćna, a Aca Lukas ima koncert u Zetri.. Možete pričati šta hoćete pola ovih sto je bilo sad na derbiju tad neće doći.. A da se pomjeri za nedjelju ba barem bi 2 do 3 milje više raje bilo.. A u srijedu sjever nek grmi i ja ne sumnjam u rezultat.. FINALE KUPA IDEMO SKUPA ZGAZI IH ŽELJO MOLIM TE!
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

gost_manje
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:39 pm

Meni je atmosfera na stadionu, 'ćejf' i sve ostalo jednostavno na mnogo višem nivou kada igramo utakmice u večernjem terminu pod reflektorima - idealno sa početkom u 19:30-20:00. Mislim da nisam jedini, i mislim da i to itekako privlači raju da dođu. Subota popodne, ako već možemo birati, apsolutno ne dolazi u obzir - previše raje subotom radi kao i svakim drugim danom. Dakle, nekome ko nije iz Sarajeva dolazak na utakmicu u 16-17h je nemoguća misija, a Boga mi i za raju iz Sarajeva bude 'navrat-nanos'. Mislim da je više onih koji ne bi došli iz tog razloga nego onih koji odaberu subotnji izlazak umjesto utakmice. Možda sam ja malo omatorio i 'izgustirao' sve to, ali mi je kafa/piva (prije i) poslije tekme na Grbavici jedra od dražih varijanti.

Prodaja ulaznica vjerovatno neće prije srijede ujutro?

SanMan
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:44 pm

Kažu da karta za utakmicu u srijedu važi ko opravdanje u školi za zadnja 2 časa
nadam se preko 6000 ( 5000 prodatih + 1000 godišnjih)

gost_manje
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:45 pm

Vipla1921 je napisao/la:
pon apr 17, 2017 5:35 pm
Subotom tekme od 7,8 su loše, pravo loše, zbog toga što većina raje subotom ode negdje na piće, moraju ispostovat se žena,djevojka, drug, raja ova, raja ona.. Subotom svaki termin do maksimalno 6 je odličan, i nedjelja bilo koje vrijeme.. Treba biti realan i reci da raja najviše izlaze petkom i subotom.. Onda neko napisa nije problem prijenos ha hu.. Ma nije al u cukuru.. Znam dosta osoba protiv Krupe nisu došli jer je bht prenosio i negdje se gledalo.. Prvi primjer jaran trebao s djevojkom vani i gledao vani negdje Zeljkana, onda moj stari iako ima godišnju nije došao jer dolazili gosti i ugodno s korisnim spojio.. Naravno ima nas par milja budala sto ćemo doći na svaku, ja ću recimo u srijedu požuriti s ispitom sta uradim do 17:40 dobro i jest i letiti u dolinu cupova.. Protiv zrinje će biti problem jer je subota noćna, a Aca Lukas ima koncert u Zetri.. Možete pričati šta hoćete pola ovih sto je bilo sad na derbiju tad neće doći.. A da se pomjeri za nedjelju ba barem bi 2 do 3 milje više raje bilo.. A u srijedu sjever nek grmi i ja ne sumnjam u rezultat.. FINALE KUPA IDEMO SKUPA ZGAZI IH ŽELJO MOLIM TE!
Vezano za boldirano - ja koliko znam petkom i subotom se izlazi (ili se barem prije izlazilo) radi 'provoda', a ako su u pitanju žena/cura/raja onda taj famozni dan za izlazak vala ne igra nikakvu ulogu. A vezano za podvučeno - da nije bilo na BHT jaran bi otišao sa djevojkom vani, stari bi dočekao goste, a na Grbavici ne bi bilo ni manje ni više ljudi - barem ne značajno manje ili više.

A vala ako će nas Aca Lukas spriječiti da bar protiv Zrinjskog napunimo stadion do posljednjeg mjesta, ja ću ponijeti štrika da se objesim sa istoka. :zid:

ChWilla
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:46 pm

jeste, i koncert lukasa je problem za derbi navijače koji su "na vagi". sviđalo se to nama ili ne. i to kapitalni problem :D

LARSSON
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:46 pm

Vazil godisnja za acu?

ChWilla
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:48 pm

sa desetogodišnjom možeš u bekstejdž i slikati se s acom :D

Elegant
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:50 pm

E u pm kad ce nama muzicar utjecati na posjetu, ali opet ne mozes nikome narediti sta ce radiit tj. ici na koncertu, utakmicu, u grad...itd.

Nema kod nas jos navike odlaska na utakmice, opet stanje u drustvu i drzavi je neizbjezan problem, neko ce dati 10 - 20 KM za kartu na koncert, stadion, neko ce te pare potrosti u kafani, kupit cigare, gorivo...itd. Pogotovo su na trosku raja van Sarajeva.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon apr 17, 2017 5:57 pm

Bar zbog muzičara ne moramo igrati u ponedjeljak ili ići u drugi grad kao domaćin :D
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

avlami97
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:00 pm

POLUFINALE KUPA BIH - SRIJEDA 18 SATI
ŽELJO - ŠIROKI

ISTOK 5 KM
SJEVER 5 KM

SVI NA GRBAVICU
:zeljeznicar1:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Vipla1921
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:03 pm

Mislite da neće uticati? Pa valjda je svako svjestan da nas ima 3,4 milje standardnih.. Ovo ostalo dođe radi slikanja i eto da budu viđeni manje vise.. Kod nas sve utiče na posjetu, apsolutno sve.. Protiv slobode sam prvi rekao oko 13 milja i raja krenu pričati kako je puno, da sam malo pretjerao ha hu.. Pa bi upravu.. Sad kažem 3 milje plafon! Koliko god bilo smiješno nekome subotom raja naveče hoće na cugu ili da sisa onaj slauf.. Jbg tako je kako je.. Mada meni najbolje tekme kad nas je manje, kad bude na jugu svako na svom mjestu i fina raja fina atmosfera, ali normalno da klub ima puno veći profit od derbi navijača..

exbabilon
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:14 pm

Uz sve ostale probleme, problem je sto se i raja svega brzo zasiti. I titula smo se zasitili, kako necemo neceg drugog.

I upravu je chwilla za termin subotom navece, od 8 do 10 masa raje je vec danima unaprijed isplanirala tad nesto i kad smo ih mi redovni zvali, oni su vec imali dogovor neki. Druga prica smo mi redovni koji cekamo da se objavi termin tekme pa tek onda dogovaramo nesto prije i poslije.

Za mene je bio dobar onaj dnevni termin nedjeljom, oko 2 recimo. Suncem okupana Grbavica, fina porodicna atmosfera.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:16 pm

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

delinjo
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:16 pm

moje misljenje da sve to sto ste nabrojali po malo ima utjecaja na posjetu..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

gost_manje
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:17 pm

Vipla1921 je napisao/la:
Mislite da neće uticati? Pa valjda je svako svjestan da nas ima 3,4 milje standardnih.. Ovo ostalo dođe radi slikanja i eto da budu viđeni manje vise.. Kod nas sve utiče na posjetu, apsolutno sve.. Protiv slobode sam prvi rekao oko 13 milja i raja krenu pričati kako je puno, da sam malo pretjerao ha hu.. Pa bi upravu.. Sad kažem 3 milje plafon! Koliko god bilo smiješno nekome subotom raja naveče hoće na cugu ili da sisa onaj slauf.. Jbg tako je kako je.. Mada meni najbolje tekme kad nas je manje, kad bude na jugu svako na svom mjestu i fina raja fina atmosfera, ali normalno da klub ima puno veći profit od derbi navijača..
Vidi jednu stvar... postići boldirano uopće nije mala stvar, a ovakvim stavom to se itekako omalovažava. Ne ljude koji dođu da se uslikaju i budu viđeni nego klub i trud da se privuku čak i takvi. Probaj postići da ti 10000 ljudi (po tvojoj računici) samo napiše 'Ćao Vipla1921', a ne da dođe da se uslika s tobom. Pogotovo u ovakvom društvu kakvo je naše.

Na stranu sve to, ali gadno griješiš da svi ostali dođu da se slikaju ili budu viđeni. Za prošlu kup utakmicu protiv Radnika se još gore pričalo i prognoziralo, pa Boga mi bi skoro pun 'ravni' dio sjevera bez zdenki, a i jug standardno dobro popunjen. Uz zapad, to je daleko više od tih 3000. Ali sačekajmo srijedu. :)

EDIT: Misliš da na Westfalenu imaš 50-60 hiljada 'standardnih' 'bolesnika'. Imaš, imaš... Plafon 30.000, a opet dobar dio sezone ne može šibica pasti na tribine..

ChWilla
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:21 pm

sad je termin bolji, a vrijeme po prognozi gore...ja kažem 5-6 hiljada.

avlami97
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:28 pm

ChWilla je napisao/la:
pon apr 17, 2017 6:21 pm
sad je termin bolji, a vrijeme po prognozi gore...ja kažem 5-6 hiljada.
...prodatih pojedinačnih karata :zeljeznicar1:
Treba malo više hajcanja - reklame za ovu tekmu i ima da ide k+o kod Halide :zeljeznicar1:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

salle86
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:33 pm

Elegant je napisao/la:
pon apr 17, 2017 5:50 pm
E u pm kad ce nama muzicar utjecati na posjetu, ali opet ne mozes nikome narediti sta ce radiit tj. ici na koncertu, utakmicu, u grad...itd.

Nema kod nas jos navike odlaska na utakmice, opet stanje u drustvu i drzavi je neizbjezan problem, neko ce dati 10 - 20 KM za kartu na koncert, stadion, neko ce te pare potrosti u kafani, kupit cigare, gorivo...itd. Pogotovo su na trosku raja van Sarajeva.
protiv slobode je bilo 3 milje onih koji bi prije otišli na acu nego na utakmicu da je isti termin
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Vipla1921
Kontakt:

pon apr 17, 2017 6:40 pm

gost_manje je napisao/la:
pon apr 17, 2017 6:17 pm
Vipla1921 je napisao/la:
Vidi jednu stvar... postići boldirano uopće nije mala stvar, a ovakvim stavom to se itekako omalovažava. Ne ljude koji dođu da se uslikaju i budu viđeni nego klub i trud da se privuku čak i takvi. Probaj postići da ti 10000 ljudi (po tvojoj računici) samo napiše 'Ćao Vipla1921', a ne da dođe da se uslika s tobom. Pogotovo u ovakvom društvu kakvo je naše.

Na stranu sve to, ali gadno griješiš da svi ostali dođu da se slikaju ili budu viđeni. Za prošlu kup utakmicu protiv Radnika se još gore pričalo i prognoziralo, pa Boga mi bi skoro pun 'ravni' dio sjevera bez zdenki, a i jug standardno dobro popunjen. Uz zapad, to je daleko više od tih 3000. Ali sačekajmo srijedu. :)

EDIT: Misliš da na Westfalenu imaš 50-60 hiljada 'standardnih' 'bolesnika'. Imaš, imaš... Plafon 30.000, a opet dobar dio sezone ne može šibica pasti na tribine..
Vidi ovako, nas 3,4 jarana ima standardna kako idemo.. Na Grbavici ne fulamo, možda nam se jedna omakne po sezoni zbog posla, faxa (mada fax prilagodimo tekmi, ni na ispit nećeš izaći ako Zeljkan igra).. E sad mi imamo viber grupu i kad je tekma haj samo se dogovorimo kad ćemo se naci na piću prije tekme.. Uglavnom nas 3,4 odmah u startu kažemo tad i tad, ko ce s autom itd.. A ostali dodu kako kad, uglavnom derbi ili onako kako im je k.urcu cejf.. U grupi nas 23, prije dolazili i oni konstantno.. E znaš koliko je meni pun racku zvanja i nafuravanja njih da dođu, jarane bukvalno moliš ba.. Subota u osam tekma, ruku u vatru ako bi ijedan došao osim nas 3,4.. A zašto? Ovaj hoće na cugu, ovaj na večeru s trebom, ovaj na cuclanje slaufa.. E sad većinom je pretpostavljam i s drugom rajom.. Nema se navika gledanja tekme.. Pa meni ljudi govore ti si budala sta ideš gledati, kako možeš itd.. A meni nesto najljepše u sedmici kad odem na tekmu, kad stanem na jug, kad bacimo malo supljaka, pa sve prilagodim tekmi.. Ti sto dođu 3,4 puta godišnje kako cu ih nazvat osim selfie navijača? Sta su drugo? Svi smo ba iz Sarajeva, nije niko sa strane pa da ima opravdanje neko da mu je daleko ili da ne može finansijski.. Njih shvatam, jbg nije lako podruznicama.. Ali mi odavde iz Sarajeva, pred nosom ti tekma i mrsko ti doći.. Pa kako se takvi zovu? Helem nejse termin i vrijeme najviše utiču i dobar marketing pred tekmu.. Pa kad je pred Travnik se organizovala akcija jug je bio dupke pun na nebitnoj tekmi tad.. Uglavnom moje mišljenje koje ne mora biti tačno, ali poprilično sam uvjeren da na raju najviše termin i reklama tekme utiču..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava