Derbi je bio solidan.. Bio sam ubijedjen da necemo izgubiti, nadao sam se nekoj minimalnoj pobjedi ali pretpostavio sam da ce biti x.. Igrom u prvom poluvremenu sam bio prezadovoljan i da Lendric nije promasio sve zivo mogli smo zabiti bar dva komada.. Zbog tih promasaja po meni je Lendra zasluzio da bude "flop of the match".. Neshvatljivo je kako igrac koji nekad da gol ni iz cega, igrac kojem je osnovni zadatak postizanje golova, igrac koji je ubjedljivo prvi strijelac lige uspije promasiti onolike prilike.. Sinoc Lendra nije licio na napadaca vec na nekog prosjecnog beka koji se nadje u sansi..
Sredina nam je bila anemicna.. U tom dijelu smo trebali dominirati ali nismo i mislim da je za to najodgovorniji Radinovic koji vise ne lici na ozbiljnog igraca vec na nekog pogubljenog kadeta koji je iznenada dobio priliku.. I na Zebine prekide bih imao zamjerku a i na njegovu igru koja je samo u odredjenim intervalima bila zadovoljavajuca.. Ne mogu se nikako oteti utisku da Zeba nije igrac za velike utakmice.. Vrhunski odigrao protiv prosjecnih ekipa a pokazao vrlo malo u utakmicama protiv Zrinjskog, Sirokog i Sarajeva.. Blagojevic tu i tamo.. Ono klasicno njegovo da mora prodati par lopti po utakmici..
Crnov je po meni odigrao dosta dobro dok je imao snage.. Pokazao je da itekako ima slifa, pogotovo u ofanzivi.. Stana bi po meni ubjedljivo bio igrac utakmice da nije imao dvije prelose reakcije.. Jedna je gubljenje ciste lopte na centru terena, a cini mi se da je i on ucestvovao u onoj smusenosti kada je Kerla dobio drugi zuti.. Sto se ostalog tice Stana odlican.. Za Sinisu se ne moze reci isto.. Jedan od losijih sinoc.. Puno gresaka i unosio je pometnju u kompletnu zadnju liniju.. Kerla po meni bolja polovina stoperskog dvojca.. Nisam dobro vidio situaciju kod igranja rukom pa to jos ne mogu komentarisati ali odigrao je po meni dosta dobro.. Bogicevic u velikom padu forme, sinoc kritican u svim segmentima.. Kod Miroslava se vidjela najveca zelja, izgarao je na terenu i ostavio zadnji atom snage.. Definitivno uz Zebu nas najinteligentniji igrac s tim da je Miroslav kondiciono dvije klase iznad ostalih u ekipi..
I na kraju Veca.. Bravo macko.. Odradio bez greske i na vrhunskom nivou.. Po meni igrac utakmice..
Sarajevo jedna prosjecna ekipa.. Stoperi solidni, Duljevic pola ekipe a ostalo cisti prosjek.. 90% stvari koje su sinoc napravili su plod nasih gresaka..
Sve u svemu mogli smo dobiti a mogli i izgubiti.. Mozda bi bilo ljepse da je bilo 2:2 jer je bilo sansi za takav rezultat.. Ja sam na kraju zadovoljan remijem.. Jedan od boljih derbija u zadnje vrijeme..
edit:Potenciranje umora kao razlog za pad u drugom poluvremena nema smisla u sinosnjoj utakmici.. Sarajevo ima isti tempo, igraju na dva fronta sa manjim rosterom.. Ako smo i pored toga zbog gubljenja snage pali u drugom onda nam je Slavko slagao da ekipa puca od snage i da su se vrhunski pripremili..