Jedan moj osvrt na nadolazeći derbi...
Pitari će dobiti "zdenku" sa 1100 mjesta, MUP "ELJ" na sjeveru te "G" na istoku sa cca 1400 mjesta. Nama ostaje 11000. To što je uvrijeđenoj mladoj krivo što je samo 1100 (jeste malo ruku na srce) mogu zahvaliti samo sebi i ponašanju na prošlom derbiju. Neko ko dođe u tvoju kuću sa namjerom da pravi štetu nije ti prijatelj.
Nekad su se derbiji igrali pred krcatim tribinama, bez tampon zona. Onda postade furka lomiti, paliti, gađati normalne gledaoce bakljama.
Bilo bi lijepo vidjeti 11000 manijaka protiv 2500 hordi, u navijačkom okršaju, ali pravom, šalovi, grla i dlanovi. Pa zašto ne i pirotehnika jer derbi je ipak. Ali zna se kako i gdje sa bakljom.
Ovako, dok god divljaci misle da se svijet vrti oko njih (takvih ima na obje strane, jer ne možeš živjeti jedan pored drugog a puno se razlikovati), dok god misle da više voli svoj klub onaj ko više mrzi protivnika, derbi će biti nešto što samo nosi ime, ništa drugo.
Tim divljacima ulaz na Grbavicu isključivo uz lični dokument, pa kad si dasa plati svoj ćeif kasnije kad te prepoznaju da si ti pravio sranje. Ostali, normalni ljudi sa ženama, djevojkama i, djecom, očevima, majkama...oni nikad nisu bili problem ni nepoželjni. Vazda su dobrodošli. Ali u "zdenku" sjevera ne, jer tamo idu oni koji mrze Željezničar kako kaže jedan njihov trans. Poruka za takve, mi vas ne mrzimo, mi vas j*bemo.
# JER SUTRA JE PRAVI DAN, SUTRA JE AMRA J*BI GA, SUTRA JE DERBI U DOLINI ĆUPOVA #