Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 23, 2017 9:56 am

USTANI ISTOK!!
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ponosannavas
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:01 am

Model1964 je napisao/la:
sri mar 22, 2017 11:54 pm
Omar500 je napisao/la:
sri mar 22, 2017 11:47 pm
Model1964 je napisao/la:
sri mar 22, 2017 11:34 pm

Kada vec govorimo ko od mladih na prvo gledanje zna, onda moram da spomenem malog Besima iz Radnika . Gledao sam ga kao kadeta i mislio sam da je podvaljen :) stariji igrac.
Danas protiv Francuza odlican. Ako bude pameti i malo srece bice veliki igrac.
Cenane dovedi ga u Želju :)
Sta ce biti pa mu istice ugovor na ljeto u Radniku, mislio sam da su i njega vezali bar do 2019. godine
Nema tu sta razmisljati, odmah dovoditi :)
Ja sam dao zeleno svjetlo :ganja: , cekam @ponosannavas da vidim šta ce on reci :)
Ako se i on složi onda Cenan MORA reagovati :DD:
Nema tu fule definitivno. Odavno ga ja spominjem :) Ćenane zapisuj prvog. Skauting služba krenula sa radom :rofl:

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:02 am

Leon_Professional je napisao/la:
čet mar 23, 2017 9:35 am
pusi se nesto na istoku :o :o :ganja: :ganja:

Hajde 1. aprill :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Okrece se razanj?
5. - 7. Okt 1992.

teatrale36
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:03 am

gavran je napisao/la:
čet mar 23, 2017 9:12 am
vrbanjusa je napisao/la:
čet mar 23, 2017 8:46 am
Već neko vrijeme pokušavam napisati priču o svjoj prvoj posjeti Grbavici, stadionu za koji sam vezan evo preko 30 godina. Ali nikako nisam uspjevao pronaći prave riječi. Doduše nisam nikad saznao ko je protivnik bio, kada se to desilo. Ljudi koji su me odveli se ne sjećaju detalja. Ne sjećam se ni ja detalja ali par slikica sa te prve utakmice još se vrte u glavi. Kada si djete ne razumiješ važnost tog trenutka niti zašto je bitno da navijaš za Želju. Kasnije kada odrasteš, upoznaš ljude, počneš se družiti, razmišljati svojom glavom onda svatiš da tu ima nešto specijalno. Neka specijalna veza između tvog ponašanja i shvatanja života. Govorim o nama, pravim i istinskim navijačima Želje koji jedan dio ili čak cijeli život posvete ovom klubu, svako na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima. Oni koji su tu radi šminke me ne interesuju, oni su prolazni.
Mnogo generacija prije nas su ugradili svoj doprinos u stvaranje nečega što ima posebnu vrijednost i važnost. Nije to materijalna vrijednost, to je više nešto duhovno. Ja sam kroz svoj život upoznao mnogo ljudi, domaćih, stranih, sa svih strana. Ali sam se uvjek najbolje osjećao kada sam okružen navijačima našeg kluba ili kada dođem ovdje i pročitam postove od @boccaccio, @sergejevic, @artcg, @ajzea i kad vidim dobru zajebanciju od strane @modela, @gavrana i još dosta vrhunskih ljudi koji pišu ovdje. Naglasak je ljudi, jer iz svih tih virtualnih pisanja se vidi da su vrhunski ljudi i da smo na istim talasnim dužinama, da je to to.
Znam da svi vi imate svoju priču i da je jedinstvena ali u istom trenutku i ista kao i moja, povezala nas je ljubav prema Klubu, ljubav koja nikad neće nestati.
Ali da se vratim na moju priču i moju prvu utakmicu, navodno je to bilo na otvaranju sjeverne tribine. Kažem navodno jer amidža koji me odveo se ne može tačno sjetiti. Dan, godina, protivnik nije više ni važno. Važno je da sam od tog trenutka plavi i srcu i duši.
Ono što je jako emotivno za mene je nešto što se treba desiti uskoro, otvaranje istočne tribine. Zašto jako emotivno? Pa nakon 31 godine i otvaranja sjeverne tribine ja prvi put dovodim svog sina na utakmicu na Grbavici, na otvaranje istočne tribine i znam da će taj trenutak vječno ostati u njegovom pamćenju i sjećanju. Ja sigurno neću zaboraviti koja je Amarova prva utakmica bila. A siguran sam da neće ni on. Siguran sam da će od 1.4.2017 i Amar biti "zaražen" plavom bojom i ovim što smo mi. Radnička klasa koja je sve u životu postigla svojim rukama. I siguran sam da će u svima vama i u vašoj djeci imati odlične prijatelje i vrhunske ljude kao što i ja imam. Siguran sam da će i Amar biti Željin a Željo njegov!
Mislim da je sjever otvoren protiv hajduka 3:1,usput hvala na lijepim riječima :palacgore:
Jeste protiv Hajduka ali cini mi se da je 3:0 bilo, ja se sjecam onih padobranaca koji su se tad na centar spustali. :)

Leon_Professional
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:03 am

11plavih'92 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 10:02 am
Leon_Professional je napisao/la:
čet mar 23, 2017 9:35 am
pusi se nesto na istoku :o :o :ganja: :ganja:

Hajde 1. aprill :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Okrece se razanj?
Evo opet :ganja:

Da mozda ne peru stolice il rezu nesto.. Ne mogu da skontam sta je ono )

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:05 am

Ma dino zapalio :ganja:

ponosannavas
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:07 am

ponosannavas je napisao/la:
pon jun 13, 2016 5:06 pm

O našem igračkom kadru neću. Po prvi put, ne znam što, imam potpuno povjerenje i prepuštam da čovjek radi svoj posao. Nek tjera i nek dovodi koga hoće. Jedino bi volio da se obrati pažnja na igrače tipa ovih gore. Znači potencijali, mladi, iz drugih klubova. Nije bitno jel to MIćo ili neko drugi. Bitno je da ganjamo takve. Recimo na um mi pade momak iz Zvijezdde iz Gradačca, stoper. Šerbečić se zove. Igrao je redovno cijelo vrijeme. Misim da još može i za juniore naše igrati.
Evo post iz juna 2016-te :)

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:09 am

bilo puno zalbi da je beton grub i hrapav pa ljudi poslali covjeka da osmirgla i izgladi.
zato prasi.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:33 am

Obavezno štivo !
phpBB [video]

cikazubo
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:53 am

Genije, išao je ispred vremena, nije slučajno imao na stolu ponudu Reala i Bayerna. Smiješno mi je kako se zahvalio na saradnji predsjedniku Sturma jer je ovaj odlučio da proda najboljeg igrača, i Ivica i Amar su po tom pitanju teški tersovi koji su tvrdoglavi i ne dozvoljavaju ni 1% da im se neko miješa u posao, što je naravno rijetkost danas, nadam se da je Slavko sličan a po njegovim riječima upravo iz istih razloga je napuštao klubove u super ligi jer su počeli da mu kroje sastave, ne interesuju ga ni menadžeri ni "jutu" igrači, izgleda je mralo biti ovako da dovedemo ublehu Kostića a ne Vukomanovića, pa da ovaj dobije otkaz i da nam onda dođe Slavko, možda smo imali i sreće jer se sve tako odvijalo, jer vjerovatno dobijamo super trenera koji ima namjeru ostati nekoliko godina.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u čet mar 23, 2017 10:54 am, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:54 am

Jesam li ja jedini, koji misli da nam je infrastrukturni prioritet, dovrsetak istoka (krov i poslovni prostori)? Time bi zastitli tribinu i generirali nova sredstva od rentanja. Davanje koncesije na 10 godina je dug period. Volim kada se zapoceto dovrsi do kraja.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet mar 23, 2017 10:58 am

obavezno kad se napravi jug, preimenovati stadion "ivice osima na grbavici" ovako star, svaku njegovu rijec upijam ko spuzva... mogao bi njega i nikolu nikica slusati non stop... jos u tandemu :D
100/94/37/34 - i to je to!

BHDragons
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:00 am

avlami97 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 10:54 am
Jesam li ja jedini, koji misli da nam je infrastrukturni prioritet, dovrsetak istoka (krov i poslovni prostori)? Time bi zastitli tribinu i generirali nova sredstva od rentanja. Davanje koncesije na 10 godina je dug period. Volim kada se zapoceto dovrsi do kraja.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Nisi
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:02 am

cikazubo je napisao/la:
čet mar 23, 2017 10:53 am
Genije, išao je ispred vremena, nije slučajno imao na stolu ponudu Reala i Bayerna. Smiješno mi je kako se zahvalio na saradnji predsjedniku Sturma jer je ovaj odlučio da proda najboljeg igrača, i Ivica i Amar su po tom pitanju teški tersovi koji su tvrdoglavi i ne dozvoljavaju ni 1% da im se neko miješa u posao, što je naravno rijetkost danas, nadam se da je Slavko sličan a po njegovim riječima upravo iz istih razloga je napuštao klubove u super ligi jer su počeli da mu kroje sastave, ne interesuju ga ni menadžeri ni "jutu" igrači, izgleda je mralo biti ovako da dovedemo ublehu Kostića a ne Vukomanovića, pa da ovaj dobije otkaz i da nam onda dođe Slavko, možda smo imali i sreće jer se sve tako odvijalo, jer vjerovatno dobijamo super trenera koji ima namjeru ostati nekoliko godina.
SBBKBB... ja sam jos uvijek misljenja da se trebalo u startu slavko ganjati prije pocetka sezone... ali tada se dovodio u vezu sa komsijama... ali i ovako je mi je drago da se desilo... pa makar bili drugi na kraju sa bodom manje od zrinjskog... jer kad pogledamo sta je covjek ucinio otkako je dosao... svaka mu cast!!! i neka njega jos 3-4 godine u klubu...
100/94/37/34 - i to je to!

Amar927
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:04 am

Ne znam da li je ko spominjao al vrijedi napomenuti...Musa pozvan za reprezentaciju Nigerije za utakmice protiv Senegala i Burkine Faso...

Pinkii
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:07 am

slika
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

mula
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:15 am

Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Model1964

čet mar 23, 2017 11:37 am

ponosannavas je napisao/la:
čet mar 23, 2017 10:01 am
Model1964 je napisao/la:
sri mar 22, 2017 11:54 pm
Omar500 je napisao/la:
sri mar 22, 2017 11:47 pm

Sta ce biti pa mu istice ugovor na ljeto u Radniku, mislio sam da su i njega vezali bar do 2019. godine
Nema tu sta razmisljati, odmah dovoditi :)
Ja sam dao zeleno svjetlo :ganja: , cekam @ponosannavas da vidim šta ce on reci :)
Ako se i on složi onda Cenan MORA reagovati :DD:
Nema tu fule definitivno. Odavno ga ja spominjem :) Ćenane zapisuj prvog. Skauting služba krenula sa radom :rofl:
Milicivic iz ŠB odigrao juce vrhunsku tekmu, i konstantno je dobar.
Teško da ga moremo jamiti športskim prijateljima :) ali ga dajem na spisak kao potencijal ako se prijatelji zajebu :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

mula
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:54 am

Ima li kakvih novih slika s ISTOKA. Jesu li se ofarbale one stepenice?
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Leon_Professional
Kontakt:

čet mar 23, 2017 11:56 am

slika

Cestitke Valjicu!

Samo protiv Slobode imamo negativan omjer u dosadasnjem dijelu prvenstva. Treba im ogaditi fudbal u rekordnoj posjeti na Grbavici..
Teren se evo sredjuje.. Nocni termin, otvaranje istoka, samo jos da ne bude kise i sve idealno. Ja ne mogu docekati... :baklja: :baklja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

Prijava