A, joj, druze jesi se ti natovario Sinisi na ledja. Odvadi malo.IvanOsim je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 8:20 pmKako je ovo ofirno sa cifrom za Stanica, kao da nam je to neprijatelj broj 1.
Evo i ja dodjoh do podatka da nas Sinisa kosta cca 8000 sa svim rashodima mjesecno, a Projic vise od njeg, al za njega ne znam tacnu cifru.
Mozete li sada cijenjeni forumasi iznijeti misljenje, vrijede li oni ovoliko, sta cemo, hocemo li ih podrzati.
Nema druge, ili su se djeca ufatila matematike ili su bezobrazni.avlami97 je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 9:10 pmRacunanje je egzaktna i lahka nauka.salle86 je napisao/la:ako Bobić, Đenis, (oni su bivši), Mujagić, Zajmović, Žerić, Šabanadžović, Hajdarević, Hasanović, Velić, Osmanković misliš da imaju po 2 milje...i ako imaju onda ciao Željo
Preko 2 milje mogu imati Veca, Siniša, Graovac (ako mu mi dajemo platu), Bogičević, Projić, Stanić, Crnov, Zec, Bekrić, Zakarić, Zeba, Blagojević, Elsner, Kajkut, Ubiparip...pa čak možda i par ovih ni 2
Ljudi moji, nije ovo Menadžer, nekad fakat dajete sebi previše za pravo
ccc![]()
Po forumasima, desetak igraca koji imaju veću ili znatno vecu platu od one koju traži Stana potrosi budzet namjenjen za tu stavku. Svi ostali igraju dzaba, a ostali zaposleni ne dobijaju ni marke. Ljudi se bacaju sa ciframa od 7, 8, 10 milja plus doprinosi i ode skoro 2 miliona, dok dlanom od dlan.![]()
Logiko, hebem ti majku kroz majku.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Naravno da ne.Cim dodje kod nas moramo mu mane traziti.Pa makar karijes po zubima
I da nam podnesu izvjestaj na sta su potrosili platu
storm_raider je napisao/la:Gadi mi se prica o platama. Uvijek i jeste. Odakle vi znate te cifre? Jos bolje, odakle vam pravo da mislite da trebate znati? Jos bolje, zasto vas to uopste interesuje? Je li ih vi placate? Za 5km/8km/10km/15km/... svaku drugu sedmicu mislite da imate pravo znati koje su plate igracima? Placate zabavu koja traje 2 puta po 45 minuta. Eto, toliko ste i platili. Pa da ste i vise, zar time kupujete ekskluzivno pravo da znate neciju platu? Ne daje nikome nista pravo da zna iciju platu. Ma niti treba ikoga interesovati. Ako volim nesto, nekoga, to mi ne daje pravo da posjedujem.
Uzgred te plate su poslovna tajna. Ako vam je igrac sa kojim 'pijete kafu' rekao svoju platu i vi je napisete, morate znati da po odredbama zastite poslovnih podataka i internog pravilnika kluba ce taj isti igrac biti zestoko kaznjen. Pa ne mogu vjerovati da se pise o tome, tj. da se laze svjesno o tome kolika je kome plata.
Stanic jeste poslijeratna legenda kluba. Ima 250+ utakmica. Ali je te sve utakmice naplatio, nije igrao na humanitarnoj osnovi za klub i lomio noge. Klub je u njega takodjer ulozio, placao lijecenja, operacije, fizikalne. Nije on to eto radio samo iz ljubavi, vec je to placeno. Ako je usput i volio klub, a jeste, to je odlicno, ali ga to nije sputalo da ne uzme platu kada je trebalo. Pa onda nemojte mijesati te dvije stvari. Placen je, dali smo 5km (8km/10km/15km...) i zonglirao je loptu pred nama 2 puta po 45 minuta. Mi sretni sto je Zeljo pobjedio, malo smo se i zabavili, on sretan sto je zaradio platu da moze priustiti sebi nesto i kraj price.
Sinisa je odlican bek i pozdravljam potez produzivanja ugovora sa njim. Nadam se da ce i Stanic. Imaju ljudi koji brinu o tome, moje je da dodjem i navijam i/ili na bilo koji nacin pokusam pomoci klubu (pa i ovim forumom). A ako ocekujete nesto (informacije o platama) zauzvrat te ljubavi, onda se zapitajte da li je ona bezuvjetna.
Nije problem, nećemo pričati o plati Stanića i o platama drugim igrača. Ali, zašto onda nisi dosljedan i kao moderator zaustavio hrakanje po Staniću (opet) svim sredstvima od strane dobro poznatih forumaša, a sve na osnovu polu/informacije da Stana neće da potpiše za toliko i toliko para. Ponavljam, nije to zaslužio igrač koji je odigrao 250 utakmica za naš voljeni klub. Pustimo klub i Stanića da to rješe. U redu, Stanić neće da potpiše, hvala mu i sretno mu. Ali, čemu pljuvanje?storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 9:56 pmGadi mi se prica o platama. Uvijek i jeste. Odakle vi znate te cifre? Jos bolje, odakle vam pravo da mislite da trebate znati? Jos bolje, zasto vas to uopste interesuje? Je li ih vi placate? Za 5km/8km/10km/15km/... svaku drugu sedmicu mislite da imate pravo znati koje su plate igracima? Placate zabavu koja traje 2 puta po 45 minuta. Eto, toliko ste i platili. Pa da ste i vise, zar time kupujete ekskluzivno pravo da znate neciju platu? Ne daje nikome nista pravo da zna iciju platu. Ma niti treba ikoga interesovati. Ako volim nesto, nekoga, to mi ne daje pravo da posjedujem.
Uzgred te plate su poslovna tajna. Ako vam je igrac sa kojim 'pijete kafu' rekao svoju platu i vi je napisete, morate znati da po odredbama zastite poslovnih podataka i internog pravilnika kluba ce taj isti igrac biti zestoko kaznjen. Pa ne mogu vjerovati da se pise o tome, tj. da se laze svjesno o tome kolika je kome plata.
Stanic jeste poslijeratna legenda kluba. Ima 250+ utakmica. Ali je te sve utakmice naplatio, nije igrao na humanitarnoj osnovi za klub i lomio noge. Klub je u njega takodjer ulozio, placao lijecenja, operacije, fizikalne. Nije on to eto radio samo iz ljubavi, vec je to placeno. Ako je usput i volio klub, a jeste, to je odlicno, ali ga to nije sputalo da ne uzme platu kada je trebalo. Pa onda nemojte mijesati te dvije stvari. Placen je, dali smo 5km (8km/10km/15km...) i zonglirao je loptu pred nama 2 puta po 45 minuta. Mi sretni sto je Zeljo pobjedio, malo smo se i zabavili, on sretan sto je zaradio platu da moze priustiti sebi nesto i kraj price.
Sinisa je odlican bek i pozdravljam potez produzivanja ugovora sa njim. Nadam se da ce i Stanic. Imaju ljudi koji brinu o tome, moje je da dodjem i navijam i/ili na bilo koji nacin pokusam pomoci klubu (pa i ovim forumom). A ako ocekujete nesto (informacije o platama) zauzvrat te ljubavi, onda se zapitajte da li je ona bezuvjetna.
Nisam vidio, ali pametan covjek zna da se to odnosi i na jedne i na druge. I sve je to uzrocno-posljedicno povezano. Neko kaze kolika mu je plata, drugi kaze da nece da potpise za vecu. I onda to ode u do nedogled. Ako nece da potpise to je njegova odluka. Bice Zelje i sa njim i bez njega. Ako nece zbog para, i to je njegova odluka. Ponavljam on jeste odigrao 250 utakmica i naplatio ih je. Ovo sto mi radimo na forumu je iskljucivo iz ljubavi, jer niko ne placa (niti imaju ikake beneficije) na primjer ove momke sto moderiraju, a imaju ogromnu odgovornost. Ti to zoves 'pljuvanjem', ja to zovem kritikom. Profesionalac je podlozan kritici, amater nije. A futbal kojim se Stanic bavi je posao.mavi je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:27 pmNije problem, nećemo pričati o plati Stanića i o platama drugim igrača. Ali, zašto onda nisi dosljedan i kao moderator zaustavio hrakanje po Staniću (opet) svim sredstvima od strane dobro poznatih forumaša, a sve na osnovu polu/informacije da Stana neće da potpiše za toliko i toliko para. Ponavljam, nije to zaslužio igrač koji je odigrao 250 utakmica za naš voljeni klub. Pustimo klub i Stanića da to rješe. U redu, Stanić neće da potpiše, hvala mu i sretno mu. Ali, čemu pljuvanje?storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 9:56 pmGadi mi se prica o platama. Uvijek i jeste. Odakle vi znate te cifre? Jos bolje, odakle vam pravo da mislite da trebate znati? Jos bolje, zasto vas to uopste interesuje? Je li ih vi placate? Za 5km/8km/10km/15km/... svaku drugu sedmicu mislite da imate pravo znati koje su plate igracima? Placate zabavu koja traje 2 puta po 45 minuta. Eto, toliko ste i platili. Pa da ste i vise, zar time kupujete ekskluzivno pravo da znate neciju platu? Ne daje nikome nista pravo da zna iciju platu. Ma niti treba ikoga interesovati. Ako volim nesto, nekoga, to mi ne daje pravo da posjedujem.
Ta kritika, barem kad je Stanić u pitanju, veoma često prelazi, u najmanju ruku, granice ukusa. E, sad, zašto je to tako? Zašto se na isti takav primitivan način nisu kritikovali Elsner, Projić i druge vedete kluba, npr. To je ono što je, barem meni, nerazumljivo. Mislim, svi znamo da je Stanaić dobar s Amarom, zato, popustite malo, pobogu ste.storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:31 pmNisam vidio, ali pametan covjek zna da se to odnosi i na jedne i na druge. I sve je to uzrocno-posljedicno povezano. Neko kaze kolika mu je plata, drugi kaze da nece da potpise za vecu. I onda to ode u do nedogled. Ako nece da potpise to je njegova odluka. Bice Zelje i sa njim i bez njega. Ako nece zbog para, i to je njegova odluka. Ponavljam on jeste odigrao 250 utakmica i naplatio ih je. Ovo sto mi radimo na forumu je iskljucivo iz ljubavi, jer niko ne placa (niti imaju ikake beneficije) na primjer ove momke sto moderiraju, a imaju ogromnu odgovornost. Ti to zoves 'pljuvanjem', ja to zovem kritikom. Profesionalac je podlozan kritici, amater nije. A futbal kojim se Stanic bavi je posao.mavi je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:27 pmNije problem, nećemo pričati o plati Stanića i o platama drugim igrača. Ali, zašto onda nisi dosljedan i kao moderator zaustavio hrakanje po Staniću (opet) svim sredstvima od strane dobro poznatih forumaša, a sve na osnovu polu/informacije da Stana neće da potpiše za toliko i toliko para. Ponavljam, nije to zaslužio igrač koji je odigrao 250 utakmica za naš voljeni klub. Pustimo klub i Stanića da to rješe. U redu, Stanić neće da potpiše, hvala mu i sretno mu. Ali, čemu pljuvanje?storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 9:56 pmGadi mi se prica o platama. Uvijek i jeste. Odakle vi znate te cifre? Jos bolje, odakle vam pravo da mislite da trebate znati? Jos bolje, zasto vas to uopste interesuje? Je li ih vi placate? Za 5km/8km/10km/15km/... svaku drugu sedmicu mislite da imate pravo znati koje su plate igracima? Placate zabavu koja traje 2 puta po 45 minuta. Eto, toliko ste i platili. Pa da ste i vise, zar time kupujete ekskluzivno pravo da znate neciju platu? Ne daje nikome nista pravo da zna iciju platu. Ma niti treba ikoga interesovati. Ako volim nesto, nekoga, to mi ne daje pravo da posjedujem.
Grijesis. Elsner ne da se kritikovao, nego se ismijavao. Pa valjda bas ljudi zbog toga sto je 'nas' uzimaju sebi za pravo da nekome 'nasem' vise kazu. Ne znam, tako je i na kafama, ne samo na forumu. Ne shvatam kakve veze Amar ima sa ovom pricom. Pogotovo ne sa ovom jednacinom bez nepoznatih.mavi je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:46 pmTa kritika, barem kad je Stanić u pitanju, veoma često prelazi, u najmanju ruku, granice ukusa. E, sad, zašto je to tako? Zašto se na isti takav primitivan način nisu kritikovali Elsner, Projić i druge vedete kluba, npr. To je ono što je, barem meni, nerazumljivo. Mislim, svi znamo da je Stanaić dobar s Amarom, zato, popustite malo, pobogu ste.storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:31 pmNisam vidio, ali pametan covjek zna da se to odnosi i na jedne i na druge. I sve je to uzrocno-posljedicno povezano. Neko kaze kolika mu je plata, drugi kaze da nece da potpise za vecu. I onda to ode u do nedogled. Ako nece da potpise to je njegova odluka. Bice Zelje i sa njim i bez njega. Ako nece zbog para, i to je njegova odluka. Ponavljam on jeste odigrao 250 utakmica i naplatio ih je. Ovo sto mi radimo na forumu je iskljucivo iz ljubavi, jer niko ne placa (niti imaju ikake beneficije) na primjer ove momke sto moderiraju, a imaju ogromnu odgovornost. Ti to zoves 'pljuvanjem', ja to zovem kritikom. Profesionalac je podlozan kritici, amater nije. A futbal kojim se Stanic bavi je posao.mavi je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:27 pm
Nije problem, nećemo pričati o plati Stanića i o platama drugim igrača. Ali, zašto onda nisi dosljedan i kao moderator zaustavio hrakanje po Staniću (opet) svim sredstvima od strane dobro poznatih forumaša, a sve na osnovu polu/informacije da Stana neće da potpiše za toliko i toliko para. Ponavljam, nije to zaslužio igrač koji je odigrao 250 utakmica za naš voljeni klub. Pustimo klub i Stanića da to rješe. U redu, Stanić neće da potpiše, hvala mu i sretno mu. Ali, čemu pljuvanje?