Spoiler:
Nisu nama pitari oteli titulu. To što je nismo osvojili sami smo krivci.
Drago m i je ako je jedinka sama za sebe. Ja ovdje nisma vidio nikoga da vrijeđa. Mislim na ove standardne forumaše. Ovih što upadnu odnekud ima ali nisu relevantni. Ja bi volio da je i taj eminentni člam grupe malo čitao druga mišljenja prije nego napiše nešto na fejsu. Nema potrebe da baš sad svi njemu odgovaramo kad je to napisano sto puta. Evo ovdje grupa ljudi koja godinama piše (ove druge ne računam ali fakat jer nikad ne znaš ko je ko) uvijek razmjenjuje argumentovano mišljenja. Ima tu i kritika i svega. Evo ja npr hvalim kop često, ali i kritikujem već duže vrijeme par stvari oko kopa. Prije svega izbor pjesama na jačim tekmama. Drugo, ne znaju prepoznati momentum kad treba pojačati navijanje a kad ne. NIšta od toga taj vođa koji ima uticaj nije primjenio. BOli njega neka stvar što ostatak stadiona misli isto ovo što ja pišem. Ali eto valjda on ima pravo jer je iz kopa da piše svašta i nije podložan kritici, ali zato on može da kritukuje upravu i to nekulturno. Uostalnom odlazak Uglješe je pozitivna stvar po meni mada sam ga dugo branio. Izgubio je povjerenje. Helem neise nema razloga da i ti ne pišeš ovdje. Kao što si promjetio ja uvijek stavljam, ako nisam siguran da je stvarno tako, riječi tipa ako je tako, ukoliko je fakat tako i sl. Dobro bi bilo da ti napišeš kao što si sad napisao da to nije stav grupe nego njega lično i da prekineš priču. Potrebno nam je da se dezinformacije što prije prekinu. Svima nam je to u interesu. Bili smo svi mi članovi tog kopa druže moj ali ne priliči nam više. Dođem ja na derbiju ili nekad u kop ali malo sa strane a ne baš u jezgro, ali baš protiv GOŠK-a da skačem pored djeteta od jarana koji dođe sa nama nigjde veze, ali polušajte i vi malo nas starije. Nije Željo ultra furka. Željo ima neke svoje standarde koji su dijelom ultra a dijelom nisu. Furajte se vi, ali kad ste na tekmi malo se prilagodite majka mu stara. I naučite tog iz jezgra da kad daje kritiku da to radi malo blaže a ne na način koji proizvodi reakcije.shzna je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 12:34 pmKao prvo,Brkoo je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 12:28 pmMisliti i srati nije isto. Misljenje se ne iznosi na onaj nacin, kad izneses misljenje onda valjda to i obrazlozis izneses neke cinjenice a ono je bilo cisto pljuvanje. Ko je to na ovom forumu za jug govorio na takav nacin, da su tu nadrogirana i pijana djeca?shzna je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:58 amIako sam odlucio da ne pisem na ovom forumu zbog mnogo cega, morao sam uci da napisem post povodom prepiske oko jednog clana grupe Manijaci 1987.
Gospodo forumasi, previse sebi uzimate za pravo. Prozivate momka koji je pod imenom i prezimenom iznio svoje misljenje oko desevanja u sportskom segmentu, a vi se "krijete" iza nickova. Jedva cekate da prozivate Jug, kako kazete, nadrogiranu i pijanu djecu i busate se u prsa kako vi vise volite Zelju od svih iz Kopa i uzimate cak sebi za pravo da komentarisete ko na tribini zna ko je Cenan, ko je ovaj ko je onaj.
Hajde sve to, obrusite se na momka jer je, pazi sad, iznio svoje misljenje. Cekaj, je l to nesto zabranjeno? Zasto se niko od vas velikih navijaca nije javio covjeku i napisao: "Sto to brate tako mislis, ja mislim da je ova uprava dosta dobrog donijela Zelji blablabla.."
Sramotno je da prozivate momka koji bukvalno zivi Zeljeznicar i ima puno pravo da bude nezadovoljan jer post traje koliko vec godina!? Taj momak je nedavno izgubio najboljeg druga, a bio je na "duznosti". Sramota je sta se sve na ovom forumu uzima za pravo pa ste od, ne tako davno, uzeli sebi za pravo da komentarisete kolika je cija ljubav prema Zelji. Bezveze vam je to.
Zasto bih ja ili bilo ko drugi se javljao tom liku na fb i pisao mu zasto brate to mislis, ja mislim drugacije bla bla?
Raja ga proziva jer se radi o liku koji je iz kopa, sta onda misli ostatak grupe, kad ugledni clan napise 'nestrucna upravo', jel se na takav nacin izrazava nezadovoljstvo? Svi ostali nisu nezadovoljni sto par godina nismo uzeli trofej, samo je on nezadovoljan, daj ba.. Za sve ostalo i tom liku i ostalim koji 24 sata zive za klub, skidam kapu.![]()
![]()
sta ces mu se javljati, ali zato mozete palamuditi na forumu o tom sta je napisao? Nije li to malo licemjerno?
Kao drugo,
Napisao je ono sto i mi svi mislimo, ova uprava je nestrucna sto se sportskog segmenta tice. Gdje je greska?
Kao trece,
Vrlo dobro znas kako se na ovom forumu pise o Kopu, kako se uvijek ponizava neko ko nesto napise "van skripte" i diskreditira se automatski njegova ljubav prema Zelji.
Kao cetvrto,
momak je jedinka sama za sebe, i iznio je SVOJE misljenje. Grupa kao cjelina nema veze s tim.
A on nigdje nije napisao "Uprava napolje".
Fanzi je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 1:39 pmLako je ići lakšim putem.
Nazvati klub komunistički oku prijatno, pa kad ne ide identificirati ga sa gradom. Lako je uzeti tuđe igrače, tvrditi da se to nije desilo. Lako je dobiti gradski stadion, gradski je, nije tvoj. Lako je poslati svoje igrače da šire istinu o stradanju u zemlji, nije hvaliti se time normalno. Lako je dodvoriti se ponovo drugoj vlasti, obući drugi dres identiteta i baciti ga ponovo. Lako je prodati klub. Lako je prodati derbi, paliti i rušiti, tvrditi da su svi jednako krivi ili da su drugi krivi nije normalno. Postaviš rezultat prije davanja šanse klincima. Uvijek se gledalo u tuđu avliju i podapinjalo, nikada store nisu bile zavrnute.
Najlakše je nakon svega toga tvrditi da je sve zapravo obično sportsko rivalstvo.
Mi smo odabrali teži put.
Dresovi nikada nismo mijenjali, oduvijek smo bili radničke klase krilo.
Imamo vlastiti stadion. Naši igrači su ostali sve vrijeme rata s nama. Nikada samo sarajevski, oduvijek bosanski, nikada samo bosanski oduvijek svačiji omiljeni Klub. Dali smo više prilika djeci sa ulice nego čitava država da pođu sa svojim snovima, stvarali iz ničega nešto.
Bilo je sličnih dilema o sudbini Kluba i razmirica među nama i prilika da se zauvijek raziđemo, nikada posustajali nismo. Drugima se nije desilo da gube svoje članove, nama jeste i ustrajemo.
Ugasili ste budućnost svog Kluba prodajom. Pokušavate ugasiti i derbi.
Mi cijenimo stare vrijednosti. Prave prijatelje spaja nešto uvrnuto. Mi smo Manijaci. Dolazimo.
A kakva druga ce biti isti ljudi pisu tj. Isti sklop nasvim temama. Slicno je nasvim forumima i na svim fudbalskim temama...nakon pobjede najjaci nakon poraza raspad...zubanovic89 je napisao/la:Udjete na PDF Barcelone ista prica ko ovdje poslije neke lose utakmice
Fanzi je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 1:39 pmLako je ići lakšim putem.
Nazvati klub komunistički oku prijatno, pa kad ne ide identificirati ga sa gradom. Lako je uzeti tuđe igrače, tvrditi da se to nije desilo. Lako je dobiti gradski stadion, gradski je, nije tvoj. Lako je poslati svoje igrače da šire istinu o stradanju u zemlji, nije hvaliti se time normalno. Lako je dodvoriti se ponovo drugoj vlasti, obući drugi dres identiteta i baciti ga ponovo. Lako je prodati klub. Lako je prodati derbi, paliti i rušiti, tvrditi da su svi jednako krivi ili da su drugi krivi nije normalno. Postaviš rezultat prije davanja šanse klincima. Uvijek se gledalo u tuđu avliju i podapinjalo, nikada store nisu bile zavrnute.
Najlakše je nakon svega toga tvrditi da je sve zapravo obično sportsko rivalstvo.
Mi smo odabrali teži put.
Dresovi nikada nismo mijenjali, oduvijek smo bili radničke klase krilo.
Imamo vlastiti stadion. Naši igrači su ostali sve vrijeme rata s nama. Nikada samo sarajevski, oduvijek bosanski, nikada samo bosanski oduvijek svačiji omiljeni Klub. Dali smo više prilika djeci sa ulice nego čitava država da pođu sa svojim snovima, stvarali iz ničega nešto.
Bilo je sličnih dilema o sudbini Kluba i razmirica među nama i prilika da se zauvijek raziđemo, nikada posustajali nismo. Drugima se nije desilo da gube svoje članove, nama jeste i ustrajemo.
Ugasili ste budućnost svog Kluba prodajom. Pokušavate ugasiti i derbi.
Mi cijenimo stare vrijednosti. Prave prijatelje spaja nešto uvrnuto. Mi smo Manijaci. Dolazimo.
Ne treba nikome smetati iznosenje misljenja, zar ne?shzna je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:58 amIako sam odlucio da ne pisem na ovom forumu zbog mnogo cega, morao sam uci da napisem post povodom prepiske oko jednog clana grupe Manijaci 1987.
Gospodo forumasi, previse sebi uzimate za pravo. Prozivate momka koji je pod imenom i prezimenom iznio svoje misljenje oko desevanja u sportskom segmentu, a vi se "krijete" iza nickova. Jedva cekate da prozivate Jug, kako kazete, nadrogiranu i pijanu djecu i busate se u prsa kako vi vise volite Zelju od svih iz Kopa i uzimate cak sebi za pravo da komentarisete ko na tribini zna ko je Cenan, ko je ovaj ko je onaj.
Hajde sve to, obrusite se na momka jer je, pazi sad, iznio svoje misljenje. Cekaj, je l to nesto zabranjeno? Zasto se niko od vas velikih navijaca nije javio covjeku i napisao: "Sto to brate tako mislis, ja mislim da je ova uprava dosta dobrog donijela Zelji blablabla.."
Sramotno je da prozivate momka koji bukvalno zivi Zeljeznicar i ima puno pravo da bude nezadovoljan jer post traje koliko vec godina!? Taj momak je nedavno izgubio najboljeg druga, a bio je na "duznosti". Sramota je sta se sve na ovom forumu uzima za pravo pa ste od, ne tako davno, uzeli sebi za pravo da komentarisete kolika je cija ljubav prema Zelji. Bezveze vam je to.
Veliki igrač i još veći čovjek, pomalo je i zaboravljen naš Sudo, a doveo je on lično još igrača prije tih gore nabrojanih u Belgiju npr. Ismeta Mrkog Mulavdića je odveo u Genk..vobznaazna je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 2:40 pmZnam ja da ti znaš za ćelavicu Bartheza, Zizua, pa i Koline, al' što ti je Sudo bio to je posebna priča. Počeo u generaciji kod Nene Starovlaha sa Stanićem, Vidovićem, Adžemom, Pehlijem i ostalim. Dođoše belaji i eto ti njega u Belgiji, otvorio vrata Genka i Genta prije Bešlije, TSS-a i drugih. Malo raje zna da je prva tekma BiH odigrana u Genku, 9. Marta 93', a da je baš on bio njihov tad. A bio je i igrač utakmice protiv Albanije 96'. Našao se i u Turskoj, al' Belgija je nekako bila drugi dom. I džaba, prođe sve, prođe karijera, srce hoće kući, hoće Želji. Al' ostadoše Željina djeca neostvarena želja. Otišao je nekako neprimjetno, kakav je i bio. A igrač takvog srca i inteligencije? DaBogda ikad igdje...