Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 04, 2017 2:00 am

GoodisonPark je napisao/la:
ned jun 04, 2017 1:33 am
Veteran1965, odličan post :palacgore:

Naravno ima tu posla oko uspostavljanja sistema i kvalitetnog skautinga ali nije ni to kvantna fizika.. Sve se to može uvezati i onda samo kvalitetno nadograđivati..

Vidim FKŽ1921 se vratio na forum, lijepo.. :)

Fali rodom s'Mejtaša, Dinolj... baš sam večeras nabasao na neke njihove jako dobre postove..
Tu je rodom s Mejtasa, cita, uskoro ce se i javiti siguran sam. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 2:29 am

Sta je sa @Dinolj, ovako nekako je isao nick, odavno nisam vidio da je nesto napisao?
Dobro je sto se vratio i @FKZ1921..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

ned jun 04, 2017 2:30 am

A što nema Rodom sMejtaša?Nešto se naljutio ili?Nadam se da je ok.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plavi orkestar
Kontakt:

ned jun 04, 2017 2:48 am

Ljudi moji nekad se potrefi generacija i od koje ništa ne ocekuješ razvali a obicno se dešavalo kad najviše ocekuješ sve ode u 3pm.Zato bih volio da nam ko nekad uz 6-7 igraca koji cine neku okosnicu i koji su tu godinama dolaze totalni anonimusi što iz manjih klubova,što iz omladinskog pogona koji su zeljni dokazivanja,kojima je velika cast što su obukli Zeljin dres i koji ce zbog toga uvijek davati sve od sebe i na terenu ostavljati zadnji atom snage.Zadnjih godina imamo sve neke umišljene zvjezdice koje libo racku za Zeljom,interesuje ih samo kako preguliti Zelju i preko Zelje naci neku novu zrtvu.Takvi su nam i sad u ekipi i zato protiv onih gore tanovih robova ni boda ne uzesmo.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

ono.na
Kontakt:

ned jun 04, 2017 7:40 am

Samo je vazno da ostanu 2-3 veznjaka i 2 odbrambena iz prve postave + vedran. Da imamo istu okosnicu i da na strani pojacamo kvalitet + napadac.

Treba i Stevu ostaviti, kvalitetan je to igrac.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Veteran1965
Kontakt:

ned jun 04, 2017 8:12 am

Pa u vezi smo najtanji. Spori i bezidejni igraci, sa "laznim" klizecim startovima, a pojedini bi i "vladali" svlacionicom i glumili trenera.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

hardwell
Kontakt:

ned jun 04, 2017 8:33 am

Prve utakmice Evropa lige se igraju 29. juna i 6. jula., a svi igrači kojima ističe ugovor odlaze 30. juna. i registrovati se mogu tek 1. jula.

Prelazni rok počinje 26. juna. i traje do 29. jula.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

kontranogama
Kontakt:

ned jun 04, 2017 9:08 am

Ja se samo nadam da uprava i SD i SSS rade zestoko na dovodjenju novih igraca a sve u tajnosti. Inace ce ovde biti: dizi revoluciju.
Meni se svidjalo kad je Mrvica rekao da ce za 4 prelazna roka sklopit pravu ekipu ali sada ne vidim ni taj kostur koji smo trebali imati. To me brine vise nego njegov stil igre i treninga.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Veteran1965
Kontakt:

ned jun 04, 2017 9:27 am

Teško je sklopiti ekipu na duži rok. Ne možeš potpisati igrača na duže od dvije godine, a i ovi koji potpišu, mi bi ih se rješavali nakon max. godine dana, tako dobro igraju. Mislim da je generacija Vece, Memije, Baje, Amira, bila zadnja koja je imala te ugovore na više godina. Pa sada smo imali ovog Mujagića, koji (bez obzira na svu priču) neće da produži ugovor. Ima takođe i tih nekih omladinaca koji su po probama hodali, i oni su pod uticajima managera, pa vagaju nešto...iskreno nema ovdje nekog posebnog razloga za optimizam. Nemožemo titulu u bjednoj PL uzeti, a htjeli bi u grupnu fazu.

Choks
Kontakt:

ned jun 04, 2017 9:39 am

Sve će biti kako treba . Idemo naprijed u svakom pogledu . Samo strpljenje.

FKZ1921
Kontakt:

ned jun 04, 2017 9:50 am

Što je više izmišljenih neprijatelja i što je više bojovnika na prvoj crti obrane od istih,utoliko smo z većem problemu. Ova taktika se uvijek ružno završi.
Pisao sam o ovome ima i godina.Navodio primjer iz filma"Karaula"Ukratko...na nekoj karauli ns granici sa Albanijom,fasuje poručnik triper od neke kurave i ne smije kući,dje će zeni s triperom. I sta će,lik izmisli neprijatelja.Grupisu se albanci da napadnu karauli. Uvede borbenu gotovost,Ne može niko van karaule...U trajace to dok on ne izlujeci triper.
U neko doba pošalje ženu platu po vojniku...I logično,vojnik ko vojnik,žena ko žena,vojnik mu bujne ženu...
Vrli poučno.. .koga pouke zanimaju.

SarajlijaTM
Kontakt:

ned jun 04, 2017 9:52 am

Nek potpisu 5 juniora na po 5 godina,za pocetak,pa po njima praviti ekipu. Po mogucnosti dovesti nekoga ko ce kod nas postati igrac,citaj Tomic,Kvesic,Yani,Nyema...
A ne da kolektivno padamo u trans zbog pojacanja,a ustvari dobijemo losiju verziju E.Colića,citaj Crnov,Zakaric
Sljedece naci zamjenu za odlaske,napadac,vezni,stoper,otjerati sindikalca,nogama i rukama,flasom,pajserom,kako god samo otjerati gamad

POTPISATI JUNIORE NA 5 GODINA,SVE OSTALO JE SLJEDECE NA REDU!!!

p.s.-osim ako neko ne gleda dobro u grah,kasike ili sta vec,nemojte mi tih dugorocnih,optimisticnih prognoza,krecemo od nule,takoreci,ne furajte se,nismo pitari.
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

Veteran1965
Kontakt:

ned jun 04, 2017 9:56 am

Ne znam ko će na 5 godina potpisati. Pa ima onaj neki mali što je hodao po Njemačkoj, neće da potpiše nikako....svi imaju managere, roditelji koji veze o lopti nemaju (osim Šabana i Žere) misle da su im djeca u najmanju ruku u rangu sa Ronaldom u tim godinama...prošla su vremena ljubavi igrača prema klubovima, pa i onih koji su od ranog djetinjstva tu. Svi bi mi gdje je bolje, gdje se bolje plaća, gdje su bolji uslovi, jače lige, manje krađa i namještanja...

SarajlijaTM
Kontakt:

ned jun 04, 2017 10:08 am

Daj im plate kako treba i uslove,pristat ce,ako neko nece boze moj,ali ne treba ocekivati da ce sami doci.
Kako su potpisaliVeca,Baja,Amir...
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

Bosnia

ned jun 04, 2017 10:20 am

Veteran1965 je napisao/la:
ned jun 04, 2017 9:56 am
Ne znam ko će na 5 godina potpisati. Pa ima onaj neki mali što je hodao po Njemačkoj, neće da potpiše nikako....svi imaju managere, roditelji koji veze o lopti nemaju (osim Šabana i Žere) misle da su im djeca u najmanju ruku u rangu sa Ronaldom u tim godinama...prošla su vremena ljubavi igrača prema klubovima, pa i onih koji su od ranog djetinjstva tu. Svi bi mi gdje je bolje, gdje se bolje plaća, gdje su bolji uslovi, jače lige, manje krađa i namještanja...
Potpisace svako kada mu das dovoljno motiva

motiv = pare

Vec sam jednom pisao o tome. Niti jedan omladinac nije lud da potpise sa bilo skim ugovor na 5 godina ako mu das kikiriki. Fudbal je tom klincu sada sve, on mora gledati da izvuce najbolje za sebe.

Ako mislis da ce klinac biti talenat, ponudis mu platu koju ne moze odbiti. 2000KM mjesecno recimo sa popratnim obavezama na 5 godina znaci da ce klub taj klinac na kraju tih 5 godina kostati oko 200.000 KM...

Uprava odobrava budzet kluba, ako ima dovoljno novca za takvo nesto onda je na potezu nas strucni stab koji treba odrediti da li dijete ima dovoljno potencijala da se za njega veze 150.000-300.000 KM ili ne.

Pitamo se zasto sve nase igrace dajemo za par stotina hiljada eura... pa niko od vas ne razmislja o tome kako duzina ugovora u mnogome utice na visinu odstete. Nije isto prodati igraca X kada ima 3 godine do kraja i kada ima 6 mjeseci. Isti igrac kojem istice za 6 mjeseci ce otici za 50-100k, dok identican igrac da ima 3 godine nece sigurno otici ispod 4-5 prethodne cifre.

Kakva je nasa transfer politika do sada:

- Potpisuje se igrac na 2 godine. Igrac ako se pokaze u te 2 godine, njega moras prodati odmah naredne za kikiriki ili ce otici besplatno (M. Stevanovic), ako se u kojem slucaju ne pokaze, nije tolika katastrofa jer imas jos 1 godinu obaveze prema tom igracu sa kojim se obicno moze doci do obostranog raskida ugovora jer nije nikome u interesu da igrac propada u klubu, a i da mu se nastavi placati plata.

- U slucaju potpisa na 3+ godina ugovor ukoliko se igrac ne pokaze (citaj Bekric), klub je donji sto se finansija tice. Imat ce dugorocan ugovor, gubi finansijski, a nije dobio na zelenom terenu ulozeno. Dok u slucaju da se igrac pokaze, klub ce dobiti dugogodisnji povrat investicije na zelenom terenu ili ce poprilicno unovciti tog igraca u vidu transfera.

Dakle klub ima opciju da li da ide na sigurno ili da rizikuje sto se finansija tice.

Problem je sto su klinci nepredvidivi i ne moze se tacno procjeniti talenat. Da bih izvukao ulozeno moras potpisati 15-20 takvih dugorocnih ugovora i neko od njih ce se isplatiti za sve ostale... ali klub danas nema toliko jake finansije da moze izdrzati svake godine da potpise sa 4-5 klinaca, dodaj na to da ne mora znaciti da ces svake godine imati tih 4-5 super talentovanih iz pogona.

Eric Cantona
Kontakt:

ned jun 04, 2017 10:37 am

FKZ1921 je napisao/la:
Što je više izmišljenih neprijatelja i što je više bojovnika na prvoj crti obrane od istih,utoliko smo z većem problemu. Ova taktika se uvijek ružno završi.
Pisao sam o ovome ima i godina.Navodio primjer iz filma"Karaula"Ukratko...na nekoj karauli ns granici sa Albanijom,fasuje poručnik triper od neke kurave i ne smije kući,dje će zeni s triperom. I sta će,lik izmisli neprijatelja.Grupisu se albanci da napadnu karauli. Uvede borbenu gotovost,Ne može niko van karaule...U trajace to dok on ne izlujeci triper.
U neko doba pošalje ženu platu po vojniku...I logično,vojnik ko vojnik,žena ko žena,vojnik mu bujne ženu...
:shock:
Spoiler:
A zato je Slavku kosa otpala. :ganja:

avlami97
Kontakt:

ned jun 04, 2017 10:45 am

FKZ1921 je napisao/la:
Odličan film sa Emirom Hadžihafizbegovićem u glavnoj ulozi. Samo ne znam kakve veze ima ovaj film sa boldiranom rečenicom i izmišljenim neprijateljima. Dugo pišemo i čitamo, a Boga mi i pratimo Želju na razne načine. Ja se ne sjećam kada je ss.ba napisao ijedan afirmativan članak o Želji. Meni nikako nije jasno da je FTV objavila u "Mreži", sve ono što je objavila. Ukratko hrpa insinuacija u kojoj je glavni govornik Violina i njegovi trofeji, a bit emisije je trebala biti diskreditacija Senada Misimovića. Meni je krajnje nepristojno objaviti tekst o "Propasti dinastije MisimovićA", pred, tada veoma bitnu utakmicu u Mostaru protiv Zrinjskog. U tom istom periodu, također pred tekmu, Predsjednik Skupštine Ermin Pešto na svom fb profilu iznosi neke stvari koje mogu uticati na atmosferu u ekipi i ukupan ambijent u Klubu. Jedan Ivica Osim ili Mišo Smajlović mogu dolaziti na utakmice, dok je to Kemalu Kozariću iz poniženja. Znači direktan atak na rukovodeće ljude u Klubu, a time i ataka na Klub. Po meni to nisu izmišljeni neprijatelji, već osobe krajnje sumnjivih namjera, kojima u datom trenutku nije odgovaralo da se Željo rahat i na miru priprema za narednu utakmicu. Opstrukcije oko dozvola za gradnju i rekonstrukciju je bilo i mislim da se sa mnom slažeš, makar po tom pitanju.Grešaka na svim poljima je bilo i bit će ih uvijek, jer ko radi, taj i griješi, a suština priče je da se taj broj grešaka smanji na minimum i da Klub nastavi raditi u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Prodaja poslovnih prostora na Sjevernoj tribini i rad mimo zakonskih propisa, odnosno utaja poreza je krivično djelo i svi koji su učestvovali u tome su po meni neprijatelji Želje. No, da se vratim na film, svi nabrojani su htjeli karnuti Želju, kao što je onaj vojnik karno ženu svog predpostavljenog. Možda je moja pretpostavka pogrešna. Sada bi me mogao proglasiti bojovnikom.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jun 04, 2017 10:47 am

@avlami97 bravo!
Željezničar ante portas !

storm_raider
Kontakt:

ned jun 04, 2017 10:51 am

Nisu to neki izmisljeni neprijatelji, vec veoma realni neprijatelji. Ima i onaj film, gdje uvjeravaju da "nece biti rata", a onda bude kasno kada se zapuca. Prisustvovao sam, pa se sjecam. Dok god znamo jasno ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji i moci cemo da biramo saradnike i partnere. To sto ti neprijatelji vecinom ne mogu da nanesu realno zlo, nije odlika toga sto oni nece, vec zbog toga sto ne mogu. A hoce, hoce itekako.

@avlami je naveo pojedinacno neke, a ja bih se slozio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

ned jun 04, 2017 10:52 am

vid'te šta ljudi rade u međuvremenu...ovo hoćemo na grbavici.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-40060394
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 18 gostiju.

Prijava