Ne tjesi nas vise zivota ti hahahGrbavica je napisao/la:Cuj fataju se za glavu, kad ikad su sesar i krstanovic zavrseni...
Njih 2 predstavljaju dresove, jos se ceka Pandza. Evo nek gavran potvrdi...exbabilon je napisao/la:Ne tjesi nas vise zivota ti hahahGrbavica je napisao/la:Cuj fataju se za glavu, kad ikad su sesar i krstanovic zavrseni...
Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Grbavica je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 12:31 amNjih 2 predstavljaju dresove, jos se ceka Pandza. Evo nek gavran potvrdi...exbabilon je napisao/la:Ne tjesi nas vise zivota ti hahahGrbavica je napisao/la:Cuj fataju se za glavu, kad ikad su sesar i krstanovic zavrseni...
Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Nešto sam nostalgičan bio večeras i čitao malo istoriju foruma pa naletim na ovaj post od prije više od godinu dana, posle smjene Mulalića.GoodisonPark je napisao/la: ↑sub maj 07, 2016 11:10 pmJedna stvar mi pade na pamet, zadnjih godina igramo nekako rezervisano, damo gol pa se povučemo pa strepimo pa patnja pa u nekoj nervozi dočekujemo kraj, u skladu sa tim evo jedan prijedlog za upravu ako neko od njih čita ovo...
U pripremi svake utakmice obavezno štivo bi bio jedan odlomak iz naše prebogate istorije, u skladu sa svakom utakmicom naći i pripremiti jedan prigodan tekst a da se ne lažemo meni suze krenu kad pročitam, da smo skupljali lovu na razne načine da kupimo loptu ili kako su naše plave dame vezle naš grb da bi ličili na fudbalsku ekipu, ima tu mnogo mnogo detalja. Neka sadašnji igrači nauče nešto o našoj svjetloj istoriji i neka im bude jasno koliko se suza, znoja i krvi prolilo da bi oni obukli taj sveti dres i istrčali pred najbolje navijače na planeti, to neka im bude motivacija i da budu svjesni da se mora ostaviti srce na terenu iznova i iznova i svaki put jer to je Željo nema tu prosječnosti ili jesi ili nisi, ne smije se desiti da lutaš mislima kad si na terenu već moraš biti fokusiran na igru, protivnika i težiti uvijek da budeš bolji nego prošli put, nema stajanja ideš jako dok ne nokautiraš protivnika nema tu filozofije i hoću neću!
Prije Edisa Odovic...GoodisonPark je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 12:55 amNešto sam nostalgičan bio večeras i čitao malo istoriju foruma pa naletim na ovaj post od prije više od godinu dana, posle smjene Mulalića.GoodisonPark je napisao/la: ↑sub maj 07, 2016 11:10 pmJedna stvar mi pade na pamet, zadnjih godina igramo nekako rezervisano, damo gol pa se povučemo pa strepimo pa patnja pa u nekoj nervozi dočekujemo kraj, u skladu sa tim evo jedan prijedlog za upravu ako neko od njih čita ovo...
U pripremi svake utakmice obavezno štivo bi bio jedan odlomak iz naše prebogate istorije, u skladu sa svakom utakmicom naći i pripremiti jedan prigodan tekst a da se ne lažemo meni suze krenu kad pročitam, da smo skupljali lovu na razne načine da kupimo loptu ili kako su naše plave dame vezle naš grb da bi ličili na fudbalsku ekipu, ima tu mnogo mnogo detalja. Neka sadašnji igrači nauče nešto o našoj svjetloj istoriji i neka im bude jasno koliko se suza, znoja i krvi prolilo da bi oni obukli taj sveti dres i istrčali pred najbolje navijače na planeti, to neka im bude motivacija i da budu svjesni da se mora ostaviti srce na terenu iznova i iznova i svaki put jer to je Željo nema tu prosječnosti ili jesi ili nisi, ne smije se desiti da lutaš mislima kad si na terenu već moraš biti fokusiran na igru, protivnika i težiti uvijek da budeš bolji nego prošli put, nema stajanja ideš jako dok ne nokautiraš protivnika nema tu filozofije i hoću neću!
Ne mogu da vjerujem da se i nakon godinu dana nama dešava apsolutno isto i kako god okreneš, obrneš ne fali nama nekih spektakularnih igrača, nama fali borbenosti, agresivnosti, presinga, trke, želje, motivacije, ovo su presudni faktori koji odlučuju pobjednika. Džaba tebi sav kvalitet ako nisi na terenu pokazao ovo gore nabrojano. Zašto se sve utakmice ne mogu igrati kao onaj derbi sa pitarima na Grbavici kad je Edis skakao po krovu ili recimo ova zadnja tekma sa Zrinjskim.. Zašto igrači biraju utakmice u kojima će pružati maksimum, zašto izlaze na teren nekad haman totalno nezainteresovano, može li se to slučajno analizirati, može li se kažnjavati, ima li rješenja za ovo?
Ovo su ključni problemi a ne suhi kvalitet ili nekvalitet naših igrača..
Valjda je fazon se pojacat i dovest bolje igrace od ovih a da oni djelimicno koji su bili prva postava budu za klupe.Charlie Sheen je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 12:30 amSesar i krstanovic za klupe nisu lose opcije
Dobrodosao nazad!Veteran1965 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:20 amMnogo se zadnjih dana napisa o našem sportskom direktoru. Namjerno ne govorim ime čovjeka, jer ne govorim o njemu nego o poziciji. Ne znam možda sam ja malo zaostao i starovremenski, ali ja tu poziciju vidim nekako drukčije nego kako se to radi i predstavlja. Kao prvo, mislim da taj posao ne može raditi samo jedna osoba, mislim da za bilo kakve ozbiljne iskorake moramo imati mrežu, kojom upravlja ta osoba. Skauting je osnova tog posla i te pozicije. Neprihvatljivo je da neki manji klubovi kupe igrače iz Bosne i Hercegovine prije nas. Neko je naglasio na drugom portalu, i u pravu je 100%, nema grada i regije u državi gdje nemamo naših bivših igrača. Treba to uvezati, umrežiti pa i stimulisati da skautira za nas, i u tom slučaju nam se ne bi smjelo dešavati da nam promaknu igrači tipa Pece, Jašarevića, Šerbečića i sličnih mladića. Ozbiljna je to priča koju mi shvatamo neozbiljno. Očito je tako jer rezultata skautinga nema.Taođe Željo je ime, čega mnogi od nas nisu niti svjesni, i šire izvan granica Bosne, voli se i gotivi Željo i u regiji. Ostavili smo mi tragova u mnogim zemljama regije, pa i Europe ako hoćete. Mnogo se tu može i treba pofatati izgubljenih i zaboravljenih veza i konekcija. Vjerujte da bi ljudi pomogli i bez obaveza, samo treba raditi. zasukati rukave, težak i zahtjevan je to posao, traži mnogo odricanja, a rezultati možda dođu a možda ne.
Uz vlastitu omladinsku školu, skauting, ubaciš dva-tri jaka i skupa igrača od kojih mlađi mogu učiti i to je to. Ne izgleda baš komplikovano, ali treba od ovoga napraviti sistem, a to nije niti malo lako.
Ma nisam ja druže nikada niti otišao, tu sam čitam, ibretim se, sikiram i patim kao i svi mi zajedno....storm_raider je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:23 amDobrodosao nazad!Veteran1965 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:20 amMnogo se zadnjih dana napisa o našem sportskom direktoru. Namjerno ne govorim ime čovjeka, jer ne govorim o njemu nego o poziciji. Ne znam možda sam ja malo zaostao i starovremenski, ali ja tu poziciju vidim nekako drukčije nego kako se to radi i predstavlja. Kao prvo, mislim da taj posao ne može raditi samo jedna osoba, mislim da za bilo kakve ozbiljne iskorake moramo imati mrežu, kojom upravlja ta osoba. Skauting je osnova tog posla i te pozicije. Neprihvatljivo je da neki manji klubovi kupe igrače iz Bosne i Hercegovine prije nas. Neko je naglasio na drugom portalu, i u pravu je 100%, nema grada i regije u državi gdje nemamo naših bivših igrača. Treba to uvezati, umrežiti pa i stimulisati da skautira za nas, i u tom slučaju nam se ne bi smjelo dešavati da nam promaknu igrači tipa Pece, Jašarevića, Šerbečića i sličnih mladića. Ozbiljna je to priča koju mi shvatamo neozbiljno. Očito je tako jer rezultata skautinga nema.Taođe Željo je ime, čega mnogi od nas nisu niti svjesni, i šire izvan granica Bosne, voli se i gotivi Željo i u regiji. Ostavili smo mi tragova u mnogim zemljama regije, pa i Europe ako hoćete. Mnogo se tu može i treba pofatati izgubljenih i zaboravljenih veza i konekcija. Vjerujte da bi ljudi pomogli i bez obaveza, samo treba raditi. zasukati rukave, težak i zahtjevan je to posao, traži mnogo odricanja, a rezultati možda dođu a možda ne.
Uz vlastitu omladinsku školu, skauting, ubaciš dva-tri jaka i skupa igrača od kojih mlađi mogu učiti i to je to. Ne izgleda baš komplikovano, ali treba od ovoga napraviti sistem, a to nije niti malo lako.![]()
To je fazon u Football Manageru. U praksi je fazon prodat ili otjerat igrača a dovest na njegovu poziciju stranca iste kvalitete ali 5 puta skupljeg.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:02 amValjda je fazon se pojacat i dovest bolje igrace od ovih a da oni djelimicno koji su bili prva postava budu za klupe.Charlie Sheen je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 12:30 amSesar i krstanovic za klupe nisu lose opcije
Sesar ako dodje bit ce mi najdrazi igrac u ekipi, kakav Sinisa i pm.
E onda sam temu promasioJaozinho22 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:27 amTo je fazon u Football Manageru. U praksi je fazon prodat ili otjerat igrača a dovest na njegovu poziciju stranca iste kvalitete ali 5 puta skupljeg.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:02 amValjda je fazon se pojacat i dovest bolje igrace od ovih a da oni djelimicno koji su bili prva postava budu za klupe.Charlie Sheen je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 12:30 amSesar i krstanovic za klupe nisu lose opcije
Sesar ako dodje bit ce mi najdrazi igrac u ekipi, kakav Sinisa i pm.![]()