Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Tavas1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 6:45 pm

Ne bih nijednog juniora sad ubacio protiv Radnika. "Nije gotovo" i igraj do kraja kako si i do sad igrao, nemoj sad da odustajemo od principa koji se gurao citavu sezonu.

A imali su sve, da ponovimo, najbolje uslove u drzavi, najbolju podrsku i od uprave i navijaca, i tako su nam vratili. Da li su dobili premije za pobjedu protiv Zrinjskog? Vjerovatno jesu i to fine. Da li ce im se odbiti od plate sad? Nesto cisto sumnjam. Ne slazem se s dolaskom Amara (jer kad god zagusti ide prica daj Amara), ali znao je udarit debile gdje najvise boli. Zalibo njih bolan za Želju, njima je sezona vrh bila..

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:47 pm

Tavas1921 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 6:45 pm
Ne bih nijednog juniora sad ubacio protiv Radnika. "Nije gotovo" i igraj do kraja kako si i do sad igrao, nemoj sad da odustajemo od principa koji se gurao citavu sezonu.
Naravno da se nece sad stavljat juniori i neki kombinovani sastav. Ko da gledam Slavku ce se jebat sve po spisku zbog toga, ali to je jedino normalno u ovom trenutku. Ako nisi eksperimentisao do sad, ne smijes ni sad. Kolike god da su sanse da se nesto desi, ne smijes se sad zajebavat.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:50 pm

Tonciju Kukocu ***** majku koja ga okotila.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Elegant
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:52 pm

Jel' to Toni sta izjavio ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:53 pm

Elegant je napisao/la:
http://sports*ort.ba/bh_fudbal/kukoc-snimio-navijanje-iz-svlacionice-zrinjskog/237715

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 6:59 pm

sergejevic je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:56 pm
Tacno tako. Ali da smo imali 4 boda 3 kola prije kraja sada bi se pravila nevidjena euforija, jer bi imali jednu ruku na tituli. Odnosno sa pobjedom u zadnjem kolu postali bi prvaci.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Pa imali smo jednu ruku na tituli. Pobjedili Zrinjski i otisli na plus 4. Oni pobjedili drugog rivala za titulu 3 kola prije kraja, a nama ostalo da pobjedimo Krupu. Da si pobjedio Krupu imao bi plus 6 ispred Sarajeva i plus 4 ispred Zrinjskog, a do kraja igrati derbi i Radnik. Imao si cak i bolju situaciju od 4 boda 3 kola prije kraja. Rivali igrali dan ranije, tvoje je da pobjedis Krupu, ljudi ti jos poklonili gol u 20. minuti. Poslije svega oni izadju ko zadnje picke u drugo poluvrijeme i sam Bog i Elvir Koljic nam donesu taj jedan bod. Poslije toga opet imas idealnu situaciju. Sarajevo tri dana ranije izgubilo finale kupa na penale, ostali bez Crnkica, Rustemovica i Mihojevica i ti opet ne napravis postenu sansu na utakmici. Ne znam sta je trebalo jos da se desi u nasu korist? Da izbace Zrinjski i Sarajevo iz lige? Prokockati ono sto su ovi prokockali je prava umjetnost. To ni ovaj Metalege ne bi prokockao. Da su pametni sve ih otjerati odmah poslije Radnika. Cenana, cijeli strucni stab i igrace. Uzeti pare za Vedrana i Lendrica. Dovesti tri do cetiri dobra igraca, ubaciti Zerica, Osmankovica, Hasanovica, Besirevica, Sadikovica, Beganovica, jos nekog od boljih juniora koji su sada izlazno godiste. Dovesti novi strucni stab, sportskog direktora i krenuti u novi ciklus. Evo u tri godine smo promjenili 10 trenera i 100 igraca, ocito da ne ide ovako. Fino od temelja poceti s novom generacijom igraca, ispravljati greske od prije. Ovo ne vodi ni cemu, samo bezveze unistavaju dobru volju raje oko kluba.
Ako Petrovic ostane i nastavi dovoditi igrace poput Sesara, Crnova, Stojanovica...u kadru bude imao 3 u21 igraca cisto jer mora, ukoliko ga igra ne bude zanimala ni 0% i dalje ja se prebacujem na omladinski fudbal. Ko covjek sjedem i gledam kako djeca ganjaju loptu. Ovi placenici nisu Zeljo.
Cijenim tvoje razmisljanje i skoro sam u svemu saglasan. Imali smo sansu i nismo je smjeli prokockati. Ja sam samo ispravio jednu omasku koju si naveo u jednom od svojih postova gdje si naveo da smo imali 4 boda prednosti 3 kola prije kraja prvenstva nad pratiocem. 3 kola prije kraja je sve bilo u nasim i rukama pitara. Zrinjski nije imao nista, a sada ima sve. Da je tako bilo mi bi vec poceli sa slavljem, jer bi nam pobjeda protiv Radnika donijela titulu. Sami smo krivi sto nismo znali. Nadam se da smo se razumjeli. Pozdrav.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Eric Cantona
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:06 pm

Iskren da budem mene je strah narednog prelaznog roka zbog jedne cinjenice. A to je da Slavko forsira samo jednu formaciju (bez obzira igra li kuci ili na strani, i bez obzira na protivnicku formaciju), i prema njoj ce dovoditi ''pojacanja''. Ako bude insistirao i dalje na ovoj mrtvoj igri sa jednim napadacem, nece biti dobro. Trener mora da bude i psiholog. Možeš pozadi imati sve što ti treba, ali ako naprijed nemaš genijalca sa golgeterskim darom i instinktivnom inteligencijom sve ostalo pada u vodu.

bianco blu
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:07 pm

Amidza je napisao/la:
pon maj 22, 2017 6:53 pm
Elegant je napisao/la:
http://sports*ort.ba/bh_fudbal/kukoc-snimio-navijanje-iz-svlacionice-zrinjskog/237715
ovdje je vjerovatno i tomić, a mnogi forumaši bi ga željeli u Želji. Nakon ovog, ne bih mu dao da mi krompir okopava

sergejevic

pon maj 22, 2017 7:08 pm

Ma jesmo, samo ne mogu da svarim neke stvari. Ides u Krupu znas rezultat izmedju dva druga rivala, dobijes poklon, prati te hiljadu navijaca, imas protiv sebe ekipu koja zeli da igra i da napada i jedva izvuces bod. Naravno u sportskom smislu imas idealnu situaciju. Pobjedis plus 6 si od pitara i 4 od Zrinjskog. Ide derbi, najveca i najvaznija utakmica za sve one budale koje te prate cijelu sezonu. Pa ja bih zubima cupao da pobjedim. Vjerovatno bi svi usli u legendu, postali vazni za ovaj klub, rame uz rame s velikanima. Bez ikakvog imperativa ulazis u derbi, ako izgubis imas Radnik kuci da ovjeris titulu. Mozes izaci na teren, uzivati u fudbalu, odigrati jedan derbi za raju, na pobjedu da proslavis titulu na stadionu najveceg rivala, pred navijacima koji te najvise mrze. Imas nevidjenu podrsku opet onih budala koji zaista i jesu Zeljo, ti opet ne stvoris priliku. To nisu sportisti i njima nije mjesto u ovom klubu. Oni ne zele da pobjede, ne zele da budu najbolji, ne zele da postanu besmrtni, da udju u legendu najveceg kluba u drzavi. To su obicni beskicmenjaci koji zauzimaju mjesto nekima koji bi krvavi izasli sa zadnje dvije utakmice. To boli vise od svakog poraza. Sto je najgore i dalje imaju sansu da postanu prvaci, Zrinjski i nije toliko dominantan da bude siguran protiv Slobode, ali ce zato svi do jednog izginuti da pobjede. Ono sto smo mi morali uraditi ranije. Zapravo mi i jesmo izginuli kroz cijelu sezonu, a osobe na terenu i u strucnom stabu nisu.

Pinkii
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:08 pm

I Jamak je slavio sa navijacima koji su skandirali "bit ce Zeljo k.... sampion".
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

SanMan
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:19 pm

Ubi me naša fizička sprema već godinama
U redu što veze nemaju (sve što valja odmah se proda vani) ali da nemožeš nači momka od 20 do 30 godina da istrči za 90min (efktivne igre nikad 60min) 12km srijeda/nedelja ne mogu da shvatim (u životu samo to radi i još dobiva finu lovu)
Naši nisu u stanju za 60min tramvajem preći 10km

reks1
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:34 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:38 pm
Mene bi stid bilo reci da od ovoliko BiH klubova ja navijam za neki malezijski kome je vlasnik ona utrpana spodoba.
Idu li HHz u Mostar na proslavu.Red je da jos jedanput dozive antologijsko svrsavanje nad cinjenicom da Zeljo nije nista osvojio a stranacki guzni haveri jesu!

Ndare

pon maj 22, 2017 7:35 pm

Vidim lijepe slike Ive haubice pored zelene šnjurice. Nasekirao se zbog titule i derbija i 1750 Manijaka koji lavor grlom poderaše, za onog što ga 30 zbog ljubavi prema Želji izbubtaše, za milion oboljelih i poniženih koji su gledali kao da ljudi koji su pet utakmica u pet dana igraju tj hodaju bez htjenja, starta, bez duela ( ne daj bože dobijenog ), sa klečećim pijačem vode koji paradom spriječi da pitar loptu pošalje iza sjevera. Slavki treba dati šansu jedino da ue u autobus ako može pošto je kalirao u rikverc i da što prije odputuje u neki karizmatičniji klub poput Metalege jer mu treba čudo za opstanak a tu se pokazao kao stručan. Lik ne treba kondicionog, ne znam šta će mu i Karić jer je bio golman al valjda pretilost ga ubi za pokazivanje parada jer bi se otkotrljao pri padu do 11 plavih nekadašnjih. U jednom trenutku vodi Čiča zagrijavanje u drugoj tekmi Haris im plešće kad se zagrijavaju. Još samo doktor i Zeba nisu vodili al za očekivat protiv Radnika. Igrači pripremljeni po posljednjoj tehnici priprema (čast Miri) i ne možemo dobiti već dugo u skoku nikoga, u duelu nikoga, nadtrčati nikoga, ispadamo bez kontrole izmeu sebe igrača ko koga čuva i gdje stoji, o pasovima da i ne govorim a sve je to plod nedostatka kisika i onda slijedi panika, slabost, nesigurnost. Nije stvar u mjerenju obima struka igračima, štoperici i kartoteci. Čelzi (mislim da nije dobar primjer jer je to spejs šatl) na proslavi titule kad je izlazio stručni štab ko na sletu jbt a kod nas Slavkan i ne treba mi niko. Imamo ljude koji nisu ničija druga želja bili nego njegova (Stojanović, Zakarić...) ljudi ne mogu hodati kao i večina tima. Al to znači da lijeva strana ne postji nikako haman. Ne znam al meni Slavko ne može update od ovog Slavke koji je do sad bio i teško je sa njim imati kontinuitet u kvalitetu sem ovog kontinuiteta koji smo gledali. E onda da na vrijeme kupimo boba rozih i pravac Grbavica.
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:36 pm

SanMan je napisao/la:
pon maj 22, 2017 7:19 pm
Ubi me naša fizička sprema već godinama
U redu što veze nemaju (sve što valja odmah se proda vani) ali da nemožeš nači momka od 20 do 30 godina da istrči za 90min (efktivne igre nikad 60min) 12km srijeda/nedelja ne mogu da shvatim (u životu samo to radi i još dobiva finu lovu)
Naši nisu u stanju za 60min tramvajem preći 10km
:placeodsmijeha: :palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:36 pm

skretnicar je napisao/la:
pon maj 22, 2017 6:30 pm
slika
J.ebo vam taj slauf majku majcinu, eto gdje je nasa titula
Alea iacta est!

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:39 pm

Yebe se njemu, jos par dana tu i ode. Hvala Bogu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:41 pm

starigrad je napisao/la:
pon maj 22, 2017 6:40 pm
storm_raider je napisao/la:
pon maj 22, 2017 4:20 pm
Bice to sve ok. Slavko ce sada prvi put moci napraviti ekipu od samog pocetka, a trazice Uprava od njega za sljedecu sezonu neke ciljeve. Jedan od njih, a meni jako bitan je taj da se dvoje nase djece mora afirmisati igranjem u prvom timu. Vjerovatno Kemo i Zera.
vidis, meni nije ok ovo "moraju" se afirmisati igranjem u 1. timu. stavljas tenera (ko god bio trener) u, pomalo, nezgodnu situaciju.

da ne bude zabune, prvi sam za nasu djecu i maksimalno guranje onih koji imaju kvalitet, zelju, volju i mogu odgovoriti zadacima koji se stave pred njih u seniorskom fudbalu. ali, gurati na silu, da se ispostuje "naredjeno", nije ok.

niko sretniji od mene da, vec u iducoj sezoni, gurnemo njih 5-6 u prvi tim, ali iz razloga sto su oni to zasluzili i sto znamo da ce max opravdati ukazano povjerenjee i da ce to donijeti rezultat i na terenu i u finansijama, transferima u buducnosti. imamo li to trenutno? evo, pominjes zeru i meni je taj momak totalna nepoznanica. bojim se da ga, dobrano, hebe gen, koji je pokupio od face i senada i da ce tesko dostici nesto vise u karijeri i da je njegov limit igra "za raju".

ne treba, na silu, ici iz krajnosti u krajnost.
ja ne znam je li ovo istina. i prvi kažem da na silu ne može ništa, možda u nekoj generaciji nema niko da može danas uletiti. ali ako svakako tri po pravilima moraju biti u protokolu...pa ne moraju sva tri biti totalni epizodisti. ne moraju počinjati kadeti, kao što su to neki ove sezone prizivali, a nisu te momke gledali triput. ali djeluje razumno da se postavi bar neka smjernica. jasno je da tako nešto ne može biti fiksno i zakovano u kamenu.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:42 pm

Nije to nista na silu, vec sasvim realan zahtjev i cilj. Mi prosjecno moramo izbacivati 2 igraca godisnje sa ovakvim omladinskim pogonom. Kao sto cvila kaze, takve stvari ne mogu biti 'set in stone', ali su dobra smjernica.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:42 pm

Eric Cantona je napisao/la:
pon maj 22, 2017 7:06 pm
Iskren da budem mene je strah narednog prelaznog roka zbog jedne cinjenice. A to je da Slavko forsira samo jednu formaciju (bez obzira igra li kuci ili na strani, i bez obzira na protivnicku formaciju), i prema njoj ce dovoditi ''pojacanja''. Ako bude insistirao i dalje na ovoj mrtvoj igri sa jednim napadacem, nece biti dobro. Trener mora da bude i psiholog. Možeš pozadi imati sve što ti treba, ali ako naprijed nemaš genijalca sa golgeterskim darom i instinktivnom inteligencijom sve ostalo pada u vodu.
Ovaj prelazni je strasno bitan. Opet ce se trebati dovesti najmanje 10 igraca. Nije to neka razlika u odnosu na ostale prelazne, ali msm da je vrijeme da se pametnije radi. Ovaj prelazni ce pokazat jesmo li naucili ista iz predhodnih godina i gresaka.

Meni je fascinantno da neki starohani i dalje haraju ovom ligom. Prosle godine najbolji igrac Zeba koji podobro gazi 4. deceniju. Tu je svakako Wagner koji skoro u 5. deceniju da ulazi. I bas oni dominiraju ligom godinama. Smjesno za nas nogomet.
Da mi je samo vidjeti igraca koji ima muda, koji ima znanje da predribla protivnika, da naniza 2-3. Ono da mozes reci kad ostane 1-1 s bekom ili nekim da su vece sanse da ce proci.
Ne znam koliko smo imali takvih igraca uopce, ali smjesna je cinjenica da u zadnjih par godina Tiagho bio najbolji dribler a znamo svi da ni to nije ono sto se moze nazvati dribling.
Ima li tih igraca igdje, mogu li se dovesti?! Il smo osudjeni da dovodimo samo ove alibi igrace.

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 7:45 pm

Joj avatara Leone :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 17 gostiju.

Prijava