pon maj 22, 2017 7:35 pm
Vidim lijepe slike Ive haubice pored zelene šnjurice. Nasekirao se zbog titule i derbija i 1750 Manijaka koji lavor grlom poderaše, za onog što ga 30 zbog ljubavi prema Želji izbubtaše, za milion oboljelih i poniženih koji su gledali kao da ljudi koji su pet utakmica u pet dana igraju tj hodaju bez htjenja, starta, bez duela ( ne daj bože dobijenog ), sa klečećim pijačem vode koji paradom spriječi da pitar loptu pošalje iza sjevera. Slavki treba dati šansu jedino da ue u autobus ako može pošto je kalirao u rikverc i da što prije odputuje u neki karizmatičniji klub poput Metalege jer mu treba čudo za opstanak a tu se pokazao kao stručan. Lik ne treba kondicionog, ne znam šta će mu i Karić jer je bio golman al valjda pretilost ga ubi za pokazivanje parada jer bi se otkotrljao pri padu do 11 plavih nekadašnjih. U jednom trenutku vodi Čiča zagrijavanje u drugoj tekmi Haris im plešće kad se zagrijavaju. Još samo doktor i Zeba nisu vodili al za očekivat protiv Radnika. Igrači pripremljeni po posljednjoj tehnici priprema (čast Miri) i ne možemo dobiti već dugo u skoku nikoga, u duelu nikoga, nadtrčati nikoga, ispadamo bez kontrole izmeu sebe igrača ko koga čuva i gdje stoji, o pasovima da i ne govorim a sve je to plod nedostatka kisika i onda slijedi panika, slabost, nesigurnost. Nije stvar u mjerenju obima struka igračima, štoperici i kartoteci. Čelzi (mislim da nije dobar primjer jer je to spejs šatl) na proslavi titule kad je izlazio stručni štab ko na sletu jbt a kod nas Slavkan i ne treba mi niko. Imamo ljude koji nisu ničija druga želja bili nego njegova (Stojanović, Zakarić...) ljudi ne mogu hodati kao i večina tima. Al to znači da lijeva strana ne postji nikako haman. Ne znam al meni Slavko ne može update od ovog Slavke koji je do sad bio i teško je sa njim imati kontinuitet u kvalitetu sem ovog kontinuiteta koji smo gledali. E onda da na vrijeme kupimo boba rozih i pravac Grbavica.
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.