Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 5:56 pm

Tacno tako. Ali da smo imali 4 boda 3 kola prije kraja sada bi se pravila nevidjena euforija, jer bi imali jednu ruku na tituli. Odnosno sa pobjedom u zadnjem kolu postali bi prvaci.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Plavi orkestar
Kontakt:

pon maj 22, 2017 5:57 pm

AsharaK je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:48 pm
Plavi orkestar je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:44 pm
I volio bih saznati koliko su utakmica nizih liga pogledali Cenan i kompanija i da li su upoznati da li u BiH ima igdje i jedan talenat koji bi se mogao dovesti i brusiti.
Ja znam da su iz Slavije dovedena dva kadeta koja su vazila za velike talente. Znam da je iz Gracanice isto doveden iz kadeta momak koji je ovde bas oskako. Za ostale gradove ne znam ...
Znam za ovu dvojicu momaka iz Slavije.Mislio sam na mladje igrace koji bi mogli vec sa prvim timom teenieati,kao npr Višca kad je doveden.Pa bolan po onim seoskim ekipama mozeš naci bekova peri deri a mi muku mucimo sa njima i još ih debelo placamo a ni kod Brace nebi imali mjesta,prvenstveno mislim na lijevog beka ali po tim seoskim ligama mozeš naci igraca koji ce 90 minuta orati po terenu a mi se prikacili ovih polovnjaka koji simuliraju da igraju i još misle da znaju i da su zvjezde a kad ih gledaš izgledaju kao da su ih pokupili iz nekog doma penzionera i doveli ih da onako malo odigraju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 6:05 pm

sergejevic je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:09 pm
Nismo imali 4 boda 3 kola prije kraja prvenstva. Imali smo situaciju da Zeljo i Sarajevo sami odlucuju o tituli prvaka. Zrinjskom su se trebali poklopiti odredjeni rezultati da sami o sebi odlucuju.

Iz zadnje tri utakmice nam je trebalo 5 bodova da budemo sampioni. Da smo osvojili tih 5 bodova u Bijeljini je sudija mogao svirati Zrinjskom i slobodna bacanja nista im ne bi pomoglo. Ne znam kakva je ta tvoja racunica.
1. Zeljo 59
2. Sarajevo 56
3. Zrinjski 55

3 kola prije kraja

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kremenko

pon maj 22, 2017 6:08 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:51 pm
To sam i ja danas pitao.
Sta je konkretno uradio dok je prvobitno bio skaut, a sada sportski direktor. Njemu nije mjesto na klupi,na tribinama, u Sarajevu non stop, nego po mjesnim zajednicama, selima , nizim i omladinskim ligama. Bar po BiH moze otici i pogledati neku utakmicu.
Evo i da je hodao po selima,mjesnim zajednicama i ostalo,mislis da bi mogao vidjeti,naci igraca kvaliteta za Zelju.
Evo npr lijevi bek. On ne bi Roberta Carlosa mogao prepoznati,taman da mu sjedi u Machiatu :D
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

sergejevic

pon maj 22, 2017 6:10 pm

avlami97 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 5:56 pm
Tacno tako. Ali da smo imali 4 boda 3 kola prije kraja sada bi se pravila nevidjena euforija, jer bi imali jednu ruku na tituli. Odnosno sa pobjedom u zadnjem kolu postali bi prvaci.

Pa imali smo jednu ruku na tituli. Pobjedili Zrinjski i otisli na plus 4. Oni pobjedili drugog rivala za titulu 3 kola prije kraja, a nama ostalo da pobjedimo Krupu. Da si pobjedio Krupu imao bi plus 6 ispred Sarajeva i plus 4 ispred Zrinjskog, a do kraja igrati derbi i Radnik. Imao si cak i bolju situaciju od 4 boda 3 kola prije kraja. Rivali igrali dan ranije, tvoje je da pobjedis Krupu, ljudi ti jos poklonili gol u 20. minuti. Poslije svega oni izadju ko zadnje picke u drugo poluvrijeme i sam Bog i Elvir Koljic nam donesu taj jedan bod. Poslije toga opet imas idealnu situaciju. Sarajevo tri dana ranije izgubilo finale kupa na penale, ostali bez Crnkica, Rustemovica i Mihojevica i ti opet ne napravis postenu sansu na utakmici. Ne znam sta je trebalo jos da se desi u nasu korist? Da izbace Zrinjski i Sarajevo iz lige? Prokockati ono sto su ovi prokockali je prava umjetnost. To ni ovaj Metalege ne bi prokockao. Da su pametni sve ih otjerati odmah poslije Radnika. Cenana, cijeli strucni stab i igrace. Uzeti pare za Vedrana i Lendrica. Dovesti tri do cetiri dobra igraca, ubaciti Zerica, Osmankovica, Hasanovica, Besirevica, Sadikovica, Beganovica, jos nekog od boljih juniora koji su sada izlazno godiste. Dovesti novi strucni stab, sportskog direktora i krenuti u novi ciklus. Evo u tri godine smo promjenili 10 trenera i 100 igraca, ocito da ne ide ovako. Fino od temelja poceti s novom generacijom igraca, ispravljati greske od prije. Ovo ne vodi ni cemu, samo bezveze unistavaju dobru volju raje oko kluba.
Ako Petrovic ostane i nastavi dovoditi igrace poput Sesara, Crnova, Stojanovica...u kadru bude imao 3 u21 igraca cisto jer mora, ukoliko ga igra ne bude zanimala ni 0% i dalje ja se prebacujem na omladinski fudbal. Ko covjek sjedem i gledam kako djeca ganjaju loptu. Ovi placenici nisu Zeljo.

Brkoo
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:12 pm

I volio bih saznati koliko su utakmica nizih liga pogledali Cenan i kompanija i da li su upoznati da li u BiH ima igdje i jedan talenat koji bi se mogao dovesti i brusiti.
Nize lige u BiH su katastrofalne sto se tice kvaliteta. Kvalitet je takav da te glava boli godinu dana nakon jedne pregledane utakmice. Jako malo mladih igraca, vecinom se forsiraju stariji igraci.

Sto se tice omladinskih kategorija dovedeno je nekoliko mladih igraca sa prostora BiH. Za te igrace sam procitao da ih jako hvale i da imaju potencijal, za ovog iz Slavije sto je doveden kazu da je jedan od najvecih potencijala na Balkanu, pozivan i u kamp Real Madrida. I za drugu dvojcu pionira koji su dovedeni iz Slavije sam cuo samo pohvale. Jos je jedan djecak iz Gracanice doveden. U omladinskim kategorijama nekih drugih klubova iz BiH ima potencijala. Da bi doveli neke kadete ili juniore koji nemaju ugovor mora se platiti naknada.
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u pon maj 22, 2017 6:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:14 pm

Kako ovaj nas savez nema muda i ne zeli da se pozabavi problemima, lafo statvili mandate na raspolaganje - kako ce im to hladno odbiti kolege a onda nastavljaju sa repkom i mole Boga da se plasiramo da dođu do novca.

Ovo oko sudije je zalostno, maltene je osigurao titulu Zrinjskom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SirAlexFerguson
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:16 pm

Ocigledno je da neki igraci ili ne vide velicinu Zeljeznicara, ili nisu karakter za Zeljeznicar i onog trenutka kada dostignu neki cilj i kada ih svi podrzavaju oni se opuste i to sve pada u vodu.
Za sampionsku titulu, pogotovo u Bosni se moraš dobro oznojiti i biti koncentrisan non stop i uvijek biti naspanovan 100% i na treningu i na utakmici.
Kada Miroslav Stevanovic ode, treba uramiti njegovu sliku i staviti je u svlacionicu i pokazati svima kako treba da izgleda profesionalac. ( Mozda malo pretjerujem al' shvatit cete poruku).

Kada se sjetimo pocetka sezone mnogi bi tada rekli da nam je u europu pa kako bilo, međutim danas kada znamo da smo mogli uzeti titulu gorak je okus..
Nesto razmisljam mozda se ljetos ispostavi da je bolje sto smo bili drugi nego prvi, mozda nas bubanj u europa ligi 'pogleda' , mozda doguramo daleko i uzmemo dobre love, prodamo nekog igraca masno i neki novi mladic otvori sebi vrata europskih klubova.
Sve je to "Mozda". Lijepo je uzeti titulu, ali nije smak svijeta i ne uzeti je. Ja jedino zamjeram sto nismo bili pravi, ali mozda je to bio bas onaj dan kada nista ne ide i kada igraci psihicki pregore. Ko je kriv? Mozda jednostavno nisu dorasli Zeljeznicaru, mozda je do Slavke. Ne znam iskreno, ne bih da uperim prstom u nekoga, svi su zajedno u ovome i svi treba da se pogledaju u oci.

Mnogo desavanja je bilo ove godine, na kraju kad se sve sumira, cak i da europu nismo izborili za mene je ova godina historijska. Istok je tu, ako Bog da bice i Jug. Stali smo na noge cvrsto i koracamo malim koracima naprijed, grijesimo i ucimo u hodu.

Sto se tice zadatka Čenana, ne znam kako su ga načepili da radi, sto se mene tice halalio bi jos tri prosjecne plate i uposlio uz njega jos tri strucnjaka za mladice i slao ih svaki vikend na utakmice Prve lige i omladinskih selekcija, trazio od klubova video snimke "zanimljivih" igraca.
Ima kod nas mnogo zanimljve djece, istina djecu prvo treba odgojiti sporstki pa onda uciti fudbalu i od 20 djecaka siguran sam da cemo od 3-4 igraca profitirati i isplatit ce se to sve. Treba tu jasan plan, ovo je lahko napisati, ima tu posla.
Svi kazemo treba gurnuti 2-3 juniora, sta ako ti juniori samo smetaju na treningu, sta ako nisu kvalitet. Trebamo se bazirati na kvalitet u juniorskim selekcijama, vec imamo u sirem rosteru nekoliko juniora i kadeta koji treniraju i traze svoju sansu koju ce dobiti.

Mnogo se rugamo Slavki, mnogo ga vrijeđamo, ja nisam od tog posla dok je tu ja ću kritikovati argumentovano i navijati za svog Želju.
Poslije Radnika treba napraviti realnu analizu i vidjeti sta smo uradili a sta nismo, te sta trebamo uraditi pod hitno i sta je manje hitno.
FIN se posao napravio, vjerovanto smo ostali bez slaga na torti, ali boze moj, nase je da stanemo uz našeg Želju i navijamo.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Morzhy
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:21 pm

https://s7.postimg.org/jkptrm9yz/TLUOv_Zh_Umg.gif
ovako to otprilike izgleda uvijek...znači treba biti za 3 klase bolji od ostalih i uzdati se u pošteno suđenje da bi se mogao boriti. E sad, ovo što se nama ove sezone poklopilo neće više nikad, ljudi nam poklanjali titulu iz kola u kolo, a mi nećemo pa nećemo. Ponavljam opet, zamijeniti karanane i krenuti s omladincima koji su Željo, **** ove džuturume, ne mogu hodati nakon 2 kola

Plavi orkestar
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:22 pm

Brkoo je napisao/la:
Nize lige u BiH su katastrofalne sto se tice kvaliteta. Kvalitet je takav da te glava boli godinu dana nakon jedne pregledane utakmice. Jako malo mladih igraca, vecinom se forsiraju stariji igraci.

Sto se tice omladinskih kategorija dovedeno je nekoliko mladih igraca sa prostora BiH. Za te igrace sam procitao da ih jako hvale i da imaju potencijal, za ovog iz Slavije sto je doveden kazu da je jedan od najvecih potencijala na Balkanu, pozivan i u kamp Real Madrida. I za drugu dvojcu pionira koji su dovedeni iz Slavije sam cuo samo pohvale. Jos je jedan djecak iz Gracanice doveden. U omladinskim kategorijama nekih drugih klubova iz BiH ima potencijala. Da bi doveli neke kadete ili juniore koji nemaju ugovor mora se platiti naknada.
Ma Brko ni Nikic,Bahtic,Skoro,Paprica,Komšic,Mihajlovic,Odovic,Skija,Berjan...koji su dovedeni u Zelju iz nizih liga nisu izgledali da ce ikada postati fudbaleri.Treba znati prepoznati i znati šta hoceš i šta ti treba i to dovesti i brusiti.Dosta je i ovih nadrkanih invalida što nam ih tuše menadzeri i što nam krv piju na slamkicu evo vec godinama.Dovesti zdrave jake momke koji ce se boriti i trcati a rješiti se ovih slina što nam ime kaljaju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Elegant
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:25 pm

“Tačno da Komisija nije željela da Bandić sudi. Pretpostavili smo da bi utakmica mogla biti “prezahtjevna” za njega. No, Komisija je popustila na lično insistiranje Ivana Beusa, dopredsjednika NS BiH, da baš Bandić sudi. To svi znaju”- izjavio je jedan član Komisije koji je želio biti anoniman.
Hajde neka se iz kluba oglase dok jos ima vremena.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:29 pm

Pricamo o savezu koji stavi jednog Safeta Susica, Mehmeda Bazdarevica za selektore nacionalnog tima. A to je samo vrh ledenog brijega. Od portira do predsjednika, duboko korumpirana i nemoralna organizacija.

To su ljudi koje bh. fudbal ne interesuje, koji mu ne zele dobro i gledaju samo da se ugrade i ukradu. Pola ih ima krivicne dosjee i mi da nesto od njih ocekujemo. Sami nece uradit nista, nikad, sve dok ne vide svoju korist. Zato je neophodno konstantno vrsiti pritisak i braniti se od svih njihovih nasrtaja na nas klub.

Sve to, naravno, moraju pratiti igre na terenu. Bez toga svaki drugi vid borbe pada u vodu. Zrinjski, Sarajevo, Siroki, Sloboda, Celik, Borac - ti ljudi patoloski mrze sve sto ima veze sa Zeljeznicarom i ne biraju sredstva kako da nas poljujaju. Sto smo mi jaci i sredjeniji, to ce njihovi nasrtaji biti jaci. Zauvijek. I ovi sto nas ne mrze zauvijek ce imati sportski motiv da nas nadigraju, jer smo najveci i najtrofejniji.

S tim se pomiriti i nauciti ziviti i nositi se s tim. Najbolja borba protiv toga je zdrav, funkcionalan klub, sa suhim kvalitetom na svim poljima. Moramo se truditi da budemo oaza u ovom nakaradnom drustvu. Stremiti ka tome da izadjemo iz njegovih realnih okvira. Bitnije je sad, nego ikad prije, da smo ujedinjeni, sve uz zdravu dozu konstruktivne kritike i produktivne diskusije i sa tonom mukotrpnog rada.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Plavi orkestar
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:29 pm

Elegant je napisao/la:
pon maj 22, 2017 6:25 pm
“Tačno da Komisija nije željela da Bandić sudi. Pretpostavili smo da bi utakmica mogla biti “prezahtjevna” za njega. No, Komisija je popustila na lično insistiranje Ivana Beusa, dopredsjednika NS BiH, da baš Bandić sudi. To svi znaju”- izjavio je jedan član Komisije koji je želio biti anoniman.
Hajde neka se iz kluba oglase dok jos ima vremena.
Samo UEFU upoznati sa ovim a nekako i SIPU ukljuciti u sve ovo.Pa taj savez je najvece leglo kriminala godinama i SIPA je tamo vec odavno trebala da uleti.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:31 pm

Brkoo je napisao/la:

Uroš Kovačević, stoper. Pozivan u kamp Real Madrida, i bio u kampu Crvene Zvezde prije nego sto je dosao kod nas. Drugi Srđan Mitrić, mislim da je krilo, selektori mladih reprezentacija su govorili da odskace potencijalom i da ima ubojitu ljevicu. Mislim da su 2001/2002 godiste...
Ima dobrih igraca u OP. Na kraju krajeva, da nema, ne bi osvajali titule.

Jel zna neko kad su oni turniri za omladince u Stanisicima? Treba to ispratiti i viditi sta imamo.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:33 pm

Sta se ba imaju oglasavati iz kluba...bice komisija, konstatacija da je ostetio i jedne i druge i kraj price...
Niko nama nije kriv sto ne znamo...sami smo krivi.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

1921.ba
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:40 pm

ne žali se za prolivenim mlijekom ;)
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

BabOsim
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:42 pm

Moramo još jednog U21 igrača smjestiti na klupu sada, Veca više nije 21

bianco blu
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:43 pm

teatrale36 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 12:00 pm
djoxxx1921 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 11:55 am
Je*em li im djecu poganu, smrdljivu. Momak samo aplaudirao kad su nasi izlazili na drugo poluvrijeme, skocila gov.na na njega. Ja sjedio 5-6 redova ispod, usao i sjeo, odmah me skontali. Nekih desetak balavurcica pored mene, kaze jedan, "neka nas ovdje da sacekamo da ovaj skoci", ja mrtav hladan. Repetiro se i jedno oko na teren, drugo na njih. Dvojici sam face dobro zapamtio, ne dao dragi Bog da ih gdje sretnem
Iznad one cerade nas je vise bilo, bar sam ja tu bio, i onaj je momak bas sjeo medju njih i to one zadrte pitare. Znaci kad je Zrinski dao gol ono nisam mogao vjerovati koliko se raduju bas ti sa lijeve strane prema sjeveru, nevjerovatno ja ono nisam mogao vjerovati.
sa njima više ni u džamiju/crkvu...gori su od ***** duplo

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:43 pm

https://www.youtube.com/watch?v=ZIU_N-nReKs
Bivši kapitenu, institucijo bh fudbala..
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 6:44 pm

Nasa ocajna igra i izgubljeni bodovi ne daju nikome za pravo da nas ostecuje. Mogli smo igrat ko Grcka citavo prvenstvo i dobijat 1:0, sve i da 4 precke i 4 stative protivnici pogadjaju, da se valjamo na terenu, simuliramo 20 minuta po tekmi, niko nema pravo da nas ostecuje. Ni nas, niti bilo koji klub.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava