Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dolina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 28, 2017 3:24 pm

Nisam otvarao forum od srijede, a sto se sve napisa :-)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:26 pm

Okolele je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:14 pm
Ne vidim nikakav problem da se Vukotić i Aleksić dovedu u paru na poziciji stopera...Dobijes dva stopera koji su igrali zajedno u klubu i odlicno se poznaju..Gdje ces vecu dobit..Mada bih ja vise volio da se naredne sezone da prilika Osmankoviću..
Do kad je Aleksicu ugovor uopste? Krupa pametno potpisuje igrace, daje im duge ugovore. Ne znam kojom vratolomijom mi mozemo zavrsit recimo Vukotica. Jedino da se Krupi obezbijedi neko ugradjivanje u iduci transfer ili nesto tako, ako je to moguce.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

delinjo
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:33 pm

Amidza je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:26 pm
Okolele je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:14 pm
Ne vidim nikakav problem da se Vukotić i Aleksić dovedu u paru na poziciji stopera...Dobijes dva stopera koji su igrali zajedno u klubu i odlicno se poznaju..Gdje ces vecu dobit..Mada bih ja vise volio da se naredne sezone da prilika Osmankoviću..
Do kad je Aleksicu ugovor uopste? Krupa pametno potpisuje igrace, daje im duge ugovore. Ne znam kojom vratolomijom mi mozemo zavrsit recimo Vukotica. Jedino da se Krupi obezbijedi neko ugradjivanje u iduci transfer ili nesto tako, ako je to moguce.
pa zasto ne bi bilo moguce brate ?? u nekim transferima je cak taj procenat vazniji nego od direktnog oobestecenja ....Karikiram sad Krupa ni za jednog igraca ne moze uzeti vise od 150 hiljada eura realno ....a npr da se taj isti igrac proda lupam za milion ponavljam karikiram samo ....i ako se oni ugrade 20 % u transfer to je 200 hiljadaa vise nego sto bi oni direktno uzeli za njega....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

AdoTM
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:40 pm

slika

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:41 pm

delinjo je napisao/la:

pa zasto ne bi bilo moguce brate ?? u nekim transferima je cak taj procenat vazniji nego od direktnog oobestecenja ....Karikiram sad Krupa ni za jednog igraca ne moze uzeti vise od 150 hiljada eura realno ....a npr da se taj isti igrac proda lupam za milion ponavljam karikiram samo ....i ako se oni ugrade 20 % u transfer to je 200 hiljadaa vise nego sto bi oni direktno uzeli za njega....
Shvatam, zato i mislim da je najpametnije tako nesto uradit. Ugrubo, nasa djeca + najbolji mladi iz lige + nekoliko iskusnijih igraca (moze i stranaca) = dobra ekipa. I to ekipa od koje mozes ocekivati da inkasiras nesto od transfera, kad tad.

Takav balans je za nas idealan. Da stavis sve mlade, nema sanse da ih publika trpi i, kao i obicno, treneru noga. A da sastavis ekipu od matorih igraca, bilo bi "gdje su djeca?". Vazda tako. Zato je po meni ovo iznad najpametnije al eto, ne pitam se ja. Bas me zanima kako u klubu razmisljaju o ovome.

Za iducu sezonu Slavko ima sansu da sastavlja tim kako on hoce, tako da se nadam da ce lutanja i promasaji biti svedeni na minimum. Ovu ekipu je ipak naslijedio i uradio je sa njom, objektivno, vise nego sto je realno.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:43 pm

AdoTM je napisao/la:
slika
Meni jedna od najdrazih Zeljinih ekipa. :D

Prati li iko Dadu Sadikovica? Sta je s njim, jel ziv? Ne znam kako igra tamo, ali ja se sve nadam da ce on konacno proigrat kako moze u Slavkovom sistemu...

delinjo
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:49 pm

Amidza je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:41 pm
delinjo je napisao/la:

Shvatam, zato i mislim da je najpametnije tako nesto uradit. Ugrubo, nasa djeca + najbolji mladi iz lige + nekoliko iskusnijih igraca (moze i stranaca) = dobra ekipa. I to ekipa od koje mozes ocekivati da inkasiras nesto od transfera, kad tad.

Takav balans je za nas idealan. Da stavis sve mlade, nema sanse da ih publika trpi i, kao i obicno, treneru noga. A da sastavis ekipu od matorih igraca, bilo bi "gdje su djeca?". Vazda tako. Zato je po meni ovo iznad najpametnije al eto, ne pitam se ja. Bas me zanima kako u klubu razmisljaju o ovome.

Za iducu sezonu Slavko ima sansu da sastavlja tim kako on hoce, tako da se nadam da ce lutanja i promasaji biti svedeni na minimum. Ovu ekipu je ipak naslijedio i uradio je sa njom, objektivno, vise nego sto je realno.
apsolutno se slazem sa tobom ....mi uvijek moramo dovoditi najbolje mlade iz nase lige i bar 5,6 takvih imati u prvom sastavu...a njima dodati kao sto kazes strance ili iskusnije igrace...ali igrace koji fkt donose prevagu tipa Miro ,Lendra ili Zeba...a nikako se igrati sa igracima kao Sinisa ,,Markovic i ostali koji su realno polovnjaci...svidja mi se razmisljanje neki kvalitetan spoj mladosti i iskustva...zaista ne ide vise ovako nagomilaj 15 polovnjaka i moli Boga da od 15 b ar 5 njih pokaze nesto ...znam da novac danas sve diktira ali mi moramo odrediti neki plan viziju prema kojoj cemo se ravnati i ici naprijed i ne iskakati iz naseg sablona....evo licno kad pricamo o stoperima...zamisli da slj sezonu imas 3 mlada stopera ...Vukotic,Serbecic i nas Osmankovic....i sljedece ljeto bi bar jednog mogao prodati za finu cifru a sva trojica mladi i zeljni dokazivanja ...a i nekako za evropu sam uvijek za mladje i okretnije igrace posebno kad naletimo na neku ekipu koja ima brzanere ove juzne amere....pa pojeli bi ovu nasu odbranu koliko je spora sa Kerlom i Bogijem...razumijemo se i osvjezenje si za ovaj forum brate :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

igla
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:52 pm

Mi Pece, Šerbečiće i ostale trebamo pokupitu prije nego što ih vežu višegodišnjim ugovorima.

vrbanjusa
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:54 pm

Kada budemo imali para onda ćemo to i raditi. Do tada "krpljenje".

Mladi igrač uvjek traži više para od Želje nego od Mladosti npr. Iz puno razloga. Zato kažem kada budemo imali para.
21 10 4

Petrović Slavko

delinjo
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:55 pm

igla je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:52 pm
Mi Pece, Šerbečiće i ostale trebamo pokupitu prije nego što ih vežu višegodišnjim ugovorima.
i sa tobom se moram sloziti :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

delinjo
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:57 pm

vrbanjusa je napisao/la:

Mladi igrač uvjek traži više para od Želje nego od Mladosti npr. Iz puno razloga. Zato kažem kada budemo imali para.
naravno da i to stoji ...ali ne mogu se oteti utisku da koliko je igraca proslo kroz Zelju posljednje 2 godine kad stavis na papir da bi mogao dovesti bolje i kvalitetnije igrace ...ok znam lako je sad talasati i biti general ali onako kazem ....sve ima svoje ni ovo sto smo radili nije bas da je bilo prejeftino....bgm traze i ovi polovnjaci para ja vjerujem :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

AdoTM
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:58 pm

Amidza je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:43 pm
AdoTM je napisao/la:
slika
Meni jedna od najdrazih Zeljinih ekipa. :D

Prati li iko Dadu Sadikovica? Sta je s njim, jel ziv? Ne znam kako igra tamo, ali ja se sve nadam da ce on konacno proigrat kako moze u Slavkovom sistemu...
Iskreno, ovaj covjek je napravio od mladih igraca utakmicu tako zanimljivom za gledati, da je masu raje vratio na tribine radi lijepih poteza i uigranih akcija, pozicija, a sve to je kako dolikuje nasoj Grbavici.

Oda majstore, Željovci su uz tebe!

gost_manje
Kontakt:

delinjo je napisao/la:
apsolutno se slazem sa tobom ....mi uvijek moramo dovoditi najbolje mlade iz nase lige i bar 5,6 takvih imati u prvom sastavu...a njima dodati kao sto kazes strance ili iskusnije igrace...ali igrace koji fkt donose prevagu tipa Miro ,Lendra ili Zeba...a nikako se igrati sa igracima kao Sinisa ,,Markovic i ostali koji su realno polovnjaci...svidja mi se razmisljanje neki kvalitetan spoj mladosti i iskustva...zaista ne ide vise ovako nagomilaj 15 polovnjaka i moli Boga da od 15 b ar 5 njih pokaze nesto ...znam da novac danas sve diktira ali mi moramo odrediti neki plan viziju prema kojoj cemo se ravnati i ici naprijed i ne iskakati iz naseg sablona....evo licno kad pricamo o stoperima...zamisli da slj sezonu imas 3 mlada stopera ...Vukotic,Serbecic i nas Osmankovic....i sljedece ljeto bi bar jednog mogao prodati za finu cifru a sva trojica mladi i zeljni dokazivanja ...a i nekako za evropu sam uvijek za mladje i okretnije igrace posebno kad naletimo na neku ekipu koja ima brzanere ove juzne amere....pa pojeli bi ovu nasu odbranu koliko je spora sa Kerlom i Bogijem...razumijemo se i osvjezenje si za ovaj forum brate :palacgore:
Nemoj molim te, bit će mi nešto.. pogledaj pod 11.

Nego.. Obzirom da danas svi igraju fudbal, za sportski segment je permanentno najbolje rješenje spoj mladosti i iskustva, ali džaba i to ako nemaju DNK za Želju.

delinjo
Kontakt:

pet apr 28, 2017 4:01 pm

gost_manje je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Nemoj molim te, bit će mi nešto.. pogledaj pod 11.

Nego.. Obzirom da danas svi igraju fudbal, za sportski segment je permanentno najbolje rješenje spoj mladosti i iskustva, ali džaba i to ako nemaju DNK za Želju.
hahahahahhahahhahhha nasmija me :pljesak: :rofl1: :rofl1:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Jaozinho22

pet apr 28, 2017 4:01 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet apr 28, 2017 2:48 pm
exdomorocki je napisao/la:
pet apr 28, 2017 2:42 pm
Jaozinho22 je napisao/la:
pet apr 28, 2017 12:44 pm
Kakva crna kampanja,pobjedi u Tuzli i imaš sve u svojim rukama,dolazi ti Zrinjski dobiješ i tu faktički si prvak,ne moraš ni igrat zadnja dva kola.
Ovisimo sami o sebi, što je u ovom trenutku najbitnije.
@Brkoo,apsolutno se slažem,kakvi Aleksić i Obradović, nismo Radnik ! Čenan je imao pola godine da prati igrače i skautira.Interesantno nikad ga nisam vidio kao sportskog direktora da daje intervju kakvu to on viziju ima i s kakvim igračima. Nešto slično što radi Ivica Iliev u Partizanu, čovjek došao na mala vrata,pravili ga budalom kad im je predstavio viziju,od svih stranaca koji su došli,nijednog nije fulao i trenutno ima bar 8-9 igrača koji su u izlogu zahvaljujući njemu.
Cuj ovog,dobijes,ko da je Velika Obarska.
Iliev ima vizije,bas pojma nemas.
Po foruma bi imalo viziju kad bi sklapao ugovor vrijedan pola milijuna eura,cuj ti bezobrazluka on poredi Cenana koji mora dovesti slobodnog igraca sa sredstvima kakvim Iliev placa ceh u restoranu.
Kako ste nerealni,da bog mili sacuva
I sta sad?
Ne dobiješ, zadovolji se Evropom koju si obezbjedio 6 kola prije kraja :lol:
Jest, Čenan dovodi igrače za 500 maraka :lol:
Naveo sam Ilieva kao primjer kakvu čovjek ima viziju,prati,skautira,obilazi utakmice,gleda igrače ! Šta dobiješ iz tog !? Dobiješ ovo što Leon priča.
Bleki Milenković 5,1 milion evra
Neca Mihajlović
Leonardo
Uroš Đurđević
Tawamba
Alen Stevanović
Dušan Vlahović
Marko Janković
Everton Luiz.
9 igrača imaš da ponudiš svjetskom tržištu od tog si jednog već prodao za 5 miliona i to s 19 godina !
Niko ovdje ne mlati o tome kako mi trebamo dovest nekog Brazilca dat mu milion maraka i prodat ga za 6 miliona ! To su neke nove galaksije za nas,koje ćemo valjda jednog dana dohvatiti !
Dovedi nekog kapitalca daj mu 50-100k evra,prodaj ga za 300 i izvuci ono što si uložio u njeg plus će ti donijet Evropu minimalno !
Čist primjer kakav navodim a ne pokupi sve slobodno iz naše lige i četverici daj te iste pare a nikakve koristi od njih osim što će odigrat jednu dvije dobre utakmice u godini dana !
Dovedeš 2 takva,3 mlada iz lige,eventualno dvojicu iskusnijih plus naša djeca i imaš ekipu a ne k'o što @delinjo kaže dovedi 15 i moli Boga da trojica proigraju a ovih 12 otjeraj.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

vrbanjusa
Kontakt:

pet apr 28, 2017 4:02 pm

delinjo je napisao/la:
pet apr 28, 2017 3:57 pm
vrbanjusa je napisao/la:

naravno da i to stoji ...ali ne mogu se oteti utisku da koliko je igraca proslo kroz Zelju posljednje 2 godine kad stavis na papir da bi mogao dovesti bolje i kvalitetnije igrace ...ok znam lako je sad talasati i biti general ali onako kazem ....sve ima svoje ni ovo sto smo radili nije bas da je bilo prejeftino....bgm traze i ovi polovnjaci para ja vjerujem :D
Da naravno, traže i polovnjaci pare. A i ovo što se radilo nije ispravno ni dobro. Samo je razlika što polovnjak može odmah igrati "kvalitetno" i poslužiti ekipi. Na kraju svi oni obično raskinu igovore itd. Proces sazrijevanja mladog igrača je dug, u trenutku dovođenja malo može pomoći ekipi, treba par godina da se formira. Prema tome moraš mu dati dug ugovor koji na kraju košta puno. Naravno, može se više isplatiti na kraju ali može i propasti. Teško je sve izbalansirati. A nezahvalno i za pričati.
21 10 4

Petrović Slavko

gost_manje
Kontakt:

pet apr 28, 2017 4:02 pm

vrbanjusa je napisao/la:

Upravo.. kad nam bude zajebancija da damo 50k za mladog igrača iz naše lige koji bi mogao biti dobar i vežemo ga ugovorom 3-4 godine - onda će to početi ličiti na sistem. Do tada, 'krpljenje' i reanimacija igrača za koje se zna da mogu ali im je karijera u bunaru - pa ako ubodeš ubodeš.

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 4:04 pm

delinjo je napisao/la:
To je to. Ja znam da su ovdje ljudi nestrpljivi i nerealni, da hoce i rezultat i mladost i stadion i titulu, sve u paketu. Mislim da se i navijacima moze objasnit sve, otvoreno, iznijet plan i predocit im dugorocnu strategiju kluba sto se tice igrackog kadra i transfer politike. Ne sjecam se da je puno prigovora bilo kad su se gurala Odina i Adzemova djeca, a objektivno guralo ih se jer smo bili kokuzi, ne jer smo neki vizionari. Ne kazem, takva generacija rijetko nadodje, ali kombinacija iskusnih, nasih mladih i mladih iz ostalih klubova je, po meni, dobitna. Mladje vezat pravim, dugim ugovorima i ponudit im nesto. Ne da nas momak igra za milju i po, a polovnjak iz Srbije, CG ili Hrvatske za 5.

Moramo shvatit da je mlad igrac, ako se veze ugovorom, investicija, a ne trosak. Polovnjak je trosak.

Sa takvom ekipom, ako se stvari poklope, mozes ocekivat trofej ili par pretkola vise u Europi, ali pravi benefiti takve strategije se osjete tek kasnije, ali se osjete (i inkasiraju) da valja. Od toga klub samo raste, na svim nivoima. Ja u ovu upravu polazem velike nade u tom smislu i nadam se da su dovoljno pametni i da nece podleci raznoraznim pritiscima. Evo, da smo zadrzali sve nase momke koji su izasli iz omladinskog pogona i otisli vani u samo zadnjih 5 godina + par koje sad imamo, pa to je strasna ekipa. Ekipa od koje je realno ocekivat da zaigra u Europa ligi, bez pretjerivanja.

Zivio ti meni :palacgore:

Okolele
Kontakt:
Status: Online

pet apr 28, 2017 4:06 pm

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 4:06 pm

AdoTM je napisao/la:
Iskreno, ovaj covjek je napravio od mladih igraca utakmicu tako zanimljivom za gledati, da je masu raje vratio na tribine radi lijepih poteza i uigranih akcija, pozicija, a sve to je kako dolikuje nasoj Grbavici.

Oda majstore, Željovci su uz tebe!
Odu cemo mi nosit na dusi zauvijek. Boli me kako smo se nekorektno ponijeli prema covjeku.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.

Prijava