Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Do kad je Aleksicu ugovor uopste? Krupa pametno potpisuje igrace, daje im duge ugovore. Ne znam kojom vratolomijom mi mozemo zavrsit recimo Vukotica. Jedino da se Krupi obezbijedi neko ugradjivanje u iduci transfer ili nesto tako, ako je to moguce.
pa zasto ne bi bilo moguce brate ?? u nekim transferima je cak taj procenat vazniji nego od direktnog oobestecenja ....Karikiram sad Krupa ni za jednog igraca ne moze uzeti vise od 150 hiljada eura realno ....a npr da se taj isti igrac proda lupam za milion ponavljam karikiram samo ....i ako se oni ugrade 20 % u transfer to je 200 hiljadaa vise nego sto bi oni direktno uzeli za njega....
Shvatam, zato i mislim da je najpametnije tako nesto uradit. Ugrubo, nasa djeca + najbolji mladi iz lige + nekoliko iskusnijih igraca (moze i stranaca) = dobra ekipa. I to ekipa od koje mozes ocekivati da inkasiras nesto od transfera, kad tad.delinjo je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:33 pm
pa zasto ne bi bilo moguce brate ?? u nekim transferima je cak taj procenat vazniji nego od direktnog oobestecenja ....Karikiram sad Krupa ni za jednog igraca ne moze uzeti vise od 150 hiljada eura realno ....a npr da se taj isti igrac proda lupam za milion ponavljam karikiram samo ....i ako se oni ugrade 20 % u transfer to je 200 hiljadaa vise nego sto bi oni direktno uzeli za njega....
Meni jedna od najdrazih Zeljinih ekipa.
apsolutno se slazem sa tobom ....mi uvijek moramo dovoditi najbolje mlade iz nase lige i bar 5,6 takvih imati u prvom sastavu...a njima dodati kao sto kazes strance ili iskusnije igrace...ali igrace koji fkt donose prevagu tipa Miro ,Lendra ili Zeba...a nikako se igrati sa igracima kao Sinisa ,,Markovic i ostali koji su realno polovnjaci...svidja mi se razmisljanje neki kvalitetan spoj mladosti i iskustva...zaista ne ide vise ovako nagomilaj 15 polovnjaka i moli Boga da od 15 b ar 5 njih pokaze nesto ...znam da novac danas sve diktira ali mi moramo odrediti neki plan viziju prema kojoj cemo se ravnati i ici naprijed i ne iskakati iz naseg sablona....evo licno kad pricamo o stoperima...zamisli da slj sezonu imas 3 mlada stopera ...Vukotic,Serbecic i nas Osmankovic....i sljedece ljeto bi bar jednog mogao prodati za finu cifru a sva trojica mladi i zeljni dokazivanja ...a i nekako za evropu sam uvijek za mladje i okretnije igrace posebno kad naletimo na neku ekipu koja ima brzanere ove juzne amere....pa pojeli bi ovu nasu odbranu koliko je spora sa Kerlom i Bogijem...razumijemo se i osvjezenje si za ovaj forum brateAmidza je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:41 pmShvatam, zato i mislim da je najpametnije tako nesto uradit. Ugrubo, nasa djeca + najbolji mladi iz lige + nekoliko iskusnijih igraca (moze i stranaca) = dobra ekipa. I to ekipa od koje mozes ocekivati da inkasiras nesto od transfera, kad tad.delinjo je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:33 pm
Takav balans je za nas idealan. Da stavis sve mlade, nema sanse da ih publika trpi i, kao i obicno, treneru noga. A da sastavis ekipu od matorih igraca, bilo bi "gdje su djeca?". Vazda tako. Zato je po meni ovo iznad najpametnije al eto, ne pitam se ja. Bas me zanima kako u klubu razmisljaju o ovome.
Za iducu sezonu Slavko ima sansu da sastavlja tim kako on hoce, tako da se nadam da ce lutanja i promasaji biti svedeni na minimum. Ovu ekipu je ipak naslijedio i uradio je sa njom, objektivno, vise nego sto je realno.
naravno da i to stoji ...ali ne mogu se oteti utisku da koliko je igraca proslo kroz Zelju posljednje 2 godine kad stavis na papir da bi mogao dovesti bolje i kvalitetnije igrace ...ok znam lako je sad talasati i biti general ali onako kazem ....sve ima svoje ni ovo sto smo radili nije bas da je bilo prejeftino....bgm traze i ovi polovnjaci para ja vjerujem
Iskreno, ovaj covjek je napravio od mladih igraca utakmicu tako zanimljivom za gledati, da je masu raje vratio na tribine radi lijepih poteza i uigranih akcija, pozicija, a sve to je kako dolikuje nasoj Grbavici.
Nemoj molim te, bit će mi nešto.. pogledaj pod 11.delinjo je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:49 pmapsolutno se slazem sa tobom ....mi uvijek moramo dovoditi najbolje mlade iz nase lige i bar 5,6 takvih imati u prvom sastavu...a njima dodati kao sto kazes strance ili iskusnije igrace...ali igrace koji fkt donose prevagu tipa Miro ,Lendra ili Zeba...a nikako se igrati sa igracima kao Sinisa ,,Markovic i ostali koji su realno polovnjaci...svidja mi se razmisljanje neki kvalitetan spoj mladosti i iskustva...zaista ne ide vise ovako nagomilaj 15 polovnjaka i moli Boga da od 15 b ar 5 njih pokaze nesto ...znam da novac danas sve diktira ali mi moramo odrediti neki plan viziju prema kojoj cemo se ravnati i ici naprijed i ne iskakati iz naseg sablona....evo licno kad pricamo o stoperima...zamisli da slj sezonu imas 3 mlada stopera ...Vukotic,Serbecic i nas Osmankovic....i sljedece ljeto bi bar jednog mogao prodati za finu cifru a sva trojica mladi i zeljni dokazivanja ...a i nekako za evropu sam uvijek za mladje i okretnije igrace posebno kad naletimo na neku ekipu koja ima brzanere ove juzne amere....pa pojeli bi ovu nasu odbranu koliko je spora sa Kerlom i Bogijem...razumijemo se i osvjezenje si za ovaj forum brate![]()
hahahahahhahahhahhha nasmija megost_manje je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:58 pmNemoj molim te, bit će mi nešto.. pogledaj pod 11.delinjo je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:49 pmapsolutno se slazem sa tobom ....mi uvijek moramo dovoditi najbolje mlade iz nase lige i bar 5,6 takvih imati u prvom sastavu...a njima dodati kao sto kazes strance ili iskusnije igrace...ali igrace koji fkt donose prevagu tipa Miro ,Lendra ili Zeba...a nikako se igrati sa igracima kao Sinisa ,,Markovic i ostali koji su realno polovnjaci...svidja mi se razmisljanje neki kvalitetan spoj mladosti i iskustva...zaista ne ide vise ovako nagomilaj 15 polovnjaka i moli Boga da od 15 b ar 5 njih pokaze nesto ...znam da novac danas sve diktira ali mi moramo odrediti neki plan viziju prema kojoj cemo se ravnati i ici naprijed i ne iskakati iz naseg sablona....evo licno kad pricamo o stoperima...zamisli da slj sezonu imas 3 mlada stopera ...Vukotic,Serbecic i nas Osmankovic....i sljedece ljeto bi bar jednog mogao prodati za finu cifru a sva trojica mladi i zeljni dokazivanja ...a i nekako za evropu sam uvijek za mladje i okretnije igrace posebno kad naletimo na neku ekipu koja ima brzanere ove juzne amere....pa pojeli bi ovu nasu odbranu koliko je spora sa Kerlom i Bogijem...razumijemo se i osvjezenje si za ovaj forum brate![]()
Spoiler:
Nego.. Obzirom da danas svi igraju fudbal, za sportski segment je permanentno najbolje rješenje spoj mladosti i iskustva, ali džaba i to ako nemaju DNK za Želju.
Ne dobiješ, zadovolji se Evropom koju si obezbjedio 6 kola prije krajaLeon_Professional je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 2:48 pmI sta sad?exdomorocki je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 2:42 pmCuj ovog,dobijes,ko da je Velika Obarska.Jaozinho22 je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 12:44 pmKakva crna kampanja,pobjedi u Tuzli i imaš sve u svojim rukama,dolazi ti Zrinjski dobiješ i tu faktički si prvak,ne moraš ni igrat zadnja dva kola.
Ovisimo sami o sebi, što je u ovom trenutku najbitnije.
@Brkoo,apsolutno se slažem,kakvi Aleksić i Obradović, nismo Radnik ! Čenan je imao pola godine da prati igrače i skautira.Interesantno nikad ga nisam vidio kao sportskog direktora da daje intervju kakvu to on viziju ima i s kakvim igračima. Nešto slično što radi Ivica Iliev u Partizanu, čovjek došao na mala vrata,pravili ga budalom kad im je predstavio viziju,od svih stranaca koji su došli,nijednog nije fulao i trenutno ima bar 8-9 igrača koji su u izlogu zahvaljujući njemu.
Iliev ima vizije,bas pojma nemas.
Po foruma bi imalo viziju kad bi sklapao ugovor vrijedan pola milijuna eura,cuj ti bezobrazluka on poredi Cenana koji mora dovesti slobodnog igraca sa sredstvima kakvim Iliev placa ceh u restoranu.
Kako ste nerealni,da bog mili sacuva
Da naravno, traže i polovnjaci pare. A i ovo što se radilo nije ispravno ni dobro. Samo je razlika što polovnjak može odmah igrati "kvalitetno" i poslužiti ekipi. Na kraju svi oni obično raskinu igovore itd. Proces sazrijevanja mladog igrača je dug, u trenutku dovođenja malo može pomoći ekipi, treba par godina da se formira. Prema tome moraš mu dati dug ugovor koji na kraju košta puno. Naravno, može se više isplatiti na kraju ali može i propasti. Teško je sve izbalansirati. A nezahvalno i za pričati.delinjo je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:57 pmnaravno da i to stoji ...ali ne mogu se oteti utisku da koliko je igraca proslo kroz Zelju posljednje 2 godine kad stavis na papir da bi mogao dovesti bolje i kvalitetnije igrace ...ok znam lako je sad talasati i biti general ali onako kazem ....sve ima svoje ni ovo sto smo radili nije bas da je bilo prejeftino....bgm traze i ovi polovnjaci para ja vjerujem![]()
Upravo.. kad nam bude zajebancija da damo 50k za mladog igrača iz naše lige koji bi mogao biti dobar i vežemo ga ugovorom 3-4 godine - onda će to početi ličiti na sistem. Do tada, 'krpljenje' i reanimacija igrača za koje se zna da mogu ali im je karijera u bunaru - pa ako ubodeš ubodeš.
To je to. Ja znam da su ovdje ljudi nestrpljivi i nerealni, da hoce i rezultat i mladost i stadion i titulu, sve u paketu. Mislim da se i navijacima moze objasnit sve, otvoreno, iznijet plan i predocit im dugorocnu strategiju kluba sto se tice igrackog kadra i transfer politike. Ne sjecam se da je puno prigovora bilo kad su se gurala Odina i Adzemova djeca, a objektivno guralo ih se jer smo bili kokuzi, ne jer smo neki vizionari. Ne kazem, takva generacija rijetko nadodje, ali kombinacija iskusnih, nasih mladih i mladih iz ostalih klubova je, po meni, dobitna. Mladje vezat pravim, dugim ugovorima i ponudit im nesto. Ne da nas momak igra za milju i po, a polovnjak iz Srbije, CG ili Hrvatske za 5.delinjo je napisao/la: ↑pet apr 28, 2017 3:49 pmapsolutno se slazem sa tobom ....mi uvijek moramo dovoditi najbolje mlade iz nase lige i bar 5,6 takvih imati u prvom sastavu...a njima dodati kao sto kazes strance ili iskusnije igrace...ali igrace koji fkt donose prevagu tipa Miro ,Lendra ili Zeba...a nikako se igrati sa igracima kao Sinisa ,,Markovic i ostali koji su realno polovnjaci...svidja mi se razmisljanje neki kvalitetan spoj mladosti i iskustva...zaista ne ide vise ovako nagomilaj 15 polovnjaka i moli Boga da od 15 b ar 5 njih pokaze nesto ...znam da novac danas sve diktira ali mi moramo odrediti neki plan viziju prema kojoj cemo se ravnati i ici naprijed i ne iskakati iz naseg sablona....evo licno kad pricamo o stoperima...zamisli da slj sezonu imas 3 mlada stopera ...Vukotic,Serbecic i nas Osmankovic....i sljedece ljeto bi bar jednog mogao prodati za finu cifru a sva trojica mladi i zeljni dokazivanja ...a i nekako za evropu sam uvijek za mladje i okretnije igrace posebno kad naletimo na neku ekipu koja ima brzanere ove juzne amere....pa pojeli bi ovu nasu odbranu koliko je spora sa Kerlom i Bogijem...razumijemo se i osvjezenje si za ovaj forum brate![]()
Odu cemo mi nosit na dusi zauvijek. Boli me kako smo se nekorektno ponijeli prema covjeku.