Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Rambo_Amadeus
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 28, 2017 1:33 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
pet apr 28, 2017 12:44 pm
Kakva crna kampanja,pobjedi u Tuzli i imaš sve u svojim rukama,dolazi ti Zrinjski dobiješ i tu faktički si prvak,ne moraš ni igrat zadnja dva kola.
Ovisimo sami o sebi, što je u ovom trenutku najbitnije.
@Brkoo,apsolutno se slažem,kakvi Aleksić i Obradović, nismo Radnik ! Čenan je imao pola godine da prati igrače i skautira.Interesantno nikad ga nisam vidio kao sportskog direktora da daje intervju kakvu to on viziju ima i s kakvim igračima. Nešto slično što radi Ivica Iliev u Partizanu, čovjek došao na mala vrata,pravili ga budalom kad im je predstavio viziju,od svih stranaca koji su došli,nijednog nije fulao i trenutno ima bar 8-9 igrača koji su u izlogu zahvaljujući njemu.
Slažemo se, ali mislim da je bolji primjer Zvezde i Terzica, i da je to put kojim bi i mi trebali ici. http://baraz.co/post/111/omladinski-dri ... dan-terzic
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Model1964

pet apr 28, 2017 1:43 pm

Vukotic dominira jer igra u paru sa odlicnim stoperom Aleksicem. Pisao sam da je miran, zna lopte, ima tacan pas. Krupa je tanka na bekovima pa zato i odbrana skripi
Kamo god, njih dvojica su nova galaksija za Andrica i Cerica :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet apr 28, 2017 1:45 pm

andric i ceric :D hahahahahahha
100/94/37/34 - i to je to!

SWRA_1921
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:09 pm

Sa ovim seljacima se mora poceti odmah ostro od pocetka. Oni ce biti nalozeni u 16 i ko bude vise pobijedit ce. Meni ovo lici na poraz, daj Boze da se varam

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:15 pm

imaju dovoljno motivacije za pobjedu ;)
Željezničar ante portas !

MATORI
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:28 pm

Zna li ko imamo li šta mi love od ovog mogućeg prelaska Bajića u Fener?
Neko je spominjao 20% ali ne znam je li za Amira ili za Baju?
I kako se to obračunava ako u tom trgovanju daješ igrača + razliku u lovi?
Valjalo bi da se šta čvakne :D
Hvala

Leon_Professional
Kontakt:

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Kakva crna kampanja,pobjedi u Tuzli i imaš sve u svojim rukama,dolazi ti Zrinjski dobiješ i tu faktički si prvak,ne moraš ni igrat zadnja dva kola.
@Brkoo,apsolutno se slažem,kakvi Aleksić i Obradović, nismo Radnik ! Čenan je imao pola godine da prati igrače i skautira.Interesantno nikad ga nisam vidio kao sportskog direktora da daje intervju kakvu to on viziju ima i s kakvim igračima. Nešto slično što radi Ivica Iliev u Partizanu, čovjek došao na mala vrata,pravili ga budalom kad im je predstavio viziju,od svih stranaca koji su došli,nijednog nije fulao i trenutno ima bar 8-9 igrača koji su u izlogu zahvaljujući njemu.
Slažemo se, ali mislim da je bolji primjer Zvezde i Terzica, i da je to put kojim bi i mi trebali ici. http://baraz.co/post/111/omladinski-dri ... dan-terzic
Realno Terzic nije neki mag da sad kazemo to je to, ovako treba.
Oni su imali strasnu generaciju Predrag Rajković, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Marko Grujic I Mihajlo Ristic. On je tada rekao da ce uzeti 15 mil za njih, ali ocekivalo se i vise. Naravno sa pravom, jer je Jovic vazio za wunderkinda ali on je tokom jedne polusezone zabio mizerno malo golova pa je cijena bila manja. Rajkovic je golman pa je i cijena manja za golmane i otisao je u Izreale, a Svjetsko prvenstvo zakucao i bio vodja ekipe do zlata. Vukasin Jovanovic stoper koji je bio sve dogovorio bio s Bordoom ali u zadnji tren dolazi Zenit i na osnovu nekih prijateljstava odlazi gore i onda za godinu odlazi u Bordo jer se u Zenitu nije pokazao. Eh vec za Grujica su odradili odlican posao, uvalili su ga Liverpulu za 6 min. mislim, on ih je i izvukao da naberu tu cifru od 15 mil. Ristic je zavaljen na svojoj poziciji, bolji je u vezi ali ne moze igrati pored nabacanih stranaca koji moraju igrati.
Oni imaju mnogo vise para od Partizana i poceli su kupovat sve sto valja po Srbiji, ali dosta tih igraca ne dobije pravu sansu jer im prvi tim cine preplaceni stranci koji moraju igrati.
Da se ne lazemo, oni nisu ni blizu Partizanu sto se tice prodaje, promocije mladih igraca. Pogledajte historiju transfera i vidjet cete svote za koje su odlazili Jovetic, Savic i ostali.

Ovaj mali Adzic iz Pazara ce vjerovatno u Partizan. Kazu da je najjaci u svom godistu, tek usao u ovu generaciju repke i vec kapiten ovim starijima.

Sto se tice prvog tima, Partizan sad daleko vise ima igraca koje moze prodati i mnogo vise ce zaraditi. Imaju 3-4 stranca, a Zvezda duplo vise. Poredjenja radi Partizan je platio samo Evertona i to nesto oko 200-300 milja, Leo je djaba dosao, Jankovic djaba ali 50% od transfera ide Olimpijakosu. Zvezda Donalda na posudbu s otkupom od 200 hiljada, Boaci godina i po iz Serie B uz otkup od milion eura, pa onaj sto je dosao iz Argentine pa ga vratili nakon 2 mjeseca.
A jos u sastavu Partizana ima vise igraca koji su prosli njihovu skolu, Milenkovic, Jankovic otisao kao mlad pa se vratio, Bošnjak (štoper 18 god), Jovanović (17 god, napadač), Vlahović 16 god (napadač).
O potencijalnim prodajama, MIlenkovića za 5,1 M evra u Fiorentinu prodali sad koliko ce nez, Sad će Vlahovića za 1,5 M, Leonarda za 3 M, Evertona za 3 M, za Đurđevića mogu 4,5 M uzeti ako ga budu htjeli prodati.
Gledano prvi tim, Partizan daleko bolje radi, jer sve su to besplatni transferi a donijet ce im velike pare, a sto je najbitnije borbu za titulu i najbolji su igraci lige, nije bilo fule sa njima.
Zvezda kupi mlado sve po zemlji, ali steta je sto preplacuju strance i onda ti mladji nemaju sansu da se dokazu i onda na osnovu talenta, igre u repci odu za manje nego sto bi kostali da igraju konstantno.

SWRA_1921
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:31 pm

AsharaK je napisao/la:
pet apr 28, 2017 2:15 pm
imaju dovoljno motivacije za pobjedu ;)
Trebalo bi da mi imamo vise motivacije ali ove nosi mrznja i seljakluk, nalozenost protiv Zelje, umisljenost da nas sudije guraju, da smo pustili Sirokom, Leotar, itd. Eto vidjeces na sta ce to liciti

zeljeznicka21

pet apr 28, 2017 2:32 pm

Nevjerovatno koliki se pritisak vrsi na sudije, majku im yebem treba ih 0:3 uzet i sve iz ofsajda nek bude
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

exdomorocki
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:42 pm

Cuj ovog,dobijes,ko da je Velika Obarska.
Iliev ima vizije,bas pojma nemas.
Po foruma bi imalo viziju kad bi sklapao ugovor vrijedan pola milijuna eura,cuj ti bezobrazluka on poredi Cenana koji mora dovesti slobodnog igraca sa sredstvima kakvim Iliev placa ceh u restoranu.
Kako ste nerealni,da bog mili sacuva
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

dell21
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:43 pm

Gazi željo pa nek' pola lige plaće i kuka po novinama.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:48 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Oni su imali strasnu generaciju Predrag Rajković, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Marko Grujic I Mihajlo Ristic. On je tada rekao da ce uzeti 15 mil za njih, ali ocekivalo se i vise. Naravno sa pravom, jer je Jovic vazio za wunderkinda ali on je tokom jedne polusezone zabio mizerno malo golova pa je cijena bila manja. Rajkovic je golman pa je i cijena manja za golmane i otisao je u Izreale, a Svjetsko prvenstvo zakucao i bio vodja ekipe do zlata. Vukasin Jovanovic stoper koji je bio sve dogovorio bio s Bordoom ali u zadnji tren dolazi Zenit i na osnovu nekih prijateljstava odlazi gore i onda za godinu odlazi u Bordo jer se u Zenitu nije pokazao. Eh vec za Grujica su odradili odlican posao, uvalili su ga Liverpulu za 6 min. mislim, on ih je i izvukao da naberu tu cifru od 15 mil. Ristic je zavaljen na svojoj poziciji, bolji je u vezi ali ne moze igrati pored nabacanih stranaca koji moraju igrati.
Oni imaju mnogo vise para od Partizana i poceli su kupovat sve sto valja po Srbiji, ali dosta tih igraca ne dobije pravu sansu jer im prvi tim cine preplaceni stranci koji moraju igrati.
Da se ne lazemo, oni nisu ni blizu Partizanu sto se tice prodaje, promocije mladih igraca. Pogledajte historiju transfera i vidjet cete svote za koje su odlazili Jovetic, Savic i ostali.

Ovaj mali Adzic iz Pazara ce vjerovatno u Partizan. Kazu da je najjaci u svom godistu, tek usao u ovu generaciju repke i vec kapiten ovim starijima.

Sto se tice prvog tima, Partizan sad daleko vise ima igraca koje moze prodati i mnogo vise ce zaraditi. Imaju 3-4 stranca, a Zvezda duplo vise. Poredjenja radi Partizan je platio samo Evertona i to nesto oko 200-300 milja, Leo je djaba dosao, Jankovic djaba ali 50% od transfera ide Olimpijakosu. Zvezda Donalda na posudbu s otkupom od 200 hiljada, Boaci godina i po iz Serie B uz otkup od milion eura, pa onaj sto je dosao iz Argentine pa ga vratili nakon 2 mjeseca.
A jos u sastavu Partizana ima vise igraca koji su prosli njihovu skolu, Milenkovic, Jankovic otisao kao mlad pa se vratio, Bošnjak (štoper 18 god), Jovanović (17 god, napadač), Vlahović 16 god (napadač).
O potencijalnim prodajama, MIlenkovića za 5,1 M evra u Fiorentinu prodali sad koliko ce nez, Sad će Vlahovića za 1,5 M, Leonarda za 3 M, Evertona za 3 M, za Đurđevića mogu 4,5 M uzeti ako ga budu htjeli prodati.
Gledano prvi tim, Partizan daleko bolje radi, jer sve su to besplatni transferi a donijet ce im velike pare, a sto je najbitnije borbu za titulu i najbolji su igraci lige, nije bilo fule sa njima.
Zvezda kupi mlado sve po zemlji, ali steta je sto preplacuju strance i onda ti mladji nemaju sansu da se dokazu i onda na osnovu talenta, igre u repci odu za manje nego sto bi kostali da igraju konstantno.
Svaka cast, vidim da si bolje upucen od mene, ali imaju 2 bitna faktora, mi ne mozemo privuc takve strance kao partizan pod tim uslovima, i druga stvar nismo nikad nikog prodali starijeg od 21. Jedino sto ce eto Lendric bit' izuzetak na ljeto.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Leon_Professional
Kontakt:

exdomorocki je napisao/la:
pet apr 28, 2017 2:42 pm
Cuj ovog,dobijes,ko da je Velika Obarska.
Iliev ima vizije,bas pojma nemas.
Po foruma bi imalo viziju kad bi sklapao ugovor vrijedan pola milijuna eura,cuj ti bezobrazluka on poredi Cenana koji mora dovesti slobodnog igraca sa sredstvima kakvim Iliev placa ceh u restoranu.
Kako ste nerealni,da bog mili sacuva
I sta sad?

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:53 pm

Leon_Professional je napisao/la:

Svaka cast, vidim da si bolje upucen od mene, ali imaju 2 bitna faktora, mi ne mozemo privuc takve strance kao partizan pod tim uslovima, i druga stvar nismo nikad nikog prodali starijeg od 21. Jedino sto ce eto Lendric bit' izuzetak na ljeto.
To sigurno. Jedan Kanga i Leo imaju 500 hiljada eura platu.
Ne vjerujem da iko i misli a nismo ni ti ni ja rekli da se dovedu takvi igraci, nego pricamo kako rade sta rade. Pa onda koliko je nasa liga nize levela od njihove, spustimo se i mi oko igraca.
Ali jedno je tacno, dobrog igraca moras i platiti :D
A usput trebas i ganjati iz tvoje lige ono sto se dokazalo i sto jos uvjek ima manje od 25 godina :D

godrina
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:57 pm

Nemojte mi te priče oni se nalaze na nas, imaju motiv. Nek se i naši naloze ko im brani. Zar ima veći motiv nego osvojit titulu, u sezoni kad si bio zakucan pri dnu tabele, sezoni kad se napravila nova tribina, vjerovatno rastu plate.
Nalozenost i motiv je najgluplji mogući izgovor.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:57 pm

Nista ovo ne treba da iznenadjuje, znali smo da ce se sluzit svim sredstvima ostali klubovi. Nema tu vitestva ni sporta, samo seljakluk. To je sad malo jace nego inace, jer se desava previse pozitivnih stvari oko kluba, ali moramo shvatit da ce to uvijek biti tako. Najbolji i najveci klub mora znati podnijeti taj teret. Mi smo to do sad znali.

Siroki i Zrinjski - Hercegovci se zale permanentno, uvijek i bez obzira na okolnosti. Kmece preventivno. Takvi su u svemu, ne samo sportu ili fudbalu. Vazda ugrozeni, uvijek njima neko nesto neda, obespravljeni itd, a u principu najbolje zive jer sjede na dvije stolice. A nacizam (ne nacionalizam, namjerno kazem nacizam) na tribiniama i u samim klubovima, to nikom nista. Da ne spominjem sta se sve njima sviralo i cime su se bavili.

Sloboda - Iz ciste mrznje i kompleksa ce uvijek protiv nas odigrat ko Real. Jednostavno, jadnici, kompleksasi i provincijalci kojima su za sve drugi krivi. Po meni mozda i najtuzniji i najjadniji klub u BiH, bez obzira na relativno OK plasman na tabeli. Sta reci kad ljudi skandiraju "markale, markale"? Isto sve vazi i za Celik.

Pitari - Mislim da ne treba trosit rijeci na mahalase. To je patoloska mrznja kod njih. Bolest.

Razlika izmedju Hercegovaca i Slobode, Sarajeva, Celika je u tome sto Zrinjski i Siroki (pa i njihovi navijaci, ljudi koji tamo zive) sve to rade i govore planski i s namjerom. Oni su dobro svjesni da to u stvarnosti nije tako, ali kmece jer znaju da ce time dobiti sta hoce. Ovi drugi (Sarajevo, Celik, Sloboda) su zaista umislili da su neke vjecne zrtve. Po meni je to tuznije.

Tuzno je (a mozda i nije?) i da jedna Krupa i Radnik ispadnu gospodski klubovi za ove "velikane" iznad.

Do kraja prvenstva mozemo samo ocekivati da se intenzitet kmecanja, podmetanja i citava ova prljava kampanja samo pojaca. Nazalost, mislim da smo mentalno pali nakon Sirokog na Grbavici i ako igraci uspiju odigrat dobro u Tuzli (makar bod jadnicima otet) to je po meni 90% titule.
Zadnja izmjena: Amidza, dana/u pet apr 28, 2017 3:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 28, 2017 2:59 pm

Tako je @godrina. Jel ima veci motiv od titule?! Jos i iskupljenje za poraz u kupu?! Je li im motiv sto su najposjeceniji i najgledaniji, sto plate redovne i svi doprinosi?!
Daj ba, ako im fali motiv nek onda i ne igraju mec uopce.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u pet apr 28, 2017 3:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.

KrajPrice
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:13 pm

Pobjedom protiv Slobode otklanjamo sve dileme oko prvaka :)
Vlado krCmaru, 0:1 , Lendric, 95+min, ofsajd 9 metara!
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:14 pm

Ne vidim nikakav problem da se Vukotić i Aleksić dovedu u paru na poziciji stopera...Dobijes dva stopera koji su igrali zajedno u klubu i odlicno se poznaju..Gdje ces vecu dobit..Mada bih ja vise volio da se naredne sezone da prilika Osmankoviću..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Amidza
Kontakt:

pet apr 28, 2017 3:18 pm

Premotajte na 12:15. Vidite krcmara kako se izvija :lol: :lol: :lol:

phpBB [video]
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava