Eh, da su mangupi i jedni i drugi, da su mangupi vodje navijaca i jedni i drugi. Da su mangupi, a ne klosari i socijalno isfrustrirani kriminalci, sjeli bi zajedno, sazvali bi konferenciju, zahtjevali bi ukidanje tampon zona, zahtjevali bi toleranciju jedni prema drugima. Sarajevo je malo, tu smo jedni s drugima, komsije smo, pozanici smo, poneki su i prijatelji

, besmisleno je pravit ovo sto se pravi od toga svega. Sarajevo je grad komsiluka, postovanja, tradicije, ili su Nele Karajlic i Emir Kusturica i slicni upravu, da smo mi kao grad izgubili ono sto smo stvarno bili. Podijelili smo se, dijelimo se po imenu, po boji kože, po tome jel nam obrezan ili ne, sve je ti besmisleno i beznadezno. Sve nas to vuce na dno, kao tona celika zavezana za glezanj. Postovanje i prihvatanje mora da bude dio nas, ljubav prema svojim klubovima je ono sto nas mora spajati, a ne razdvajati. Zajednicki su nam borba za ovaj grad, lokalpatriotizam, ljubav prema nasim klubovima, tu smo zajedno kontra rusioca onog svega sto Sarajevo kao grad jeste, a na kraju mi ispadamo najveci rusioci svega onoga cime se dicimo. Sarajevo je ljubav. Ljubav koja zivi u svima nama, zajebancija je ljubav, zajebancija je smek, zajebancija je u nama. Mrznja je lazna kultura sa strane, mi to nismo. Zeljo je najveci, on je svet, veci je od svega, ali nismo mi mrzitelji. Zeljo ne stvara razlike, Zeljo postuje, Sarajevo kao kultura postuje i niko od nas ne smije od toga otici. Volim ovaj grad, obozavam ovaj Klub, ne smije se skrnavit svetost i postojanje Grada, lazni rivalitet, ne smije biti veci od sarajevskog sarma, mangupluka, zajebancije i sto je najbitnije tolerancije.