Neki dan napisah da nas očekuje jedan jako lijep i emotivan period i na terenu i van njega. Tako nekako sve se i dešava. Impresivna slika Željinog istoka ostaje duboko urezana u pamćenje i vjerovatno ćemo se svi mi te slike godinama sjećati. Dok sam bacao pogled na istok u glavi su mi se vrtile slike prvog poslijeratnog dolaska na Grbavicu (tačno na današnji dan prije 21 godinu) i situacije koju smo tamo zatekli. Onda se sjetim godina koje smo proveli sjedeći na betonskom stepeništu juga i sjevera, godina kada su novine pod rukom bile obavezne. Godinama smo znali stajati cijelu utakmicu jer je beton previše hladan i mokar da se sjedne. Ali to nam tada nije bilo važno jer se Željo dizao iz pepela, vraćao na puteve stare slave. I tada kao i prije par godina klub je bio na ivici ambisa, tada zbog svih ratnih strahota i raznih vanjskih neprijatelja a prije par godina zbog nekih drugih stvari, lošeg poslovanja i rada bez cilja. Sada za razliku od tih godina klub ima takvu perspektivu da što kaže @boccaccio moja inteligencija ne može zamisliti šta se može dešavati u budućnosti. Nije ta perspektiva plod rada samo ove garniture, ima tu udjela i ljudi prije njih, počevši od Miše Smajlovića koji je sa još par entuzijasta u vihoru rata spasio klub od nestanka, preko Envera Hadžiabdića koji je zajedno za ekipom 98 donio onu slavnu pobjedu i titulu, Amara Osima koji je u 2 navrata donio hrpu trofeja i mnogo radosti te započeo ove procese koji su sad u toku, Milomira Odovića koji je sa golobradim mladićima pobjedio jedan Ferencvaroš do sadašnje garniture. Stvarno je teško pobrojati zaslužne za opstanak kluba koji je mnogo puta bio upitan, zbog raznih spletki i podmetanja. Iako je ova garnitura u klubu učinila vrhunske stvari i još uvjek to čini, neću ih puno hvaliti jer je dug put pred njima. Dug put da nas dovedu tamo gdje su zamislili. Samo ću im reći "pamet u glavu i polako"!
Mnogo stvari se treba još poklopiti da ostvarimo neke naše ciljeve. Poslije subotnjeg kola jasno je da sad idemo na titulu, moramo jurišati na titulu jer samo to nam je još ostalo da uradimo. Bar kada gledamo na kratkoročne ciljeve. Slavko Petrović očigledno zna šta radi, slaže ekipu kako treba, priprema ekipu na najbolji mogući način, vodi utakmice vrhunski i nema mu se šta prigovoriti. Iako znam da neki već imaju spremnu paljbu na Petrovića, samo čekaju prvi kiks. Ali oni ne znaju da taj kiks neće dočekati i da svoje spremljene tekstove, podjebavanja i pljuvanja mogu komotno spaliti i baciti. Ova ekipa na čelu sa Slavkom Petrovićem voljeli vi ili ne će osvojiti titulu a neki "željovci" će hodati pognute glave. I kako kaže Petrović " ja svojoj supruzi ne dajem 2 dana slobodno" tako ja ovim koji žele zlo Petroviću a samim tim i Želji neću dati ni minut slobodno, handrit ću ih u mozak 24/7!
Kjosevski, Bobić, Fejzić, S.Stevanović, Stanić, Kerla, Bogičević, Boccaccini, Osmanković, Stojanović, Marković, Radinović, Hasanović, Blagojević, Zakarić, M.Stavanović, Musa, Zeba, Crnov, Bekrić, Lendrić, Nikolić. I naravno Petrović. Dobro zapamtite ova imena