IvanOsim je napisao/la: ↑pet feb 10, 2017 8:49 pm
Ajzea je napisao/la: ↑pet feb 10, 2017 3:53 pm
IvanOsim je napisao/la: ↑pet feb 10, 2017 3:22 pm
Ne znam.
Nekako sve je podredjeno instant uspjehu, a to je u sportu veoma tesko jer lopta je okrugla, nema vizije unaprijed, opet na kraju godine promjene..
Umjesto svih ovih igraca sto smo doveli, da smo doveli samo dva, ali fino Vukotica iz Krupe, njima das 150 milja KM, i jos jednog krilnog, al da su zalog na duze staze, da se nesto gradi, jer se zna da veliki uspjesi u sportu prolaze kroz cikluse, najcesce olimpijske 4 god, a sve od jednom tesko, ne znam.
Imao si od decembra fore da na vrijeme dovedes dva mlada, das malo para, potpises duge ugovore, Vukotica da smo platili i potpisali na 5 godina, vrlo lako ces ga prodati..
Jesmo jaci, al se ekipa ne slaze kako sam mislio, ocekivao sam od Slavka nesto drugacije, medjutim on sve bazira na disciplini, i to je dobro, al eto selekcija igraca, ne znam.
Sav se najezim kad vidim istok.
Ko ti moze garantovati da ces dominirati sa Vukoticem u odbrani ako platis 150.000KM za njega? Nama je to ogromna cifra i jedan takav promasaj bi nas, malo je reci, skupo kostao. Jos ce dosta Miljacke proteci dok neki klub u BiH ne krene sa placanjem obestecenja za igrace, sto na kraju krajeva ne podrazumijeva uspjeh. Igrac se plati po 70 miliona eura pa se promasi. Niko meni ne garantuje da cu osvojiti pehar ako dovedem Vukotica i Obradovica za 300.000KM, a u slucaju promasaja, duzi vremenski period bi nam bio potreban da se dozovemo od takvog samara.
Sarajevo je platilo za Lelica, Zrinjski za Kobiljara, Radnik za Pecu i Serbecica... moje je misljenje da ako hoces igraca u formi i pritom mladog moras platiti, a siguran sam da tih 150 milja nije problem, problem je vizija, jer kad nabrojis zeba, crnov, kostic, kerla, zakaric, bolje da si doveo Vukotica i mladog dobrog krilnog nego tih pet, al zato na 5 godina ugovori i idemo lagano.. pa na ljeto opet 2-3, sigurno bi dugorocno ova metoda bila bolja...
Realno gledajući Peco i Vukotić su igrači u ekspanziji tako da kažem , ali sa takvim igračima ne možeš biti siguran u ovom trenutku da će se 100% sigurno razvijati i dalje onako kako bi mi željeli. U ovoj situaciji u kojoj jesmo pogotovo , radi se tribina , uloženo je mnogo novca u ekipu, mora se u Europu, ogroman pritisak kojeg oni uopšte nemaju u Radniku odnosno Krupi i sada da ti Pecu ili Vukotića platiš 150.000 km , to bi dodatni pritisak stavilo na igrača sa već postojećim pritiskom koji nosi ime ŽELJO . To je mač sa dvije oštrice definitivno. Na ljeto npr to bi bio i logičan potez ako izborimo Europu i sve nam se poklopi ono što već imamo u glavi. Slavko je ove igrače sada pažljivo birao i po zadanom kriteriju koji je podrazumijevao da je igrač iskusan , da ima dosta utakmica u nogama u ovoj našoj ligi po mogućnosti i van BIH, da je osvajao već neki trofej , da je igrao pod pritiskom i da ima takve utakmice već u nogama. Razmislite malo zašto Stojanović, Zakarić, Kerla, Zeba ? Odgovor je jednostavan Zeba 2x titula i 2x kup sve kod nas + prošla sezona finale kupa sa Slobodom, Kerla 3x titula i jednom kup kod nas i u Žalgirisu 2x titula i 1 kup , Stojanović 2x titula sa Zrinjskim i 1 kup sa Hajdukom , Zakarić 1 titula sa Zrinjskim i finale kupa sa Širokim...