Ajzea je napisao/la: ↑uto feb 07, 2017 12:14 am
Vec sam par puta naglasio da sam itekako zadovoljan danasnjom predstavom na terenu.
Fizicki se nositi i zatvoriti sve prilaze, narocito u prvom poluvremenu, ekipi iz prve ruske lige ipak raduje i ipak govori nesto. Danas smo odigrali takticki perfektno, a igraci su, bez obzira sto su i dalje u punom trenaznom procesu, pokazali zavidan nivo fizicke spreme. Mnogi su se, eto, zalili na intenzitet treninga a on bi na kraju mogao biti pun pogodak.
Najveci uspjeh Slavka Petrovica od njegovog dolaska je sto mi konacno licimo na kompaktan tim. Prisutna je ta neka kohezija i energija medju igracima..
Sastaviti tim od kvalitetnih individualaca sa naglaskom na TIM, a ne ekipu sacinjenu od kvalitetnih individua koji igraju sami za sebe i koji na bilo koji nacin, kako fudbalskom tako i u nekom drugom, nece stati za kolegu koji nosi isti dres i nastupa za isti klub, predstavlja enorman napredak. Jasno se vidi koliko jedni druge pokrivaju, koliko su fokusirani na zadatke i jasno se vidi ko i kakvu ulogu ima na terenu.
Odbrana je danas odigrala haman pa perfektnu utakmicu, na celu sa Talijanom koji u paru sa Jadrankom funkcionise vise nego odlicno. Ovaj zakljucak ne donosim na osnovu danasnje utakmice, vec nakon niza njihovih utakmica gdje su kao tandem (kljuc svega) odlicno izgledali.
Istina, prizivao sam ja Kerlu, mnogi vec stavljaju Kostica u prvih jedanaest, medjutim, nekada ce se nesto slabiji igraci, sto Matteo i Jadranko od Kerle jesu, bolje pokazati ukoliko se medjusobno razumiju i nadopunjavaju. Oni to vrlo dobro rade, i ja ne vidim potrebu za mijenjanjem onoga sto ocigledno funkcionise.
Ugljesa i Jovan danas odigrali odlicnu utakmicu, veliki su to znalci sa loptom. I jedan i drugi joj sve znaju, to bez daljnjeg.. Naravno, imati zestoku konkurenciju u veznom redu moze samo korisno za Zeljeznicar biti i tu definitivno imamo na sirini. Njima ovakvi tereni odgovaraju i samim tim je brzi protok lopte jer ocigledno brzo razmisljaju i reaguju, obojica..
Sto se napada tice, oni su malo kaskali danas za defanzivnim i veznim segmentom, iako ja to vise pripisujem neuigranosti i fazi priprema u kojoj se trenutno nalaze. Mislim da bi se mnogi od vas koji Miroslava vec stavljate na klubu zarad sujete i vlastitog ega, kojeg ocigledno stavljate ispred interesa kluba, trebali zapitati neke stvari. Musa je danas par puta odlicno probio i jasno je da je brz kao metak, da je znanje neupitno.. Ali, molim vas, prestanite suditi na osnovu jedne utakmice. Zakarica su mnogi okivali u zvijezde i vec je bio prezentiran kao najvece pojacanje naseg prelaznog roka, a on danas izgledao kao muha bez glave.
Ja mu to, naravno, ne uzimam za zlo i vjerujem da ce on biti pun pogodak, ali manite se dvostrukih arsina. Miroslav ne moze na klupu i tu sva prica zavrsava.
Prvi cu mu prizivati klupiranje onog momenta kada vidim da je njegov kvalitet i borba po kojoj ga pamtimo izblijedili, a to cu zakljuciti tek na zvanicnim utakmicama.
Ove utakmice ne sluze za to. Suludo bi bilo Muhameda na osnovu cetrdeset i pet minuta staviti na poziciju na kojoj se Miroslav nalazi koji je i dalje, ne zaboravimo, najbolje krilo lige. Nastupa u Zeljeznicaru, to takodjer ne zaboravite, pruzite momku podrsku dok god je clan naseg voljenog kluba jer mu je ta potrebna. Ne zbog njega, zbog naseg Zelje i sviju nas.. Uspjeha kluba radi.. Svi ce oni dolaziti i odlaziti, samo jedno ostaje vjecno tu i interes toga mora biti uvijek prioritet i staviti se ispred neopravdane sujete.
Stojanovic je i danas fino izgledao..
Konacno izgledamo kao tim, to je najveci dobitak !