exbabilon je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 7:33 pm
Kad sam gledao onaj presjek Kerimovih najboljih poteza u nasem dresu, pa njegov gol protiv Viteza. Asistira mu Riad, trce da ga grle Dzenis, Amir, Dado.. stvarno neki osjecaj ponosa gledati kako slave i uspjevaju nasa djeca. Ista stvar i onaj go Dzenisa protiv Ferenca.. neopisivo. Bilo bi lijepo ponovo gledati sto vise nase djece, ali da to zasluze na terenu, da budu spremni na izazove, a da to ne bude iznudjeno nedostatkom finansija.
Istina drug. Posebno kad si spomenuo to kad naša djeca trče jedno drugom u zagrljaj, stvarno moćno zvuči.
Ja na ovaj period "bez djece" gledam kao neki tranzitni period kojeg moramo proći. Mi smo prodali Baju, Amira, Memiju, Dženis je na posudbi, Veca je standardan, znači nisu zapostavljani. Nove generacije trebaju doći, ne može ni to preko noći. Imamo Žerića koji bi trebao ubrzo dobivati sve veću minutažu, Beširevića koji, ako bude radio, bi trebao biti nezamjenjiv na lijevom beku i ove momke s kojima smo nedavno potpisali ugovor. Jednu generaciju smo ispratili, sad dolazi nova. Ako ova polusezona bude uspješna, znači da bismo na ljeto, uz mali broj odlazaka i dolazaka, trebali imati stabilnu i uigranu ekipu, a to je najplodnije tlo za razvoj mladih igrača. Nije ni Ćelo levat da rizikuje s omladincima ako škripi, a nama škripi, treba obezbijediti Europu pod hitno.
Da sumiram, uigrana i stabilna ekipa i crnački rad naših omladinaca će nas dovesti u situaciju da sljedeće godine igramo Europu sa Žerićem, Kemom, Amarom i ostalim u glavnim ulogama i da pri tome iz transfera u transfer obaramo rekorde u visini iznosa za kojeg smo ih prodali.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice