Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 12, 2024 3:31 pm

A jbg malo nekad treba i muda pokazati.
Ako je neko loš, kakve veze ima što je legitiman. Jeste dok ga ne smaknu a sve su prilike da hoće. I šta onda? Kukati kako nas novi ne vole ?
Jah
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

čet dec 12, 2024 3:41 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:27 pm
kvalitet je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:08 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 2:16 pm

Upravo to...
Prije toga si trebao verifikovati te delegate i mirna bosna...
Došli bi , ali se znalo da će mnogi biti suspendovani i ovako su pokušali samo da bar za jedan dan odgode, mislili su da neće imati kvorum. Osim toga, verifikacija novog delegata mislim da traje do 60 dana, dakle nisu bili dužni odmah ih verifikovati. Njihov dolazak suštinski ne bi puno toga promijenio.

Ali i dalje svi oni imaju većinu, kad tad će se morati uskladiti Statut i verifikovati novi delegati. Mi tu ostajemo u manjini i dugoročno ga duvamo. Živi bili pa vidjeli. Da smo bar sad skupo prodali kožu i da smo bar dobili člana Izvršnog odbora NFSBiH, ja bih rekao ok. Ovako, sve ovo je katastrofalno odrađeno. Izgubili obraz, a ništa dobili nismo.
Dobio si clana izvrsnog odbora.....sto se kantonalnog saveza tice idu promjene uskoro....prati samo vijesti.
Nećemo valjda vjerovati prevarantu Junuzoviću? De…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

igla
Kontakt:

čet dec 12, 2024 3:44 pm

kvalitet je napisao/la:
čet dec 12, 2024 1:30 pm
Naguženi smo i mi samo još nismo svjesni. A one silne suspenzije zbog kojih su uspjeli nekako imati kvorum sigurno nemaju osnove i ako se pokrenu procesu sve će pasti. Ja ne mogu da vjerujem da neko naš nakon svega može sjesti sa Čolpom i kompanijom. Pitamo li se uopće šta će biti sutra, jer zakonski ta silna udruženja MORAJU biti izbačena iz saveza? S kim ćemo tad sarađivati? Šta za naredne izbore? Baš od drveta ne vidimo šumu.
1/1, pratio sam ti stav oko ovog pitanja, u potpunosti se slažem.

zlocestibradonja

čet dec 12, 2024 3:46 pm

milanribar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:19 pm
kvalitet je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:17 pm
cvrle_jedanesterac je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:12 pm
koji bolan obraz, jel to sto nismo na sijelo otisli
Ne nego što smo pružili ruke ljudima koji su suspendovali našeg delegata. Previše se fokusirate na kone, 10 puta sam napisao da oni nisu bitni uopće.
Kako god to je zvanični savez i zvanična skupština i tu se treba borit, pa šta bude i ne treba odustajat...
Po meni je greška ovo što su pitari uradili. Dođi u zgradu saveza to je i naš savez, pa se pobi ako treba al nemoj se sastajat po ćoškovima...
Otisao je trbonja da se “pobije” pa su ga nasi ostavili na cjedilu.
Meni ovo sve zestoko smrdi, sad ce jos jedan podobni kriminalac junuzovic da zasjedne. Sjasi kurta da uzjase murta

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

čet dec 12, 2024 3:50 pm

clan IO, kao jedinka, je totalno nebitan, tebi savezom upravlja odbor za hitnost (a tu vedri i oblaci onaj iz Krajine), a IO samo aminuje sto mu odbor dostavi. predsjednik kantonalnog saveza je glavna licnost jer on delegira (u saradnji sa clanom IO) ljude u raznorazne komisije

eto Husić je bio i sad je član IO pa mu obje ekipe ispadose u dvije sezone i što je najveća tuga igrači mu sjedili na terenu nezadovoljni suđenjem a Husić član IO

igla
Kontakt:

čet dec 12, 2024 3:57 pm

Previše miješate navijačke i rivalske osjećaje sa stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze s navijačkim svijetom.

To što se navijači međusobno kolju nema nikakve veze sa izborom predstavnika u savezu. Tu odlučuju klubovi koji trebaju da gledaju svoj interes koji se nekada podudara s rivalima, nekada ne. Ako ne bude napretka u bh fudbalu i bh klubovima, onda neće ni navijačima tih klubova.

kvalitet
Kontakt:

čet dec 12, 2024 3:59 pm

zlocestibradonja je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Ne nego što smo pružili ruke ljudima koji su suspendovali našeg delegata. Previše se fokusirate na kone, 10 puta sam napisao da oni nisu bitni uopće.
Kako god to je zvanični savez i zvanična skupština i tu se treba borit, pa šta bude i ne treba odustajat...
Po meni je greška ovo što su pitari uradili. Dođi u zgradu saveza to je i naš savez, pa se pobi ako treba al nemoj se sastajat po ćoškovima...
Meni ovo sve zestoko smrdi, sad ce jos jedan podobni kriminalac junuzovic da zasjedne. Sjasi kurta da uzjase murta
Trbonja je kolaterala očito, a Junuzović nam dobar… presmiješno.

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:07 pm

kvalitet je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:41 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:27 pm
kvalitet je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:08 pm

Došli bi , ali se znalo da će mnogi biti suspendovani i ovako su pokušali samo da bar za jedan dan odgode, mislili su da neće imati kvorum. Osim toga, verifikacija novog delegata mislim da traje do 60 dana, dakle nisu bili dužni odmah ih verifikovati. Njihov dolazak suštinski ne bi puno toga promijenio.

Ali i dalje svi oni imaju većinu, kad tad će se morati uskladiti Statut i verifikovati novi delegati. Mi tu ostajemo u manjini i dugoročno ga duvamo. Živi bili pa vidjeli. Da smo bar sad skupo prodali kožu i da smo bar dobili člana Izvršnog odbora NFSBiH, ja bih rekao ok. Ovako, sve ovo je katastrofalno odrađeno. Izgubili obraz, a ništa dobili nismo.
Dobio si clana izvrsnog odbora.....sto se kantonalnog saveza tice idu promjene uskoro....prati samo vijesti.
Nećemo valjda vjerovati prevarantu Junuzoviću? De…
Ko bi bio po tebi adekvatna osoba u izvrsnom odboru....a da nije prevarant kako ti kazes...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

svraka
Kontakt:

igla je napisao/la:
Previše miješate navijačke i rivalske osjećaje sa stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze s navijačkim svijetom.

To što se navijači međusobno kolju nema nikakve veze sa izborom predstavnika u savezu. Tu odlučuju klubovi koji trebaju da gledaju svoj interes koji se nekada podudara s rivalima, nekada ne. Ako ne bude napretka u bh fudbalu i bh klubovima, onda neće ni navijačima tih klubova.
pa pitari bi te prvi ugasili da mogu. Zivis u bajkama.
Forza 1921!

Oda majstore!

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:08 pm

kvalitet je napisao/la:

Na svoju ruku.

igla
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:09 pm

svraka je napisao/la:
igla je napisao/la:

Ja ovdje ne dijelim ove sjednice na pitarsku i nepitarsku, već Čolpa i drugovi protiv ostatka ekipe.

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:11 pm

igla je napisao/la:

Mentalni sklop uhljupa je takav....kako u klubu tako i na tribini...isti qrac...znam samo da imaju mogucnost ugasili bi nas...
Ove godine ih ne yebe toliko ovaj rezultat koliko ih yebe sto smo 3.klub u regionu po posjeti....

Dzezvar
Kontakt:

igla je napisao/la:
svraka je napisao/la:
igla je napisao/la:

Ja ovdje ne dijelim ove sjednice na pitarsku i nepitarsku, već Čolpa i drugovi protiv ostatka ekipe.
Pa eto nema Colpe sta je problem.

igla
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:14 pm

I ugasit ce nas ako se budemo ovako "borili" za svoje interese.

Meni je samo nerealan nacin razmisljanja: "aha, tamo su pitari, to ne valja, necemo tamo, hajmo na drugu stranu."
Valjda ides gdje ti je interes. Naš je problem što smo mi nebitni u ovom procesu. Oni su se bar nešto organizovali, mi imamo ulogu posmatrača i nezamjerivača.

svraka
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:18 pm

Dzezvar je napisao/la:
igla je napisao/la:
svraka je napisao/la:

Pa eto nema Colpe sta je problem.
Nafilovani pitarskom pricom.
Forza 1921!

Oda majstore!

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:22 pm

kvalitet je napisao/la:
čet dec 12, 2024 3:18 pm

Mi dugoročno moramo s njima ići, nema druge opcije, ne znam kako to ne vidite…
Bitno je da ti vidiš, samo sa pitarima treba

salle86
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:26 pm

Ne treba sa pitarima. Jer oni gledaju samo svoj interes. Isto ono što rade i trenutno.
Ali da bi bio neka "opozicija" moraš kao prvo imati neke svoje ciljeve i interese, pa onda tražiti prijatelje. Mi smo očito iste našli u ovoj garnituri koja je do sad na čelu, čim nismo sa ovim drugima. Logično što bi rekao Čombe.
Možda sve i nije tako, ali smo se doveli u situaciju da kome se god priklonimo nebitni smo mi jer smo sitna buranija, od najvećeg kluba u državi smo spali na to 😤
Logično je da svako gleda da jami svoj dio kolača, naš je problem što smo čekali da nam ga neko servira umjesto da se samo borimo za ono što nam PRIPADA.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:29 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 4:08 pm

Na svoju ruku.
Hahahaha, a šta je trebao, da šuti na lopovluke, je li? Je li trebao da šuti, reci mi samo to? Je li to Željin interes? Da šutimo dok neko drugi radi protiv skoro svih klubova iz kantona zarad ličnih interesa? Je li to Željin DNK? Je li to Željina filozofija?

Da ti odgovorim i za Izvršni odbor. NIKO od ovih nije rješenje, eto tako. Mjesecima govorim da smo se trebali nametnuti kao predvodnici promjena, sjesti MI sa svim klubovima i naći neko ime koje bi zadovoljilo sve. FSKS je mjesto gdje mi MORAMO pronaći zajedničke interese s konama, tako je kako je, nažalost. Neko ko će štititi zajedničke interese, a zna se koji su to. U ovoj situaciji kad smo zakasnili na sve, naše mjesto sinoć je bilo u Ibisu, ne u FSKS. To je moje mišljenje, bez obzira na sve.

I nije Čolpa nigdje otišao. Tu je i dalje preko svojih satelita. Tu su i drugi.

igla
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:32 pm

"Vjerujemo da promjene u bh. fudbalu počinju na dnu organizacione piramide izborom kadrova sa konkretnim fudbalskim iskustvom. Također, vjerujemo da objektivna organizaciona shema FS KS, poštujući sve članove saveza, treba predviđati broj glasova u odnosu na rang takmičenja, jer takav model osigurava pravedniju zastupljenost svih klubova. Na taj način klubovi iz viših rangova, koji svojim uspjesima, infrastrukturom i ulaganjima doprinose većem razvoju i popularizaciji fudbala u Bosni i Hercegovini, mogu imati značajniji uticaj na donošenje ključnih odluka. Istovremeno, ovakva shema ne bi zapostavila glasove nižerangiranih klubova, čime bi se osigurala ravnoteža između potreba lokalne baze i interesa profesionalnog fudbala."

Ovo je klub jučer objavio.
- glasanjem za Junuzovića smo sami sebe demantirali isti dan kad je objavljen tekst.
- traži se veći utjecaj klubova IZ VIŠIH RANGOVA. Dakle da mi i Sarajevo imamo veći utjecaj. Ako možete objasniti ovima u klubu da su to "anamo oni", da bi nas ugasili, da ne treba nikad s njima ili se boriti za iste interese, a kamoli da tražimo da im se poveća utjecaj. Super je da Hrid, Željo, El Tarik i Sarajevo imaju isti utjecaj.
Zadnja izmjena: igla, dana/u čet dec 12, 2024 4:34 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

blueheart
Kontakt:

čet dec 12, 2024 4:32 pm

pa nista nama nece biti bolje ako dodju ovi koji se guraju, mirvic i co mogu donijeti samo jos bolje za fks nikako za ostale.... poslije colpe moze doci samo gori colpa, poslije pilava moze doci samo gori pilav.... mi smo opet zakazali kao i prosli put kada se colpa birao
DRZAVA ZELJO

Trenutno korisnika/ca: billybih i 99 gostiju.

Prijava