Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Jacksparrow
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 27, 2024 11:41 pm

MiroslavKruzik je napisao/la:
pon maj 27, 2024 11:17 pm
flux je napisao/la:
pon maj 27, 2024 11:14 pm
MiroslavKruzik je napisao/la:
pon maj 27, 2024 11:11 pm

To jedino i znamo, zaraditi šićar i poviti kičmu. Da je situacija obrnuta, mi bi morali putovati u Zenicu, jer bi dobili odbijenicu iz bordo seoske podruznice Vrapčića kod Mostara
Nije to nikakvo povijanje kicme. Samo debelo naplatiti ako zele igrati. Najmanje duplo vise nego prosli put.
Dobro, ti to tako vidiš, poštujem. Za mene je bio važniji početak gradnje juga, da se u jesenjem eventualno proljetnom dijelu prvenstva zagrmi sa novog juga, nego da se bavimo ugošćavanjem Veleža u njegovim europskim mečevima. Al hajd, uvijek se na sve gleda površno i šićarski, pa me i ne čudi...Mi smo odavno pogazili sve filozofije i postali politička prčija raznoraznih boja, bolje rečeno, svih.
I ja bi vise volio vidjeti pocetak gradnje juga nego bruku para od veleza, znam da bi to i navijace dodatno ujedinilo.
FCŽ

Sky1
Kontakt:

pon maj 27, 2024 11:54 pm

milanribar je napisao/la:
pon maj 27, 2024 9:48 pm
Rezime po pozicijama, bez puno vrijeđanja, hladne glave.

Muftić, Mulalić, Dujmović - ok popunjeni na golmaskoj poziciji, Muftić zaslužio transfer a i da klub zaradi

Bekovi: Galić, Radinović, obojica imali ok sezonu s obzirom kakvih je bilo, Ovčina ni 5% od igrača kakvog smo gledali u Veležu, nemoguća sezona

Štoperi: Cavnić jako korektno odrađeno, Cocalić može on i bolje al generalno sezona je kritična svima, imao utakmica gdje je pokazao klasu iznad ove lige, Drina vratio se par utakmica korektno ali i dalje djeluje strašiv i slab u duelu za štopera, Selimović previše agresivan i nestabilan, Mahmić svaka utakmica koju je igrao više nego korektna po meni klasa iznad Drine nažalost.

Vezni: Karić defanzivno i trkački prejak, napadački fali mu dosta toga, Radovac malo igrao, imao korektnih utakmica, šteta zbog povrede, Mekić treba da ide dalje, Hiroš više smo očekivali svi, na momente pokazao klasu koju posjeduje, sigurno bi odigrao jaču sezonu iduću ako bi ostao, Al Jabber s obzirom na godine najveće bogatstvo kluba među igračima trenutno, strašan pregled igre i tehnika, Štilić godine stižu pred kraj sezone se dozvao malo i ima par dobrih utakmica

Krila: Boljević možda najbolji igrač ove sezone uz Muftića, Amoah ni sjena igrača od prošle sezone on i Mekić slična priča stim da je ovaj mlađi i možda zaslužuje još jednu šansu, Drljo misterija,

Napadači: Krpić, Haračić, Zubanović - najslabiji dio tima, utrpao Krpić na kraju na iskustvo par golova a dobar dio sezone nije imao šuta prema golu i to je izgledalo užasno. Hitno nam treba napadač koji kad primi loptu u 16 gleda prema golu a ne da vrati loptu štoperu.

Užasno je da nismo imali igrača iz omladinskog pogona da je dobio šansu konkretnu ove sezone, dobro bi bilo par prijateljskih utakmica za te momke odigrat na početku priprema da vidimo sa čime raspolažemo. Ovo što smo dosad vidjeli ne obećava...
Dobra analiza.

MiroslavKruzik

uto maj 28, 2024 12:11 am

ZVONIMIRE, AMAROVCU, ZAPAMTITE TI I SLIČNI ZALJUBLJENICI U LIK I DJELO TRENERA KAMATARA, JUČER JE BIO KAKO VI TO VOLITE REĆI "DAN POBJEDE ŽELJEZNIČARA"!

Zvonimir Nikolic :Sve je juče na Grbavici bilo sjajno.

Prvo poluvrijeme fantazija, navijači, skoro pun stadion, sve baš onako kako treba.
A onda su se na Jugu pojavila dva transparenta o Amaru Osimu.
Prvi je bio hvala za sve trofeje, i na tren sam pomislio da se konačno sve u Želji sredilo i došlo na svoje mjesto. Dok se nije pojavio drugi, u kojem je pisalo da za Amara u Želji više fotelje nema.
E sad, ja ne znam koje su sve frakcije u Želji, očigledno da ih ima i previše.
Kao što ne znam, ko je uvalio Želju u šest miliona duga.
Kao što ne znam, ko je kriv, da u ovako jadnoj ligi, slavimo opstanak i sredinu tabele.
Kao što ne znam, zašto je teren onako traljav, a trebao je biti najbolji.
Kao što ne znam, zašto zjape prazni prostori ispod Istoka.
Kao što ne znam, ko je dovodio raznorazne "trenerske stručnjake", pored naših.
Ili ko je prepoznao kapacitet u nekakvom Bizmarku, a ostavljao mjesecima na klupi, trenutno najboljeg igrača Želje - Al Jabera.
E sad je li za sve to kriv Amar? Ili neka frakcija ima malo više uticaja na Jug?
Znam da nam je Amar donio najviše radosti od svih. Znam da nije to zaslužio, ako ništa zbog svog prezimena i svog oca.
A je li zaslužio one transparente?
Vjerovatno to znaju sponzori ili oni koji umjesto krivičnih prijava ( ako je neko zaista kriv), šire tračeve i mahalske priče, uglavnom radi ličnog interesa.

A iskrene čestitke Dini Đurbuzoviću, Omer Joldic , Adnan Gušo i svima koji su Želju opet postavili na noge.

Sve vrijeme su bili tu, samo ih neko nije vidio.

P.S. Dosadna kiša je drugi faktor, koji je uticao da ne bude sve baš sjajno.
slika

Maestro_1921
Kontakt:

uto maj 28, 2024 12:36 am

Dobra pobjeda protiv lažnih šampiona. Prvo poluvrijeme vrhunsko, razmontirali smo ih, komotno na poluvrijeme mogli otići sa 3:0. U drugom smo dobro krenuli, mogli zabiti preko Štile i Coce, al ih golman izvuče. Onda smo se povukli i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo primiti gol, standardno naše, ne bi to bilo to kad ne bi strepili do kraja. Coca je vrhunski odradio na zadnjem veznom, njegovim izlaskom, a ulaskom hrasničkog Inieste, trzavca, vezni red nam se raspao. Štila isto dobru utakmicu odigrao, trkački isto dobar bio, odgovoran, svugdje ga je bilo, nadam se da mu ovo nije zadnja bila. Može on još sezonu glat, za zadnjih pola sata, samo da ima s kim igrati. Al Jaber isto dobar bio, kasnije je pao i on, al eto spasio je čist gol kad je s gol linije izbio.
Nadam se da će malog Zubana babuka ovo ljeto uspjeti negdje utrpati na račun onih golova Zvijezdi 09, ili nek ga zaposli kod sebe u agenciju.

Posjeta po onakvom vremenu nevjerovatna, atmosfera i energija su ipak bili malo ispod našeg nivoa. Još jednu godinu u nizu smo najposjećeniji klub u državi, a to dostignuće je još veće i značajnije kad uzmeš u obzir da nam se klub borio za opstanak, BRAVO ŽELJOVCI!
Također, VELIKO BRAVO i za parolu Manijaka upućenu grobaru kluba, TARABA!!

Ono osiguranje jučer je Bože sačuvaj, nit su pretresali nit išta, komotno neko mogao ući s pištoljem, nožem, čakijom, bombom. Al je bitno da niko ne unese kišobran, to je glavno valjda, groblje kišobrana na ulazu bilo. Meni su dva kišobrana ukrali, ne znam da li je iko na kraju otišao sa svojim kišobranom, grabio ko je šta stigao.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 28, 2024 6:33 am

Samo neka igraju, svako igranje debelo naplatiti.

Kao sto neko rece neka ostane novca za isplatu plata mi smo na dobitku, mi samo moramo gledati svoj interes.
Slijede skoro dva mjeseca bez prihoda i treba to nekako nadomjestiti
Alea iacta est!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto maj 28, 2024 7:15 am

Ja i ne bi dao da igraju, dole na selo pa igrajte ili lavor.
**** njihovi 50-70 hiljada ili je ovdje politika jaca pa im moras dopustiti?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ublehas
Kontakt:

uto maj 28, 2024 8:04 am

Da rezimiramo:

Nećemo igrače koji su igrali kod kona.
Nećemo igrače koji su se zmjerili našim igračima.
Nećemo povratnike, osim ako to nije Edin Džeko.
Nećemo trenere sa strane.
Nećemo domaće trenere.
Nećemo da nam neko plati da koristi stadion.
Nećemo da nam se zabrani unos sokova i grickalica.
Nećemo da su nam karte 5-12KM.
Nećemo da ganjamo političare za novac iz budžeta.
Nećemo milion ljudi u Upravi, Nadzornom, Skupštini....

Hoćemo mlade i potentne vrhunske igrače (nema veze što ih ni blizu ne možemo platiti)
Hoćemo na svim pozicijama vrijedne i sposobne ljude koji vole Želju, koji će raditi džaba, ali da ih popljujemo prvom prilikom (nema veze što ti ljudi koje smo mi zamislili neće da rade u Želji)
Hoćemo da se kitimo perjem grupe kad urade nešto što nam se sviđa, ali da ih poljujemo kada rade nešto sa čim se mi ne slažemo.
Hoćemo da nam neko napravi stadion, ali da nam niko od tih ljudi ne uđe na isti.
Hoćemo da neko daje svoje milione u Želju, ali da mi ne moramo dati 20KM za članarinu.
Hoćemo da svake godine igrame neke grupe, ali da karta nije preko 5KM....
Zadnja izmjena: ublehas, dana/u uto maj 28, 2024 8:24 am, ukupno mijenjano 2 puta.

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 28, 2024 8:19 am

slika

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

ubaceni element
Kontakt:
Status: Online

uto maj 28, 2024 9:04 am

ublehas je napisao/la:
uto maj 28, 2024 8:04 am
Da rezimiramo:

Nećemo igrače koji su igrali kod kona.
Nećemo igrače koji su se zmjerili našim igračima.
Nećemo povratnike, osim ako to nije Edin Džeko.
Nećemo trenere sa strane.
Nećemo domaće trenere.
Nećemo da nam neko plati da koristi stadion.
Nećemo da nam se zabrani unos sokova i grickalica.
Nećemo da su nam karte 5-12KM.
Nećemo da ganjamo političare za novac iz budžeta.
Nećemo milion ljudi u Upravi, Nadzornom, Skupštini....

Hoćemo mlade i potentne vrhunske igrače (nema veze što ih ni blizu ne možemo platiti)
Hoćemo na svim pozicijama vrijedne i sposobne ljude koji vole Želju, koji će raditi džaba, ali da ih popljujemo prvom prilikom (nema veze što ti ljudi koje smo mi zamislili neće da rade u Želji)
Hoćemo da se kitimo perjem grupe kad urade nešto što nam se sviđa, ali da ih poljujemo kada rade nešto sa čim se mi ne slažemo.
Hoćemo da nam neko napravi stadion, ali da nam niko od tih ljudi ne uđe na isti.
Hoćemo da neko daje svoje milione u Želju, ali da mi ne moramo dati 20KM za članarinu.
Hoćemo da svake godine igrame neke grupe, ali da karta nije preko 5KM....
Bravo. Mi kao da smo krug intelektualaca 99 a ne navijaci pa nam smetaju nekakve parole protivnickih navijaca i seljacke izjave trenera (koji je btw bio i kod nas ozbiljan kandidat da preuzme).

milanribar
Kontakt:

uto maj 28, 2024 9:16 am

Vidim da Amara opet prizivaju neki stari nostalgični navijači i ovi koji prate klub površno, bez uvrede ali jednostavno je tako. Većina ljudi koji su uz klub svaki dan i prate svaki potez u i oko kluba nisu za njegov ulazak u bilo koje strukture kluba. Strašna je situacija u koju je klub doveo poslije zadnjeg mandata a i ugovor koji je pripremio za sebe a i za par igrača koje još uvijek plaćamo. To ne vraća neko drugi, nego klub i navijači al bukvalno navijači skupljaju i skupljali su da se vraća dug za neodgovorno raspolaganje s parama kluba.

Niko nije veći od kluba i niko nema pravo reći, "ja sam donio trofeje klubu, ja imam pravo radit šta hoću pa i napravit dug, neko će to vratit, nekad...".
Nije se došlo sa konkretnom idejom i investitorom, nego se upalo u klub na ho-ruk i razbacivalo s parama koje nemamo, dizeli krediti da se na silu osvoji titula do koje nismo uspjeli doći i onda kaže je..biga, šta ćeš... Tako se ne radi više, nekad je moglo sad smo slabi, nemamo, bliže se smo sudbini Čelika i KK Bosne nego Zrinjskog. U takvim situacijama nam trebaju odgovorniji i pošteniji ljudi od Amara na pozicijama.

flux
Kontakt:

uto maj 28, 2024 10:24 am

milanribar je napisao/la:
uto maj 28, 2024 9:16 am
Vidim da Amara opet prizivaju neki stari nostalgični navijači i ovi koji prate klub površno, bez uvrede ali jednostavno je tako. Većina ljudi koji su uz klub svaki dan i prate svaki potez u i oko kluba nisu za njegov ulazak u bilo koje strukture kluba. Strašna je situacija u koju je klub doveo poslije zadnjeg mandata a i ugovor koji je pripremio za sebe a i za par igrača koje još uvijek plaćamo. To ne vraća neko drugi, nego klub i navijači al bukvalno navijači skupljaju i skupljali su da se vraća dug za neodgovorno raspolaganje s parama kluba.

Niko nije veći od kluba i niko nema pravo reći, "ja sam donio trofeje klubu, ja imam pravo radit šta hoću pa i napravit dug, neko će to vratit, nekad...".
Nije se došlo sa konkretnom idejom i investitorom, nego se upalo u klub na ho-ruk i razbacivalo s parama koje nemamo, dizeli krediti da se na silu osvoji titula do koje nismo uspjeli doći i onda kaže je..biga, šta ćeš... Tako se ne radi više, nekad je moglo sad smo slabi, nemamo, bliže se smo sudbini Čelika i KK Bosne nego Zrinjskog. U takvim situacijama nam trebaju odgovorniji i pošteniji ljudi od Amara na pozicijama.
Do kada cemo placati Zeca? Nazire li se kraj tome?

Meha87
Kontakt:

uto maj 28, 2024 10:41 am

Nemamo u21 igraca u rosteru za sljedecu sezonu valjda se uspijemo dogovoriti sa velezom za mahmica

cikoradovic
Kontakt:

uto maj 28, 2024 11:12 am

Meha87 je napisao/la:
Nemamo u21 igraca u rosteru za sljedecu sezonu
Imamo.

MiroslavKruzik

uto maj 28, 2024 11:13 am

Meha87 je napisao/la:
Nemamo u21 igraca u rosteru za sljedecu sezonu valjda se uspijemo dogovoriti sa velezom za mahmica
Ukinut podhitno OP ako je Mahmić prioritetniji i izbor prije bilo kojeg omladinca(njih 10) sa kojim su nedavno potpisani ugovori.

GegenPress
Kontakt:

uto maj 28, 2024 11:36 am

Pijaćarima iz Mostara ne bi dao na Grbavicu ni za milion, neka idu na gradski stadion Koševo, kod tople braće.
1921

Meha87
Kontakt:

uto maj 28, 2024 11:39 am

cikoradovic je napisao/la:
Meha87 je napisao/la:
Imamo.
Koga imamo?

cikoradovic
Kontakt:

uto maj 28, 2024 12:00 pm

Meha87 je napisao/la:
uto maj 28, 2024 11:39 am
cikoradovic je napisao/la:
Meha87 je napisao/la:
Imamo.
Koga imamo?
Ejs sad, ti bi i ime. Doći će u21.

GegenPress
Kontakt:

uto maj 28, 2024 12:14 pm

Evo recimo Riki ima 20 godina.
1921

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto maj 28, 2024 12:17 pm

E cuj dovescemo u21igraca, a potpisali ugovore sa milion omladinaca i niko i ne racuna na to?? :roll:

E majko draga....Klub bez ikakvog cilja, vizije i plana, a onda navijaci (citaj: mi) ko fol nesto ocekuju.

Ho-ruk klub u pravom smislu te rijeci.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Valter
Kontakt:

uto maj 28, 2024 12:32 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
uto maj 28, 2024 12:36 am
Dobra pobjeda protiv lažnih šampiona. Prvo poluvrijeme vrhunsko, razmontirali smo ih, komotno na poluvrijeme mogli otići sa 3:0. U drugom smo dobro krenuli, mogli zabiti preko Štile i Coce, al ih golman izvuče. Onda smo se povukli i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo primiti gol, standardno naše, ne bi to bilo to kad ne bi strepili do kraja. Coca je vrhunski odradio na zadnjem veznom, njegovim izlaskom, a ulaskom hrasničkog Inieste, trzavca, vezni red nam se raspao. Štila isto dobru utakmicu odigrao, trkački isto dobar bio, odgovoran, svugdje ga je bilo, nadam se da mu ovo nije zadnja bila. Može on još sezonu glat, za zadnjih pola sata, samo da ima s kim igrati. Al Jaber isto dobar bio, kasnije je pao i on, al eto spasio je čist gol kad je s gol linije izbio.
Nadam se da će malog Zubana babuka ovo ljeto uspjeti negdje utrpati na račun onih golova Zvijezdi 09, ili nek ga zaposli kod sebe u agenciju.

Posjeta po onakvom vremenu nevjerovatna, atmosfera i energija su ipak bili malo ispod našeg nivoa. Još jednu godinu u nizu smo najposjećeniji klub u državi, a to dostignuće je još veće i značajnije kad uzmeš u obzir da nam se klub borio za opstanak, BRAVO ŽELJOVCI!
Također, VELIKO BRAVO i za parolu Manijaka upućenu grobaru kluba, TARABA!!

Ono osiguranje jučer je Bože sačuvaj, nit su pretresali nit išta, komotno neko mogao ući s pištoljem, nožem, čakijom, bombom. Al je bitno da niko ne unese kišobran, to je glavno valjda, groblje kišobrana na ulazu bilo. Meni su dva kišobrana ukrali, ne znam da li je iko na kraju otišao sa svojim kišobranom, grabio ko je šta stigao.
I u najjačiim ligama Europe utakmice se znaju igrati u kišnim uslovima, naročito u Engleskoj i okupi se 30-50 hiljada gledalaca. Ima li neko iskustvo ili spoznaju da li je navijačima dozvoljeno uči na stadion sa kišobranima? Nisam 100% siguran al mislim da nije
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], black64, Majestic-12 [Bot], ubaceni element i 70 gostiju.

Prijava