vopla je napisao/la: ↑pon mar 04, 2019 2:17 am
vrlo bitna pobjeda, bitno je samo bilo prekinuti ovaj kosmar igra manje vise ..
Al mislim da mi imamo drugi problem vec odavno, moramo svi sagledati situaciju realno i priznati sebi gdje smo i sta smo..
Citam komentare prije i poslije utakmice po stranicama Doboj-Kakanj selo, "e moj Zeljo na sta si spao", "jedva Mladost dobili"..
Halo ba, pa ta ista Mladost je ispred nas bila na tabeli imaju covjeka koji ulaze, imas jednog Atajica iz Seltika, Horica kojeg smo mi prizivali,Arezinu itd, nije to nimalo losa ekipa, velika je ovo pobjeda veceras !!
Ne zivi se ljudi od stare slave,mislimo mi smo Zeljo imamo historiju i svako ce nam doci na Grbavicu da se naguzi, pa popusi.s 6 u nizu jer svako igra fudbal, neko ulaze u te klubove..
Mi se moramo pogledati u oci i reci ok,to ne valja,losi smo necemo se dizati, hajmo zajedno ici naprijed, hajmo se zajedno boriti da budemo bolji..
Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Upravo to. Na zagrijavanju pred utakmicu imaju iste treninge i jedna i druga ekipa. I gledam kako igraju "salate" jedni i druge na zagrijavanju. Koliko su iz Mladosti ljudi bolje to odradili, sve na prvi dodir i sve da ti pamet stane kako su se rješavali lopte. Onda gledaš Željine koji se nešto iz dva tri dodira nako..neodređeno... To se na kraju vidilo i na utakmici, kako oni iznose loptu , a kako se mi patimo.
Što je neko napisao, kod nas se svaki pas završava tako što dotrčiš do igrača na 5 m pa mu onda daš loptu! Umjesto da mu je daš kada si bio na 20-30 m. Dakle svi igrači su na taj fazon. Rijetkost je neko brzo dodavanje i trk onda bez lopte, nego uvjek trče sa loptom i uspore sve i kada više ne znaju šta će, onda je gurnu prvom do sebe koji isto ne zna šta će. Kada dodješ do igrača, nemaš mu potrebe davati loptu kad ste u istoj poziciji.
Jednostavno smo ovo uzeli na silu i zalaganje! I nakon prospavane noći mi osmjeh na licu i osjećaj neki koji nisam dugo osjetio.Na šta sm odovedeni da nas pobjeda protiv Mladosti toliko veseli.
Sve ekipe u PL su katastrofalne i sve su tu negdje. Sve one imaju slične budžete tj. nikakve. Ako želimo napraviti razliku u odnosu na ostatak PL, moramo početi zadržavati igrače tipa Zakarića, Graovca i sl. Kako ne znam...