Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 04, 2019 5:39 am

Konačno jebote! Zasluženo smo dobili! Zec stariji pokazao klasu, ali pokazao da je i nespreman. Zajmovic pokazao da mu trenutno vise lezi krilo nego napad. Zec mlađi standardno svoje. Za ostale sam prepijan da komentarišem. Volim te Željo!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Plava Porodica
Kontakt:

pon mar 04, 2019 5:44 am

Ali babuka pogodi sa izmjenama i okrenu utakmicu..
Mladost u drugom poluvremenu se bukvalno nije sastavila sa footballom :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

pon mar 04, 2019 7:13 am

Pa kada je Bekric mogao postaviti taktiku protiv Zrinjskog, moze i Stanic protiv Mladosti, sta se cudite? :kafa:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Zeljo
Kontakt:

pon mar 04, 2019 7:18 am

Zaka je napisao/la:
pon mar 04, 2019 12:40 am
Zeljo je napisao/la:
ned mar 03, 2019 11:45 pm
Zaka je napisao/la:
ned mar 03, 2019 11:10 pm

To nam je velika boljka, mada bi meni Hajdar imao prednost ispred Šabana zbog toga što je žustriji i snažniji. Šabanov svaki pas je predvidiv, spor, mrljav, a u duelu je jako slab. Šabanova prednost je inteligencija i dobro postavljanje.
I to sto kazes.Mada to nije samo problem kod Sabana, nego kod svakog igraca u ekipi. Pa imam osjecaj da lopti treba pet minuta da dodje do igraca. I jos kedna stvar, mozda ona sto me najvise nervira, znaci nasi igraci moraju da dodju do drugog igraca i tek onda upute pas, a tad ae protivnicka ekipa zatvori.
E to me posebno nerviralo, čak se i Rami to dešavalo. Vode loptu dok ne priđu na 5 metara od igrača, koji je pokriven, a 5 sekundi prije toga je bio sam i imao ogroman prostor, a što je najgore toliko imaju prostora da ranije upute pas..
Ma upravo to, odbrana se postavi i onda opet ide kruzenje preko Sipovica i Bogicevica. Ali to nam se desava stalno, ne znam sta rade na treningu i sto im trenwri ne govore za to. Al kk zna mozda im i govore, samo ovi nisu sposobni da skontaju
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Plava Porodica
Kontakt:

pon mar 04, 2019 7:38 am

U tuzli očekujem da nas isprebijaju i rutinski uzmu 1:0.. Dabogda šćeri i bod gore..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Zeljo
Kontakt:

pon mar 04, 2019 7:44 am

Plava Porodica je napisao/la:
U tuzli očekujem da nas isprebijaju i rutinski uzmu 1:0.. Dabogda šćeri i bod gore..
Joj i ja imam neki los osjecaj. Ne bi nikako valjalo da opet izgubimo. Moramo ovu uzet
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Qooler
Kontakt:

pon mar 04, 2019 8:11 am

vopla je napisao/la:
pon mar 04, 2019 2:17 am
vrlo bitna pobjeda, bitno je samo bilo prekinuti ovaj kosmar igra manje vise ..

Al mislim da mi imamo drugi problem vec odavno, moramo svi sagledati situaciju realno i priznati sebi gdje smo i sta smo..
Citam komentare prije i poslije utakmice po stranicama Doboj-Kakanj selo, "e moj Zeljo na sta si spao", "jedva Mladost dobili"..
Halo ba, pa ta ista Mladost je ispred nas bila na tabeli imaju covjeka koji ulaze, imas jednog Atajica iz Seltika, Horica kojeg smo mi prizivali,Arezinu itd, nije to nimalo losa ekipa, velika je ovo pobjeda veceras !!

Ne zivi se ljudi od stare slave,mislimo mi smo Zeljo imamo historiju i svako ce nam doci na Grbavicu da se naguzi, pa popusi.s 6 u nizu jer svako igra fudbal, neko ulaze u te klubove..

Mi se moramo pogledati u oci i reci ok,to ne valja,losi smo necemo se dizati, hajmo zajedno ici naprijed, hajmo se zajedno boriti da budemo bolji..

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Upravo to. Na zagrijavanju pred utakmicu imaju iste treninge i jedna i druga ekipa. I gledam kako igraju "salate" jedni i druge na zagrijavanju. Koliko su iz Mladosti ljudi bolje to odradili, sve na prvi dodir i sve da ti pamet stane kako su se rješavali lopte. Onda gledaš Željine koji se nešto iz dva tri dodira nako..neodređeno... To se na kraju vidilo i na utakmici, kako oni iznose loptu , a kako se mi patimo.

Što je neko napisao, kod nas se svaki pas završava tako što dotrčiš do igrača na 5 m pa mu onda daš loptu! Umjesto da mu je daš kada si bio na 20-30 m. Dakle svi igrači su na taj fazon. Rijetkost je neko brzo dodavanje i trk onda bez lopte, nego uvjek trče sa loptom i uspore sve i kada više ne znaju šta će, onda je gurnu prvom do sebe koji isto ne zna šta će. Kada dodješ do igrača, nemaš mu potrebe davati loptu kad ste u istoj poziciji.

Jednostavno smo ovo uzeli na silu i zalaganje! I nakon prospavane noći mi osmjeh na licu i osjećaj neki koji nisam dugo osjetio.Na šta sm odovedeni da nas pobjeda protiv Mladosti toliko veseli.

Sve ekipe u PL su katastrofalne i sve su tu negdje. Sve one imaju slične budžete tj. nikakve. Ako želimo napraviti razliku u odnosu na ostatak PL, moramo početi zadržavati igrače tipa Zakarića, Graovca i sl. Kako ne znam...

mula
Kontakt:

pon mar 04, 2019 8:15 am

AsharaK je napisao/la:
pon mar 04, 2019 12:36 am
I btw najveći krivac za gol je Kjosevski, niko drugi, njemu je frajko sa linije ubacio loptu u gol, a to se golmanu ne smije desiti.
Ma daj budi realan malo. Pogledaj od početka kako je tekla akcija, Ljudi su napravili kontra-napad u 3 poteza, izigrali čitavu ekipu. Školski primjer kako se istrčava kontra. Golman ništa nije mogao. Ko je bio na Istoku, idealno je mogao vidjeti kako je zabijen go.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Dominic
Kontakt:

pon mar 04, 2019 9:16 am

Plava Porodica je napisao/la:
Dobijamo. 1:2. No sikiriki.

MrkiMedo
Kontakt:

pon mar 04, 2019 9:22 am

Nisam skontao da je Ramovicu treci zuti

Qooler
Kontakt:

pon mar 04, 2019 9:29 am

Samo jedan osvrt na tribine:

Iako je jug najglasniji i najzaslužniji za podršku na terenu, kada grupica sa sjevera ustane i počne da navija mislim da je protivničkim igračima neuporedivo teže igrati pred grupicom koja navija sa sjevera u odnosu na onolike Manijake na jugu. Kada sjever zagrmi obično Željo i daje golove. Sjetimo se koliko je preokreta bilo kada Željo napada na sjeverni dio.

Ovo pišem jer svi koji imaju ideju da jug bude neki polukrug ili sl, neka samo jednom Manijake stave na sjever i neka onako navijaju. Mislim da bi se utroba golmanu protivnika tresla. Dakle kod izgradnje juga, treba samo uzeti u obzir isti oblik tribine i istu blizinu tribine kao što je sadašnji sjever.

shzna
Kontakt:

pon mar 04, 2019 9:34 am

Au kakav start ovog Welbecka. Pa ovo je direktan crveni a ne zuti karton. Nadam se da ce ga naknadno kazniti sa jos 3 utakmice.
1987

Grbavica
Kontakt:

pon mar 04, 2019 9:43 am

Ermin Zec ko Alen Mesanovic u proslom Amarovom mandatu. Nespreman, u nekim godinama, ali udje i zabije vazan gol. Tako je i Alen zabio u Zenici nakon godina i godina bez gostujuce pobjede. Odatle je dosta krenulo. Nadam se da i ovaj gol nosi preokret.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon mar 04, 2019 9:45 am

Nama treba brzi protok lopte. Kao sto je neko vec pisao mi kada imamo loptu i krecemo u napad uvijek nam krila imaju dosta prostora ali se usporava napad sa peljanjem lopte, lopta mora ici dosta brze i moramo poceti igrati bez lopte, dakle moramo stalno biti u pokretu a ne poziciono cekati da dobijemo loptu i onda kretati u driblinge.
Alea iacta est!

PlaviVlak
Kontakt:

pon mar 04, 2019 10:08 am

Bez Sinana protiv Slobode će biti baš teško, Mustafa na 10ku treba u toj utakmici.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

Leon_Professional
Kontakt:

pon mar 04, 2019 10:10 am

Oni su u drugom poluvremenu uveli 3. stopera i igrali s njih 3. Horic, Isakovic i onaj neki novi. Poslije je mjenjao Horica za veznjaka da proba stici.

Onaj njihov decko sto je igrao desnog beka je 2001. godiste. Nije los mali, fino je odigrao. Izbacivali su ga Pavic i Veseli kad su isli na njega 2 na 1, a inace dobro je zaustavljao Veselog.

Zajmovic povrijedio Horica driblingom :kafa:

svraka
Kontakt:

pon mar 04, 2019 10:14 am

Ako hocemo pozitivan rezultat na tusnju, Saban i Hajdar moraju ulaziti u duele 50% jace od onog jucer, jer su stvarno slabo izgledali. Znamo kakva je atmosfera na tusnju kada im dolazimo i kako im se igraci naloze. Mislim da ce sredina biti najveci problem.
Forza 1921!

Oda majstore!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon mar 04, 2019 10:17 am

Ramovic fakat nekada nepotrebno dobije karton.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Leon_Professional
Kontakt:

pon mar 04, 2019 10:25 am

Broj gledalaca: 4.177

Analitičar1921
Kontakt:

pon mar 04, 2019 10:31 am

Vidi se napredak u odnosu na prethodnu polusezonu, ali treba još jače raditi. Amaru treba veznih igrača, ja sam jednog prozivao koji je bolji od ovih što ima, ali do Zubana je. Europka takmičenja izboriti moramo kako god...

Trenutno korisnika/ca: abuzenze, Google [Bot] i 41 gost.

Prijava