Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 31, 2018 4:36 pm

LeBlue je napisao/la:
pet avg 31, 2018 4:21 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
pet avg 31, 2018 4:13 pm
Eh kad bi to tako jednostavno bilo.. Cak i nije tesko uhvatiti jakog talenta od 16 godina ali puno je teze takvog izgraditi u igraca za kojeg ces uzeti milion.. Takav bi sto ranije morao zaigrati seniorski fudbal na kvalitetnijem nivou.. Zeljo je klub kojem ambicije ne dozvoljavaju da previse rizikuje i daje veliki prostor tim talentovanim.. Znaci morao bi negdje na posudbu.. Nije Zeljo Dinamo pa da deset igraca da na posudbu po prvoligaskim klubovima i na kraju ubode sa dvojicom.. Za takve stvari treba veliki novac, veze i uticaj, pa da ti posaljes igraca umjesto u Gorazde u jednu Krupu ili Radnik da se kali i gradi dvije-tri godine, pa ako se izgradi da ga gurnes u prvi tim i tusnes za fine pare.. Mozda nekad u buducnosti.. Trenutno nam je najlogicnija i najbolja opcija gradnja nekog, koliko-toliko, samoodrzivog kampa i ulaganje u obrazovanje strucnih kadrova koji bi radili sa mladim.. Struka u omladinskim kategorijama se mora dici na puno visi nivo..
Niko ne kaze da je jednostavno ali ovo sto smo do danas radili je dosta lose. Igraca iz slabijeg kluba iz BiH nismo afirmisali za 4 godine i dalje ga prodali.
Evo malo iznad covjek kaze da je jednostavno i njemu sam i odgovorio.. Nije ni komplikovano samo trebaju, za nas, u ovom trenutku prevelike pare.. Jedna Krupa i Radnik trenutno imaju bolje uslove kada je razvoj igraca u pitanju i prije ce oni napraviti od nekog anonimusa igracinu tipa Vukotic, Besirovic, Koljic nego mi.. Mi zbog ambicija smo pod pritiskom dovodjenja "provjerenih" i nema tu puno prostora za mlade.. Talentovani igraci se svake godine u velikom broju dovode u omladinske selekcije ali oni posle puknu jer nemaju adekvatan prostor za razvijanje na najvecem nivou.. Tesko ce neko Gorazde, Visoko, Bratsvo i sl. pomoci nekom omladincu da brzo i kvalitetno napreduje.. Trebao bi igrati bar u klubovima poput ovih gore koje sam nabrojao a tako nesto kosta poprilicno..

Dinamo dovede Menala koji je bio ponajbolji igrac nase lige i posalje ga u Lokomotivu.. Takvih je u dinamu koliko hoces i normalno je da ce sa nekolicinom uspjeti doci do para.. Mi smo trenutno daleko od tih standarda..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

sajo10
Kontakt:

pet avg 31, 2018 4:38 pm

ChWilla je napisao/la:
pet avg 31, 2018 4:30 pm
rodin će biti prvi i to zato što nam je baka otkrio da je dobar pa se posvađao...
Rodin ima veliku prednost nad nasim talentima, i mogao bi otici lakse na zapad za dobar novac jer ima EU-pasos. A to je vrlo bitno nazalost. Eto Hodzic je najbolji primjer.. Ne sumnjam nikako da bi ga DZ tusnuo negdje na zapad da je hrvatski internacionalac. Ovako MOL dao dobru ponudu i hajde.

ChWilla
Kontakt:

pet avg 31, 2018 4:39 pm

on igrače kao zakarić, menalo i armin hodžić dovede bukvalno kamionom. dovede svake godine dvocifren broj takvih. jer može to da plati.
gradi željo boli te *****

Kospa
Kontakt:

pet avg 31, 2018 4:47 pm

pet avg 31, 2018 4:13 pm
Eh kad bi to tako jednostavno bilo.. Cak i nije tesko uhvatiti jakog talenta od 16 godina ali puno je teze takvog izgraditi u igraca za kojeg ces uzeti milion.. Takav bi sto ranije morao zaigrati seniorski fudbal na kvalitetnijem nivou.. Zeljo je klub kojem ambicije ne dozvoljavaju da previse rizikuje i daje veliki prostor tim talentovanim.. Znaci morao bi negdje na posudbu.. Nije Zeljo Dinamo pa da deset igraca da na posudbu po prvoligaskim klubovima i na kraju ubode sa dvojicom.. Za takve stvari treba veliki novac, veze i uticaj, pa da ti posaljes igraca umjesto u Gorazde u jednu Krupu ili Radnik da se kali i gradi dvije-tri godine, pa ako se izgradi da ga gurnes u prvi tim i tusnes za fine pare.. Mozda nekad u buducnosti.. Trenutno nam je najlogicnija i najbolja opcija gradnja nekog, koliko-toliko, samoodrzivog kampa i ulaganje u obrazovanje strucnih kadrova koji bi radili sa mladim.. Struka u omladinskim kategorijama se mora dici na puno visi nivo..
Pa evo govorili smo i o tome da bude par promasaja, to je normalno i to se ukalkulise unaprijed. Ali nemoj mi reci da Amer Gojak nije mogao igrati bilo gdje u PL ili u Zelji sa 19 godina.
Ti Dinamovi sa posudbe igraju momci i doprinose u HNL u dok nasi ne mogu uci u prvih 11 ni u Federalnoj. Finansije su alfa i omega u danasnjem fudbalu, ali u ovome ne igraju uloge mozda 20%. To je vise nedostatak znanja,organizacije i mozda hrabrosti da se plati malo vise za premium mlade igrace( smjestaj, posao roditeljima, stipendija). Evo recimo konkretan primjer jednog problema koji Zeljo godinama ima a to je da Juniori u prelasku u seniorski fudbal jednostavno nisu spremni ni takticki ni fizicki(cast izuzetku znamo ko je).
To je jedan gap od 2 godine i vjerujem da je to razlog propadanja mnogih talenata.Po meni... da prostis **** talenta sa 21,22,23 godine. Tad momci treba da budu glavni u ekipi ko svuda u svijetu( ako su talenti) pa da ih prodas kako treba i uzimas procente od narednih prodaja.
... Godine života svoga tebi dao sam...

Kospa
Kontakt:

pet avg 31, 2018 4:55 pm

ChWilla je napisao/la:
on igrače kao zakarić, menalo i armin hodžić dovede bukvalno kamionom. dovede svake godine dvocifren broj takvih. jer može to da plati.
Dovede sevilja i porto jos bolje i vece talente. Ja govorim o omladinskom pogonu i regrutovanju talenata i rada sa njima u mladjim kategorijama. Dok im je dolazak u Zelju jos primamvljiv i gdje mogu imati bolje uslove. Kasnije kada se ukljucr klubovi izvan BiH tada je vec kasno

ChWilla
Kontakt:

nije to malo više, za nas je to puno, puno više. gojak je otišao je sa 16 punih jer je tražio da mora igrati u prvom timu. i u toj situaciji nema pravog rješenja. da si ti njemu mogao ponuditi jedno deset hiljada mjesečno da potpiše na pet godina, ili bar na tri, to je skroz druga priča. onda ni on ni roditelji ne moraju gledati da ide što prije i da mora igrati danas pod obavezno, nego za godinu te plate mogu kupiti stan u sarajevu. ali tad je i prvi tim dobijao platu - kad bude...

vopla
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:03 pm

poslije Krupe sam odmorio malo od foruma pretpostavljo sam da ce biti puno negative. Sad se malo sve sleglo.
Suze nad prosutim mlijekom ne vrijede, idemo izvuci pouku iz ovoga i okrenuti se ŠB, jer pobjeda tamo mjenja sve.
Vidim price da se podrazumijeva da se svaka kuci dobije, kao i vecina na strani.
Ako je to tako treba nam dati odmah pehar u ruke da se ne igra liga bzvz.
Ovo ce biti jedna borba do kraja a prvi kroz cilj ce proci onaj kojo najvise bude konstantan i ko se poslije padova najbrze i najvise digne.
Razumijem ja i raju, traume i razocarenja u ove dvije godine je ljudima preko glave.
Ali opet sta nam drugo preostaje osim pruziti im maksimalnu podršku, puniti stadion i nositi ih do titule.

Kospa
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:11 pm

ChWilla je napisao/la:
nije to malo više, za nas je to puno, puno više. gojak je otišao je sa 16 punih jer je tražio da mora igrati u prvom timu. i u toj situaciji nema pravog rješenja. da si ti njemu mogao ponuditi jedno deset hiljada mjesečno da potpiše na pet godina, ili bar na tri, to je skroz druga priča. onda ni on ni roditelji ne moraju gledati da ide što prije i da mora igrati danas pod obavezno, nego za godinu te plate mogu kupiti stan u sarajevu. ali tad je i prvi tim dobijao platu - kad bude...
Mislim da Zeljo im dovoljno sponzora da sw na taj nacin obezbijedi zaposlenje nekoga ko dolazi sa strane, bez posla... U Sarajevo, gdje mu je placena stanarina i gdje momak ima stipendiju recimo hiljadu maraka. Za tri godine troskovi ovakvog poteza ako vec idemo u detalje su cca 60k godisnje Nek imas 5 takvih to je 300 000. Jbt toliko mi kazne platimo na baklje za tri godine :D . Od tih 5 neka 2 momka uspiju pravo i prodaju se u par godina, neka jedan ostane duze u Zelji, a neka 2 eto propadnu, opet smo na dobitku.
Pare nisu problem opet kazem... Problem je organizacija i strucnost
Zadnja izmjena: Kospa, dana/u pet avg 31, 2018 5:15 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Hadzijalagic
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:13 pm

Kospa je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Dovede sevilja i porto jos bolje i vece talente. Ja govorim o omladinskom pogonu i regrutovanju talenata i rada sa njima u mladjim kategorijama. Dok im je dolazak u Zelju jos primamvljiv i gdje mogu imati bolje uslove. Kasnije kada se ukljucr klubovi izvan BiH tada je vec kasno
Pa dovode se talenti u omladinski pogon sa svih strana i imas pregrst talentovanih. Dokaz za to ti je i proslogodisnja juniorska LP. Dzaba ti kad ti nemas prostora da gurnes u vatru Dacica, Sehice, Osmanovica i ostale. Sad bi oni trebali na posudbu, ali ne u federligase vec u zdrave klubove iz sredine PL i to da im se dogovore garancije u vezi minutaze. Tako nesto nije trenutno realno i to ti je to..

Da se razumijemo, vazda ono moze i mora bolje ali trenutno ne moze puno bolje nego sto jeste..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

azbaha
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:18 pm

Eh da, jos jedna stvar. Po meni je vrlo bitno imati non stop neke utakmice gdje ce igrati ljudi koji imaju manju minutazu, kao npr Sehic, Dacic, upravo taj osmanovic i sl. Kako bi imali neke nastupe. Mislim da se to moze dogovoriti.

Hadzijalagic
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:21 pm

Bolje i takve utakmice nego nista ali njima treba visok takmicarski tempo na visem nivou koji bi ih iskristalisao i napravio od njih ili igraca za milion ili igraca za Gosk..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:21 pm

Raspored utakmica za vikend

SUBOTA, 01.09.2018. godina, pomoćni stadion Grbavica

1.) Premijer liga, pioniri, FK Željezničar : NK Široki Brijeg (12.30 sati)
2.) Premijer liga, kadeti, FK Željezničar : NK Široki Brijeg (14.30 sati)
3.) Premijer liga, juniori, FK Željezničar : FK Velež (16.30 sati)

SUBOTA, 01.09.2018. godina, stadion Asim Ferhatović Hase, pomoćni teren 2

1.) Federalna liga, kadeti, FK Sarajevo : FK Željezničar (10.00 sati)
2.) Federalna liga, juniori, FK Sarajevo : FK Željezničar (12.00 sati)

sajo10
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:29 pm

Osmanovic ima dobre fizicke predispozicije, i pravo fudbalsko tijelo. A i dalje je vrlo mlad. Ako u njemu buda talenta dovoljnog, imat cemo fantasticnu zamjenu za jednog od Sabana ili Hajdara iduce sezone.

Morzhy
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:50 pm

pet avg 31, 2018 3:13 pm
LeBlue je napisao/la:
pet avg 31, 2018 1:46 pm
Minjore je napisao/la:
pet avg 31, 2018 1:38 pm
Al se Bosnjo uhvati na pricu da je Koljic prodat za 450k eura. Tako je i u Lech, pa ispade manje love, pa ispade pozajmica bez otkupa ugovora..
Samo naivni mogu povjerovati u to, ali oni nisu bitni. Danas ih ima, sutra ih nema, ne bi niko ni primjetio. Bitni smo samo mi, i to da sa ovakvim transferima ne mozemo puno ocekivati. Da je Kojic igrao kod nas on bi otisao za 900.000 eura a ne km. Sa takvim prihodima se moze nesto i uraditi.
A zasto mislis da bi se od nas prodao duplo skuplje? To je nedokaziva teza.. Nasi najveci transferi u istoriji su u tom rangu, najbolji igraci zadnjih godina, koji su i zvanicno bili najbolji igraci ili strijelci lige, idu ili dzabe ili za 200-300k KM.. Ne vidim zasto bi sa Koljicem bilo drugacije.. Trenutno ne izgleda da mi imamo neke posebne veze medju menadzerima i neke stele koje bi nam otvarale jaca fudbalska trzista.. Nije ni bitno je li se on prodao za 900k.. I onako ce Krupa od toga vidjeti 20% a ostalo ce gazdi u dzep..
Nikad nismo nikog prodali za 900.000 Eura,tako da apsolutno niko ne može tvrditi da Koljića bi. Iskreno veća je šansa da bi se kod nas pobio sa saigračima kako bi dobio raskid i otišao džaba,nego da ga tušnemo za rekordnu lovu

Morzhy
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:56 pm

Mi trenutno nismo sredina za razvoj mladih igrača,to je fakt. Kad ćemo opet postati to niko ne zna,ali sad nismo. Pritisak osvajanja titule je ogroman za iskusne igrače sa internacionalnim i reprezentativnim karijerama,kamoli za mlade i neiskusne. E sad,postavlja se pitanje zašto je toliki pritisak obzirom da imamo cijelih 7 titula u skoro 100 odigranih sezona, ko ga pravi i zašto...

ChWilla
Kontakt:

pet avg 31, 2018 5:58 pm

pare jesu problem za sve kod nas, pa tako i to. trista hiljada za tri godine zaista nije previše ni za nas, ali ni pet mladih igrača u nastajanju za tri godine nije previše da bi ti mogao računati da ćeš iz toga nešto izvući. to nije ništa u smislu nekog uzorka koji će ti obećati neki povrat. također ni stipendija od hiljadu maraka nije ništa u smislu obaveze potpisivanja profesionalnog ugovora. a gdje je još naknada za treniranje, od ovih što sad nadolaze samo je šaban sto posto naš. dok ne platiš i nju i dobar profesionalni ugovor koji će dijete, menadžeri i roditelji htjeti potpisati - može ga i tebi uzeti kako ko hoće. i tako dalje.

ja ne kažem da to ne treba, samo da uopšte nije jeftino i uopšte nije šaka para u pitanju za naše uslove. dodatni je negativni stimulans što je u nas sve ispod titule za prvi tim neuspjeh. em što nema eventualnog strpljenja za greške mladih, em što se potiče trošenje odmah na prvi tim i kad pretekne nekih para.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet avg 31, 2018 6:03 pm

Modic u Krupi.
Jedva cekam da vidim njegovu igru i nase komentare u slucaju da se dokaze.

azbaha
Kontakt:

pet avg 31, 2018 6:11 pm

Kako god okrenes mi u Anelu imamo boljeg Modica i ne bi igrao. To sto ce raja komentarisati manje vise, ali kod nas realno nije mogao da se izbori, nije dovoljno pokazao i nije tip igraca koji bi igrao.

azbaha
Kontakt:

pet avg 31, 2018 6:13 pm

Nama trenutno treba jedan spic, jos jedan lijevi bek i jedan veznjak kao Blagojevic. Kada bi dovodili igrace ofc.

Morzhy
Kontakt:

pet avg 31, 2018 6:16 pm

azbaha je napisao/la:
pet avg 31, 2018 6:11 pm
Kako god okrenes mi u Anelu imamo boljeg Modica i ne bi igrao. To sto ce raja komentarisati manje vise, ali kod nas realno nije mogao da se izbori, nije dovoljno pokazao i nije tip igraca koji bi igrao.
E stvarno je dobio šansu da se pokaže. Ustvari jeste, ubacili su ga onu jednu prijateljsku da malo igra

Trenutno korisnika/ca: Dzezvar, Google [Bot], Zaki87 i 42 gosta.

Prijava