pet dec 14, 2018 1:17 pm
z svega je jedna stvar kristalno jasna, a ona je, da smo u najveće dugove upali kada je trener (i još ponešto) u Klubu bio Amar. Kristalno jasno je da smo u tim periodimA zaradili najviše para u historiji Želje (Njukastl, Malag, evropske tekme, tv prava transferi ...). U tim periodima smo osvojili i najviše trofeja. Kada se sve sabere i oduzme dolazimo do paradoksa, koji niko ne može objasniti. Možda, se tada najviše kralo. Neko moje zaključivanje.
Amaru se ostalo dužno u 2002. do 10.10.2003. godine 72 000, 00 KM. Neka je to cijela 2002. i svih 9 mjeseci i 10 dana 2003., ispade da mu se na mjesečnoj osnovi ostajalo dužno 3400,00 KM, pod uslovom da u tom periodu nije dobio ni jedne KM. Kolika je onda bila Amarova plata i bonusi? To je bilo prije 15-16 godina, kada su hljeb, kafa, cigare...bile pola KM. Tih godina se 500,00KM smatralo odličnom platom. Kada sam pisao da je Amar živio od Želje, a ne za Želju, tada su me napadali razni spineri. Svi dobro znamo (ovi stariji) da je Amar "klasičnim pučem" došao na mjesto trenera u prvom mandatu. Po povratku iz Mostara, u tunel ušli sa jednim, a izašli sa drugim (Amarom) trenerom. U drugom mandatu je bio Alfa i Omega Kluba i pitao se za sve. Kada je nestalo para, otišao je na godišnji odmor...
Biti neutralan u momentima kada se "odlučuje" da li će u Klubu ostati ovi koji štite interese Želje ili se opredjeliti za one koji su napravili 8 miliona KM duga je po meni stupidno. Ne želim ni jedno lice, koje je odlučivalo i bilo u talu kada su napravljeni ovi dugovi, koje Željo mora vratiti. Ne pojedinci, nego Željo.
Trebamo biti ponosni, jer smo prošle godine platili 1 080 000,00KM poreza Državi. Najviše od svih Klubova u PL, iako neki imaju skoro duplo više zaposlenika. To znači da radimo i plaćamo na stvarne cifre, a ne na frizirane.
Niko nije veći od Želje.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.