jug21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 10, 2026 8:23 am

GodinamaTu je napisao/la:
pon feb 09, 2026 10:12 pm
jug21 je napisao/la:
pon feb 09, 2026 9:48 pm
Sve je u procesu,jer je država nakaradna,shvatite da nikom nije u interesu JAK Željo,pa pokušavaju da nam uspore put što god je više moguće.I zato su se neke stvari malo odužile.
Šta odmah bune dižete,i nepotrebnu nervozu unosite.
Ni zbog cega drugog nego zbog brige.
Ko god izrazi neku vrstu brige bude proglasen da dize bunu i unosi nervozu.
Evo ima hefta kako su rekli da se nastavljaju radovi 5 ljudi se vrti na gradilistu od 5 miliona.
Rekli imamo plateznu moc pustis Katamarka a nemas nikog da ga zamjeni Osmanovic nije za kantonalne i to dva dana pred prvenstvo.
Rekli prije nove godine bice uskoro izneseni dogovoreni ugovori i statut niko to vise i ne spominje.
Pa Guso ti osto kao trener golmana a golamani nikad losiji
Čovječe,kakve veze ima klub sa gradnjom?
Platežna moć?Ne pravi se na zimu ekipa,niti ima previše izbora.Ako misliš da ćemo igraču dati 25.000€ mjesečno da igra PLBIH ti su lud.Prelazni rok nije gotov,koliko znam.
Napisao sam ti stvari oko statuta,čitaj malo između redova.
Gušo?Pretpostavljam i nadam se da je neko prelazno rješenje do ljeta.
KRAJ PRIČE

svraka
Kontakt:

uto feb 10, 2026 8:25 am

Dzezvar je napisao/la:
uto feb 10, 2026 7:33 am
Jos jedan strucnjak koji je jedva docekao kiks.
slika
Firaun misketov
Forza 1921!

Oda majstore!

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto feb 10, 2026 8:37 am

svraka je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
Firaun misketov
slika

Mulalic Edis
Kontakt:

uto feb 10, 2026 8:41 am

Dzezvar je napisao/la:
uto feb 10, 2026 7:08 am
40 dana je premalo vremena da se atvari u klubu posloze kako treba.Mnogo je tu nerada i zayebancije sa klubom i oko kluba bilo i ima je jos uvijek.
Posla u klubu ima preko glave.Ostaje se svaki dan do kasno u noc da se mnoge stvari rijese a svaki dan izadje minimalno jedan novi problem.
Ljudi u klubu imaju viziju kako to sve treba da izgleda i za nju je potrebno dosta vremena.Realno godine nerada i zayebancije se ne mogu preko noci rijesiti.
Godinama su se ovdje ismijavali kamioni igraca koji su dovodjeni i sada najednom je ro postala normalna stvar pa kada ih prvi put nakon nekoliko godina nema nastaje cik i vriska....
40 igraca imamo na platnom spisku.Raskidanje tih ugovora bi nas kostalo 4 jako ozbiljna igraca na ljeto.Pa sad skontajte...
Za normalno funkcionisanje kluba je potrebno priblizno 500 000 km svaki mjesec tako da nije samo evo para i hajmo ih skrsiti.
Ja razumijem da ima ljudi koji bas i ne mirisu Nijaza i to je njihovo apsolutno pravo ali brate da ovako likujete poslije jednog kiksa je preofirno.A sve upakovani oko lazne brige za klub.
Ja sam juce napisao da je kup nas,jer zaista tako mislim.Jedini put gdje ne ovisimo o rezultatima drugih.....jedini put gdje sa malo utakmica mozemo napraviti neki uspjeh i izaci u europu.
E tu se pojavljuju ovi gore pomenuti ......
Koriste onaj tamo forum da kao mene nesto oblate i prozovu.
Ne dizem ja nikoga posebno pa ni Nijaza ali dajem bezrezrvnu podrsku svakom onom koji radi u odredjenim trenutcima za dobrobit kluba.Tako je bilo ranije tako ce i ostati....
Ciko napisa da osaburate to vam je i moja preporuka.Mnogo lijepih stvari je pred nama.
+1
Grande dioničko društvo 💪

dobar tri
Kontakt:

uto feb 10, 2026 8:48 am

Sto rece strucnjak sa Arene Sport mozda je ovaj poraz dobar i dosao u pravo vrijeme, da se odmah trznemo, i mozda stvarno i bude tako

bil hajr

teatrale36
Kontakt:

uto feb 10, 2026 8:51 am

SanMan je napisao/la:
pon feb 09, 2026 10:59 pm
Većini raje/pravih navijača nije problem investitor, uprava, pojačanja ......
al teren je problem - ko odluči da nam dva daleko najbolja igrača Prokop i Milošević ostanu na klupi
pogotovo Prokop koji je tri nivoa iznad svih a igraju nam Radovac i Krpić
Pa nije fudbal kvantna fizika pa da ne kontamo - makar da su slagali da su povrjeđeni (ono šuplja istego zadnju ložu)
Odigralo se ko namjerno da se zijani - SVI - SŠ izborom igrača, a igrači na terenu gori od goreg koda nikad loptu nisu vidjeli
Slažem se s tobom, ali nešto kontam da idemo na kup pa ih je čuvao za četvrtak, mada opet igramo sa Slavijom pa ako njih ne možemo uzeti u kombinovanom sastavu, ne znam koga možemo.

milanribar
Kontakt:

uto feb 10, 2026 8:56 am

Ja ne znam šta su ljudi očekivali od ove polusezone al ja nisam ništa. Ulazak investitora košto je svako normalan mislio, ne može iste sekunde donijet napredak pogotovo na terenu. Stigo novi trener, ekipa se mora procesljat, hoce da sklopi ekipu po svojoj mjeri, nije trener koji je doveden samo da napravi pozitivni sok i odmah donese par pobjeda.
Treba vidjet ko od ovih igrača koji su tu može pomoći, ko od ovih mladih nešto vrijedi a ko treba da ide. Dovest samo konkretna pojačanja koja će bit kvalitet više i koji će ostati makar dvije sezone, pa onda od ljeta nametnut realne ambicije i napasti vrh tabele...
Naš narod je nestrpljiv ne voli da čeka rezultat, voli pobjedu na derbiju pa da okiva u zvijezde sve a poslije poraza od Sloge te iste da naziva mrtvacima. Čekamo neki uspjeh 8 godina pa valjda možemo i ovima dati pola sezone da probaju nešto posložit.

Dzezvar
Kontakt:

uto feb 10, 2026 9:01 am

svraka je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
Firaun misketov
Prijatelj i to dobar ljudi koji su dovelo Rakica i koji sigurno nece vise imati peistup klubu na nacin koji su to radili do sada.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

kvalitet
Kontakt:

uto feb 10, 2026 9:30 am

jug21 je napisao/la:
uto feb 10, 2026 8:23 am
GodinamaTu je napisao/la:
pon feb 09, 2026 10:12 pm
jug21 je napisao/la:
Sve je u procesu,jer je država nakaradna,shvatite da nikom nije u interesu JAK Željo,pa pokušavaju da nam uspore put što god je više moguće.I zato su se neke stvari malo odužile.
Ni zbog cega drugog nego zbog brige.
Ko god izrazi neku vrstu brige bude proglasen da dize bunu i unosi nervozu.
Evo ima hefta kako su rekli da se nastavljaju radovi 5 ljudi se vrti na gradilistu od 5 miliona.
Rekli imamo plateznu moc pustis Katamarka a nemas nikog da ga zamjeni Osmanovic nije za kantonalne i to dva dana pred prvenstvo.
Rekli prije nove godine bice uskoro izneseni dogovoreni ugovori i statut niko to vise i ne spominje.
Pa Guso ti osto kao trener golmana a golamani nikad losiji
Čovječe,kakve veze ima klub sa gradnjom?
Platežna moć?Ne pravi se na zimu ekipa,niti ima previše izbora.Ako misliš da ćemo igraču dati 25.000€ mjesečno da igra PLBIH ti su lud.Prelazni rok nije gotov,koliko znam.
Napisao sam ti stvari oko statuta,čitaj malo između redova.
Gušo?Pretpostavljam i nadam se da je neko prelazno rješenje do ljeta.
Pa toliko ćemo morati davati ako želimo iskorak, jer toliko daju konkurenti najboljim igračima. Prošlo je vrijeme kad su najbolji igrači u ligi igrali za 5-10 hiljada maraka. Sada već govorimo o desetinama hiljada mjesečno, samo je pitanje koliko je toga fiksno, koliko kroz premije, nagrade, ugovore sa sponzorima itd. Na kraju krajeva, igrača ne zanima je li prijavljen na neki iznos, nego ga zanima keš koji dobije...
Zadnja izmjena: kvalitet, dana/u uto feb 10, 2026 9:45 am, ukupno mijenjano 1 put.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Ludvig Leple
Kontakt:

uto feb 10, 2026 9:38 am

milanribar je napisao/la:
uto feb 10, 2026 8:56 am
Ja ne znam šta su ljudi očekivali od ove polusezone al ja nisam ništa. Ulazak investitora košto je svako normalan mislio, ne može iste sekunde donijet napredak pogotovo na terenu. Stigo novi trener, ekipa se mora procesljat, hoce da sklopi ekipu po svojoj mjeri, nije trener koji je doveden samo da napravi pozitivni sok i odmah donese par pobjeda.
Treba vidjet ko od ovih igrača koji su tu može pomoći, ko od ovih mladih nešto vrijedi a ko treba da ide. Dovest samo konkretna pojačanja koja će bit kvalitet više i koji će ostati makar dvije sezone, pa onda od ljeta nametnut realne ambicije i napasti vrh tabele...
Naš narod je nestrpljiv ne voli da čeka rezultat, voli pobjedu na derbiju pa da okiva u zvijezde sve a poslije poraza od Sloge te iste da naziva mrtvacima. Čekamo neki uspjeh 8 godina pa valjda možemo i ovima dati pola sezone da probaju nešto posložit.
NIje problem sačekati određeni period da se ovo malo normalizuje. Godine javašluka i anarhije su nas upravo dovele do sadašnje situacije.

Nije ni ovaj posljednji poraz nešto što je mene konkretno pogodilo, jer sam i očekivao. Novi trener, novih likova, transformacija je u toku i to je jasno kao dan. Ali ono što mi nije jasno da jedan igrač koji uredno prima "odličnu platu" za ove uslove nema želje ni volje da radi jedinu stvar za koju je plaćen, e to mi ne može pod kožu i uvijek ću reagovati. Dalje, trener mora imati vremena pogotovo što ćeš tek moći na ljeto da praviš prave transfere, ali morao sam komentarisati da nema smisla da ti jedina dva igrača koja razumiju fudbalsku igru sjede na klupi i pri tom jedan ni ne uđe. Čudno, ali dobro, čovjek je ipak licencirani trener i vidi nešto što ja ne vidim...

Kada se desi da Dino Đurbuzović, Adnan Gušo i Čiča ne budu dio stručnog štaba, kada ne budemo vraćali bivše igrače (povratnike) tada ću biti siguran da idemo ka svjetlu na kraju tunela.

svraka
Kontakt:

uto feb 10, 2026 9:50 am

Dzezvar je napisao/la:
uto feb 10, 2026 9:01 am
svraka je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
Firaun misketov
Prijatelj i to dobar ljudi koji su dovelo Rakica i koji sigurno nece vise imati peistup klubu na nacin koji su to radili do sada.
Boli to sve njih koji su imali ikakve koristi, lijepo se bilo taliti. Morat cemo malo to iskihati, njihov bezobrazluk i “brigu” oko kluba.

Svi na kup. Svaka utakmica nam je bitna.
Forza 1921!

Oda majstore!

avlami97
Kontakt:

uto feb 10, 2026 9:59 am

Dzezvar je napisao/la:
uto feb 10, 2026 7:08 am
40 dana je premalo vremena da se atvari u klubu posloze kako treba.Mnogo je tu nerada i zayebancije sa klubom i oko kluba bilo i ima je jos uvijek.
Posla u klubu ima preko glave.Ostaje se svaki dan do kasno u noc da se mnoge stvari rijese a svaki dan izadje minimalno jedan novi problem.
Ljudi u klubu imaju viziju kako to sve treba da izgleda i za nju je potrebno dosta vremena.Realno godine nerada i zayebancije se ne mogu preko noci rijesiti.
Godinama su se ovdje ismijavali kamioni igraca koji su dovodjeni i sada najednom je ro postala normalna stvar pa kada ih prvi put nakon nekoliko godina nema nastaje cik i vriska....
40 igraca imamo na platnom spisku.Raskidanje tih ugovora bi nas kostalo 4 jako ozbiljna igraca na ljeto.Pa sad skontajte...
Za normalno funkcionisanje kluba je potrebno priblizno 500 000 km svaki mjesec tako da nije samo evo para i hajmo ih skrsiti.
Ja razumijem da ima ljudi koji bas i ne mirisu Nijaza i to je njihovo apsolutno pravo ali brate da ovako likujete poslije jednog kiksa je preofirno.A sve upakovani oko lazne brige za klub.
Ja sam juce napisao da je kup nas,jer zaista tako mislim.Jedini put gdje ne ovisimo o rezultatima drugih.....jedini put gdje sa malo utakmica mozemo napraviti neki uspjeh i izaci u europu.
E tu se pojavljuju ovi gore pomenuti ......
Koriste onaj tamo forum da kao mene nesto oblate i prozovu.
Ne dizem ja nikoga posebno pa ni Nijaza ali dajem bezrezrvnu podrsku svakom onom koji radi u odredjenim trenutcima za dobrobit kluba.Tako je bilo ranije tako ce i ostati....
Ciko napisa da osaburate to vam je i moja preporuka.Mnogo lijepih stvari je pred nama.
Vidis da mozes kada hoces iznijeti svoj stav i misljenje bez prozivanja forumasa i drugacijeg misljenja.

Post korektan.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

DobojskiManijak
Kontakt:

Dzezvar je napisao/la:
slika
sta ocekivati drugo od pitarskog smrada
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

avlami97
Kontakt:

uto feb 10, 2026 10:04 am

DobojskiManijak je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
Cenan nije pitar, cak je u zadnjem intervjuu na pitanje novinara.. Zeljo ili Sarajevo...rezolutno izjavio Zeljo.

jug21
Kontakt:

uto feb 10, 2026 10:08 am

avlami97 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
slika
Cenan nije pitar, cak je u zadnjem intervjuu na pitanje novinara.. Zeljo ili Sarajevo...rezolutno izjavio Zeljo.
On je smeće pitarsko!
KRAJ PRIČE

SamoNapad
Kontakt:

uto feb 10, 2026 10:47 am

Mozda nijje navijacki ali nama treba da u ovoj polusezoni osiguramo opstanak i da rahat se na ljeto rijesimo ovih poluigraca.
Sve preko je iznenadjenje , jednostavno ova ekipa nije za vecih dometa i totalno nestabilna sto je najgore (moze da bljesne jednom dva puta ali u kontinuitetu su losi).

Norsborg
Kontakt:

uto feb 10, 2026 11:10 am

jug21 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

On je smeće pitarsko!
Preletac najobicniji, prosto receno. On nije ni pitar ni zeljovac. On je navijac svog dzepa i tamo je gdje moze hajrovati.

avlami97
Kontakt:

uto feb 10, 2026 12:16 pm

Norsborg je napisao/la:
jug21 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

On je smeće pitarsko!
Preletac najobicniji, prosto receno. On nije ni pitar ni zeljovac. On je navijac svog dzepa i tamo je gdje moze hajrovati.
Mnogo igrača su igrala za oba kluba, a samo neki od njih su:
Slobodan Janjuš, Rusmir Cviko, Sead Bučan, Mirza Mešić, Admir Raščić, Emir Hadžić, Nermin Vazda, Albin Pelak, Aldin Ćenan, Irfan Fejzić, Faruk Ihtijarević, Arben Avdija, Rusmir Burek, Mirzet Alagić, Edin Dudo, Edin Hadžialagić, Adnan Gušo, Avdija Vrsajević, Sulejman Krpić, Samir Radovac...

Veteran1965
Kontakt:

uto feb 10, 2026 12:20 pm

avlami97 je napisao/la:
uto feb 10, 2026 12:16 pm
Norsborg je napisao/la:
jug21 je napisao/la:

On je smeće pitarsko!
Mnogo igrača su igrala za oba kluba, a samo neki od njih su:
Slobodan Janjuš, Rusmir Cviko, Sead Bučan, Mirza Mešić, Admir Raščić, Emir Hadžić, Nermin Vazda, Albin Pelak, Aldin Ćenan, Irfan Fejzić, Faruk Ihtijarević, Arben Avdija, Rusmir Burek, Mirzet Alagić, Edin Dudo, Edin Hadžialagić, Adnan Gušo, Avdija Vrsajević, Sulejman Krpić, Samir Radovac...
Jesu, ali samo je ovaj bio lažni sportski direktor, ostali samo igrači. Torpeder sa dna kace!!!
Samo 5% i ni stolice više!!!!

kb80
Kontakt:

uto feb 10, 2026 12:42 pm

jug21 je napisao/la:
Aposlutno je tako i sada je najbitnije biti pametan i miran. Treba vremena da se stvari posloze...
Ako smo, a jesmo trpili tolike ublehe, pa jbmu dajte malo strpljenja sada kada je najbitnije ili neki imaju neke druge razloge zašto se stvara ovolika galama...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.

Prijava  •  Registracija