Ti si genijalac!!!
A pokusavao sam sa svojim pesimizmom, ali nije islo. Hajmo sad lupati iz keca u kec, pisaj ga!storm_raider je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 11:14 pmVala mi fali da napises: "Zgadicemo im fudbal"![]()
Mislis ultrasi,ne manijaci?zeljeznicka21 je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 11:15 pmkad krenu manijaci pljuvat upravu izgledace kao da cijeli to sjever radi a ne nekih 10%
Kospa je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 5:08 pmJa sa ovim ljudima u klubu vidim izlaz iz tunela ove nase premijerligaske zabokrecine.
Najgore mi je to sto sam vidio za par godina naseg Zelju rame uz rame sa Dinamom kako kupi regionalne talente i kako ih prodajemo za bruku para. Vidio sam da se moze... po prvi put da budemo ozbiljan klub i da se izdignemo iz vlastitog mahalskog mentaliteta.
Ali ne mozemo mi od sebe pobjeci... od svoje kratkovide, malogradjanske prirode.
Nemojte se zavaravati pricom " neka dodju drugi i neka pokusaju" ovakva prilika i ljudi su se desili nama jednom u 100 godina.
Nece se ponoviti vise... opet ce doci iste ili slicne garniture kao u proteklih 20-ak godina jer to smo mi... Ova trenutna uprava je samo jedan veliki izuzetak od pravila koje kaze da smo veeeoma mali i da bolje ne zasluzujemo
plavi_sokak je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 5:39 pmTačno se treba dobro istražiti naše porijeklo. Negdje u grčkoj na planini onih bogova je nastao bosnjo i umjesto neke opipljive data mu je moć pretpostavljanja i samoljublja. Svi sve znamo i svi smo ispravni i spremni smo čekati rezultat ali pod uslovom da to čekanje završi za dva dana, preko vikenda dok mahmurluk prođe. Ne dao Bog nas nikome. Ljudi ima skupština ima nadzorni odbor ima neki sistem. I u tom sistemu su Zeljini ljudi nisu tamo neki malezijci. Izaći će sa nečim. Rješenje, plan, i opet ćemo pronaći sto mana i pretpostavki. Jednostavno je, samo treba sačekati, ili organizovati skup podrške odnosno protivljenja pa izaći, samo se manite presipanja iz supljeg u prazno. I Amara ćemo mi potrošiti, onda su bila drugačija vremena.
Stromestorm_raider je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 6:22 pmMisimovic postavio Hadzica?? Znas li ti kako je Hadzic dosao na ovu poziciju? Pricalo se toliko puta o tome. Ovako neko napise neku gluposti, drugi to procitaju i formira se nova laz.
santakuruz je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 8:10 pmNi u jednom klubu sportski segment nije 100% neovisan. U sve i jednom ozbiljnom klubu predsjednik i jos neki organi (u zavisnosti od organizacije kluba) odredjuju budzete za igrace, za transfere, odredjuju plate igracima. Sportski direktor vrlo cesto vodi pregovore sa igracima ali onaj ko vodi klub postavlja uslove kad su finansije u pitanju. Nujedan transfer u ozbiljnim klubovima se nece realizovati bez zelenog svjetla predsjednika/upravnog odbora. Ako se trazeni uslovi ne uklapaju u okvire koje klub moze ponuditi, transfer se nece realizovati da ti je ne znam koliko dobar igrac. Ne moze parama raspolagati neko ko je cijeli zivot zaradjivao sutajuci loptu. To ipak treba prepustiti profesionalcima. A sportski segment isto tako treba prepustiti profesionalcima ali ipak sportski segment mora znati da imaju neke cifre u koje se moraju uklapati. Ako se oni gadjaju ciframa, platama u kesu na ruke, ako se igracima daje plata 18.000 KM ali da meni vrati par hiljada, onda se brzo dodje u situaciju da je klub u finansijskoj dubiozi.
Sent from my SM-J730GM using Tapatalk
Rambo_Amadeus je napisao/la: ↑čet nov 29, 2018 8:46 pmBošnjo se uhvatio Hadzica i gotovo. Sad Hadzic kriv za sportski segment. Nekad je neko postavio šta su ustvari njegovi poslovi i ovlasti. Ništa, preskonferencije i vodi sjednice. Al ne, obn smijurija od televizije, Vugdalic i Hadzic smijurija od novinara. Svi oni na areni sport i sport klubu su vrh. Prvaci smo kad treba popljuvat nekog našeg, ono što imamo nikad nam nije dobro, ono što nemamo uvijek je savršeno dok ne dobijemo, onda ni to više ne valja. Bolje ni ne zaslužujemo. I na forumu izgleda sve više onih likova iz komentara na zvaničnoj. Samo još neko treba pitat što ne igra Bekrić, kome smeta.
Nije