Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

santakuruz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto dec 16, 2025 3:06 pm

Sky1 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 12:44 pm
Mene zanima kako će biti regulisan ovaj dio oko Željinih prihoda, znamo da nisu mali uopšte. Kako će se tim novcem raspologati. Pošto više nećeš imati UO, NO, Skupštinu u trenutnom obliku. Tu bi se mogao stvoriti ogroman prostor za malverzacije. Klub mora na neki način nastaviti poslovati kao da nema Strateškog partnera.
Strateški partner inače dolazi da podmiruje rashode i da ulaže a prihode će ubirati neko drugi. To bi vjerovatno bila prva takva saradnja na svijetu.

Sky1
Kontakt:

uto dec 16, 2025 4:10 pm

SamoIstina je napisao/la:
uto dec 16, 2025 2:30 pm
Sky1 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 2:18 pm
kemo je napisao/la:
uto dec 16, 2025 1:04 pm

Procitas li ti tekst koji si napisao prije nego li posaljes?
Izgleda, da ti znaš nešto više o budućem modelu funkcionisanja kluba, pa nam pojasni? Strateški partner i investitor je ogromna razlika.
Koja je tacno razlika izmedju to dvoje?
Zar si ti još uvijek na ovom forumu? Ti si onaj što je lagao i širio dezinformacije. Ne znam ja šta je razlika izmedju ono dvoje ali znam da ti stojiš izmedju to dvoje.

Sky1
Kontakt:

uto dec 16, 2025 4:12 pm

santakuruz je napisao/la:
uto dec 16, 2025 3:06 pm
Sky1 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 12:44 pm
Mene zanima kako će biti regulisan ovaj dio oko Željinih prihoda, znamo da nisu mali uopšte. Kako će se tim novcem raspologati. Pošto više nećeš imati UO, NO, Skupštinu u trenutnom obliku. Tu bi se mogao stvoriti ogroman prostor za malverzacije. Klub mora na neki način nastaviti poslovati kao da nema Strateškog partnera.
Strateški partner inače dolazi da podmiruje rashode i da ulaže a prihode će ubirati neko drugi. To bi vjerovatno bila prva takva saradnja na svijetu.
Lahko se praviti pametan, ako zaobidjemo zakon, onda može kako hoćeš.

SamoIstina
Kontakt:

uto dec 16, 2025 4:16 pm

Sky1 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 4:10 pm
SamoIstina je napisao/la:
uto dec 16, 2025 2:30 pm
Sky1 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 2:18 pm

Izgleda, da ti znaš nešto više o budućem modelu funkcionisanja kluba, pa nam pojasni? Strateški partner i investitor je ogromna razlika.
Koja je tacno razlika izmedju to dvoje?
Zar si ti još uvijek na ovom forumu? Ti si onaj što je lagao i širio dezinformacije. Ne znam ja šta je razlika izmedju ono dvoje ali znam da ti stojiš izmedju to dvoje.
Nemam pojma o cemu pricas, mislim da si me zamijenio s nekim.

Ozbiljno pitam, koja je razlika izmedju investitora i strateskog partnera? Za mene su to sinonimi, ali mozda grijesim. Vlasnik je treci pojam, ali zakon ne dozvoljava da imamo vlasnika. Mozda si na to mislio?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.

Prijava