Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Valter
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto dec 16, 2025 10:59 am

Dzezvar je napisao/la:
uto dec 16, 2025 9:44 am
kvalitet je napisao/la:
uto dec 16, 2025 8:57 am
Hoće li nam opet sina uhljebiti, elham
Kao prvo sin radi daleko odavde za tvoju informaciju zaposlenik je UEFA....
Drugo sta i da ga zaposli ......Sa zavrsenom skolom je mali itekako kompetentan da radi posao u klubi.
Nijaze jesi li to ti. Nemam ništa protiv djeteta al mali u trenutku kada je ušao u klub nije imao iskustvo i nije bio kompetentat da radi taj posao i naravno da ne bi obnašao tu funkciju da nije bilo babe.
Lično nisam za to da Nijaz uđe u klub, ali ako je on izbor i neki uslov investitora teško je onda donositi neki sud.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Dzezvar
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:09 am

Valter je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Drugo sta i da ga zaposli ......Sa zavrsenom skolom je mali itekako kompetentan da radi posao u klubi.
Nijaze jesi li to ti. Nemam ništa protiv djeteta al mali u trenutku kada je ušao u klub nije imao iskustvo i nije bio kompetentat da radi taj posao i naravno da ne bi obnašao tu funkciju da nije bilo babe.
Lično nisam za to da Nijaz uđe u klub, ali ako je on izbor i neki uslov investitora teško je onda donositi neki sud.
:placeodsmijeha:
Dobar si....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:11 am

kvalitet je napisao/la:
uto dec 16, 2025 10:43 am
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Hahahahaha on kompetentan? Vidi, ako ti stari "pomogne" (a znaš šta to znači) pri završavanju škole, dobijanju licenci, a i kasnije pri dobijanju SVAKOG posla (mali se na Želji učio, eto šta smo dopustili, mogu ti neke intervjue malog staviti ovdje pa da vidimo šta je bilo s njegovim obećanjima), odmah sva tvoja "stručnost" dolazi u pitanje.

Druga stvar, za NB... ako s pravom pljujemo po Amaru za dugove, a čovjek je na papiru bio samo ŠSŠ, što isto ne bismo uradili s NB?

Na kraju krajeva, daj mi njegov angažman van državnih jasli, koliko je para napravio u životu? Koliko je ljudi zaposlio? Koliko je firmi digao? De ba...
I ti si dobar... :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Al yebe te jedna stvar ....

Mirek11
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:12 am

kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Hahahahaha on kompetentan? Vidi, ako ti stari "pomogne" (a znaš šta to znači) pri završavanju škole, dobijanju licenci, a i kasnije pri dobijanju SVAKOG posla (mali se na Želji učio, eto šta smo dopustili, mogu ti neke intervjue malog staviti ovdje pa da vidimo šta je bilo s njegovim obećanjima), odmah sva tvoja "stručnost" dolazi u pitanje.

Druga stvar, za NB... ako s pravom pljujemo po Amaru za dugove, a čovjek je na papiru bio samo ŠSŠ, što isto ne bismo uradili s NB?

Na kraju krajeva, daj mi njegov angažman van državnih jasli, koliko je para napravio u životu? Koliko je ljudi zaposlio? Koliko je firmi digao? De ba...
Nama niko na svijetu ne bi ugodio, niko nam ne valja, svima se mane traze ....
Evo covjek koji je pare napravio bi da ulozi i vjervatno napravi pare, pa ni on ne valja, navijac Zelje, samo sto nije bio igrac ( legenda ) ili nije vec bio u fudbalu, pa ne valja.
Kriteriji su nam promjenjiva kategorija, kako kome pase.
NB ako dodje to je zato sto covjek ima povjerenje u njega a radio bio po njegovim instrukcijama i to sto mu on da u obavezu.
To je druga prica, kada si kod privatnika.
Previse se ovdje stvari pretpostavlja, pa bez potrebe dolazi do rasprava.
Jasan je bio poziv od kluba za strat.partnera ( dostupan na web ), covjek je pokazao interes i svoje neke manje zahtjeve pa ako bude to ok za klub, doci ce do dogovora.
Ja se iskreno nadam da ce klub prihvatiti ponudu jer mi realno u danasnje vrijeme nemamo drugog izlaza za bilo kakav pomak.
A bez obzira sto pojedini romaticari jos uvijek zive u drugacijem vremenu i zelili bi da je drugacije, svima najvise fale rezultati i pobjede pa i koji trofej, zbog toga se na kraju igra i fudbal.
Promjene nioo ne voli ali su nuzne.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Veteran1965
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:16 am

U vrijeme Newcastle-a Željo je imao predsjednika, Upravni odbor nadzorni odbor, skupštinu. Ne znam da se sekretaru kluba mogu adresirati bilo kakve nepravilnosti iz tog vremena. Osim u lošoj namjeri.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Valter
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:25 am

Dzezvar je napisao/la:
Valter je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Dobar si....
Hvala na komplimentu, ujedno hvala ti što mi nisi rekao da sam providan kao neki drugi.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

kvalitet
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:35 am

Mirek11 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 11:12 am
kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Nama niko na svijetu ne bi ugodio, niko nam ne valja, svima se mane traze ....
Evo covjek koji je pare napravio bi da ulozi i vjervatno napravi pare, pa ni on ne valja, navijac Zelje, samo sto nije bio igrac ( legenda ) ili nije vec bio u fudbalu, pa ne valja.
Kriteriji su nam promjenjiva kategorija, kako kome pase.
NB ako dodje to je zato sto covjek ima povjerenje u njega a radio bio po njegovim instrukcijama i to sto mu on da u obavezu.
To je druga prica, kada si kod privatnika.
Previse se ovdje stvari pretpostavlja, pa bez potrebe dolazi do rasprava.
Jasan je bio poziv od kluba za strat.partnera ( dostupan na web ), covjek je pokazao interes i svoje neke manje zahtjeve pa ako bude to ok za klub, doci ce do dogovora.
Ja se iskreno nadam da ce klub prihvatiti ponudu jer mi realno u danasnje vrijeme nemamo drugog izlaza za bilo kakav pomak.
A bez obzira sto pojedini romaticari jos uvijek zive u drugacijem vremenu i zelili bi da je drugacije, svima najvise fale rezultati i pobjede pa i koji trofej, zbog toga se na kraju igra i fudbal.
Promjene nioo ne voli ali su nuzne.
Ništa ja protiv Mirvića nemam, štaviše, ali Brkovića predstavljati kao nekog super sposobnog i poštenog… de ba, to može samo neko ko ima interes, bar meni tako izgleda
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

cikoradovic
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:36 am

Koliko se ja sjećam, bilo je još situacija u našem klubu gdje su radili otac i sin, tada se nije pričalo da je neko uhljebljen. Morate skontati da gospodin koji daje pare hoće i da se pita nebitno da li mu je ime Sanin, Eldin, Dino, Meho, Mujo. Očigledno sa tim imate problem. Nije riječ uopšte u Faruku, problem je što se ne gleda šira slika i što se nameću standardi koji su nekima isti a nekima nisu. U klubu imamo Lejlu Dautbašić, na mjestu generalnog sekretara, da li je i ona na račun babe upala u klub, da li je tu riječ o uhljebljenju, da li je ona kompetentna da bude na tom mjestu? Da li smo se mi išta pitali kad je ona došla u klub, da li smo se pitali kada je Faruk došao u klub? Skontajte, gospoda koja daje pare, ona se i pita.

O Faruku blage nemam. Jedino što sam pročitao da je bio na fakultetu u Dublinu i da je poslije fakulteta bio na ECA programu. Super je ako je babo toliko moćan da ga ugura i da mu riješi fakultet u Dublinu. Znači da je babo itekako sposoban.

Kad pričamo o tom liku što je toliko sporan (NB) a mnogima očigledno i trn u oku. Ja mogu samo reći nekoliko rečenica pa se sami skontajte:
1. da nije bilo njega, danas ne bi bilo pomoćnog terena.
2. da nije bilo njega, teren na pomoćnom ne bi nikada zamijenili a dobro ste upućeni na šta je ličio.
3. kad je bio u klubu, dao je neke pare, te pare mu nikad nisu isplaćene. Nikad se nije obratio da mu trebaju.
4. koliko puta smo čupani kad smo bili u problemima kad je bio član IO.

O tome kako nije u sportu godinama neću. Ima puno toga što se treba napisati ali nije mjesto da se piše o tome. Preporučujem da pročitate tačku 1. nekoliko puta. Još jedno, NB neće sam raditi. Ima i ostatak UO koji treba biti tu.

Valter
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:48 am

Ako mi navijači Želje nismo naučili lekciju da nikoga ne treba glorifikovati, onda nije niko.
Al kao što sam ranije napisao ako je on izbor i neki uslov investitora teško je onda donositi neki sud, biće onako kako investitor kaže i ja sa tim nemam problem.

Veteran1965
Kontakt:

uto dec 16, 2025 11:53 am

Evidentno je da postoji manjina koja gubi interese i pronalazi sve načine da ospori ulazak investitora kroz "pranje" pojedinih ljudi koji dolaze sa njim, po njegovom izboru. Priča o nekom sukobu interesa je deplasirana, jer u svakom periodu su bili neki interesi, uključujući i projektovanje istočne tribine, i jos nekih stvari u koje se pojedini i dan danas kunu.
Mi moramo napraviti iskorake, svidjelo se to nekom ili ne, jer možemo komotno do kantona ko čelik. A siguran sam da niko nije za tu opciju.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Dzezvar
Kontakt:

uto dec 16, 2025 12:06 pm

Valter je napisao/la:
uto dec 16, 2025 11:25 am
Dzezvar je napisao/la:
Valter je napisao/la:

Dobar si....
Hvala na komplimentu, ujedno hvala ti što mi nisi rekao da sam providan kao neki drugi.
Nemam razloga za to...
Ja cu sa ovim zavrsiti pricu oko N.B. jer ne mogu raspravljati sa ljudima koji na osnovu mahalskih prica formiraju misljenje ( ne odnosi se na tebe) i onda cekaju pogodan trenutak da malo serendaju po forumima sakriveni iza zayebanih nickova.

Sky1
Kontakt:

uto dec 16, 2025 12:44 pm

Mene zanima kako će biti regulisan ovaj dio oko Željinih prihoda, znamo da nisu mali uopšte. Kako će se tim novcem raspologati. Pošto više nećeš imati UO, NO, Skupštinu u trenutnom obliku. Tu bi se mogao stvoriti ogroman prostor za malverzacije. Klub mora na neki način nastaviti poslovati kao da nema Strateškog partnera.

kemo
Kontakt:

uto dec 16, 2025 1:04 pm

Sky1 je napisao/la:
Mene zanima kako će biti regulisan ovaj dio oko Željinih prihoda, znamo da nisu mali uopšte. Kako će se tim novcem raspologati. Pošto više nećeš imati UO, NO, Skupštinu u trenutnom obliku. Tu bi se mogao stvoriti ogroman prostor za malverzacije. Klub mora na neki način nastaviti poslovati kao da nema Strateškog partnera.
Procitas li ti tekst koji si napisao prije nego li posaljes?

cikoradovic
Kontakt:

uto dec 16, 2025 1:09 pm

slika

cikoradovic
Kontakt:

uto dec 16, 2025 1:17 pm

Jučer (15.12.) je nastalo tačno pet godina kako nas je napustio gospodin sa slike. Lupiš dlanom od dlan i prođe pet godina. Čim neko spomene Odu, sjetim se slike koju sam postao, sjetim se pressa i rečenice nakon utakmice u Krupi a posebno se sjetim skandiranja nakon domaće pobjede nad Ferencom.

Sky1
Kontakt:

uto dec 16, 2025 2:18 pm

kemo je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
Izgleda, da ti znaš nešto više o budućem modelu funkcionisanja kluba, pa nam pojasni? Strateški partner i investitor je ogromna razlika.
Zadnja izmjena: Sky1, dana/u uto dec 16, 2025 2:21 pm, ukupno mijenjano 1 put.

milanribar
Kontakt:

uto dec 16, 2025 2:21 pm

SamoIstina
Kontakt:

uto dec 16, 2025 2:30 pm

Sky1 je napisao/la:
uto dec 16, 2025 2:18 pm
kemo je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
Izgleda, da ti znaš nešto više o budućem modelu funkcionisanja kluba, pa nam pojasni? Strateški partner i investitor je ogromna razlika.
Koja je tacno razlika izmedju to dvoje?

ISB87
Kontakt:

uto dec 16, 2025 2:30 pm

Od napadaca moze samo Hamza ostat kao back up opcija.
Ma da nama treba organizovana igra, ne moze niko nista na ho ruk pa tako ni ovi polu napadaci.
MIRZA RASCIC

SamoNapad
Kontakt:

uto dec 16, 2025 2:44 pm

Kako vidim mi bi investitora kojeg cemo zeznuti da nam da pare i da njega nigdje nema . Bez svojih ljudi tj da mu mi dovedemo svoje ljude i da mu mi objasnimo kako ce raditi a mi evo zadnjih 10 godina i vise veze nemamo . A sve smo probali ali eto ko mi znamo bolje sa tudjim parama. Mene ko navijaca zanima da gledam bolje igrace i bolji fudbal da klub prodaje i dovodi igrace i napravi neki uspjeh (titula , evropa). Koga ce on dovesti da on to obezbjedi savrseno me ne zanima jer ja sam navijac Zeljeznicara , mene interesuje uspjeh mog kluba. To sto ce hijene izvisiti za talove to je problem ljudi koji se godinama bore da su tu ali to nije problem navijaca koji nema interesa.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 68 gostiju.

Prijava