Ima i u nas zakon. Bez investitora necemo moci vracati dugove i necemo tavoriti kako neki kazu. Mi cemo propasti. Po nasem zakonu, ako ne vratis dug namirice se iz imovine. A mi smo jedini klub sa imovinom i malo je falilo da nam je uzme poreska prije nekoliko godina.amar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:01 pmAko mislis na druge u Evropi, imaju zakone kojima je to regulisano, ako mislis na ove nase, znas i sam da jedino mi imamo imovinu i samim time sta izgubiti.Dzezvar je napisao/la:Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...
A koja je onda aletrantiva koju nam ti sto su protiv mogu ponuditi...valjda je i legitimno da daju rijesenje problema jer ovo "nikom te ne damo" moze paliti jos maksimanlno 2 mjeseca...
Sto se tice druge opcije, ne znaci ako je neko protiv investitora da mora imati nekom drugom drugo rjesenje. Kad smo preko 100 god mogli ovako postojati, mozemo i dalje. Pogotovo sad kad smo dugove smanjili dobrano. Ako uracunamo lovu koja treba doci od arapa, mozemo izaci na pozitivnu 0.
Ovo sto si dole napisao za posudjivanje. Nijedan od tih sto smo posudjivali nije cifra koja te moze ugasiti, tako da nije isto kao kad investitor udje.
Da se razumijemo situacija je gadna i odluka nimalo jednostavna. Licno da sam skupstinar ne znam sta bih odlucio. Trenutno sam vise za NE, po informacijama kruze, mozda bi drukcije mislio da imam sve informacije. Kako god, velika odgovornost i teret za svakog skupstinara. Na hajr!
Razumijem sta zelis reci ali to nije nikako nacin. S tim tvojim, neko ti za 330.000km ima vecinu u skupstini i moze raspolagati imovinom od par desetina miliona.SIMA_SIMAU je napisao/la:Smanjiti broj clanova na max. 20 i da mora svaki donijeti barem 30.000KM godisnje u klub.
Imamo statut kluba, imamo statut skupštine, tu riješiš probleme i nedoumice koje imaš. Ubaciš u statut skupštine određena ograničenja da delegati koje imenuje ulagač ne mogu da odlučuju po tim pitanjima i odmah riješiš problem.
Opet poluinformacije....i na osnovu njih niko pametan ne donosi odluke...BC1921 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:54 pm
Ako ja koji nemam veze sa skupstinom znam dosta toga sta stoji u dogovoru, gdje ce biti kamp, na koliko ljudi ide skupstina i sl kako to da ne znaju ljudi koji su seljackim forama otjerali Diglisica? Naravno da se zna, manje vise haman sve, detalje normalno da ne zna niko.
Ko da je nekim ljudima bitno sta stoji u ugovoru, sam si procitao jedan post od skupstinara na org-u, ne znam sta nije tu bilo jasno...