NEZALAGANJE je napisao/la: ↑čet jul 31, 2025 5:38 pm
Ima jedna caka tu sa gazdom/investitorom. Kad on pogrijesi, fuli ili sta vec, mi (navijaci) ga samo mozemo povuci za onu stvar.
Nije to isto ko tjeranje uprave sastavljene od ljudi koji su tu volonterski.
To i jeste suština. On će raditi onako kako on smatra da je najbolje, najprije po njega, a onda i po klub. S tim da je to u koleraciji. Kad kažem po njega, tu mislim i na klub, njemu je također u interesu da klub ima rezultate. Primjer, on sad imenuje trenera koji je bio šampion nekoliko puta tu, tu, tu, dođe on kod nas i ne krene mu najbolje, šta ćemo mi? Logično da ćemo mi skandirati da ode. A on stane pa procijeni, on je dobar, fali malo sreće, bila je slična situacija u prošlom klubu pa je na kraju bio šampion, riješili su te interne probleme, ja (on) mu dajem podršku. Šta ćemo mi? Normalno da ćemo pjeniti, a hoćemo li šta promijeniti? Hoćemo li promijeniti tu odluku? Nećemo, jer on ima pare, on ga plaća i on odlučuje. A ne kod nas mahala odluči hoćemo li smijeniti trenera i koga ćemo da imenujemo. Tu je ključ cijele priče zašto nam treba neko sa parama. Opet ću reći, pare ≠ uspjeh, ali su jedan ogroman korak naprijed.
Drugo, sa sadašnjim stanjem mi nećemo nikad imati SISTEM, zašto, imamo primjere od ranije, ako nema rezultata, cijela priča pada. UO je dobar dok ima rezultata, čim nema, odmah su najgori. Mi pričamo o ljudima koji su tu došli da nešto urade jer im je stalo. Ne primaju platu od toga, nego idu rade, lupam, od 8 do 16h, onda nakon posla, umoran, dođe na stadion i tu bude par sati, onda ode kući, malo sa porodicom, istušira se i ide leći i onda sutra isto tako. Samo pogledamo stanje sada, dok je bilo rezultata, pričalo se kako radimo smišljeno, planski, da je to druga priča gledajući godine ranije, jedna pogrešna odluka, druga, ispadanje od Kopera, kiks sa Radnikom i odmah imaš drugu priču, kreće smijeh, sprdancije, blago kreću i tjeranja, ako kiksamo u Posušju onda će biti haos i to je tako. Na tu priču još dodaš interesne skupine koje čekaju priliku da uskoče, kao što i sada imaš ljude koji se raduju kiksu i čekaju priliku, to je naša realnost.
Mi nemamo mogućnosti da plaćamo nekog da bude profesionalno tu, lupam, predsjednik da ima 5000 platu, da radi od 8 do 16h kao i na drugom poslu. Nemamo. Ako dođe neko sa parama, on će to sigurno uraditi, e onda ćemo moći raditi paralele kako je to kad imaš predsjednika koji radi besplatno i predsjednika koji prima naknadu.