Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 31, 2025 2:22 pm

cikoradovic je napisao/la:
čet jul 31, 2025 2:16 pm
Bolja će preskočiti Posušje. Opet iste probleme ima.
Bolje da se fino oporavi nego da jedva hoda kao protiv Radnika.

Prizeljkujem da strateg izvede ovako nesto:

Muftic
Troupee - Seedorf - Karamarko - Alic
Foco - Erick
Cvetanoski - Sosic - Konings
Rakic
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

djidomova
Kontakt:

čet jul 31, 2025 2:23 pm

fcz je napisao/la:
čet jul 31, 2025 2:22 pm
čet jul 31, 2025 2:16 pm
Bolja će preskočiti Posušje. Opet iste probleme ima.
Bolje da se fino oporavi nego da jedva hoda kao protiv Radnika.

Prizeljkujem da strateg izvede ovako nesto:

Muftic
Troupee - Seedorf - Karamarko - Alic
Foco - Erick
Cvetanoski - Sosic - Konings
Rakic
Sviđa mi se sastav, nadam se da će Adžem uslišiti molitve.
Željezničar za život cijeli!

kemo
Kontakt:

čet jul 31, 2025 2:31 pm

čet jul 31, 2025 1:06 pm
Bageri stali sa radom.
Naglasi da se nije stalo sa svim radovima. Treba se krenuti sa pobijanjem sipova koje izvodi specijalna masina, a ne bageri. To osigurava stabilnost tla.

SamoIstina
Kontakt:

čet jul 31, 2025 2:33 pm

Ja bih volio Koningsa odmah vidjeti na spicu. Kaze dosao je da zabija golove, pa hajde majstore, u vatru.

Konings
Cvetanoski Sosic Sabic
Erick Radovac
Alic Karamarko Seedorf Troupee
Muftic

Mozda i Foco umjesto Radovca, jer je nekakav nikakav. Mi moramo veznjaka dovesti. Kad je jedan povrijedjen ili kartoniran, odmah problem.

Nadam se samo da nece biti nepotrebnog rotiranja i stavljanja igraca na pozicije koje nisu igrali nikad u zivotu.

ficobahtic
Kontakt:

čet jul 31, 2025 2:50 pm

SamoNapad je napisao/la:
sri jul 30, 2025 9:46 pm
I tako dok nas izbacuje Koper , Shkendija( 6 Mil) izbaci ekipu od 50 miliona i udje u 3 pretkolo LŠ .
Nama treba da pobijedimo Posušje radi mira u kući da ne bi napravili havariju a liga nije ni počela. Sve to radi nenormalne komunikacije( uprave) i arogancije čovjeka koji je izgleda sve nas doveo u nezgodnu situaciju. Treba nam ozbiljna organizacija i pare da nam se ovo vise ne dešava .
Pa UO ga je doveo nismo mi, dok ne bude samo jedan da se pita i jedan gazda nista od nas, bit ce i dalje ovako, patnja, taldzije i niski interesi a mi navijaci apaurin kao dnevna doza ili 2 pred tekmu.

milanribar
Kontakt:

čet jul 31, 2025 2:56 pm

ficobahtic je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
I tako dok nas izbacuje Koper , Shkendija( 6 Mil) izbaci ekipu od 50 miliona i udje u 3 pretkolo LŠ .
Nama treba da pobijedimo Posušje radi mira u kući da ne bi napravili havariju a liga nije ni počela. Sve to radi nenormalne komunikacije( uprave) i arogancije čovjeka koji je izgleda sve nas doveo u nezgodnu situaciju. Treba nam ozbiljna organizacija i pare da nam se ovo vise ne dešava .
Pa UO ga je doveo nismo mi, dok ne bude samo jedan da se pita i jedan gazda nista od nas, bit ce i dalje ovako, patnja, taldzije i niski interesi a mi navijaci apaurin kao dnevna doza ili 2 pred tekmu.
Šta kad bude jedan gazda i kad on se bude za sve pitao, onda će nam bit lakše?
Šta ako on pogriješi pa dovede lošeg i skupog trenera, onda se nećemo ljutit ?

Neće vam to nikakve veze imat, 90% navijača samo zanima rezultat i većina i ovdje je takva. Nek taj novi gazda, investitor ne bude ostvarivao rezultate s klubom isti vi ćete ga tjerat jer je on doveo tog trenera i on je kao kriv. Normalno da vam neće imat veze što je taj isti doveo trenera sa najboljim referencama i u najboljoj namjeri jer vas samo zanima krajnji rezultat...

amar92
Kontakt:

čet jul 31, 2025 3:09 pm

milanribar je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:

Neće vam to nikakve veze imat, 90% navijača samo zanima rezultat i većina i ovdje je takva. Nek taj novi gazda, investitor ne bude ostvarivao rezultate s klubom isti vi ćete ga tjerat jer je on doveo tog trenera i on je kao kriv. Normalno da vam neće imat veze što je taj isti doveo trenera sa najboljim referencama i u najboljoj namjeri jer vas samo zanima krajnji rezultat...
Istina, zato mi i nismo za investitora. Ja licno ni ne vjerujem da ce nesto od toga biti, jer mi i dalje nemamo pravi nacin kako investitor moze uci u klub. Jedino da sve stavimo na kocku i riskiramo cijeli klub i imovinu, ja za to nisam pa makar jos 10 god slavilo izlazak u evropu .

SamoIstina
Kontakt:

čet jul 31, 2025 3:47 pm

amar92 je napisao/la:
čet jul 31, 2025 3:09 pm
Istina, zato mi i nismo za investitora. Ja licno ni ne vjerujem da ce nesto od toga biti, jer mi i dalje nemamo pravi nacin kako investitor moze uci u klub. Jedino da sve stavimo na kocku i riskiramo cijeli klub i imovinu, ja za to nisam pa makar jos 10 god slavilo izlazak u evropu .
Ja sam siguran da su ljudi koji rade na tome dovoljno pametni da naprave takav dogovor da je imovina sigurna i zasticena. Bez toga, da to nije moguce, ne bi se uopste ni pricalo sa investitorima. Nacini apsolutno postoje. Sve se moze, samo je pitanje volje.

amar92
Kontakt:

čet jul 31, 2025 4:03 pm

Nacin gdje su obe strane osigurane ne postoji, bar bez zakona o sportu. Dok god smo mi UG i imamo skupstinu, neka strana mora riskirati. Skupstina je ta koja odlucuje o tim stvarima. Ako prepustis skupstinu investitoru, moze raditi sa klubom i imovinom sta hoce. Ako ne prepustis, onda investitor nije siguran nikad jer ga skupstina u svakom trenutku moze smijeniti. Nece niko uloziti npr. 10 mil necega i da ga sutra maknu.

Dok je ovakvo stanje, ja nisam za ulazak investitora. Sta ce biti, vidjet cemo.

plavi kanarinac
Kontakt:

čet jul 31, 2025 4:10 pm

Ko li nas je slagao da je Rakic i holandez igracina hahahaha ... Nea i mentalitet nas treba restartovati osim kluba...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet jul 31, 2025 4:24 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
čet jul 31, 2025 4:10 pm
Ko li nas je slagao da je Rakic i holandez igracina hahahaha ... Nea i mentalitet nas treba restartovati osim kluba...
Zato je Jaganjac doktor igrice, 2 gola u seniorskoj karijeri. Dat otkaz onome ko je njega doveo u klub.

cikoradovic
Kontakt:

čet jul 31, 2025 4:36 pm

Jaganjac je baš loš. Prije par dana promaši cijelu loptu u petercu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet jul 31, 2025 5:38 pm

SamoNapad je napisao/la:

Ima jedna caka tu sa gazdom/investitorom. Kad on pogrijesi, fuli ili sta vec, mi (navijaci) ga samo mozemo povuci za onu stvar. To je "njegovo", brale. Pogotovo u ovim zemljama poput nase.Stani na zulj onome sto je ulozio velike pare u nesto, pa ces da vidis reakciju...

Da ne pricam o investitorima sumnjivih namjera i kapitala.

Nije to isto ko tjeranje uprave sastavljene od ljudi koji su tu volonterski.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u čet jul 31, 2025 5:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

cikoradovic
Kontakt:

čet jul 31, 2025 5:39 pm

Mi imamo pogrešnu percepciju. Nama treba neko ko će donijeti SISTEM. U zabludi su oni koji misle da pare automatski znače uspjeh. Pare će dosta olakšati jer onda imaš mogućnosti da biraš bolje igrače i bolje trenere ali fudbalski klub nisu samo igrači i treneri. Osim para bitno je da imaš i hijerarhiju, ne može, lupam, Dino Pekić da radi posao administracije, niti može generalni sekretar da radi posao Dine Pekića. Drugo, treba nam profesionalni kadar, godinama kod nas u klubu rade ljudi samo zbog zasluga koje su imali u prošlosti, prije 10, 15 ili 20 godina. Administracija čini stub jednog kluba. To je ključ. Pored administracije stub kluba čini i omladinski pogon. Samo sistemskim radom i sa planom se može podići klub pa da opet budemo šampioni, da ne ispadamo odmah, da igramo grupe, da prodajemo 2 do 3 igrača godišnje.

Shkendija je pobijedila Steauu, igraju treće pretkolo LP a niko nije primijetio da Shkendija od 2013. godine nije propustila, da odigra bar po jedno pretkolo LP, EL i od skora LK. Bilo je čak i po nekoliko godina zaredom gdje su išli do trećeg pretkola LP ili EL. To nije došlo preko noći. To su PARE i SISTEM.

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet jul 31, 2025 5:41 pm

Mi imamo pogrešnu percepciju. Nama treba neko ko će donijeti SISTEM. U zabludi su oni koji misle da pare automatski znače uspjeh. Pare će dosta olakšati jer onda imaš mogućnosti da biraš bolje igrače i bolje trenere ali fudbalski klub nisu samo igrači i treneri. Osim para bitno je da imaš i hijerarhiju, ne može, lupam, Dino Pekić da radi posao administracije, niti može generalni sekretar da radi posao Dine Pekića. Drugo, treba nam profesionalni kadar, godinama kod nas u klubu rade ljudi samo zbog zasluga koje su imali u prošlosti, prije 10, 15 ili 20 godina. Administracija čini stub jednog kluba. To je ključ. Pored administracije stub kluba čini i omladinski pogon. Samo sistemskim radom i sa planom se može podići klub pa da opet budemo šampioni, da ne ispadamo odmah, da igramo grupe, da prodajemo 2 do 3 igrača godišnje.

Shkendija je pobijedila Steauu, igraju treće pretkolo LP a niko nije primijetio da Shkendija od 2013. godine nije propustila da odigra bar po jedno pretkolo LP, EL i od skora LK. Bilo je čak i po nekoliko godina zaredom gdje su išli do trećeg pretkola LP ili EL. To nije došlo preko noći. To su PARE i SISTEM.
Moj @ciko, ja o tom sistemu pisem ima jedno 5 godina.Rupa bez dna je svaka organizacija bez sistema.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Pukii
Kontakt:

čet jul 31, 2025 5:42 pm

kemo je napisao/la:
Bageri stali sa radom.
Naglasi da se nije stalo sa svim radovima. Treba se krenuti sa pobijanjem sipova koje izvodi specijalna masina, a ne bageri. To osigurava stabilnost tla.
Ovim tempom jug neće završiti za 3 godine.

Dzezvar
Kontakt:

čet jul 31, 2025 6:11 pm

Pukii je napisao/la:
čet jul 31, 2025 5:42 pm
kemo je napisao/la:
Bageri stali sa radom.
Ovim tempom jug neće završiti za 3 godine.
Pa sta ste ocekivali kada politika uplete prste...
Budàla je onaj koji je mislio da ce se sve u roku zavrsiti..posebno kada je posao dodjeljen rezimskoj firmi koja na svim svojim projektima kasni i po preko 200 dana...
Izmedju ostalog i zbog toga nam je potreban investitor da ne ovisimo od politike i da karinama poput magode zauvijek zatvorimo vrata grbavice.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

avlami97
Kontakt:

čet jul 31, 2025 6:23 pm

Shkendija je pobijedila Steauu, igraju treće pretkolo LP a niko nije primijetio da Shkendija od 2013. godine nije propustila, da odigra bar po jedno pretkolo LP, EL i od skora LK. Bilo je čak i po nekoliko godina zaredom gdje su išli do trećeg pretkola LP ili EL. To nije došlo preko noći. To su PARE i SISTEM.
Imali smo te koji su uspostavili SISTEM. Nekome ni to nije valjalo i otjerali smo ih.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cikoradovic
Kontakt:

čet jul 31, 2025 6:25 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ima jedna caka tu sa gazdom/investitorom. Kad on pogrijesi, fuli ili sta vec, mi (navijaci) ga samo mozemo povuci za onu stvar.

To i jeste suština. On će raditi onako kako on smatra da je najbolje, najprije po njega, a onda i po klub. S tim da je to u koleraciji. Kad kažem po njega, tu mislim i na klub, njemu je također u interesu da klub ima rezultate. Primjer, on sad imenuje trenera koji je bio šampion nekoliko puta tu, tu, tu, dođe on kod nas i ne krene mu najbolje, šta ćemo mi? Logično da ćemo mi skandirati da ode. A on stane pa procijeni, on je dobar, fali malo sreće, bila je slična situacija u prošlom klubu pa je na kraju bio šampion, riješili su te interne probleme, ja (on) mu dajem podršku. Šta ćemo mi? Normalno da ćemo pjeniti, a hoćemo li šta promijeniti? Hoćemo li promijeniti tu odluku? Nećemo, jer on ima pare, on ga plaća i on odlučuje. A ne kod nas mahala odluči hoćemo li smijeniti trenera i koga ćemo da imenujemo. Tu je ključ cijele priče zašto nam treba neko sa parama. Opet ću reći, pare ≠ uspjeh, ali su jedan ogroman korak naprijed.

Drugo, sa sadašnjim stanjem mi nećemo nikad imati SISTEM, zašto, imamo primjere od ranije, ako nema rezultata, cijela priča pada. UO je dobar dok ima rezultata, čim nema, odmah su najgori. Mi pričamo o ljudima koji su tu došli da nešto urade jer im je stalo. Ne primaju platu od toga, nego idu rade, lupam, od 8 do 16h, onda nakon posla, umoran, dođe na stadion i tu bude par sati, onda ode kući, malo sa porodicom, istušira se i ide leći i onda sutra isto tako. Samo pogledamo stanje sada, dok je bilo rezultata, pričalo se kako radimo smišljeno, planski, da je to druga priča gledajući godine ranije, jedna pogrešna odluka, druga, ispadanje od Kopera, kiks sa Radnikom i odmah imaš drugu priču, kreće smijeh, sprdancije, blago kreću i tjeranja, ako kiksamo u Posušju onda će biti haos i to je tako. Na tu priču još dodaš interesne skupine koje čekaju priliku da uskoče, kao što i sada imaš ljude koji se raduju kiksu i čekaju priliku, to je naša realnost.

Mi nemamo mogućnosti da plaćamo nekog da bude profesionalno tu, lupam, predsjednik da ima 5000 platu, da radi od 8 do 16h kao i na drugom poslu. Nemamo. Ako dođe neko sa parama, on će to sigurno uraditi, e onda ćemo moći raditi paralele kako je to kad imaš predsjednika koji radi besplatno i predsjednika koji prima naknadu.
Zadnja izmjena: cikoradovic, dana/u čet jul 31, 2025 7:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.

SamoNapad
Kontakt:

čet jul 31, 2025 6:46 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:

Ima jedna caka tu sa gazdom/investitorom. Kad on pogrijesi, fuli ili sta vec, mi (navijaci) ga samo mozemo povuci za onu stvar. To je "njegovo", brale. Pogotovo u ovim zemljama poput nase.Stani na zulj onome sto je ulozio velike pare u nesto, pa ces da vidis reakciju...

Da ne pricam o investitorima sumnjivih namjera i kapitala.

Ja ne ulazim u te pravne stvari i kako ko moze prokockati i oteti. Fudbalski gledano kao i na nacin da napravimo stadion ( uredimo ga) ,kamp i akademiju to je nemoguce na ovaj nacin. Taman da i ova uprava ode i dodje druga ,da dovedu svoje najomiljenije osobe na celo kluba ili trenere raja je frustrirana na sta se nase loptanje svelo godinam unazad. Najmanje sto nam je trebalo da nam neko jos pocne krivit usta na pres konferencijama a pri tome nemas rezultat. Nije ni gazda garacija uspjeha ali je sansa veca nego ovako pa nek vagaju sta je bolje za nas kratkorocno i dugorocno. Evo vlast nam pravi trbinu pa cemo vidjet sav jad i cemer kad cekas nesto za sta se ne pitas. I u nasem klubu svako malo se neke organizacije skupljaju tjeraju jedni druge podmecu noge , koriste igrace u svasta. Sa parama u klubu od vlasnika duzni su da odgovaraju onome koji daje pare a ne da dizu noseve i prave bojkote.

Trenutno korisnika/ca: salle86 i 74 gosta.

Prijava