Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 23, 2024 1:04 pm

Dzezvar je napisao/la:
pon sep 23, 2024 12:39 pm
nikson je napisao/la:
pon sep 23, 2024 12:04 pm
Eldar je napisao/la:
pon sep 23, 2024 10:49 am

Nema klub nista s tim... Njima su ruke vezane, do mupa je.. Valjda je to poznata stvar odavno
Ima klub jer kao organizator ima pravo da trazi sastanak i da se vidi sta se moze po tom pitanju uraditi. Ali u klubu je vec dugo praksa oguli ljude sto vise mozes i nek idu kuci. Imamo najvece cijene ulaznica (ne kazem da ne trebamo), najvise trosimo na pice i grickalice na stadionu, fan shop ne moze nanijeti koliko se pokupuje, najvise clanova itd itd i za sve to smo dobili da nikog zivog ne zanima ako zelis izaci hitno sa stadiona a ne mozes, zakljucan si kao zivotinja

I na kraju krajeva ako izvodis gostujuce navijace u 90 oj, legitimno je da kazes u 80 oj zatvori izlaze, al nema smisla da je zatvoreno od 50 te minute.
Pred svaku utakmicu ima sastanak sa predstavnicima MUP a oko organizacije.
Oni odredjuju broj zastitara.
Oni odredjuju broj kapija koje ce biti otvorene.
Oni trazili da se ona mreza na istoku postavi...
Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune dovodi se odigravanje utakmice u pitanje.
Bukvalno mogu i to.
Pa nek se i ne igra onda, yebat mu mater.
Tjerati do kraja pa da vidimo gdje će prvo pući.
Jer ovako fakat je tragikomično

Koji se qrac onda i igra ikako. Yebe te Vico na terenu, yebu navijače na tribinama...a.sve jer "tako mora".
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pon sep 23, 2024 1:16 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon sep 23, 2024 1:15 pm

Meni je muka i tesko za gledati kako svaka ekipa nevezano da li Igman ili Zrinjski nama toliko lako dolaze do naseg gola

Autoput bukvalno, nikakve agresivnosti, laganini dolaze do naseg 16erca,mi protiv Zrinjskog dok dodajemo s loptom do centra tu je napad vec gotov

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 23, 2024 1:16 pm

salle86 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
nikson je napisao/la:
pon sep 23, 2024 12:04 pm

Ima klub jer kao organizator ima pravo da trazi sastanak i da se vidi sta se moze po tom pitanju uraditi. Ali u klubu je vec dugo praksa oguli ljude sto vise mozes i nek idu kuci. Imamo najvece cijene ulaznica (ne kazem da ne trebamo), najvise trosimo na pice i grickalice na stadionu, fan shop ne moze nanijeti koliko se pokupuje, najvise clanova itd itd i za sve to smo dobili da nikog zivog ne zanima ako zelis izaci hitno sa stadiona a ne mozes, zakljucan si kao zivotinja

I na kraju krajeva ako izvodis gostujuce navijace u 90 oj, legitimno je da kazes u 80 oj zatvori izlaze, al nema smisla da je zatvoreno od 50 te minute.
Bukvalno mogu i to.
Inace smo u situaciji da se mozemo tako qrciti...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

salle86
Kontakt:

pon sep 23, 2024 1:19 pm

Dzezvar je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Bukvalno mogu i to.
Kad ćemo biti ?
Ja ti kažem, ovako nikad.
Šta gubimo eto da kažemo MUP-u ne može jedan yebeni ulaz za 5 hiljada ljudi, i oni kažu mora ili nema utakmice. Ok, nek nema. Hoće li biti 3-0 za goste, hoće li nas izbaciti iz lige, hoće li pasti mrtva glava? De ba.
Eto taman da se i jedan meč nešto zakuha, to bi bio pokretač promjena.
Ovako, šuti i trpi. Šuti Vici, šuti mupu, šuti kome se god digne da te piša.
Samo nek ne puca
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

nikson
Kontakt:

pon sep 23, 2024 1:22 pm

Generalno smo ko narod postali takvi da volimo da nas jebu svi u svemu a mi ga samo primamo i govorimo dobro je sve, gdje cemo sutra na kafu…

I nije kurcenje sto se trazi mogucnost da se moze otici sa utakmice u 60 oj minuti, sto se trazi mogucnost da se otvori ulaz vise da nismo u toru kad se ulazi itd. Niko ovdje ne osporava ogradu jer je to sasvim ok zato sto su uletili pojedinci na teren. Ali isto tako ne zelim da sam pod lancima zakljucan i ne mogu kuci ukoliko mi je lose ili ukoliko imam nesto hitno. Sigurno ne izlazim sam s djetetom da napadnem ultrase, mali od godinu ce nositi palice u kolicima a ja cu baklje.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 23, 2024 1:51 pm

salle86 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

Kad ćemo biti ?
Šta gubimo eto da kažemo MUP-u ne može jedan yebeni ulaz za 5 hiljada ljudi, i oni kažu mora ili nema utakmice. Ok, nek nema. Hoće li biti 3-0 za goste, hoće li nas izbaciti iz lige, hoće li pasti mrtva glava? De ba.
Samo nek ne puca
Kao organizator utakmice nisi ispostvivao sve stvari vezano za bezbjedonosnu organizaciju samim tim gubis 3 0.
Isto kao kada ne ocistis snijeg sa terena a imao si vremena.
Nije bas tako jednostavno

SamoNapad
Kontakt:

pon sep 23, 2024 2:15 pm

Refa1921 je napisao/la:
pon sep 23, 2024 12:47 pm
Ne znam da li umišljam ali nama kao da fali malo i visine prema naprijed. Zadnji vezni su nam obojica poniski, a ni Hiroš vala ne zna skočiti. Imao sam dojam da smo dosta duela izgubili u skok igri na sredini terena. Svaka visoka lopta je njihova bila, Krpić možda da je dobio 2-3 duela.
Nemamo mi zadnje vezne , mi igramo sa dvije osmice i desetkom u tome je i belaj. Mi igramo formacijski totalno prekomotno, imaš krila koja se ne vraćaju , dva vezna koja crknu , desetku koja na mahove igra veznog i stopere koji ne znaju kreirati napad a to rade . Prije ili kasnije morat ćemo izbaciti Hirosa ili ga stavit na krilo a zadnjeg veznog moramo ubacit iza Jabera i Radovca.

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 23, 2024 2:17 pm

nikson je napisao/la:
pon sep 23, 2024 1:22 pm
Generalno smo ko narod postali takvi da volimo da nas jebu svi u svemu a mi ga samo primamo i govorimo dobro je sve, gdje cemo sutra na kafu…

I nije kurcenje sto se trazi mogucnost da se moze otici sa utakmice u 60 oj minuti, sto se trazi mogucnost da se otvori ulaz vise da nismo u toru kad se ulazi itd. Niko ovdje ne osporava ogradu jer je to sasvim ok zato sto su uletili pojedinci na teren. Ali isto tako ne zelim da sam pod lancima zakljucan i ne mogu kuci ukoliko mi je lose ili ukoliko imam nesto hitno. Sigurno ne izlazim sam s djetetom da napadnem ultrase, mali od godinu ce nositi palice u kolicima a ja cu baklje.
A mogao si Boga mi izaci u 60 minuti bez ikakvih problema.Na sjeveru je bilo raje sa djecom koje su pustili tako nekako u to vrijeme..

Meha87
Kontakt:

pon sep 23, 2024 2:43 pm

SamoNapad je napisao/la:
Refa1921 je napisao/la:
Ne znam da li umišljam ali nama kao da fali malo i visine prema naprijed. Zadnji vezni su nam obojica poniski, a ni Hiroš vala ne zna skočiti. Imao sam dojam da smo dosta duela izgubili u skok igri na sredini terena. Svaka visoka lopta je njihova bila, Krpić možda da je dobio 2-3 duela.
Nemamo mi zadnje vezne , mi igramo sa dvije osmice i desetkom u tome je i belaj. Mi igramo formacijski totalno prekomotno, imaš krila koja se ne vraćaju , dva vezna koja crknu , desetku koja na mahove igra veznog i stopere koji ne znaju kreirati napad a to rade . Prije ili kasnije morat ćemo izbaciti Hirosa ili ga stavit na krilo a zadnjeg veznog moramo ubacit iza Jabera i Radovca.
Moze Jaber na 10ku mislim da mu je to i glavna pozicija a protiv slabijih ekipa poput goska moze na zadnjeg veznog.

Hare79
Kontakt:

pon sep 23, 2024 3:23 pm

Meha87 je napisao/la:
pon sep 23, 2024 2:43 pm
SamoNapad je napisao/la:
Refa1921 je napisao/la:
Moze Jaber na 10ku mislim da mu je to i glavna pozicija a protiv slabijih ekipa poput goska moze na zadnjeg veznog.
Slazem se da nam je formacija lohotna, malo tu cvrstine ima u veznom redu, po meni samoubistvo igrati protiv zrinjskog sa radovcem i jaberom na zadnjim veznim i hirosem kojem je radijus kretanja kao kod futsalera. Jabera treba na 10, a pored radovca staviti karica ili husu.

salle86
Kontakt:

pon sep 23, 2024 4:39 pm

Dzezvar je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Kad ćemo biti ?
Samo nek ne puca
Kao organizator utakmice nisi ispostvivao sve stvari vezano za bezbjedonosnu organizaciju samim tim gubis 3 0.
Kakve stvari vezene za bezbjednost ? Otvaranje dvije kapije narušava nekakvu sigurnost. Jel fakat treba da se piše o ovome uopšte...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 23, 2024 9:02 pm

salle86 je napisao/la:
pon sep 23, 2024 4:39 pm
Dzezvar je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

Kad ćemo biti ?
Samo nek ne puca
Kakve stvari vezene za bezbjednost ? Otvaranje dvije kapije narušava nekakvu sigurnost. Jel fakat treba da se piše o ovome uopšte...
E jbg sad misli sta hoces ne mogu se naduravati sa tobom...tako je kako kazes...

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon sep 23, 2024 11:08 pm

Nas glavni problem je bio sto smo pokusali da igramo presing, oni nam sa lakocom iznesu loptu i stvore gol sansu.

Drugi problem je sto drzali sredinu, nasa greska na sredini, njima otvara kontre koje ovakav zrinjski ne propusta.

Mi izadjemo sa 3-4 igraca u presing, ljudi nas izbace ko djecu i jos ti ta 3-4 igraca fale u odbrani....

Jasno ko dan... kvalitet pobjedio zelju i trku...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Refa1921
Kontakt:

uto sep 24, 2024 8:40 am

Ma problemi su bili nelogični i teški pasovi od Cavnića, Galića i ostalih iz odbrane gdje su vezne igrače u nezgodne pozicije stavljali a nismo imali osigurača prije odbrane koji bi to zatvorio. Ne znam odakle Galiću ideja da onakav pas daje a igra fudbal 20 godina.

milanribar
Kontakt:

uto sep 24, 2024 9:16 am

Refa1921 je napisao/la:
uto sep 24, 2024 8:40 am
Ma problemi su bili nelogični i teški pasovi od Cavnića, Galića i ostalih iz odbrane gdje su vezne igrače u nezgodne pozicije stavljali a nismo imali osigurača prije odbrane koji bi to zatvorio. Ne znam odakle Galiću ideja da onakav pas daje a igra fudbal 20 godina.
Odsječen je Hiroš totalno bio, van utakmice. Kod prvog gola izgubi loptu na centru i dobijemo kontru. Falio nam je i zadnji pas, dolazili smo u situacije dosta puta za centaršut, šut oko 16 ali to je falilo...Po meni je ovo realan odnos snaga, ipak su oni ekipa koja je igrala ozbiljne evropske utakmice i imaju 24 stabilna igrača da biraju, mi smo još na 14-15 dobrih igrača...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto sep 24, 2024 9:54 am

Nama je u utakmici protiv Zrinjskog problem bila 10-ka (koju je igrao Hiros).

Naime, nije vrsio presing na njihovu odbranu, zatim nije pomagao Radovcu i Al Jaberu i na kraju krajeva kad god je imao loptu, umjesto da odigra "brzi" pas on je solirao.

Mi moramo naci drugo rjesenja za Hirosa, iako imamo Radovca i Al Jabera koji su fantasticni igraci ali ni oni ne mogu sami da drze sredinu cijelu utakmicu.

Fudbal je kao geopolitika, davno je jedan nacunik rekao ko bude vladao Heartlandom taj vlada svijetom, tako je i u fudbalu ko vlada sredinom terena taj ce imati i rezultate.

Sto se tice derbija misljenja sam da im moramo zatvoriti Gulijasvilija i Keremeha, moramo igrati jako blizu igraca fakticki svakog igraca moramo duplirati, ne smijemo izlaziti visoko zbog njihove tranzicije.

Ovdje do izrazaja mora doci kompaktnost svih linija, ne smije se ponoviti da Hiros i Cvetanovski soliraju i da ne prate svoje igrace.

Sastav za derbi bi izveo sljedeci:

Muftic - Galic Cavnic Sukilovic Markovic- Al Jaber Karic Mircevski- Boljevic Dangubic Odinaka

Sa ovim sastavom bismo imali pokretne bocne strane, u sredini bi bio Karic za (ganjanje), a u vrhu napada i kreaciji imamo dobre igrace

MRZIM DERBI
Alea iacta est!

flux
Kontakt:

uto sep 24, 2024 10:10 am

cipiripi je napisao/la:
uto sep 24, 2024 9:54 am
Nama je u utakmici protiv Zrinjskog problem bila 10-ka (koju je igrao Hiros).

Naime, nije vrsio presing na njihovu odbranu, zatim nije pomagao Radovcu i Al Jaberu i na kraju krajeva kad god je imao loptu, umjesto da odigra "brzi" pas on je solirao.

Mi moramo naci drugo rjesenja za Hirosa, iako imamo Radovca i Al Jabera koji su fantasticni igraci ali ni oni ne mogu sami da drze sredinu cijelu utakmicu.

Fudbal je kao geopolitika, davno je jedan nacunik rekao ko bude vladao Heartlandom taj vlada svijetom, tako je i u fudbalu ko vlada sredinom terena taj ce imati i rezultate.

Sto se tice derbija misljenja sam da im moramo zatvoriti Gulijasvilija i Keremeha, moramo igrati jako blizu igraca fakticki svakog igraca moramo duplirati, ne smijemo izlaziti visoko zbog njihove tranzicije.

Ovdje do izrazaja mora doci kompaktnost svih linija, ne smije se ponoviti da Hiros i Cvetanovski soliraju i da ne prate svoje igrace.

Sastav za derbi bi izveo sljedeci:

Muftic - Galic Cavnic Sukilovic Markovic- Al Jaber Karic Mircevski- Boljevic Dangubic Odinaka

Sa ovim sastavom bismo imali pokretne bocne strane, u sredini bi bio Karic za (ganjanje), a u vrhu napada i kreaciji imamo dobre igrace

MRZIM DERBI
Sto mrzis derbi?

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto sep 24, 2024 10:52 am

Zbog neizvjesnosti. Derbi je utakmica vaznija nego bilo koja u prvenstvu i uvijek donosi stres covjeku.

Nikad nisam rahat otisao da gledam derbi, bilo da smo jaci ili slabiji uvijek je ta neizvjesnost.
Alea iacta est!

ISB87
Kontakt:

uto sep 24, 2024 11:05 am

vazna mozda medju rajom i najveca je u BiH, to niko ne moze osporiti, ali nije odlucujuca glede titule i tog nekog plasmana u evropu.
tako da trebamo izaci opusteno, bez nekog straha i organizovano. igrat fudbal, a ne braniti se. jesu jaci dosta i to niko ne moze osporiti ali je derbi, sam po sebi uvijek neizvjestan.
MIRZA RASCIC

ublehas
Kontakt:

uto sep 24, 2024 11:47 am

cipiripi je napisao/la:
uto sep 24, 2024 10:52 am
Zbog neizvjesnosti. Derbi je utakmica vaznija nego bilo koja u prvenstvu i uvijek donosi stres covjeku.

Nikad nisam rahat otisao da gledam derbi, bilo da smo jaci ili slabiji uvijek je ta neizvjesnost.
Derbi ili voliš ili mrziš. Ja ga isto mrzim. To mi je uvijek najgora utakmica. Ako ne mogu otići na Koševo, onda ga ni ne gledam.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 35 gostiju.

Prijava