Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 06, 2024 11:07 pm

Ujko je napisao/la:
pet sep 06, 2024 8:48 pm
Koliki je danas uticaj medija i kakav smisljeni efekat mogu napraviti dva dobro tempirana clanka, najbolje cete shvatiti ako ponovo procitate posljednjih dvadesetak stranica foruma. Zlatna su bila ona vremena kada je navijace interesovalo samo u koliko je sati utakmica i tjt...Razvalise nam mozak sa viskom informacija, a mi mazohisticki jos uvijek trazimo jos i jos, da bi se na osnovu neprovjerenih piskaranja samo mogli prepirati, svadjati i polarizovati...A, sto se tice titula, prvu Zeljinu proslavio sam kada sam bio mali djecak, a drugu kada je moj vlastiti sin bio otprilike istog uzrasta...Tih 26 godina bez ijednog trofeja proveo sam u navijanju, a ne u odbrojavanju vremena i poredjenju Zelje sa drugim, za mene, potpuno irelevantnim klubovima. Operacija Gabela treba da pocne, svi zajedno do nove pobjede !
:pljesak: :zeljeznicar1:

CuneLastavica
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:01 am

Badžak je biznismen kojem je u cilju predstavit Želju što jačeg vjerovatno i zbog poslova svojih mimo Želje... Ušao sam u klub i cilj mi je sami vrh... Možda griješim u razmišljanju al nije on neko ko bi trebo reć, znate turbulentan period je iza nas, nastojimo konsolidovat redove... Za očekivati je ovakvu izjavu. Loši jesmo (bili) prošlo jeste 11 godina od titule, al smo i dalje najveći klub u državi i što ne bi neko otišao dalje od stidljivog najavljivanja uspjeha i reko odmah idemo na titulu.

jimmy
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:49 am

Ma mi sami neznamo sta hocemo,nevalja kad pocnemo sezonu sa ciljem a nevalja ni bez cilja.

Dzezvar
Kontakt:

sub sep 07, 2024 8:16 am

CuneLastavica je napisao/la:
sub sep 07, 2024 12:01 am
Badžak je biznismen kojem je u cilju predstavit Želju što jačeg vjerovatno i zbog poslova svojih mimo Želje... Ušao sam u klub i cilj mi je sami vrh... Možda griješim u razmišljanju al nije on neko ko bi trebo reć, znate turbulentan period je iza nas, nastojimo konsolidovat redove... Za očekivati je ovakvu izjavu. Loši jesmo (bili) prošlo jeste 11 godina od titule, al smo i dalje najveći klub u državi i što ne bi neko otišao dalje od stidljivog najavljivanja uspjeha i reko odmah idemo na titulu.
Badzak je samo dio upravnog odbora kluba i ako je sluzbeni stav upravnog odbora taj da nam cilj titula ja sa tim nemam problem.Ali ako je to samoinicijativna izjava(ja licno mislim da jeste)
clana upravnog odbora kluba onda imamo ogroman problem.Po trenutnom stanju izjava je u rangu one Cericeve svojevremeno...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SkenderijaTM87
Kontakt:

sub sep 07, 2024 9:52 am

SamoIstina je napisao/la:
pet sep 06, 2024 8:07 pm
kvalitet je napisao/la:
pet sep 06, 2024 8:01 pm
SamoIstina je napisao/la:
pet sep 06, 2024 7:56 pm
Ogromna je razlika izmedju:

1) najveci klub
2) trenutno najuspjesniji klub

Svo vrijeme je bila rijec o ovome prvom.
Svima nama je Željo najveći klub, ali nije bitno šta mislimo mi… eto čovjek fino napisa kako to igrači doživljavaju
Svakom navijacu je njegov klub najveci, nije rijec o tome.

Man Utd je najveci klub u Engleskoj, iako trenutno nije najuspjesniji, a mislim da nije cak ni istorijski. Real je najveci u Spaniji, Bayern u Njemackoj, itd. Isto tako je, kako neko napisa, HSV veci klub od Leipziga, koliko god sad Leipzig bio uspjesniji.

Rezultata, para i transfera bude ili ne bude svugdje, kako kad. To sto u stoljetnoj tradiciji u jednom momentu igrac odabere Zrinjski umjesto nas nista ne govori.

Najveci klub u BiH je Zeljeznicar. Ne meni, to se podrazumijeva, nego najveci kada se sve uzme u obzir. Ja cu s ovim zavrsiti diskusiju.
Hvala na odgovoru. Željezničar nije najrelevantniji trenutno, ali je sigurno najveci. To sto igrac nece da predje kod nas je ta relevantnost. Osvoji titulu i dolazit ce sami. HSV Leipzig je dobar primjer. To je cijela polemika.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sub sep 07, 2024 9:56 am

Dzezvar je napisao/la:
pet sep 06, 2024 7:43 pm
Mora se ponavljati izgleda da se tokamku utuvi u glavu.
Prije su igraci stajali u redu i cekali da ih neko iz Zelje zovne da zaigra za Zelju...
Danas igrac nece da dodje ni za platu od 15 000.....zavlacite i na kraju ode u zrinjski...tolilo o tome kolkko smo veliki .....manite se te demagogije zivota vam....ja pratim Zelju malo vise od vas tako da mi ne mozete palamuditi...
Gledaj ti bolan sklopa argumenta. Logicno da su stajali uredu kad si osvajao titule. Sad ih ne osvajas sto bi dolazili kad nece dobit odskocnu dasku u karijeri. I sve je to trenutna relevantnost.
Sklop tvog argumenta je "ja pratim vise Zelju mogu pisat sta hoćes". Mozes ***** moj. Covjece ako imas vise od 25 godina i ovako postavljas argumente mentalno si na nivou od 15 godina.

santakuruz
Kontakt:

sub sep 07, 2024 10:02 am

Ja ne znam stvarno je li treba crtati pojedincima. Nije nikakav problem ako je neko u klubu skontao da imamo materijala za napasti titulu, ekipa se skupila i interno se dogovorili: ljudi dosta je tavorenja, doveli smo top igrace, poslozeni smo na svim pozicijama, sve funkcionise, vrijeme je da napadnemo titulu. Ekipa iz vikenda u vikend izadje na teren i razbuca protivnike. Nakon utakmoca se suti i radi maksimalno ozbiljno. Za pola godine svi pricaju kako smo mi kandidat za titulu jer se vidi da ima osnova, da imas ekipu, dobro igras, klub funkcionise.
Ali u situaciji kad jos nisi poslozio ekipu, skripi ti ozbiljno nekoliko pozicija, novim igracima treba jos mjesec-dva da se uklope, kad ima nekih previranja u klubu, u prve dvije domace utakmice si uzeo 1 bod, tad se ne izlazi javno sa takvom izjavom bez obzira sto mozda svi u klubu vjeruju da mozes osvojiti titulu. To je kontraproduktivno. Ta izjava ne ide sa onim sto vidimo na terenu.
Da smo mi prosle sezone zgazili sve nogama, osvojili duplu krunu, ovu sezonu lose krenuli sa 3 poraza, onda je ok da Badzak kaze: ljudi sve je ok, napadamo titulu, ovo je samo kratka kriza, brzo cemo se izvuci. To kazes da smiris svoje navijace.
Ali u ovoj sad situaciji reci da napadamo titulu je ravno predizbornoj kampanji gdje politicar svjesno laze kako bi dobio glasove a kasnije znas da nema nista od njegovih obecanja.
Dovedi prava pojacanja, nek zaigraju kako treba, raznesi Slogu i Siroki kuci, pobijedi Zrinjskog i samo ce se reci jesmo li spremni za titulu ili ne.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub sep 07, 2024 11:06 am

Je li zavrsen prelazni rok za nas ima li neko konkretnije informacije?
Alea iacta est!

BC1921
Kontakt:

sub sep 07, 2024 11:19 am

Polosa je situacija, navijaci ce tek reagovati nakon povratka iz Holandije, skupstina je krajem mjeseca kada ce vjerovatno biti i ostavke. Pitanje je samo cija ekipa ce napustiti klub. Neka nam je Bog na pomoci.
Krivina Jug

Dzezvar
Kontakt:

sub sep 07, 2024 11:28 am

SkenderijaTM87 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Prije su igraci stajali u redu i cekali da ih neko iz Zelje zovne da zaigra za Zelju...
Danas igrac nece da dodje ni za platu od 15 000.....zavlacite i na kraju ode u zrinjski...tolilo o tome kolkko smo veliki .....manite se te demagogije zivota vam....ja pratim Zelju malo vise od vas tako da mi ne mozete palamuditi...
Gledaj ti bolan sklopa argumenta. Logicno da su stajali uredu kad si osvajao titule. Sad ih ne osvajas sto bi dolazili kad nece dobit odskocnu dasku u karijeri. I sve je to trenutna relevantnost.
Sklop tvog argumenta je "ja pratim vise Zelju mogu pisat sta hoćes". Mozes ***** moj. Covjece ako imas vise od 25 godina i ovako postavljas argumente mentalno si na nivou od 15 godina.
:rofl1: dobar si nema sta....
Hajd sad malo svoje te djecije argumente presaberi....
Najvecem klubu u drzavi ne silje sudije protiv njega.
Najvecem klubu kao sto rekoh igraci stoje u redovima i jedva cekaju da zaigraju za isti.
Najveci klub dominira u svojoj maticnoj ligi(citaj Dinamo)
Najveci klub prodaje svoje igrace za milionske iznose(opet citaj Dinamo)
Najveci klub ima uspjeha na europskoj sceni i ne zasovoljava se prolaskom 2 pretkola bilo koje takmicenja
Najveci klub ima razvijen omladinski pogon i proizvodi igrace koje poslije unovci
Najvecem klubu se ne desava da mu ti isti balavci iz omladinskog pogona bjeze glavom bez obzira
Najveci klub svoje legende drzi ko malo vode na dlanu i ne zaboravlja njihov ucinak u razvoju kluba
Najveci klub moze biti u minusu ali se nikako me smije desiti da mi opstanak bude ugrozen...
Najveci klub se nikada ne bori za opstanak u kukuruz ligi............
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

igla
Kontakt:

sub sep 07, 2024 11:55 am

BC1921 je napisao/la:
Polosa je situacija, navijaci ce tek reagovati nakon povratka iz Holandije, skupstina je krajem mjeseca kada ce vjerovatno biti i ostavke. Pitanje je samo cija ekipa ce napustiti klub. Neka nam je Bog na pomoci.
Samo privatizacija i da nas uzme neko ko će se pitati na vrhu. Pa da uredi sistem ispod sebe ko se za šta pita.

Ovo je iz patnje u patnju radi egoista.

fanaticZeljin
Kontakt:
Status: Online

sub sep 07, 2024 11:56 am

BC1921 je napisao/la:
Hajde ne jedite govna vise
Srcu draga, boja PLAVA !

SamoIstina
Kontakt:

sub sep 07, 2024 11:58 am

Zadnjih dana se pojavilo jedno 50 oprecnih informacija od kojih se nijedna nije ispostavila tacnom.

Sve uzimati s rezervom, uz duzno postovanje svima koji pisu. Nakon jucer bi svima trebalo biti jasno da skoro niko nema pojma sta se desava u klubu, kao sto i ne treba.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:08 pm

Dzezvar je napisao/la:
sub sep 07, 2024 11:28 am
Dzezvar je napisao/la:
:rofl1: dobar si nema sta....
Hajd sad malo svoje te djecije argumente presaberi....
Najvecem klubu u drzavi ne silje sudije protiv njega.
Najvecem klubu kao sto rekoh igraci stoje u redovima i jedva cekaju da zaigraju za isti.
Najveci klub dominira u svojoj maticnoj ligi(citaj Dinamo)
Najveci klub prodaje svoje igrace za milionske iznose(opet citaj Dinamo)
Najveci klub ima uspjeha na europskoj sceni i ne zasovoljava se prolaskom 2 pretkola bilo koje takmicenja
Najveci klub ima razvijen omladinski pogon i proizvodi igrace koje poslije unovci
Najvecem klubu se ne desava da mu ti isti balavci iz omladinskog pogona bjeze glavom bez obzira
Najveci klub svoje legende drzi ko malo vode na dlanu i ne zaboravlja njihov ucinak u razvoju kluba
Najveci klub moze biti u minusu ali se nikako me smije desiti da mi opstanak bude ugrozen...
Najveci klub se nikada ne bori za opstanak u kukuruz ligi............
Okej brate otislo je predaleko svakako.

Koji klub je veci klub od Zeljeznicara u BiH kad se sagledaju svi parametri?

Zamolio bi te da mi odgovoriš na pitanje s imenom kluba koji je veci i da završimo nasu diskusiju o ovome.

505 VITEŠKA
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:21 pm

Mnogi ovdje nisu svjesni, a vidim Badzak i uprava ipak jesu, sta to donosi naslov prvaka u ovoj ligi

A nije nemoguce

Navali i vezu za to imamo, odbranu ne

Gyasi13
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:30 pm

Ma mi smo sami sebi stvorili sliku da su skorupi, hrelje, sreckovici, hasukici nepobjedivi ili ovamo nekakvi djordjevici, mustafici, solde i slicni, da ne govorim velez i ostali daj ba sami sebe ponizavamo...

505 VITEŠKA
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:34 pm

Jes ybt, citas onaj sastav Pitara i ljudi ih se boje, u Veleza se Vehabovica boje...

Kakav luzerski mentalitet se uvukao u ovaj klub

SamoIstina
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:37 pm

Uz jednog odlicnog stopera, mi smo u 5 deka sa svim tim ekipama vrha tabele sto se tice igrackog kadra.

Ono gdje mi kaskamo su neke druge stvari nevezane za sam zeleni teren.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sub sep 07, 2024 12:43 pm

Sulejman Krpic je trenutno sa 44 gola u dresu Zeljeznicara na 23. mjestu najboljih strijelaca u istoriji kluba. Matematicki mi mogao postici ove sezone u prvenstvu i kupu jos barem 12 golova sto bi ga dovelo do 11. mjesta najboljih strijelaca kluba. Prvih 10 su trenutno nedostizni.

1. Josip Bukal, 138 golova
2. Dzelaludin Muharemovic, 131 gol
3. Ilijas Pasic, 104 gola
4. Bozo Jankovic, 99 golova
5. Drago Smajlovic, 97 golova
6. Edin Spreco, 80 golova
7. Ivan Osim, 75 golova
8. Edin Bahtic, 69 golova
9. Rade Paprica, 68 golova
10. Radmilo Mihajlovic, 62 gola
11. Slobodan Kojovic, 55 golova
100/94/37/34 - i to je to!

CuneLastavica
Kontakt:

sub sep 07, 2024 1:56 pm

pet sep 06, 2024 6:08 pm
Dzezvar je napisao/la:
pet sep 06, 2024 5:55 pm
Z_1921 je napisao/la:
pet sep 06, 2024 5:51 pm

Tvoj je problem sto nikakve argumente nemas. I ovo za Europu bas valjas gluposti, nikada u historiji nisi prolaskom protiv Albanaca i Farana mogao uci u grupu a danas mozes.

Cuj nismo najveci 😁
Eto neka ti imas argumente.....ne bih dalje Boga mi....
Zivio...
Ma s kojom evropom porediti? Sistem ulaska u grupe takmičenja je nebo i zemlja, sad i prije. Prije si zapravo morao licit na neki ***** da bi usao u grupnu fazu LIGE EVROPE. Dolaze ti ozbiljne ekipe koje su jace od tebe i moras 4 dvomeca biti bolji da prodjes u grupe.
Sad imas ligu konferencije i igras s jebenim vikinzima s Islanda i mornarima s Malte za grupnu fazu.

Sad ako si prvak drzave i prodjes prvo pretkolo lige prvaka, ti si fakticki u grupnoj fazi.. Jer imas pravo ispadanja i ne moras dobiti 4 dvomeca zaredom protiv mnogo jacih ekipa.

Sramota je porediti Borac s Željezničarom u bilo kojem smislu. Jedini klub koji je moze porediti s nama je Sarajevo, a i to je tesko.

To sto smo mi pali kao klub u borbi za trofeje je druga prica. To sto se ne borimo za trofej vec 5 6 godina ne mora znaciti da je usrani Borac veci klub od nas jer igra grupnu fazu hahahahaha. Sta nam je sve uradjeno dobro postojimo i dan danas.
I ovo je jako vazno i odredjuje velicinu... Qrac bi iko drugi isplivao na nacin na koji je Zelji

Trenutno korisnika/ca: fanaticZeljin, Google [Bot] i 61 gost.

Prijava