salle86 je napisao/la: ↑uto avg 06, 2024 7:37 pm
Ma kod nas je skroz pogrešna postavka ekipe. Napadač nam najveći dio utakmice provede ma centru, AlJaber OK ali on onakav ne može od našeg gola do protivničkog sve predriblati i dati gol / asistenciju, ostali vezni se kreću po širini umjesto dubini, krila čekaju loptu u noge da dobiju umjesto u prostor, itd itd.
Ekipa koja igra defanzivan nogomet, rekao bih i previše. Ekipa koja ima IME ali sve drugo je na nivou prosjeka lige, pa i ispod
Postoji nesto sto se zove fluidna sredina gdje imas igrace koji se krecu i iimaju moc da kretanjem sa par pasova duplih kratkih ovoje dosta prostora. Ako cemo iskreno mi smo par puta to i odigrali u ovim utakmicama kada igraju Radovac Jaber skupa jer su takvi igraci i nisu po meni oni 10 vec prave 8 .
Vjerujem da to i trener viidi pa nam je to neka najveca prednost da pravimo takve vrste napada, problem je sad taj neki treci igrac u sredini i bar jedno krilo koje to sve konta. Primjer kad smo pitare dobili 5 2 na Grbavici ima li smo takvu vrstu pripremw utakmice gdje smo gurali pasove kroz sredinu pa je Krpic zabio gol , imao si i Veselog koji je opet sve to dobro pratio pa smo mi izgledali nadmocno. Problem je sad sto nemamo spica i krilo koji mogu pomoci veznim da igraju takav fudbal plus taj jedan vezni koji mislim da moze Hiros biti.
Opcenito puno forsirana prica, da treba neki trkac na sredini da trci , po meni besmislena jer svi vezni moraju trcati bez obzira. Previse smo orijentirani godinam na defanzivu da se bojimo i pomisli da nesto mi organizujemo i da se mi vise pitamo. Nama Siroki od prve minute uzme loptu napravi presing ko da su u najmanju ruku oni neka ekipa iz evrope a mi levati.
Sad vise nemamo klasicna krila jer Boljevic, Hiros, Cvetanovski vise tezs da budu neka vrsta napadaca ulazw sa loptom unutra i to je opet razlika u odnosu na Santosa kao sto smo mi navikli.