Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Lopta
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 06, 2024 5:11 pm

milanribar je napisao/la:
uto avg 06, 2024 4:54 pm
Mislim da gušimo Al Jabera na centralnom veznom, njegova pozicija je desetka ofanzivni vezni, samo što ima kvalitet pa izgleda dobro i na veznom. Previše je kreativan i zna da napravi nešto iz ničega dok Hiroša dugo čekamo da nešto napravi...
Ne bih se slozio, al jaber grize i to je na toj poziciji prijeko potrebno, kreativan jeste ali hiros je isto tako jako inteligentan i zna podvaliti loptu. Nije Hiroseva krivica sto Krpic sa zicera dodaje loptu golmanu, ona sansa je Hirina zasluga. Drugo Hiros se ne libi da suta a po meni ima medju najkvalitetnijim ako ne i najkvalitetniji sut u ekipi. Istina je da pegla loptu cesto ali svaku utakmicu napravi nesto. Mijenjati njih dvojicu bi bilo pucanje sebi u koljena uzimajuci u obzir da hiros defanzivno nije na nivou jabera i ne prati toliko igru u defanzivnom smislu. Defanzivno bi izgubili dosta a ofanzivno ne bi dobili puno

SamoIstina
Kontakt:

uto avg 06, 2024 5:39 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
uto avg 06, 2024 5:05 pm
SamoIstina je napisao/la:
uto avg 06, 2024 4:54 pm
salle86 je napisao/la:
uto avg 06, 2024 4:50 pm
Hiroš na krilu je igrač kreativaca manje u sredini. Vezni red ne mogu držati Vukoja, Đorić, Karić. Radovac ne može 90 minuta. AlJaber ok.
Ja se slazem da nama treba jos jedan veznjak tipa Radovca, znaci neki vezni koji zna lopte i kojem nije problem igrati malo dalje od gola. Nece moci Al Jaber sve sam. Zato mislim da se trebao zavrsiti Dado, jer on to moze odlicno odigrati, pa i Mehanovic bi mozda mogao.
E čuj Dado, pa taj nije mogao meda sa 20 godina...
Nije tacno, odlicno je igrao kad se vratio i pokazao da je dosta sazrio kao igrac. Zato smo ga i prodali, sto je danas nezamislivo da uradimo sa bilo kojim igracem. Mozemo mi fantazirati o Prcicima i Ljajicima, ali poenta je da nismo pokupili ni slobodne domace igrace koji valjaju i koje zaista mozemo platiti. Ako neko misli da ce Vukoja, Djoric, Karjasevic i Karic praviti razliku, sve ce mu se samo reci kako sezona bude odmicala. Pogotovo ce biti zanimljivo kad se Radovac (opet) povrijedi, kad Hirosu istekne ugovor ili kad Al Jaber ne bude mogao iz nekog razloga.

salle86
Kontakt:

uto avg 06, 2024 7:37 pm

Ma kod nas je skroz pogrešna postavka ekipe. Napadač nam najveći dio utakmice provede ma centru, AlJaber OK ali on onakav ne može od našeg gola do protivničkog sve predriblati i dati gol / asistenciju, ostali vezni se kreću po širini umjesto dubini, krila čekaju loptu u noge da dobiju umjesto u prostor, itd itd.
Ekipa koja igra defanzivan nogomet, rekao bih i previše. Ekipa koja ima IME ali sve drugo je na nivou prosjeka lige, pa i ispod
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

uto avg 06, 2024 8:47 pm

salle86 je napisao/la:
uto avg 06, 2024 7:37 pm
Ma kod nas je skroz pogrešna postavka ekipe. Napadač nam najveći dio utakmice provede ma centru, AlJaber OK ali on onakav ne može od našeg gola do protivničkog sve predriblati i dati gol / asistenciju, ostali vezni se kreću po širini umjesto dubini, krila čekaju loptu u noge da dobiju umjesto u prostor, itd itd.
Ekipa koja igra defanzivan nogomet, rekao bih i previše. Ekipa koja ima IME ali sve drugo je na nivou prosjeka lige, pa i ispod
Postoji nesto sto se zove fluidna sredina gdje imas igrace koji se krecu i iimaju moc da kretanjem sa par pasova duplih kratkih ovoje dosta prostora. Ako cemo iskreno mi smo par puta to i odigrali u ovim utakmicama kada igraju Radovac Jaber skupa jer su takvi igraci i nisu po meni oni 10 vec prave 8 .
Vjerujem da to i trener viidi pa nam je to neka najveca prednost da pravimo takve vrste napada, problem je sad taj neki treci igrac u sredini i bar jedno krilo koje to sve konta. Primjer kad smo pitare dobili 5 2 na Grbavici ima li smo takvu vrstu pripremw utakmice gdje smo gurali pasove kroz sredinu pa je Krpic zabio gol , imao si i Veselog koji je opet sve to dobro pratio pa smo mi izgledali nadmocno. Problem je sad sto nemamo spica i krilo koji mogu pomoci veznim da igraju takav fudbal plus taj jedan vezni koji mislim da moze Hiros biti.
Opcenito puno forsirana prica, da treba neki trkac na sredini da trci , po meni besmislena jer svi vezni moraju trcati bez obzira. Previse smo orijentirani godinam na defanzivu da se bojimo i pomisli da nesto mi organizujemo i da se mi vise pitamo. Nama Siroki od prve minute uzme loptu napravi presing ko da su u najmanju ruku oni neka ekipa iz evrope a mi levati.
Sad vise nemamo klasicna krila jer Boljevic, Hiros, Cvetanovski vise tezs da budu neka vrsta napadaca ulazw sa loptom unutra i to je opet razlika u odnosu na Santosa kao sto smo mi navikli.

ghamaz
Kontakt:

uto avg 06, 2024 8:57 pm

Ovo sto je Ćorić probao u prvom poluvremenu je sistem sa tri 10 i dvije 6. Nešto slično forsiraju austrijske i skandinavske ekipe, samo što oni imaju kvalitet da to iznesu. Jaberova najjača karika jeste presing po izgubljenoj lopti i zadnji pas. Sa njim na poziciji 10 idealan bi bio i Vukoja za " lažnu " 9. Vjerujem da ne bi bio ništa lošiji od Krpića koji to pokušava ali ne uspijeva.

GegenPress
Kontakt:

uto avg 06, 2024 9:26 pm

Olimpik 0-3 Željezničar (Laušević x2, Zeničanin).

Ako me sjećanje dobro služi Laušević je bio dobar i na pripremama.
1921

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto avg 06, 2024 9:29 pm

Nek jos neko kaze daj djecu daj djecu. Nema kvaliteta jednostavno, nema 3 igraca da valjaju.
Zubanovic kriminalac i ako nam je to drugi napadač dobro se moramo zapitat kuda mi idemo kao klub.
Lausevic komotno moze u prvom timu igrati i jedini je vrijedan pomena.

Sky1
Kontakt:

uto avg 06, 2024 9:33 pm

GegenPress je napisao/la:
uto avg 06, 2024 9:26 pm
Olimpik 0-3 Željezničar (Laušević x2, Zeničanin).

Ako me sjećanje dobro služi Laušević je bio dobar i na pripremama.
Imao gradjenje i asistenciju beton na jednoj pripremnoj utakmici, čim sam vidio taj potez odamah sam gledao ko je i kasnije pišu da je on to bio.

santakuruz
Kontakt:

uto avg 06, 2024 9:52 pm

Ovo sto je Zubanovic veceras pokazao je skrnavljenje fudbala. Njega da sad vratimo u juniore, on za sezonu u juniorskoj ligi ne bi zabio vise od 10 golova.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto avg 06, 2024 10:02 pm

Zbog cega ovaj Lausevic nije potpisao jos ? Ocito nesto od njeg moze biti za razliku od Zubanovog malog

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto avg 06, 2024 10:05 pm

santakuruz je napisao/la:
uto avg 06, 2024 9:52 pm
Ovo sto je Zubanovic veceras pokazao je skrnavljenje fudbala. Njega da sad vratimo u juniore, on za sezonu u juniorskoj ligi ne bi zabio vise od 10 golova.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Krpic u kolicima je za njeg Ronaldo

teatrale36
Kontakt:

uto avg 06, 2024 11:04 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
Zbog cega ovaj Lausevic nije potpisao jos ? Ocito nesto od njeg moze biti za razliku od Zubanovog malog
Nekoga potpišu bez gledanja, a nekog mrcvare na ovim probnim utakmicama. To mi nikad neće biti jasno.

Meha87
Kontakt:

uto avg 06, 2024 11:08 pm

Bas imamo dobar raspored jos kad bi u subotu nekim cudom uzeli 3 boda sto bi valjalo

Dzezvar
Kontakt:

uto avg 06, 2024 11:35 pm

teatrale36 je napisao/la:
uto avg 06, 2024 11:04 pm
ANamelessGhoul je napisao/la:
Nekoga potpišu bez gledanja, a nekog mrcvare na ovim probnim utakmicama. To mi nikad neće biti jasno.
Ne mrcvare ,nego je momku prije neki dan umro menadjer....malo je zakocilo oko papirologije zbog toga
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ubaceni element
Kontakt:

uto avg 06, 2024 11:45 pm

Glupo zvuci da se kaze nije se vidio na terenu kad neko dadne dva gola, ali ja se ne mogu sjetiti je li dodirnuo loptu uopste osim u te dvije situacije. A na fejsu vidim komentare da se izvede ovaj sastav protiv Veleza 😂😂

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto avg 06, 2024 11:59 pm

ubaceni element je napisao/la:
uto avg 06, 2024 11:45 pm
Glupo zvuci da se kaze nije se vidio na terenu kad neko dadne dva gola, ali ja se ne mogu sjetiti je li dodirnuo loptu uopste osim u te dvije situacije. A na fejsu vidim komentare da se izvede ovaj sastav protiv Veleza 😂😂
Igrao na lijevoj strani kad smo napadali prema balonu u prvom pol, svaka akcija preko njeg isla i jedini je predstavljao ospasnost za protivnika.
Vidjelo se da je odskakao od drugih igrača i prije golova i vidi se da je skolovan igrac. Za razliku od ovih nasih momaka, ali dzaba ne mozemo njih kriviti kad nemaju od koga nauciti nazalost.

Takodjer sam vidio taj komentar za Velez haahahaha. Iz krajnosti u krajnost raja ide.. Sto je najgore ne zajebavaju se..

Reha1921
Kontakt:

sri avg 07, 2024 12:02 am

Kojovic koka ne zaslužuje da se spomene taj je 92 docekivao agresore u svom stanu na Grbavici

ubaceni element
Kontakt:

sri avg 07, 2024 12:03 am

Vjeruj da sam ga pratio bas jer me zanimalo kakav je i te akcije sigurno nisu isle preko njega, momak sa br 8 je uglavnom to pokusavao na lijevoj strani i uglavnom i grijesio.

storm_raider
Kontakt:

sri avg 07, 2024 12:37 am

Reha1921 je napisao/la:
Kojovic koka ne zaslužuje da se spomene taj je 92 docekivao agresore u svom stanu na Grbavici
Odakle ti ovo? Ne kazem da nije istina ili da jeste, samo prvi put cujem za ovo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri avg 07, 2024 12:38 am

Reha1921 je napisao/la:
Ja stvarno ne znam sta je radio '92. Pamtim ga po onome od '72 do '80.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 32 gosta.

Prijava