Brkoo je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 2:21 pm
Kospa je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 1:45 pm
bogi je napisao/la: ↑pon nov 19, 2018 12:17 pm
Prijedlog: Oformiti skupstinu ljudi zaduzenu za sport, gdje ce oni predlagati i izlagati pred Beslijom, Odovicem i svim clanovima kako strucnog staba tako i upravnog odbora, javno i transparentno ukazivati na greske istih ljudi bez trazenja glave u cilju stvaranja sve jaceg i mocnijeg Zeljeznicara.
Skupstina moze oformiti neko tijelo tipa komitet za unaprijedjenje, koje bi moglo izmedju ostalog raditi to sto kazes, nije losa ideja
Najlakse je oformiti nesto, oformili smo i Zeljo B, pa sta smo time dobili? Ko ce biti u tom komitetu za unaprijedjenje? Da li mi uopste imamo ljude koji su profesionalci i koji imaju moderna shvatanja fudbala? Nama je sef strucnog staba jos uvijek Odovic. Zamislite samo tu scenu, da dovedemo nekog ko ima znanje i kvalitet i da on nesto objasnjava Odovicu, treneru koji ima kvalitet za Slaviju, Olimpic i slicne klubove..
Ukoliko sam shvatio smisao Bogijeve ideje, nekada nam je potrebna perspektiva sa strane, nepristrasna,
koja moze pruziti drugacije misljenje i konstruktivnu strucnu kritiku unutar kolektiva. Nista lose nema u tome, svima nekada kada smo pod pritiskom ili u nedoumici dobro dodje misljenje sa strane.
E sada, koliko je kvalitetan sastav skupstine toliko ce biti moguce izabrati kvalitetne ljude a tu dolazimo do drugog problema koji imamo a to je nedostatak kvalitetnog kadra
Ono sto je krenulo kao dobra ideja i bukvalno se pretvorilo u neki pokret za Zelju, gradnjom istoka, planom evropske Grbavice, sada je pod uticajem trenutnog stanja oko kluba totalno iscezlo.
Nece ljudi da se prihvataju obaveza jer je losa atmosfera, u stvari oni koji mogu realno nesto ponuditi nece, ovih oportunista i zohara koji jedva cekaju da se ubace imas koliko hoces ali od njih nikakve koristi
Kao sto rekoh meni je ideja odlicna, da je situacija normalna taj isti Amar bi ako vec nece da bude trener, bio prvi clan te grupe jer ima znanja i iskustva i mogao bi sta reci sa hoce.
... Godine života svoga tebi dao sam...