pon avg 27, 2018 1:38 am
@bogi, Definicija modernog ratnika pokojnog Milana Ribara nisu bili prosjecni igraci. To su bili igraci koji su pored kvaliteta(sto je bilo primarno) bili borbeni do maksimuma, cak i vise od toga.
Biti agilan sto si napisao znaci da je Hajdarevic isao u napad, otvarao prostor saigracima, probijao liniju protivnika svojim prodorima itd, a da se ne lazemo to su prave rijetkosti u slucaju Hajdarevica.
Moze Hajdarevic biti borben, zujati, trcati za protivnickim igracima ko muha bez glave, ali ako ne zna dodati prvom do sebe, ako je toliko inferioran u igri prema naprijed da je cak i Milan Culum opasniji od njega, onda nema kvalitet za prvih 11 u Zelji.
Hajmo biti objektivni, pusti pricu nase dijete. Trener si protivnicke ekipe i radis skauting Zelje, jer ti je to npr naredni protivnik, kojeg igraca Zelje u vezi ces pustati da ima loptu u nogama? Ja bih ako treba stavio flaster na Curjuricu ili Blagojevicu a pustio Hajdarevica, pustio ga ako treba i da dodje do 20-30 metara od gola jer znam da ne moze nista u napadu uraditi, da je ocajan u fazi napada. Nama je prosle godine Pezer zabio gol u Mostaru, igrac koji je prosjecan, i u odbrani i u napadu, ali ti moze uvijek napraviti problem, a Hajdarevic ti nikad ne moze nista znacajnije napraviti u fazi napada. Koliko on to napada protivnika prekine pa da mozemo trpiti Dinu Hasanovica vol.2?
Ako dovedemo igraca koji ce biti prevaga u vezi tek onda cemo vidjeti razliku na sredini terena,a do tada cemo slusati pricu nase dijete, borben, zuji i sl. Meni je kvalitet bitan, boli me racku vise jel neko nase dijete ili nije, ako neko ima kvalitet a uz to je i nase dijete to mu je samo dodatni plus.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!