Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Valter
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 28, 2023 11:04 am

Prije svega moram napisati ovo, dobar potez uprave je dovođenje Ovčine. Dobro je zamjenio Jašarevića na lijevoj strani i vidi se da će biti upotrebljiv na više pozicija. Međutim ona reakcija pri kraju prvog poluvremena naročito u Europskim utakmicama mora biti finansijski oštro kažnjena zbog nauka drugima. Malo je falilo da ostavi ekipu cijelo drugo poluvrijeme sa igračem manje. Niko ne smije biti iznad kluba i voditi neke svoje lične bitke ma šta da je u pitanju i9 jednostavno nema opravdanja.

Drljo ovakav teško da nam može biti od neke pomoći, al i Nermin ga koristi zato što nema drugih opcija. Gasal poslije povrede morat će opet puno individualno raditi. Mora mnogo toga nadoknaditi. Povrede Jašarevića i Amoe oslabile su nas na krilnim pozicijama i u drugom smo bili manje opasni. Nermin sa igračima koje ima Mutu završio bi utakmicu sa tri razlike u našu korist.
Željo vrlo dobar, rezultat realan iako nama navijačima ostaje žal za pobjedom. Ali nekada zna ovako biti bolje jer bi u drugom meču sigurno nesvjesno pokušali čuvati rezultat a ovako od prvog minuta tražiti svoju igru. Sigurno da i dalje imamo svoju šansu, največi problem može biti zdravstveni bilten. Kao i Bjelorusi i ovima je defanzivni dio ekipe mnogo slabiji i to se može iskoristiti. Nekako nisam bio za odgađanje utakmice sa Igmanom ali sada vidim da je to dobar potez, jer poslije ovakve utakmice teško bi se oporavili za dva dana.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

blueboy
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:08 am

storm_raider je napisao/la:
pet jul 28, 2023 9:31 am
Mekic kao Pjanic iz najboljih dana, cak slicno i hoda.

Strasno je to koliko je Krpic spreman fizicki, imam osjecaj da je mogao jos jednu ovakvu odigrati za redom. Vidi se da radi na sebi dok drugi duvaju sise.
Meka doktorski igra. Za Krpića me je začudilo da je izašao on a ne Haračić baš iz razloga njegove fizičke spreme.

Što kažeš gore za ovaj njihov drugi gol, ovaj lik to više ni ma treningu neće uspjeti izvesti do kraja karijere, ali ne mogu se oteti dojmu, što više gledam ovaj centaršut iz kornera, da je Mulalić ovo morao hvatati a ne boksati, bila je poprilično čista situacija za uhvatiti loptu, leći i uzeti minut vremena. Što se tiče samog golmana, fali mu visine pa i iz tog razloga ima problem sa centaršutima koje uglavnom boksuje (u revanšu protiv Minska napravio glup penal samo zato što je zakasnio krenuti na loptu koja skače po petercu), čini mi se da ima dobar refleks, miran je na lopti i ne paniči, ali za svaki svoj kiks prethodno sam sebe uvali u problem, pa se vadi. Tip je golmana koji te može izvaditi u nekim utakmicama, ali i dobro uvaliti također.

cikazubo
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:10 am

Ne znam jel Gasal i jedne duge lopte uspio primiriti u ovim nastupima, bas losa tehnika.
Drljo indolentno djeluje.
Bilo bi dobro dovesti jos jedno krilo definitivno.

I sta je sa Becom ljudi, jel toliko pao da ne moze vise dat ruke nikako ?

blueboy
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:13 am

Valter je napisao/la:
pet jul 28, 2023 11:04 am
Prije svega moram napisati ovo, dobar potez uprave je dovođenje Ovčine. Dobro je zamjenio Jašarevića na lijevoj strani i vidi se da će biti upotrebljiv na više pozicija. Međutim ona reakcija pri kraju prvog poluvremena naročito u Europskim utakmicama mora biti finansijski oštro kažnjena zbog nauka drugima. Malo je falilo da ostavi ekipu cijelo drugo poluvrijeme sa igračem manje. Niko ne smije biti iznad kluba i voditi neke svoje lične bitke ma šta da je u pitanju i9 jednostavno nema opravdanja.

Drljo ovakav teško da nam može biti od neke pomoći, al i Nermin ga koristi zato što nema drugih opcija. Gasal poslije povrede morat će opet puno individualno raditi. Mora mnogo toga nadoknaditi. Povrede Jašarevića i Amoe oslabile su nas na krilnim pozicijama i u drugom smo bili manje opasni. Nermin sa igračima koje ima Mutu završio bi utakmicu sa tri razlike u našu korist.
Željo vrlo dobar, rezultat realan iako nama navijačima ostaje žal za pobjedom. Ali nekada zna ovako biti bolje jer bi u drugom meču sigurno nesvjesno pokušali čuvati rezultat a ovako od prvog minuta tražiti svoju igru. Sigurno da i dalje imamo svoju šansu, največi problem može biti zdravstveni bilten. Kao i Bjelorusi i ovima je defanzivni dio ekipe mnogo slabiji i to se može iskoristiti. Nekako nisam bio za odgađanje utakmice sa Igmanom ali sada vidim da je to dobar potez, jer poslije ovakve utakmice teško bi se oporavili za dva dana.
Ne bih ja dizao pretjerano njihovu ekipu. Solidna ekipa koja ima 3-4 dobra individualca koji su jaki na lopti, a ostalo prosjek. Zadnja linija im je jako loša, i da nije izašao Amoah na poluvremenu napravili bi im puno više problema u nastavku s kontrama i vjerovatno bi dobili utakmicu jer bi i oni bili dosta oprezniji u izlascima na našu polovinu kad im jednom krilo pobjegne.

Može se s njima itekako igrati, samo ako se kompletiramo koliko toliko s igračkom kadrom.

BHDragons
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:15 am

Ma Mulalić je odličan golman, dobro komanduje i odlična igra nogom. Skinuo je i par zicera. Jedina greška je onaj penal i to je to. Ono jučer je najveći krivac bio onaj što pušta pjesme. Pustio Sanju par sekundi pred početak poluvremena i onda je Ajdin mislio da i dalje pauza traje. Moramo paziti na te stvari.
Suma sumarum prezadovoljan sam i igrom a i rezultatom. Da smo uzeli povukli bi se u Bakuu vjerovatno nesvjesno i branili se, a ovako moramo igrati, a tad smo najbolji.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Qooler
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:19 am

blueboy je napisao/la:

Strasno je to koliko je Krpic spreman fizicki, imam osjecaj da je mogao jos jednu ovakvu odigrati za redom. Vidi se da radi na sebi dok drugi duvaju sise.
Meka doktorski igra. Za Krpića me je začudilo da je izašao on a ne Haračić baš iz razloga njegove fizičke spreme.

Što kažeš gore za ovaj njihov drugi gol, ovaj lik to više ni ma treningu neće uspjeti izvesti do kraja karijere, ali ne mogu se oteti dojmu, što više gledam ovaj centaršut iz kornera, da je Mulalić ovo morao hvatati a ne boksati, bila je poprilično čista situacija za uhvatiti loptu, leći i uzeti minut vremena. Što se tiče samog golmana, fali mu visine pa i iz tog razloga ima problem sa centaršutima koje uglavnom boksuje (u revanšu protiv Minska napravio glup penal samo zato što je zakasnio krenuti na loptu koja skače po petercu), čini mi se da ima dobar refleks, miran je na lopti i ne paniči, ali za svaki svoj kiks prethodno sam sebe uvali u problem, pa se vadi. Tip je golmana koji te može izvaditi u nekim utakmicama, ali i dobro uvaliti također.
Mislim da je viška raspravljati i tražiti dlaku u jajetu golmanima. Imamo dva iznad prosječna golmana u odnosu na mnoge pozicije u ekipi. Meni je veća greška da niti jedan naš igrač nije stajao na tom šesnaestercu, a njihova dvojica sami.
Nema se niti jednom igraču i golmanu šta zamjeriti. Tražili smo borbu i ratnike, dobili smo ih. Momci na terenu su uradili sve što znaju i dali sve od sebe. Treba to cijeniti.

Hvala momci i hvala treneru.

storm_raider
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:35 am

blueboy je napisao/la:

Krpic je imao manju povredu. A Mulalic mi djeluje kao da se "prebildao", nekako ima teske noge, za razliku od recimo Brkica.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Zvaka72
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:39 am

Qooler je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Mislim da je viška raspravljati i tražiti dlaku u jajetu golmanima. Imamo dva iznad prosječna golmana u odnosu na mnoge pozicije u ekipi. Meni je veća greška da niti jedan naš igrač nije stajao na tom šesnaestercu, a njihova dvojica sami.
Nema se niti jednom igraču i golmanu šta zamjeriti. Tražili smo borbu i ratnike, dobili smo ih. Momci na terenu su uradili sve što znaju i dali sve od sebe. Treba to cijeniti.

Ma jarane ne tražimo dlaku u jajetu i svi smo prezadovoljni zalaganjem i borbom ali utakmice i igrače komentarišemo valjda tome forum i služi.
Ne pljujemo već ukazujemo na greške a i dobr poteze, to je fudbal zar ne?
Plava porodica me ubi u pojam.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:40 am

Volio bih znati sta je bilo u glavi onog djeteta i roditelja koji ga je pustio da utrci u teren i dodje do nase klupe.

Haj da je to uradila neka odrasla osoba pa bih rekao budala ima ih u svijetu na utakmicama ali dijete od maksimalno10-12 godina da onako protrci citav teren pored klupa mi je ne shvatljivo.

Reakcija Pekica je bila bas nevjerovatna dok sam gledao imao sam osjecaj da ce rastrgati ono dijete
Alea iacta est!

SamoNapad
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:47 am

Vrhunska postavka igre bukvalno smo isli na ono gdje su oni katastrofa, zadnja linija njihova i to smo koristili. Konacno pravi trener i svaka cast igracima sto prate trenera i taktiku bez obzira na limite u rosteeru. Samo imam jednu opasku jer ne znam kakva je situacija u klubu sa osobljem medicinskim i aparaturom, ako zelim igrace zdrave da igraju 90 minuta pod hitno organizovati jak tim za oporavak kao i centar opremiti. Ne mogu igraci ici sami da se lijece ili sta vec. Ovo su sve mikrorupture misica i to se moze prevenirati bespotrebno ce se napadati treneri ali to nije samo do njih.

storm_raider
Kontakt:

pet jul 28, 2023 11:52 am

cipiripi je napisao/la:
pet jul 28, 2023 11:40 am
Volio bih znati sta je bilo u glavi onog djeteta i roditelja koji ga je pustio da utrci u teren i dodje do nase klupe.

Haj da je to uradila neka odrasla osoba pa bih rekao budala ima ih u svijetu na utakmicama ali dijete od maksimalno10-12 godina da onako protrci citav teren pored klupa mi je ne shvatljivo.

Reakcija Pekica je bila bas nevjerovatna dok sam gledao imao sam osjecaj da ce rastrgati ono dijete
Pa rigorozne su kazne...

plavi kanarinac
Kontakt:

pet jul 28, 2023 12:09 pm

Sheldon je napisao/la:
pet jul 28, 2023 10:57 am
TheBlue je napisao/la:
pet jul 28, 2023 10:29 am
Zvaka72 je napisao/la:
pet jul 28, 2023 10:14 am
Jedan brzi komentar na igrače ove 3 evropske utakmice:
Mulalić za sada se ne pokazuje kao pojačanje i Muftić bi ovo odradio što je on ako ne i bolje.
Kosorić ipak plus za igru.
Coca povreda ga zeza.
Drina nam je top jbg. Griješe i najbolji.
Jašarević ako ovako bude igrao ligu mi ćemo na njemu još i zaraditi.
Galić brzina mu je vrlina i on zadovoljava.
Rustemović mi izgleda kao da je zalutao nadam se da će nadoći.
Biber s obzirom da je došao sa klupe Igmana iznenađenje definitivo.
Mekića nam je neko reprogramirao Storme da nisi ti?
Amoah prepona ga zeza još od prve tekme.
Drljo i Gasal nažalost u rangu Rustema.
Krpa i Haračić ima da siluju golmane u premijer ligi.
Dubačkić, Turunjanin i Alison nadam se da mogu biti neko iznenađenje.
Bašić kapa do poda i samo guraj moji podršku imaš i kad dođe kriza rezultata a mora jednom doći.
Poslije ovog sam prestao dalje citati....
znaci, bolji je od njega 10 puta... ali doslovno u SVIM segmentima je bolji....
jel nama neko drazi ili nije, je drugi par cipela, al sta je ovaj pokazao u 2 tekme, ni jedan nas golman nije pokazao u zadnjih 5 godina i vise....
Ja sam na Drini prestao dalje citati. Udje protiv Dinama promasi cistu loptu u 16 i gol sansa + zuti karton amaterski dobije, sve za 10 minuta. Sinoc hoce da gradi sporu loptu 15 metara, naravno gol primamo. Par pasova njima u noge umjesto da izbije. Ne znam koliko ga jos moramo trpiti da postane bar stoper koji ne pravi amaterske greske. Nikakvu klasu od njega ne ocekujem, ali dvije godine igra i ovo se non stop desava. Vidim komentar neki, Gasal trpimo 3. godinu a nista, pa on sto je pokazivao do povrede, Drina nije nikad.
Znaš koliko si relevantan kralju, ko prošlogodišnji snijeg...

NEGOOOOOO HONAAAJ JESI NAPRAVIO PITU OD 3 MARKE IL?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Robi
Kontakt:

pet jul 28, 2023 12:15 pm

Da li se meni ucinilo ili je spiker fakat rekao da putuju u Nedelju za Baku to bi bila vrh stvar da ne bi bilo ko prosli put.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pet jul 28, 2023 12:21 pm

pet jul 28, 2023 11:01 am
Ne znam, meni je Drina bio odlican osim te gluposti sto je napravio. Treba shvatiti da je i njemu ovo prvo iskustvo na ovom nivou igre.
Ma ufatio se ovaj Drine odavno, dobru utakmicu odigrao.

Diverzant
Kontakt:

pet jul 28, 2023 12:23 pm

Jel bio ko na sjeveru da išamara ovog sa šalom hajduka taman da mi je babo rođeni.
Fuj, nas bi raznijeli u splitu da vide neko obilježje od kluba, mi fol merhametli
Kako nece Allah dragi dati da jednom na mene naleti ovakav
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Zvaka72
Kontakt:

pet jul 28, 2023 12:35 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
pet jul 28, 2023 12:21 pm
pet jul 28, 2023 11:01 am
Ne znam, meni je Drina bio odlican osim te gluposti sto je napravio. Treba shvatiti da je i njemu ovo prvo iskustvo na ovom nivou igre.
Ma ufatio se ovaj Drine odavno, dobru utakmicu odigrao.
Majke mi poslije komentara ovih ljudi ja se pitam da li smo gledali iste utakmice.
Nigdje nisam napisao da je Mulalić loš golman već da se za sada nije pokazao kao pojačanje i da bi ovo isto i Muftić odradio, možda i bolje.
A ovaj post za Drinu neću ni komentarisati. Jbt Mulalić opali golmana u 16 kad je lopta već preko gola otišla a svi seru na Željino dijete kad pogriješi a hoćemo da prodajemo igrače. Da je Mufta napravio ovakva postavljanja i penal ja mislim da bi mu pojedinci i smrt željeli.
Toliko od mene do četvrtka.
Budite mi pozdravljeni.
Plava porodica me ubi u pojam.

storm_raider
Kontakt:

pet jul 28, 2023 12:39 pm

Robi je napisao/la:
pet jul 28, 2023 12:15 pm
Da li se meni ucinilo ili je spiker fakat rekao da putuju u Nedelju za Baku to bi bila vrh stvar da ne bi bilo ko prosli put.
Jeste, u nedjelju je plan da se krene.

Qooler
Kontakt:

pet jul 28, 2023 1:06 pm

Zvaka72 je napisao/la:
pet jul 28, 2023 11:39 am
Qooler je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Ma jarane ne tražimo dlaku u jajetu i svi smo prezadovoljni zalaganjem i borbom ali utakmice i igrače komentarišemo valjda tome forum i služi.
Ne pljujemo već ukazujemo na greške a i dobr poteze, to je fudbal zar ne?
Ma nisi pljuvao. Sve OK. U pravu si forum služi da se o tome diskutuje. Mali problem je što igrači poneki čitaju forume pa im ove naše diskusije padnu poteško. Ja sam se promjenio od kako sam pljuvao (kao i svi ostali) onog Mehremića. Jest bio katastrofa, al mu mi nismo pomogli već odmogli. Od tada šutim, ako nemam šta pozitivno napisati. Ova ekipa Želje je dala sve od sebe i zaslužuju samo pohvale. Inače mislim da je Bašić u slatkim mukama vezano za golmane. Ne zna se koji je bolji i tu jedino može da bira. Mulalić je visočiji, iskusniji...golmančina u punom smislu riječi. Muftić odkako je zamjenio Bendera pokazao da je vrhunski golman. Branio bez i najmanje greške. Kamo sreće da Bašić na drugim pozicijama ima takav izbor.
Ne bi bilo loše da više hvalimo igrače, da se odmaknemo od "mentaliteta pitara". Juče na utakmici Amoah napravi dirbling i prodje, sva publika skoči "bravo", za par seknudni izgubi loptu, svi mu j. mater. Ne treba to nama.

Qooler
Kontakt:

pet jul 28, 2023 1:19 pm

Meni ove dvije utakmice zanimljiva stvar je da su sve tribine bile aktivne u navijanju. na sjeveru se par puta nije čuo jug. Do sada kad god dodje mnogo navijača, teže ih je animirati i onda oni stalni ušute. Nekada bolja atmosfera bude kada dođe nas par hiljada bolesnika, nego kad se napuni Grbavica. Ove dvije utakmice je baš "gorilo".
Najbolje bi kad je krenula pjesma o "Letećim medvjedićima".

1921.ba
Kontakt:

pet jul 28, 2023 1:25 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], igla, Majestic-12 [Bot], milanribar i 51 gost.

Prijava