volimtezeljo je napisao/la: ↑uto jul 04, 2023 11:26 pm
Maestro_1921 je napisao/la: ↑uto jul 04, 2023 10:23 pm
Fino Boga mi, fino, sve nam mlade i perspektivne igrače rastjeraše.. Šta rade više ovi ba, jesu li normalni?! Mislim da sam jučer saznao da su pored Križevca i Pirića pustili, da ne kažem otjerali, i Kobaševića. Haj reko neću ništa pisati i kritikovati, dovoljno sam na te stvari živaca potrošio u zadnje vrijeme. Onda danas puste i Karića i Dugića, ma bravo genijalci. I to ti Dugić, kao jedan od najtalentovanijih kadeta, čijim si se potpisom prije samo nekoliko mjeseci pohvalio, ode kod kona. Karić ne znam gdje će, al nek mu je sretno gdje god da ode. Mlad, perspektivan golman, i jedini od naših golmana koji ima potrebnu visinu pored talenta. Kobaševića prebaciš u prvi tim kao kapitena juniora, držiš ga s prvim timom da trenira godinu dana, i onda bez da mu pružiš i minut takmičarske igre mu pokažeš vrata. Pa iskreno, sa ovakvom politikom, nije mi ni čudno više što nam se omladinci rasipaju i omladinski pogon raspada. Baš me interesuje kojeg li će se mladog igrača sljedećeg riješiti, Pašića, Musića, Efendića, Šabića? Ostaje da se vidi...
Ma to je ono sto dosta nas i pise. Ali uvijek neki izgovor, dugovi ovo ono. Galic dobije ugovor na dvije godine, a za Gasala ide jednogodisnji.
Idealna prilika za mladje igrace koji mogu sutra biti i nekome zanimljivi.
Sto pustas juniore onda? Daj njima sansu.
Ili cemo cekati da neki novi Biber, Bajric, Ovcina, Durakovic zaigraju u Surdulici pa da ih molimo da se vrate.
Ocajna nam pozicija lijevog beka, oni pregovaraju sa Colicem i Ovcinom. Obojica desni bekovi, prvi vidni zapusten drugi nema utakmice godinu dana skoro. I mi njih kao nesto cekamo. Pogurat ce nas oni. Iako ni na desbim beku nije situacija idealna, ali imas Galica i Musica.
Evo gore si nabrojao Krizevca, Kobasevica, Karica. Prije tog Jaganjac, Kocevic. Tad se kola slomise na treneru, sad niko ni da pita sto trener ne gura mlade. Sto se pusta Karic, a dovodi Mulalic..
Trener sto se igre i rezultata tice ima najmanju odgovornost, kakve igrace ima. Nista ne ocekujem. Mislim ocekujemo od Kosorica, Cocalica, Stilica. Covjek nema 20 dana do prvenstva kompletiran tim.
Da ne spominjem upravu. Kojoj je najveci dio priliva sredstava u klub naprave navijaci. Sve poskupilo pa i karte. Ljutimo se jer se komentarise taj potez. Eto porast ce prihod od karata..
Ali kad pitas koja je svrha skupstine, onih koji dobijaju besplatne karte po zapadu, niko ne zna. I jel bila, hoce li se odrzati zasjedanje ovog ljeta?
Ne vidim nista specijalno kod nas, vjerovatno bi radili isto kao i drugi. Umjesto Alysona angazovali nekog skupljeg polovnjaka. Hocemo li i njemu pjevati Alyson ostani i gledati kako ide iz kluba?
I da, nema firme u drzavi, a malo ih je u svijetu da nemaju dugovanja. Samo je kod nas dug razlog malog priliva sredstava, kao da dsjemo 100.000 KM svakog mjeseca za dugovanja.
Vodimo se sa ne talasaj, moze i gore vidjeli smo.