Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

volimtezeljo
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 04, 2023 11:36 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:29 pm
ANamelessGhoul je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:21 pm
uto jul 04, 2023 11:14 pm

Samo unosi negativu i valjuca gluposti. Cesto spomene pitare i investitora. Nek ide na Hadison s Aylom.
kad ukazes na cinjenicu da ti ti isti pitari uzimaju najperspektivniju djecu onda si odmah pitar. I u cemu je problem sto spominjem investitora, valjda tezimo ka tome ?
Kad vec ukazujes na cinjenicu onda spusti malo kriterije jer je cinjenica sa ce u Sar imati mali cetiri puta bolje uslove i logicno je da ode i nije to nikakav raspad sistema. Ide gdje mu je bolje. Njihov oml pogon i uslovi su bolji od nasih.Tezimo ka investitoru, ali ne moze pasti s neba. Mi smo pokazali prije 6,7 godina da mozemo bez investitora, a i sad idemo uzlaznom putanjom. Malo pozitive. Gore je bilo u novembru sedam puta. I zaboli me q za desavanja u drugim klubovima, a vas par odmah se unervozi kad Sar , Zrinjski ili Velez nekog dovedu. I onda dejavu negative..
Pa sto kod nas nemaju te uslove? Vrijedniji je taj kadet nego pola ovih sto probamo.
Bez novca ne mozemo biti konkurentni nikome. Vec sad smo autsajderi protiv tri kluba, sa dva igramo "ravnopravne" utakmice.
Dajte malo i realnosti ubacite. Bas nije cudno sto se svo pojacavaju izuzev nas.

fcz
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:42 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:18 pm
Uskoro cemo biti konkurentni i zrinjskom i sarajevu i boracu
Jednim PP-om mozes zaraditi sevapa nemilice... :D
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Okolele
Kontakt:
Status: Online

uto jul 04, 2023 11:49 pm

Hajcajte raju za četvrtak šta kukate samo..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Diverzant
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:54 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Jesul to adžemu odobrili kredit
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri jul 05, 2023 12:06 am

Konkurenti u cemu :) dajte ba **** ga vise ovakve najave.
Nego stavi sa Ovcinom! Lik nije igrao preko godinu i ocekuje neki vanserijski transfer.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Pukii
Kontakt:

sri jul 05, 2023 12:11 am

Bezzz nervozere molimmm

SanMan
Kontakt:

sri jul 05, 2023 1:25 am

Mi (možda) jesmo loši i treba se truditi da budemo bolji u svemu
al ne bi se mjenjo ni sa jednim navijačem bilo kojeg kluba u ovoj ligi
Zrinjski - 300 ih slavi titulu, Sarajevo - uprava ih j... kako i kad hoće, Borac - mrze sami sebe, Čelik - 3 liga, Sloboda - 2 liga,......

Dzezvar
Kontakt:

sri jul 05, 2023 7:50 am

volimtezeljo je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:36 pm
uto jul 04, 2023 11:29 pm
ANamelessGhoul je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:21 pm

kad ukazes na cinjenicu da ti ti isti pitari uzimaju najperspektivniju djecu onda si odmah pitar. I u cemu je problem sto spominjem investitora, valjda tezimo ka tome ?
Kad vec ukazujes na cinjenicu onda spusti malo kriterije jer je cinjenica sa ce u Sar imati mali cetiri puta bolje uslove i logicno je da ode i nije to nikakav raspad sistema. Ide gdje mu je bolje. Njihov oml pogon i uslovi su bolji od nasih.Tezimo ka investitoru, ali ne moze pasti s neba. Mi smo pokazali prije 6,7 godina da mozemo bez investitora, a i sad idemo uzlaznom putanjom. Malo pozitive. Gore je bilo u novembru sedam puta. I zaboli me q za desavanja u drugim klubovima, a vas par odmah se unervozi kad Sar , Zrinjski ili Velez nekog dovedu. I onda dejavu negative..
Pa sto kod nas nemaju te uslove? Vrijedniji je taj kadet nego pola ovih sto probamo.
Bez novca ne mozemo biti konkurentni nikome. Vec sad smo autsajderi protiv tri kluba, sa dva igramo "ravnopravne" utakmice.
Dajte malo i realnosti ubacite. Bas nije cudno sto se svo pojacavaju izuzev nas.
A kako mislis da imaju bolje uslove?
Kako u trenutnoj situaciji da to napravimo?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

sri jul 05, 2023 7:53 am

volimtezeljo je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:26 pm
Maestro_1921 je napisao/la:
uto jul 04, 2023 10:23 pm
Fino Boga mi, fino, sve nam mlade i perspektivne igrače rastjeraše.. Šta rade više ovi ba, jesu li normalni?! Mislim da sam jučer saznao da su pored Križevca i Pirića pustili, da ne kažem otjerali, i Kobaševića. Haj reko neću ništa pisati i kritikovati, dovoljno sam na te stvari živaca potrošio u zadnje vrijeme. Onda danas puste i Karića i Dugića, ma bravo genijalci. I to ti Dugić, kao jedan od najtalentovanijih kadeta, čijim si se potpisom prije samo nekoliko mjeseci pohvalio, ode kod kona. Karić ne znam gdje će, al nek mu je sretno gdje god da ode. Mlad, perspektivan golman, i jedini od naših golmana koji ima potrebnu visinu pored talenta. Kobaševića prebaciš u prvi tim kao kapitena juniora, držiš ga s prvim timom da trenira godinu dana, i onda bez da mu pružiš i minut takmičarske igre mu pokažeš vrata. Pa iskreno, sa ovakvom politikom, nije mi ni čudno više što nam se omladinci rasipaju i omladinski pogon raspada. Baš me interesuje kojeg li će se mladog igrača sljedećeg riješiti, Pašića, Musića, Efendića, Šabića? Ostaje da se vidi...
Ma to je ono sto dosta nas i pise. Ali uvijek neki izgovor, dugovi ovo ono. Galic dobije ugovor na dvije godine, a za Gasala ide jednogodisnji.
Idealna prilika za mladje igrace koji mogu sutra biti i nekome zanimljivi.

Sto pustas juniore onda? Daj njima sansu.
Ili cemo cekati da neki novi Biber, Bajric, Ovcina, Durakovic zaigraju u Surdulici pa da ih molimo da se vrate.

Ocajna nam pozicija lijevog beka, oni pregovaraju sa Colicem i Ovcinom. Obojica desni bekovi, prvi vidni zapusten drugi nema utakmice godinu dana skoro. I mi njih kao nesto cekamo. Pogurat ce nas oni. Iako ni na desbim beku nije situacija idealna, ali imas Galica i Musica.

Evo gore si nabrojao Krizevca, Kobasevica, Karica. Prije tog Jaganjac, Kocevic. Tad se kola slomise na treneru, sad niko ni da pita sto trener ne gura mlade. Sto se pusta Karic, a dovodi Mulalic..

Trener sto se igre i rezultata tice ima najmanju odgovornost, kakve igrace ima. Nista ne ocekujem. Mislim ocekujemo od Kosorica, Cocalica, Stilica. Covjek nema 20 dana do prvenstva kompletiran tim.

Da ne spominjem upravu. Kojoj je najveci dio priliva sredstava u klub naprave navijaci. Sve poskupilo pa i karte. Ljutimo se jer se komentarise taj potez. Eto porast ce prihod od karata..
Ali kad pitas koja je svrha skupstine, onih koji dobijaju besplatne karte po zapadu, niko ne zna. I jel bila, hoce li se odrzati zasjedanje ovog ljeta?
Ne vidim nista specijalno kod nas, vjerovatno bi radili isto kao i drugi. Umjesto Alysona angazovali nekog skupljeg polovnjaka. Hocemo li i njemu pjevati Alyson ostani i gledati kako ide iz kluba?

I da, nema firme u drzavi, a malo ih je u svijetu da nemaju dugovanja. Samo je kod nas dug razlog malog priliva sredstava, kao da dsjemo 100.000 KM svakog mjeseca za dugovanja.
Vodimo se sa ne talasaj, moze i gore vidjeli smo.
Po čemu si zaključio da je mal priliv?
I da, otprilike toliko mjesečno dajemo na dugovanja. Skoro duplo više nego što dajemo na plate igračima.

fanaticZeljin

sri jul 05, 2023 9:31 am

fcz je napisao/la:
Dr. Adzem je napisao/la:
Ako nema nesto konkretno u vezi toga onda bolje i ne pisati , a ne sjećam se da si nesto previse pogadjao kad najavis.
Srcu draga, boja PLAVA !

Zvaka72
Kontakt:

sri jul 05, 2023 10:13 am

TheBlue je napisao/la:
uto jul 04, 2023 9:35 pm
Ako cemo realno, nama se isto desilo 2018. Dosla mafija i klosari, i razjebali klub. Samo su oni bili malo ozbiljniji lopovi, pa su poklopili placenicko govno sa gg.ba, Curica i ostale placenicke jadove... pri tome odredjeni ljudi su ispali naivni, i vidimo sada posljedice...

Sve u svemu, nismo ni mi bolje prosli, samo eto imali smo se srece da ispliva par ljudi, preuzme skupustinu da se krpimo ove 2 godine, i jos cemo 2 tako barem...

Dok god se pita "puno ljudi" mrka je kapa, stim da je ovaj sistem sto je Husic zelio "solidan", ako zelis da neko udje sa parama...

Smanjis skupstinu na 10 ljudi. UO od 5 ljudi, i taj famozni "investitor" kontrolise oboje... nisi se prodao, a zapravo jesi :) ima nacin jbg, samo treba skupiti damu pa donijeti tu odluku...
Isto je to sve ali za razliku od Slobode Željo kao i Čelik ima kritičnu masu navijača i koji su podrška kad je najzeže. To u Slobodi trenutno ne vidim i još dugo će se vucarati po stadionima prve lige. Za Slobodu bi najbolje bilo da grad prestane dotirati novčani iznos od 1 milion KM. Čeliku je sreća da ih se grad odrekao pa muljatori se distancirali jer nisu imali hajra. Za razliku od toga u slobodi se još imašta čvaknuti.
Nama je sreća da je Koldžo na izborima odletio i nemogućnost promjene prostornog plana.
Svašta bi i kod nas još bilo.
Plava porodica me ubi u pojam.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri jul 05, 2023 10:20 am

Steta sto vec danas nije pocela prodaja karti za Dinamo i godisnjih. Veceras ce dosta raje doci na prijateljsku utakmicu tako da smo vec danas mogli prodati dosta godisnjih i pojedinacnih karti
Alea iacta est!

Zvaka72
Kontakt:

sri jul 05, 2023 10:31 am

U koliko je pripremna danas?
Zna li se ko od igrača koji su na probi ostaje?
Plava porodica me ubi u pojam.

damirfile
Kontakt:

sri jul 05, 2023 11:05 am

cipiripi je napisao/la:
sri jul 05, 2023 10:20 am
Steta sto vec danas nije pocela prodaja karti za Dinamo i godisnjih. Veceras ce dosta raje doci na prijateljsku utakmicu tako da smo vec danas mogli prodati dosta godisnjih i pojedinacnih karti
Upravu si moglo se ovo iskorititi usput obaviti sve i pogledati tekmu.

Sky1
Kontakt:

sri jul 05, 2023 11:06 am

fanaticZeljin je napisao/la:
sri jul 05, 2023 9:31 am
fcz je napisao/la:
Dr. Adzem je napisao/la:
Ako nema nesto konkretno u vezi toga onda bolje i ne pisati , a ne sjećam se da si nesto previse pogadjao kad najavis.
Ma loži nas lik.

Majkel
Kontakt:

sri jul 05, 2023 11:31 am

Prijelazni rok za nas ne postoji očigledno

Sky1
Kontakt:

sri jul 05, 2023 11:42 am

Majkel je napisao/la:
sri jul 05, 2023 11:31 am
Prijelazni rok za nas ne postoji očigledno
Ništa, to ti je za ovu sezonu. Solidna smo mi ekipa sa dobrim trenerom, još da se mogla dovesti neka Zamjena za Santosa i taj jedan bek, ostalo OK. Vjerovatno će pokušati nafatati još nekog slobodnog igrača poslije prelaznog roka.

Dzezvar
Kontakt:

sri jul 05, 2023 11:46 am

Na osnovu člana 19. stav (4) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), prilikom razmatranja usmene Informacije o primjeni Zaključka V. broj: 1855/2022, od 29.12.2022. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 7. sjednici, održanoj 04.07.2023. godine, donosi

ZAKLJUČAK

1. Zadužuje se Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine da za sportske kolektrve koji sa Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine imaju zaključene sporazume o plaćanju na rate dugovanja po osnovu javnih prihoda ili sporazume o odgođenom plaćanju, kolektive koji imaju sporazum s Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine po reprogramu, sporazume o odgodi plaćanja ineizmirene obaveze za tekuće obaveze, odobn neplaćanje sporazumnih rata, odloženog poreznog duga i tekućih obaveza u penodu do 31.12 2023. godine.

2 Zadužuje se Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine da sportskim kolektrvima koji u primjeni imaju ugovore o reprogamu duga za poreze 1 doprinose, kolektrve koji imaju sporazum o reprogramu, sporazume o odgodi plaćanja i neizmirene obaveze za tekuće obaveze, osigura prekid prinudne naplate i aktiviranja sredstava obezbjeđenja po ugovoru o reprogamu, kao i obračun zatezne kamate u penodu do 31.12 2023 godine.

3 Zadužuje se Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine da preko svojih kantonalnih ispostava, osigura izdavanje potvrda sportskim klubovima za ispunjavanje uslova za dobijanje takmičarskih licenci nadležnih krovnih međunarodnih sportskih asocijacija

4 Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Diverzant
Kontakt:

sri jul 05, 2023 12:01 pm

Bolje MY TV nego vlaška arena
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Majkel