Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 29, 2023 11:01 pm

Stimanje nestimanje, oni su od nas dosta jaci i u tome je glavni problem. Da smo na nivou na kakvom bi po renomeu i sveukupnom "profilu" kluba morali da budemo, mogli bi samo da ciste kartone kad igraju protiv nas. Sto je tako - zato sto smo jednom bili glupi.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Maestro_1921
Kontakt:

sub apr 29, 2023 11:06 pm

Kako se kolo okrenu, ne tako davno smo se smijali beskućnicima s lavora, ismijavali ih jer su nam na -6. Sad smo mi njima na -6, e tugo moja...

Valter
Kontakt:

sub apr 29, 2023 11:08 pm

Nama nije problem što su pitari jači od nas, nama je problem što mi ovakvi kakvi smo trenutno nismo jači od Igmana. Realno šanse za pobjedu 35 %, X2 65 %.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

storm_raider
Kontakt:

sub apr 29, 2023 11:19 pm

fcz je napisao/la:
sub apr 29, 2023 11:01 pm
Stimanje nestimanje, oni su od nas dosta jaci i u tome je glavni problem. Da smo na nivou na kakvom bi po renomeu i sveukupnom "profilu" kluba morali da budemo, mogli bi samo da ciste kartone kad igraju protiv nas. Sto je tako - zato sto smo jednom bili glupi.
Tvrdim da da se tada gledao vise interes Zelje, a ne pojedinaca, odnosno interes pojedinaca koji rade za interes Zelje, a ne obrnuto, da bismo danas bili ono sto ce Zrinjski biti tek za 2 godine ako nastave ovim putem i prodju u grupno takmicenje u Europi. I to samo po sportskim uspjesima. Infrastrukturu, poslovnu stranu generalno i sve ono sto odlikuje jedan uspjesan kolektiv da ne spominjem.

Bice prilike da pokazemo jesmo li pametniji ista i to je ono sto odvaja Zelju od svih klubova u BiH. Samo bi Zeljo mogao prezivjeti obracun sa "legendama" iz svojih redova. To sam pisao prije 5 godina, pisem i sada. Ovo sada je jedna vrsta cistilista, pa otom - potom...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

505 VITEŠKA
Kontakt:

sub apr 29, 2023 11:23 pm

Definitivno najgluplja moguca odluka u zivotu je uci na onaj tamo forum poslije poraza,sta sam sve procitao u dvije stranice,dosta mi je za sva vremena

Oni da nam vode klub bili bi ugaseni jos prije 2 godine

Sky1
Kontakt:

ned apr 30, 2023 12:44 am

Momci moji, ne zaboravimo u kakvoj situaciji smo bili prije samo godinu, najbitnije od svega da smo opstali i da se stabilizujemo, dobro bi nam došao izlazak u Evropu ali iako se ne desi ne treba biti nezadovoljan, preživjeli smo bez tih utakmica, pa ćemo preživjeti i dalje. Pojačati ovu Upravu ljudima iz realnog sektora, ako je ikako moguće i tražiti strateškog partnera, ako Miske ne uleti sa onim svojim prijedlogom, a ja se iskreno nadam da hoće.

Jacksparrow
Kontakt:

ned apr 30, 2023 1:13 am

Covjece al dosli smo u situaciju da protiv fenjerasa strepimo za bodove na Grbavici... stoji da je igman na proljece druga ekipa, al onako razmisljam da nas Zeljeznicar na Grbavici ima manje od 50% sanse za pobjedu u glavama navijaca. Podrska pa kako bude !!!
FCŽ

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned apr 30, 2023 1:42 am

Sasvim ocekivan rezultat na kosevu, mozda cak i teze od ocekivanog. Ono najgore sto opet moramo zapeti kao nikad, sljedecih 7 dana se vjerovatno lomi sezona, sa dvije pobjede bi rijesili neke stvari. Derbi nece biti 'toliko' bitan, oni mogu u BL otici sa drugim sastavom nece ni osjetiti. Pretesko je pricati uopste o nekom trecem mjestu,izgleda nerealno. Poslije bi cekali posusje za neku Evropu, ali valja uvezati dvije pobjede i opet cekati zrinjskog da osvoji kup.

Blueee1921
Kontakt:

ned apr 30, 2023 1:57 am

Mislim da ce nam se šiljiti protiv Igmana, pa ako uz navlacenje, ne mozes Igmana dobiti, koji ces klinac u Evropi

Maestro_1921
Kontakt:

ned apr 30, 2023 2:02 am

Ma realno gledajući, kad bismo izborili četvrto mjesto, Evropa bi bila izborena. Za očekivati je da Zrinjski dobije Vrapčiće, i da će zapeti, jer nikad nisu osvojili duplu krunu. Ovo im je šansa da urade nešto što nikad nisu. Veležu će trebati čudo da pobjedi u finalu. Jedino da onaj smrad Kevelj nešto "dogovori" sa Čovićevim pulenima. Nije mu to strano, s obzirom da je prije par godina kad je bio u Veležu tražio da Velež izgubi, ili odigra neriješeno, nisam siguran, sa Mladosti D.K, da bi Zrinjski otišao u Evropu.

ubaceni element
Kontakt:

ned apr 30, 2023 7:52 am

Imam osjecaj da ce Igman iskihati sve lose partije do sad. Njih se malo vise uzdiglo, nas se malo vise potcjenjuje, sto je u neku ruku i dobro da se shvate ozbiljno i vjerujem da cemo ih rijesiti bez problema.

SamoNapad
Kontakt:

ned apr 30, 2023 10:23 am

Svakako je bolje da Sarajevo pobjedi nego Siroki. Siroki ima laksi raspored, a nama je realnost 4 mjesto uz malo srece. Mi smo u vrhu samo zbog početnih kikseva Sarajeva a Borac je zbog saveza zasticen. Ako uz ovaj raspored nismo u stanju biti 4 i ne zaslužujemo vise.

Mulalic Edis
Kontakt:

ned apr 30, 2023 12:42 pm

Jacksparrow je napisao/la:
Covjece al dosli smo u situaciju da protiv fenjerasa strepimo za bodove na Grbavici... stoji da je igman na proljece druga ekipa, al onako razmisljam da nas Zeljeznicar na Grbavici ima manje od 50% sanse za pobjedu u glavama navijaca. Podrska pa kako bude !!!
Liga je dosta napredovala, a jedino sudjenje nazadovalo. Na mjesecnom nivou plate igraca i trenera Igmana su vece od nasih. Oni su doveli ove zime pet igraca u rangu Krpica, mislim na primanja i ostalo. A mi smo za Krpica vagali i skupljali ko za vitre. Pet hiljada KM je osrednja cifra u nasoj ligi za nekog ozbiljnog igraca. Mi smo jedva pristali na nju. Malo vise.
Pripreme smo obavili na pomocnom terenu Igmanovog stadiona, a gdje su oni?
Misljenje sam da ljudi/nasi navijaci nas precjenjuju, a ostale podjecjenjuju. Pogotovo iz neznanja. Imas puno problema van terena i previse. Kod nas je ostalo ime i nevjerovatni navijaci. Imamo tu imovinu i to je to, pa sta skupimo, skupimo. Dvije godine se vadimo iz govana u koja nas je uveo najvecim dijelom Amar Osim. Uprava je postena i radi casno i borbeno, i to su nasi navijaci. Dosta je bolje nego u novembru 2022., meni se tad cinilo uzasno tesko. Dobit cemo te pare od Amira, od opstine, dobili smo licence, cekamo tu evropu, jos smo u igri. Ali Boga mi ovo mi se cini kao sasvim pristojna sezona. Uplacen je visemilionski iznos za porez, vraceni su neki dugovi. Mislim, samo treba biti realan.. fali nam 4,5 bodova vise iz ovog drugog dijela, mada bice jos svega. Ako hocemo da se ganjamo za evropu moramo dobiti u utorak.
Grande Miske 💪

SamoNapad
Kontakt:

ned apr 30, 2023 2:54 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
ned apr 30, 2023 12:42 pm
Jacksparrow je napisao/la:
Liga je dosta napredovala, a jedino sudjenje nazadovalo. Na mjesecnom nivou plate igraca i trenera Igmana su vece od nasih. Oni su doveli ove zime pet igraca u rangu Krpica, mislim na primanja i ostalo. A mi smo za Krpica vagali i skupljali ko za vitre. Pet hiljada KM je osrednja cifra u nasoj ligi za nekog ozbiljnog igraca. Mi smo jedva pristali na nju. Malo vise.
Pripreme smo obavili na pomocnom terenu Igmanovog stadiona, a gdje su oni?
Misljenje sam da ljudi/nasi navijaci nas precjenjuju, a ostale podjecjenjuju. Pogotovo iz neznanja. Imas puno problema van terena i previse. Kod nas je ostalo ime i nevjerovatni navijaci. Imamo tu imovinu i to je to, pa sta skupimo, skupimo. Dvije godine se vadimo iz govana u koja nas je uveo najvecim dijelom Amar Osim. Uprava je postena i radi casno i borbeno, i to su nasi navijaci. Dosta je bolje nego u novembru 2022., meni se tad cinilo uzasno tesko. Dobit cemo te pare od Amira, od opstine, dobili smo licence, cekamo tu evropu, jos smo u igri. Ali Boga mi ovo mi se cini kao sasvim pristojna sezona. Uplacen je visemilionski iznos za porez, vraceni su neki dugovi. Mislim, samo treba biti realan.. fali nam 4,5 bodova vise iz ovog drugog dijela, mada bice jos svega. Ako hocemo da se ganjamo za evropu moramo dobiti u utorak.
Liga osim u finansijskom smislu stagnira vec par godina. Čak sta više druge zemlje prave veliku razliku sto se vidi kroz Evropu, ove godine u Evropi bi mogli da dotaknemo dno svi osim Zrinjskog. I oni ce igrati malo vise isključivo radi koeficijenta i sto kad ispadnu idu u nize takmičenje. Vjerovatno ce liga napredovati zbog terena ali treba vremena i mlađih igrača . Sudije kriminalne pogotovo utakmice gdje se šilji, sjecka se igra. Efektivna igra 20 minuta o trenerima i taktici vec sve znamo realno samo taj zrinjski drzi igru neku do kad i to je pitanje. Sarajevo ima sve osim trenera, borac sudije i cao. Nasa liga je kao bajka, neshvatljiva i nestvarno upitna.

Mulalic Edis
Kontakt:

ned apr 30, 2023 4:41 pm

Ne znam bas da li stagnira. Zrinjski ce igrati uskoro grupnu fazu, Sarajevo ima imenicno ekstra ekipu i placaju obestecenja. Borac ima ok ekipu, ali i stimaju sudije. Velez je u usponu. Tu je uvijek Siroki. Posusje i Igman veoma organizovani klubovi, a i Tuzla ima bogatog vlasnika. Prije ce biti da smo mi prije 6,7 godina bili jaci u svakom smislu i ispred Zrinjskog i Sarajeva, a sad smo katastrofalnim greskama poprilicno iza. Ovo mislim na cjelokupan klub. Mi imamo potencijal puno veci od svakoga zbog stadiona i navijaca, ali to nije dovoljno kad se lose upravlja klubom.
Zato je nama cudno kad Igman i Tuzla mogu vise ponuditi igracu finansijski, ali to je tako sad trenutno.
Grande Miske 💪

Diverzant
Kontakt:

ned apr 30, 2023 5:54 pm

Ne znam bas da li stagnira. Zrinjski ce igrati uskoro grupnu fazu, Sarajevo ima imenicno ekstra ekipu i placaju obestecenja. Borac ima ok ekipu, ali i stimaju sudije. Velez je u usponu. Tu je uvijek Siroki. Posusje i Igman veoma organizovani klubovi, a i Tuzla ima bogatog vlasnika. Prije ce biti da smo mi prije 6,7 godina bili jaci u svakom smislu i ispred Zrinjskog i Sarajeva, a sad smo katastrofalnim greskama poprilicno iza. Ovo mislim na cjelokupan klub. Mi imamo potencijal puno veci od svakoga zbog stadiona i navijaca, ali to nije dovoljno kad se lose upravlja klubom.
Zato je nama cudno kad Igman i Tuzla mogu vise ponuditi igracu finansijski, ali to je tako sad trenutno.
Ako majorizirani uđu u grupnu fazu ja vise slova ovdje necu napisati. Mrtvo sam uvjeren da nema sanse da prođu do grupne faze
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned apr 30, 2023 6:03 pm

Sutra je obiljezavanje prve godisnjice smrti Ivice Osima, nadam se da je to dovoljno reci igracima za sta moraju igrati utorak i kako se predstaviti, jer nas je honaj Mulalic obrukao protiv radnika.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned apr 30, 2023 6:14 pm

Diverzant je napisao/la:
ned apr 30, 2023 5:54 pm
Ako majorizirani uđu u grupnu fazu ja vise slova ovdje necu napisati. Mrtvo sam uvjeren da nema sanse da prođu do grupne faze
Prosle godine su sami sebe izbacili, igraju dobro.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned apr 30, 2023 6:22 pm

Kome prijeti opasnost sutra iz Veleza protiv borca?

salle86
Kontakt:

ned apr 30, 2023 6:30 pm

Kad pročitam liga je napredovala, ospem se.
Nek mi neko navede eto šta je sad bolje nego 98-99...2005-e nebitno.
De ba
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 40 gostiju.

Prijava