Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 08, 2023 10:22 am

Večeras je pobjeda pod moranje, ko god da dodje za trenera poslije.

Veteran1965
Kontakt:

sub apr 08, 2023 10:54 am

Ako gasimo požar do kraja prvenstva, može bilo ko, međutim ako tražimo nekoga na duži rok, onda ne treba žuriti po svaku cijenu. Nama trener ne garantuje Europu, ona najviše ovisi od sudija, saveza, Vice i vicića.
Ima interesantnih trenera koji se spominju ovdje, ali su angažovani u klubovima koji se "bore" za nešto. Niko karakteran i pametan neće to sada napustiti da bi u Želji trajao par kola.
Vidi se koga dovode Sloga ili Posušje npr. To su treneri koji su tu ko ikebane, a opstanak se neće obezbjeđivati na zelenom terenu nego na nekim drugim mjestima...slično je i u borbi za konf. ligu.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

1921.ba
Kontakt:

sub apr 08, 2023 10:55 am

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub apr 08, 2023 10:56 am

Forzaaaa Zeljooo
Željezničar ante portas !

fanaticZeljin
Kontakt:

sub apr 08, 2023 11:11 am

1921.ba je napisao/la:
Mala oda velikoj odanosti

https://1921.ba/mala-oda-velikoj-odanosti-8983
RESPEKT. Cista emocija...
Srcu draga, boja PLAVA !

Veteran1965
Kontakt:

sub apr 08, 2023 11:23 am

1921.ba je napisao/la:

Brao momci :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

alenmesanovic
Kontakt:

sub apr 08, 2023 11:50 am

Do utakmice bi trebao biti jedan a možda i dva sastanka.

alenmesanovic
Kontakt:

1921.ba je napisao/la:

Aferim momci!

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 08, 2023 11:53 am

svraka je napisao/la:
sub apr 08, 2023 9:26 am
Leon_Professional je napisao/la:
sub apr 08, 2023 5:03 am
cikazubo je napisao/la:
sub apr 08, 2023 1:07 am
E cuj Slaven Musa :zid: :zid: :zid:
Ovo je pravi ispit da se vidi taj "odlični" Bekrić i "sveta" uprava.
Citao sam da nisi za Dudica. Koga bi prije njega ili Musu?

Sta je sa Basicem :D
Basica prije njih.

A ako pitas izmedju Fedje i Muse, onda Dudic.
Ovaj Musa mi je ko babuka. Vodio nekog prije 10 godina. I tad je imao jak tim Širokog, pa se nije proslavio nešto. Ne znam, on mi je baš zastarjela opcija.

Al nemoj bgt ni jednog. :D

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 08, 2023 11:57 am

Mehmed Baždarević je napisao/la:
Do utakmice bi trebao biti jedan a možda i dva sastanka.
Su kim?

Fele i Musa?
Spoiler:
:(

svraka
Kontakt:

sub apr 08, 2023 12:07 pm

sub apr 08, 2023 11:53 am
svraka je napisao/la:
sub apr 08, 2023 9:26 am
sub apr 08, 2023 5:03 am

Ovo je pravi ispit da se vidi taj "odlični" Bekrić i "sveta" uprava.
Citao sam da nisi za Dudica. Koga bi prije njega ili Musu?

Sta je sa Basicem :D
Basica prije njih.

A ako pitas izmedju Fedje i Muse, onda Dudic.
Ovaj Musa mi je ko babuka. Vodio nekog prije 10 godina. I tad je imao jak tim Širokog, pa se nije proslavio nešto. Ne znam, on mi je baš zastarjela opcija.

Al nemoj bgt ni jednog. :D
Po mom misljenju, za kraktokorcno Dudic. Za duzi period bi mozda Basic bio bolja opcija.
Forza 1921!

Oda majstore!

amar92
Kontakt:

sub apr 08, 2023 12:19 pm

Problem kod nekih trenera sa strane (Hrv, Srb, Slo) je to nepoznavanje lige i igraca. Nama slijedi jako teska borba za to cetvrto mjesto, nema se vremena za upoznavanje igraca i lige.

Zbog toga se razmatraju domaca imena. Nadam se da ce pristati na ugovor do kraja sezone, uz opciju produzenja ako izbore 4. mjesto. Time bi se osigurali.

Sto se tice imena, vec je poznati. U najuzem izboru su trenutno Musa i Dudic. Po meni obe lose opcije. Musa je zastario, njegovo vrijeme je proslo. Dudic je dobar trener za nase uslove ali mislim da bi bio prevelik pritisak zbog toga sto je ove sezone vodio kone. Nekad prije, sam ga cak prizeljkivao kao trenera, ali sad…

Po meni bi se moglo riskirati sa Basicem, mlad ambiciozan. Ima i neke fine rezultate iza sebe. Adzem isto prije ove dvojice, ali je pitanje da li se on ikako zeli baviti trenerskim poslom trenutno. Kodri bi dao odmah ugovor na 3 godine i nek radi, ali mislim da je on nerealan.

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 08, 2023 12:37 pm

neroazzuro je napisao/la:
sub apr 08, 2023 6:20 am
Ma kakav bolan ispit, to je čista lutrija. Nemaš ti novca za neku koliko-toliko sigurnu opciju.
Pročitaj ovu najavu od 1921 ekipe. Lijepo pišu i slažem se s njima, oko novog trenera.

Zbog toga, rukovodstvo kluba mora biti pametnije nego ikada do sada, u drugi plan staviti bespotrebno kalkulisanje i “izmišljanje tople vode”, napraviti savršen balans između ambicija, mogućnosti, očekivanja navijača i stvarnosti.

Nemamo mi ni luksuz pogriješiti. Loš trener je isto skup trener.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub apr 08, 2023 12:46 pm

Los trener je najskuplji trener kolega :D
Željezničar ante portas !

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sub apr 08, 2023 12:55 pm

Pa hajmo realno gledati, stranac nije opcija trenutno, treba nam neko ko je gledao utakmice, pratio ligu, poznaje ekipu, poznaje stanje ostalih ekipa. Znam da to nije neki odlučujući faktor ali mislim da je trenutno baš bitan. Ne kažem ja sad da ćemo mi sa domaćim trenerom izgledati bolje nego sa strancem, to niko ne može reći, apsolutno. Ali da je jedna od prednosti trenutno, po meni jeste.

A i realno to što se spominje je to što možemo priuštiti, Kodro i Akrapović su nerealni, Karoglan je u Hajduku savjetnik za sportska pitanja, do ljeta, Posušje je pokušalo da ga vrati ali nisu uspjeli.

Sad čitam, Musa negira kontakte sa našim klubom i kako kaže neće raditi do ljeta. Mada ja nešto baš i ne vjerujem u tu priču ali eto.
Fear of the Maniacs!

volimtezeljo

sub apr 08, 2023 1:17 pm

Valter je napisao/la:
pet apr 07, 2023 8:13 am
volimtezeljo je napisao/la:
čet apr 06, 2023 10:18 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet apr 06, 2023 9:30 pm
Da jos jednom ponovimo gradivo
Edis nije dosao kada niko nije htio,odbio je klub puno prije pa nas je preuzeo Ivkovic.
Edis nije radio dzaba,imao je platu koju je trazio za potpis.
Edis je Zeljovac od glave do pete,ali je kao trener ocigledno limitiran,sto se na kraju i vidi na terenu.
Da jos jednom ponovimo, hiljadu puta ponovljena laz nece postati istina.
Klub mu se jeste nudio ali je covjek vodio Decic u evropi, za taj klub historijski a i za njega najveci uspjeh. Za razliku od mnogih dolazi na utakmice i kad nema dodira sa klubom, Manijak od glave do pete. Nije dosao da zavali klub kao npr Ivkovic, Krcmarevic posteno odradi kakav god rezultat bio.
Bez obzira na sve i dosao je u klub kojem se rasuo sastav. U tom periodu prosle godine bilo je upitno hocemo li igrati ligu, ostao je sa 10ak igraca, od ovih sto ssd spominjemo niko ne bi dosao. Sigurno radio za najmanji ugovor u karijeri i bio je najslabije placen trener u ligi. Tomo Ivkovic je imao duplo veca primanja, taj isti Ivkovic je ismijavao nas klub ali nikad ga nisu ismijavali po forumima. Ali to smo mi.
Radio sigurno u najtezim uslovima ikada u klubu. Pripreme Konjic/Ilidza niko od ovih trenera koji se spominju nece trpiti, ovaj to nikad spomenuo nije. Uvijek bilo "hvala i na ovome".
Slazem se limitiran jeste, ali je za Kostica, Petrovica, Krcmarevica, Ivkovica, Musu, Vugdalica, licno Pep Gvardiola. U ostalom uzeo je za godinu koliko je Kostic odnosno Krcmarevic za tri mjeseca.
Njemu se ovdje najvise zamjera "ne daju mi cistacica da budem" intervju, u istom tekstu je rekao jednu veliku istinu tadasnjoj upravi da veze nisu imali o sportu, fudbalu i vodjenju fudbalskog kluba. To su i njihovi potezi tad potvrdili nije Edis tad nista slagao. Trebao je reci "to je put kojim trebamo ici".
Dok nas je vodio i u ovom mandatu imali smo slabih partija, ali klub nikada nije bio razbijen i nije izgledao kao autsajder. I cak sa tim Zrinskim smo jedini odigrali ravnopravne utakmice.
Da sumiramo, zasluzuje puno vise postovanja zbog svega navedenog. A vrijeme ce pokazati kao i prosli put ( Kostic, Petrovic) da li ce njegovi naslijednici preporoditi ekipu.
Znači ti si pisao onaj članak na Klixu.
Dakle to je razlog tvoje registracije 31.10.2022.g.
Pisem na forumu ima 5-6 godina..
Nik mi je novi jer su pojedinci slavili (dopustila im administracija tad) kad smo primili gol od MDK, samo zato jer nas je Amar vodio nevazno sto Zeljo gubi.

volimtezeljo

sub apr 08, 2023 1:21 pm

kvalitet je napisao/la:
čet apr 06, 2023 11:37 pm
volimtezeljo je napisao/la:
čet apr 06, 2023 10:18 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet apr 06, 2023 9:30 pm
Da jos jednom ponovimo gradivo
Edis nije dosao kada niko nije htio,odbio je klub puno prije pa nas je preuzeo Ivkovic.
Edis nije radio dzaba,imao je platu koju je trazio za potpis.
Edis je Zeljovac od glave do pete,ali je kao trener ocigledno limitiran,sto se na kraju i vidi na terenu.
Da jos jednom ponovimo, hiljadu puta ponovljena laz nece postati istina.
Klub mu se jeste nudio ali je covjek vodio Decic u evropi, za taj klub historijski a i za njega najveci uspjeh. Za razliku od mnogih dolazi na utakmice i kad nema dodira sa klubom, Manijak od glave do pete. Nije dosao da zavali klub kao npr Ivkovic, Krcmarevic posteno odradi kakav god rezultat bio.
Bez obzira na sve i dosao je u klub kojem se rasuo sastav. U tom periodu prosle godine bilo je upitno hocemo li igrati ligu, ostao je sa 10ak igraca, od ovih sto ssd spominjemo niko ne bi dosao. Sigurno radio za najmanji ugovor u karijeri i bio je najslabije placen trener u ligi. Tomo Ivkovic je imao duplo veca primanja, taj isti Ivkovic je ismijavao nas klub ali nikad ga nisu ismijavali po forumima. Ali to smo mi.
Radio sigurno u najtezim uslovima ikada u klubu. Pripreme Konjic/Ilidza niko od ovih trenera koji se spominju nece trpiti, ovaj to nikad spomenuo nije. Uvijek bilo "hvala i na ovome".
Slazem se limitiran jeste, ali je za Kostica, Petrovica, Krcmarevica, Ivkovica, Musu, Vugdalica, licno Pep Gvardiola. U ostalom uzeo je za godinu koliko je Kostic odnosno Krcmarevic za tri mjeseca.
Njemu se ovdje najvise zamjera "ne daju mi cistacica da budem" intervju, u istom tekstu je rekao jednu veliku istinu tadasnjoj upravi da veze nisu imali o sportu, fudbalu i vodjenju fudbalskog kluba. To su i njihovi potezi tad potvrdili nije Edis tad nista slagao. Trebao je reci "to je put kojim trebamo ici".
Dok nas je vodio i u ovom mandatu imali smo slabih partija, ali klub nikada nije bio razbijen i nije izgledao kao autsajder. I cak sa tim Zrinskim smo jedini odigrali ravnopravne utakmice.
Da sumiramo, zasluzuje puno vise postovanja zbog svega navedenog. A vrijeme ce pokazati kao i prosli put ( Kostic, Petrovic) da li ce njegovi naslijednici preporoditi ekipu.
On nije za nas forumaše Pep Guardiola, a kamoli za nabrojane trenere.

Ja lično njega poštujem, igračku karijeru prije svega, ali njegove izjave, ponašanje, tvrdoglavost… sve je na kraju postalo odvratno. Pravi te budalom, niti jednom nije rekao JA SAM KRIV, FULIO SAM SVE, a bilo je takvih utakmica.

Slažem se da je bilo dobrih momenata, ali toga je bilo jako, jako malo. Ali još bitnije, naša igra i pojedinci nisu napredovali, štaviše sve su gori…

Garantujem, imamo priliku za Evropu samo jer konkurenti nisu igrali na svom stadionu dobar dio sezone. U suprotnom bismo do sada ispali iz te utrke, hladno.

Na kraju, pusti priču on voli Želju i sl. Ja ne priznajem da iko na svijetu voli Želju više od mene, ali to ne znači da trebam biti trener. Meni da sad ponudie, upravo bih iz te ljubavi odbio jer znam da ne znam to raditi.

Eto ukratko.
U svakom slucaju sam bio Edisu da se da otkaz jer se igra uzasno ovo proljece sad jesu li razlog pripreme, umisljeni igraci, interni neki bojkot, ne znam. Otkaz je morao dobiti da probamo Evropu zakaciti.
Kandidati nisu nista bolji od njega, ali mogu privremeni sok donijeti.
Nadam se da ce Curic, Tuce vodiit ekipu do kraja (moja zelja).
Ostali imaju reference lijepo pricaju, postuju Zelju i tako..

BHDragons
Kontakt:

sub apr 08, 2023 1:35 pm

Između Feđe i Muse, Feđa. Bašić bi možda bio najbolja opcija ili Toni Karačić, mada Feđa mi je sasvim ok. Ostali su mi svi nerealni ili nisu dovoljno upoznati sa ligom i ekipom.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

NEZALAGANJE
Kontakt:

sub apr 08, 2023 1:38 pm

Koga god sad izabrali, to gotovo sigurno nece biti trener za buducnost, vec za trenutni rezultat.Za buducnost treba trener s vizijom, najmanje 5 godisnjim planom i uredjenom omladinskom skolom iza sebe.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sub apr 08, 2023 1:42 pm

Musa je dao izjavu da nije bilo nikakvog kontakta, nadam se da nece ni biti.

Trenutno korisnika/ca: Jacksparrow i 63 gosta.

Prijava