Dzezvar je napisao/la: ↑sub apr 08, 2023 3:25 am
Jbt ne mogu da vjerujem da kukate za njima i njihovom ponistenom golu...
Yebali vas oni sve i jednog....
Ja ne znam od kada ovdje ljudi prate našu ligu, ili odnedavno, ili smo fakat kratke pameti, ili nemamo pojma o lopti. PA NJIMA JE POKLONJENA KORONA TITULA LJUDI!!!! Sudije su žmirile na golove od 2m ofsajda u vrijeme Ibraković titula!!! DA ne spominjem svima poznati slučaj PUNAC!!!! I onda se ovdje priča o nekom faulu i golu koji (ni)je. Često spomenem crtanje linija u Širokom, penale u Bijeljini, otimačine u utakmicama sa torpedom, Borcem, Širokim, Zrinjskim. Sudije tipa Gigovića, Bandića, Jelića ili Bilbije a nekada prije Bjelice, Valjića, i sve bande i razbojnika. Pa sekretar saveza je osnivač menstrualnih bordo prijatelja. O Begiću ili Beusu (koji i sada vedri i oblači u sudijskoj organizaciji) i Vici trenutno da i ne govorim. Nama šatro pomognu oko Grbavice( a UEFA bi svakako dala pare) pa nas siluju sa sudijama, i onda mi moramo šutit ko pičići. Takvu smo priču napravili. Do nas je.
Posvetiti se sebi, ne gledati druge, čistiti dugove, lagano se izdizati i oporavljati, i neprestano tragati za investitorom. Pomirimo se sa činjenicom da mi nemamo ljude u savezu, a iskreno u klubu nemamo ljude za savez, i tu mi ništa ne možemo promjeniti. Dok je Durića, Čolpi, Rašćića i ostalih pušikuraca nema nama tu naprijed.
Mi **** moramo staviti na organizaciju i kvalitet ekipe. Moraš biti strukom, ekipom i igrom dominantan, i onda nema pljački, i poništavanja golova u 96 minuti. Ne smiješ se dovesti u situaciju da fuliš 10 šansi i onda ganjaš rezultat u sudijskoj nadoknadi. U kvalitetnim ekipama toga nema, ili jako, jako rijetko.
Nekada ranije smo mi inicirali udruženje premijerligaša koje bi vodilo faktički ligu, nezavisno od saveza, ali prvi torpedo, pa i svi drugi nisu bili za to.
A to je jedino rješenje da se liga iole digne na viši nivo, da bude nezavisna od saveza i tih rušilačkih politika kojim je prioritet što jače razvaliti sve, i surta imati zemlju sa 2 ili 3 reprezentacije.