Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kokoška
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 13, 2023 11:10 am

Sheldon je napisao/la:
pon mar 13, 2023 12:39 am
kokoška je napisao/la:
pon mar 13, 2023 12:28 am
Sheldon je napisao/la:
ned mar 12, 2023 9:40 pm

Pa sta ces vidis da sam takozvani Acin haver 😀
Nisam nikad rekao da sam pogrijesio, vec da je digao nivo igara, kao sto jeste. Ni tada ga nisam pljuvao samo sam ukazivao na greske koje je pravio. Sad opet igra lose i ne pljujem ga, vec bas suprotno, govorim kako ce mu par utakmica pauze dobro doci da se presabere i vrati formu. A da sam licno razocaran njegovim napretkom, jesam jer sam ocekivao da ce biti nas najbolji igrac, pogotovo da ce stasati uz Cocu i da cemo moci zaraditi dosta na njemu.
Veze ti nemas kad ti je kosoric dobar, faul igrac... Nije u svojoj karijeri dva puta iznio loptu preko centra... Drina je za njega Ramos.
Aco nije tema ove diskusije, citaj sa razumijevanjem. Lp
Kako nije tema, hahahha.. e cuj nije. Pa ti napisa sa kosoricem u tri utakmice nismo primili go, a da je mali Drina taraba. Dok nam je igrao najveci antitalenat Sedad Subasic i to preko 60 utakmica to je normala a nasa djeca evo naprimjer Drina koji je za kosorica Ramos grije klupu. Vidi sad cu ti sa razumijevanjem reci da nemas pojma.

Sheldon
Kontakt:

pon mar 13, 2023 11:24 am

kokoška je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:
kokoška je napisao/la:

Veze ti nemas kad ti je kosoric dobar, faul igrac... Nije u svojoj karijeri dva puta iznio loptu preko centra... Drina je za njega Ramos.
Kako nije tema, hahahha.. e cuj nije. Pa ti napisa sa kosoricem u tri utakmice nismo primili go, a da je mali Drina taraba. Dok nam je igrao najveci antitalenat Sedad Subasic i to preko 60 utakmica to je normala a nasa djeca evo naprimjer Drina koji je za kosorica Ramos grije klupu. Vidi sad cu ti sa razumijevanjem reci da nemas pojma.
Sto to malim slovim pises Acino ime i prezime? Malo vise postovanja za igraca sa 150 nastupa za klub i koji je ostao tu kada su svi otisli. Drina ne grije klupu, vrlo brzo je on tu opet, trebao mu je predah. Ti zato znas, sigurno si milione napravio u svojoj struci, a u fudbalu bi bio bar kao Dzeko, ali povreda je poremetila snove o velikoj karijeri.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon mar 13, 2023 11:36 am

zfc je napisao/la:
pon mar 13, 2023 9:54 am
TheBlue je napisao/la:
pon mar 13, 2023 9:18 am
Leon_Professional je napisao/la:
pon mar 13, 2023 8:33 am

Ma gdje sam ja negativan, ja ovdje podrzavam i branim.
Nemoj da vadim postove :kafa:

Sigurno nam treba bolji golman. Mogu i ovi posluziti, nije da ne mogu, ali nije to neka sreca.
Bender meni od pocetka nije sjeo, iako je imao najvise tekmi bez primljenog gola. To je nekako po meni najveca zasluga odbrane i cijele ekipe. Evo i Mufta ima 3 zaredom. :D

Poniski su mi oni za golmane i generalno su linijski golmani, slabi su u istrcavanju.

Da je kakvog u 21 golmana napraviti u OP, najbolje bi bilo.
S obzirom da sam proveo jedno 8-10 godina kao golman, uvijek obracam paznju na golamane. Da se razumijemo, nisu ni jedan ni drugi neka sreca. O Benderu se nema puno toga reci, covjek je izgradjen i tu tesko da mozes nesto puno promjeniti. Losa procjena izlazaka na duge lopte, i jako cesto lose postavljanje prilikom prekida. Nema neku dovoljnu visinu (190 cm) i na sve to previse hoce da ucestvuje u igri nogom, ali nema kvaliteta za to. Ispucavanja jako losa, za golmana njegovih godina.

Sa druge strane Mufta, ima dosta solidna ispucavanja, postavljanja nakon prekida mu nisu kriticna, nisu idealna, te sigurno da se na tome jos moze raditi. Definitivno ima od koga nauciti. Refleksi su mu dosta dobri (po meni najpozitivnija stvar) i sada dolazimo do najvece mane na koju ne moze uticati. Visina. 184cm su u danasnje vrijeme dosta ispod granice. Po nekim mojim procjenama i gledajuci golmane po evropi, minimalna visina treba biti 192 cm. Na njegovu zalost, na ovome ne moze raditi, tako da sve ostale stvari mora biti bolji za 30%, pogotovo u procjeni lopte nakon prekida i postavljanje pri slobodnim udarcima ispred 16m. Ova visina i refleksi mu daju mogucnost da bolje brani "nogama", sto znaci da niske lopte ovi golmana rijesavanja dosta bolje od visokih, te sam siguran da onaj gol pitara na Grbavici (Musa) Mufta ne bi primio.

Ako pogledamo 2 suta na nas gol, Sloboda (kako je Aco spasio) i ovaj protiv Sloge kada je lopta otisla pored gola. U oba slucaja da je lopta isla u okvir gola, nema teoretkse sanse da bi stigao. Tu je taj kljuci problem visine. On se ispruzi koliko moze, medjutim gravitacija radi svoje i on pocinje padati, dok lopta zadrzava visinu, plus snaga udarca. Da bi ovo bolje kontrolisao uvijek mora jedan korak biti blizi strani prema kojoj se puca. Tu se cesto radi sa stoperima koji MORAJU pokriti jedan dio gola 100%, da se smanji sirina gola, prema kojem lopta ide. Da ne ulazim sada u detalje postavljanja stopera.

Penale, golmani kao Mufta ne mogu braniti. U profesionalnom svijetu ne mogu. Sto je jos jedna mana.

I na kraju, golman je taj koji ima najbolji pregled kada se ekipa brani, on mora komandovati odbranom, tu cujem cesto Bendera ali Muftu slabo, valjda su to neke godine i postovanje (gdje cu ja reci Coci ili nekom drugom, kako da se postave)

Sve u svemu, jako tesko je reci ko je bolji. Sve zavisi protiv kakve ekipe igras i kako ocekujes da napadaju.... Ja bih isao sa mladjim pa sta Bog da, mada se da primjetiti da je ekipa sigurnija sa Benderom nazad, da li je to psiha ili sta... ne znam...

i naravno kao sto sam i ranije pisao, po meni, GOLMAN je najvazniji dio ekipe... sjeti se samo sta je Kovacevic radio u Sarajevu, skine 3 zicera i onda kone dobiju 1:0.... jako jako bitno za svaku ekipu...

eto malo golmanski o golmanima :D :D
https://www.transfermarkt.com/yann-somm ... eler/42205
Evo prvi golman Bayerna 183 cm.
Stvarno je ovo odgovor? Pa imas i Bartheza koji je bio najbolji golman francuske sa 180 cm.

To so izuzetci i naravno uz edukovane i vrhunske stopere. Svaki nedostatak se moze kompezirati, ali ja pisem o "standardu".

Meni je recimo intetesantan onaj naj omladinac, koji je bas fizicki gradjen za golmana, koliko se radi sa njim, to je sada drugi par cipela..

I opet, ja sam za Muftu, ali neke stvari se popraviti da bi barem imali golmana na nivou Antolovica... po meni nas zadnji (ako se ne varam), dosta stolidan golman...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

kokoška
Kontakt:

pon mar 13, 2023 11:48 am

Sheldon je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:

Sto to malim slovim pises Acino ime i prezime? Malo vise postovanja za igraca sa 150 nastupa za klub i koji je ostao tu kada su svi otisli. Drina ne grije klupu, vrlo brzo je on tu opet, trebao mu je predah. Ti zato znas, sigurno si milione napravio u svojoj struci, a u fudbalu bi bio bar kao Dzeko, ali povreda je poremetila snove o velikoj karijeri.
Bas me zanima ko vise voli Zelju, Kosoric ili Mulalic? Oni su tu kad niko nece, oni su ratnici, oni vole najvise, vole cak i zaplakat... Sve vole al za platu, opet cu ti reci ali sa razumijevanjem da veze nemas, bez ljutnje.

amar92
Kontakt:

pon mar 13, 2023 11:49 am

Kad smo kod golmana, oba su nam tanka realno i zavise previse od odbrane.

Steta sto se nije doveo Brajlovic, dobar golman, visok, U21.

bogi
Kontakt:

pon mar 13, 2023 12:00 pm

svraka je napisao/la:
pon mar 13, 2023 8:48 am
Poslije raznih prica, lijepo je pogledati i klip slavlja iz svalcionice. A tu je najglasniji Bender, koji je “sklonjen” sa gola, kao da on zadnje tri nije primio gol :D

A sada po prolaz u kupu. :zeljeznicar1:
Nije taj snimak istina, montaza. Edis izgubio svlacionicu.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Dr. Adzem
Kontakt:

pon mar 13, 2023 12:04 pm

Cuva Bog Zelju svog!

blueboy
Kontakt:

pon mar 13, 2023 12:53 pm

Sheldon je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:

Svo poštovanje za Kosorića što se tiče te strane, bio je uvijek maksimalno korektan. Što se tiče broja nastupa, imali smo jednog momka zvanog "egzistencija", imao je 273 nastupa za naš klub, a veliko go.vno, tako da broj nastupa ništa ne znači.
A Drini je možda zaista trebao predah, ali to onda nema veze s formom nego s umorom, jer si gore ranije napisao da mu treba predah da vrati formu. Forma se ne stiče sjedenjem, nego igranjem.

tm87alem
Kontakt:

pon mar 13, 2023 1:45 pm

Mojne ljudi negative! Zasluzena pobjeda, tri bobe za nastavak borbe na dva fronta. Bravo momci! Dabogda nas uvijek oci bolile, a vi sve pobjedjivali! Ko se sjeca Grcke i osvajanja evropskog, povezace da od ljepote nemas nista, ako si zijanio tekmu! Ja gurao na kladari sve protiv njih i dobio sipak! Juventus pod Lipijem. Murinjo taktike i sl. Naravno, neuporedivo je to. I ja bih volio ljepse da igramo i da uz takvu igru pobjedjujemo, jer to vraca ljude na tribine, al sa ovim strucnim stabom to nemojte ocekivati! Naravoucenije, pogledajte koji klip iz proslog Edisovog mandata i sve ce vam se samo kazati. Idemo plavi! Samo jako! Odbrana top, a gore ako se sta uradi, dobro i jest! Ima materijala da svakoj ekipi po neki gol zavucemo.

505 VITEŠKA
Kontakt:

pon mar 13, 2023 2:29 pm

Drina ispred Kosorica!

volimtezeljo

pon mar 13, 2023 2:29 pm

Sheldon je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:
ned mar 12, 2023 9:40 pm

Pa sta ces vidis da sam takozvani Acin haver 😀
Nisam nikad rekao da sam pogrijesio, vec da je digao nivo igara, kao sto jeste. Ni tada ga nisam pljuvao samo sam ukazivao na greske koje je pravio. Sad opet igra lose i ne pljujem ga, vec bas suprotno, govorim kako ce mu par utakmica pauze dobro doci da se presabere i vrati formu. A da sam licno razocaran njegovim napretkom, jesam jer sam ocekivao da ce biti nas najbolji igrac, pogotovo da ce stasati uz Cocu i da cemo moci zaraditi dosta na njemu.
Ranije smo vec pisali i upozoravali na lazi koje doticni vec godinama plasira. Pogrijesit moze svako, ali godinama lagati.. volio bih znati zasto?

volimtezeljo

pon mar 13, 2023 2:31 pm

svraka je napisao/la:
pon mar 13, 2023 8:48 am
Poslije raznih prica, lijepo je pogledati i klip slavlja iz svalcionice. A tu je najglasniji Bender, koji je “sklonjen” sa gola, kao da on zadnje tri nije primio gol :D

A sada po prolaz u kupu. :zeljeznicar1:
Ono je snimak od ranije. Tuku se i svadjaju u svlacionici, znaju neki ovdje.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon mar 13, 2023 3:00 pm

Ima li tog videa da i mi vidimo?
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

blueboy
Kontakt:

pon mar 13, 2023 3:12 pm

tm87alem je napisao/la:
pon mar 13, 2023 1:45 pm
Mojne ljudi negative! Zasluzena pobjeda, tri bobe za nastavak borbe na dva fronta. Bravo momci! Dabogda nas uvijek oci bolile, a vi sve pobjedjivali! Ko se sjeca Grcke i osvajanja evropskog, povezace da od ljepote nemas nista, ako si zijanio tekmu! Ja gurao na kladari sve protiv njih i dobio sipak! Juventus pod Lipijem. Murinjo taktike i sl. Naravno, neuporedivo je to. I ja bih volio ljepse da igramo i da uz takvu igru pobjedjujemo, jer to vraca ljude na tribine, al sa ovim strucnim stabom to nemojte ocekivati! Naravoucenije, pogledajte koji klip iz proslog Edisovog mandata i sve ce vam se samo kazati. Idemo plavi! Samo jako! Odbrana top, a gore ako se sta uradi, dobro i jest! Ima materijala da svakoj ekipi po neki gol zavucemo.
Mislim da bi svi ovdje i zažmirili da smo mi dobili većinu utakmica bez igre, ali ne ide to tako. Mi smo dobili 10/22 utakmice, na Grbavici 5/11. Ako nemaš igre, možeš se ponekad provući jer je protivnik slabiji od tebe, ali čim naletiš na nekog ko ima kvalitet ravan tvom ili je bolji, možeš ga dobiti bez igre samo slučajno.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon mar 13, 2023 3:49 pm

Da mi bar pobjeđujemo svaku pa da čovjek kaže bolje pobjeđivati uz lošu igru. Kao sto blueboy reče mi više ne dobijamo nego što dobijamo. Al zato ako odemo u europu narva trans će nas odučit od fudbala.

kvalitet
Kontakt:

pon mar 13, 2023 3:52 pm

Niko ne govori da to treba biti neka strašna igra ala Barcelona iz vremena Guardiole. Nije to poenta, znamo mi otprilike koji su naši limiti. Ali, barem ja lično, mislim da trebamo u 90 minuta utakmice stvoriti više zrelih prilika nego što to sada radimo. Nervira me što jako, jako teško ulazimo u konkretne prilike, uzimamo malo šuteva, kreiramo malo šansi u ovih nekoliko utakmica ove polusezone. Fudbalskim rječnikom, loši smo u zadnjoj trećini terena. I ja, što me najviše nervira, ne vidim napredak. Ponavljam, jasno mi je koji su naši limiti, ali mislim da Edis ne izvlači ni blizu maksimuma iz ovog tima.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

svraka
Kontakt:

pon mar 13, 2023 3:55 pm

TheBlue je napisao/la:
pon mar 13, 2023 3:00 pm
Ima li tog videa da i mi vidimo?
Ako je neki portal preuzeo od Are story na instagramu, onda bi trebalo biti.
Forza 1921!

Oda majstore!

Sky1
Kontakt:

pon mar 13, 2023 4:44 pm

slika

blueboy
Kontakt:

pon mar 13, 2023 5:12 pm

kvalitet je napisao/la:
pon mar 13, 2023 3:52 pm
Niko ne govori da to treba biti neka strašna igra ala Barcelona iz vremena Guardiole. Nije to poenta, znamo mi otprilike koji su naši limiti. Ali, barem ja lično, mislim da trebamo u 90 minuta utakmice stvoriti više zrelih prilika nego što to sada radimo. Nervira me što jako, jako teško ulazimo u konkretne prilike, uzimamo malo šuteva, kreiramo malo šansi u ovih nekoliko utakmica ove polusezone. Fudbalskim rječnikom, loši smo u zadnjoj trećini terena. I ja, što me najviše nervira, ne vidim napredak. Ponavljam, jasno mi je koji su naši limiti, ali mislim da Edis ne izvlači ni blizu maksimuma iz ovog tima.
Meni je fascinantno, i ovo šuteva što uzimamo, veliki procenat njih završava u bloku. Gledam milion utakmica, što naše lige, što evropskih, rijetko gdje sam vidio da neko ima više blokiranih šuteva od naših. Evo jučer, pored onih šuteva s 20-25 metara koji završavaju u bloku, ali Amoah sam na 7 metara iskosa od gola toliko dugo se namješta na volej da ga je čovjek bukvalno niotkud stigao izblokirati. Protiv Leotara i Igmana također veliki broj naših šuteva je završio u bloku.

abuzenze
Kontakt:

pon mar 13, 2023 5:13 pm

Sky1 je napisao/la:
pon mar 13, 2023 4:44 pm
slika
Jel se zayebava ovaj?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 36 gostiju.

Prijava