Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

blueboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 20, 2022 8:48 pm

Sheldon je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:54 pm
blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:31 pm
Mene kopka jedna druga stvar. Evo danas Pervan riješi Sarajevo s dva vrhunska gola. Ja ga znam iz Širokog od prije sezone/dvije gdje je igrao odlično, kretanje dobro, šut odličan. Izgubi se negdje 6 mjeseci, i odjednom ga vidiš igra u Leotaru. Tih kvalitetnih igrača ima u ovoj ligi, samo moraš biti u điru da ih upratiš na vrijeme. Ne vjerujem da bi evo konkretno taj Pervan igrao prije za Leotar nego za nas i da mu oni mogu ponuditi nešto bolje od nas, a dobar igrač. I uglavnom se može naći bolji igrač ovdje nego neki polovnjak iz Srbije i Hrvatske koji ti ništa neće donijeti, a tri puta je skuplji.
Ok razvalio je jufke i hvala mu na tome. Momak ima 26 godina, igra u Leotaru. Ja ne vidim rezon dovodjenja npr njega. Pa zar to nisu ti polovnjaci iz hrvatske i srbije na koje se godinama jezimo. Gledao sam malo klubove u kojima je igrao, nikad u karijeri nije pokazivao neke konture kvalitetnog igraca. Da kazes ma razvaljivao, ali povrede, pogresan transfer, nesportski zivot ga unistili. Kao sto je to bio slucaj sa npr Stevanovicem, Zakaricem, Lendricem i slicno. On nije igrac u padu, on je to sto jeste. Nit je Santos i Amoah sa 19 ili 20 godina koji su najbolji igraci svog kluba pa da to bude rezon. Evo hajmo ga pratiti u narednom periodu, pa ces vidjeti sta ti pricam.
Čekaj, ti si vidio klubove u kojima je igrao i zaključio da nikad nije pokazivao konture ozbiljnog igrača? Ja ti kažem da sam gledao njega, a ne klubove u kojima je igrao. Jako kvalitetan igrač koji možda ne pokazuje to uvijek u kontinuitetu, ali da pokazuje ne bi igrao ovdje zar ne? U trenutnoj našoj ekipi ako imamo npr. pet kvalitetnih igrača, on bi bio šesti. Pritom sam njega dao samo kao primjer, takvih ima sad barem 5-6 koji igraju ili se vrte oko naše lige.

I da, ja nisam zadovoljan učinkom Santosa i Amoaha, pogotovo Santosa. Ok, bude dosta žutih kartona na njemu, može probiti na brzinu, ali konkretan učinak krilnog igrača su golovi i asistencije. Za asistencije mora imati kvalitetnog napadača, što mi ni blizu nemamo, ali imao je on svojih promašaja dosta i ja mislim da se sa Santosom i Amoahom može napraviti dosta više ako neko na tome poradi. S obzirom da su u stručnom štabu sve sami bivši stoperi, nisam optimističan po tom pitanju.

ubaceni element
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:52 pm

staaarinavijac je napisao/la:
ned nov 20, 2022 6:02 pm
Glavni problem je što uprava trpi Mulalića , a kakva je trenutna situacija u Klubu to može potrajati mjesecima , da ne kažem godinama. Mulalić je toga svjestan, i "na posao " dolazi opušteno , zna da kako god tim odigra , on ostaje šef .
Dakle , pošto svi vide da ga uprava podržava , nema razloga za bilo kakvo nerviranje i ljutnju na trenutne Željine rezultate do daljnjeg ... a koliko će trajati do "do daljnjeg " , e , to je već problem ...
Glavni problem je sto on ima podrsku navijaca, tj onih koji se pitaju, pa samim tim uprava ima dobar alibi da ne reaguje, ako mi uopste imamo upravu koja treba i moze reagovati. Uz sve predobro sto TM radi, bojim se da se pravi slicna greska kao u slucaju AO.

A zanimljivo je kako podrska Edisu dolazi iz slicne/iste grupe ljudi, pa evo i nas eminentni youtuber Ture Nedo danas ima video podrske. :shisha:

blueboy
Kontakt:

Senad1921 je napisao/la:
ned nov 20, 2022 8:14 pm
blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:26 pm
Senad1921 je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:20 pm
Ako imamo puno vise problema nego sto je Edis i borba za Evropu, onda si u timu trebao imati 5 igraca u 21 a ne na jedvite jade dvojicu koja su pod moranjem zbog pravila. Pod pritiskom navijaca i medija Kosorica (37 god) preselis na klupu da bi jedan mladi igrac pokazao da ipak vrijedi da igra. Prioritet bi ti bio da te mlade igrace stavis u izlog i onda nekoga prodas na zimu i izvuces sta para. Ako ti nije cilj Evropa onda ti u igru ulazi Mucaj, Krizevac i sl omladinci a ne Bekric u 38 godini.
Prebacivanje loptice na pricu da imamo drugih problema je seljacka prica i trazenje alibija. Treneru i igracima je mesto na terenu, plate su dobili a rezultat im je mjerilo svega. U trenutcima kada skoro pola lige igra sve gostujuce utakmice, gdje kvalitetom odskace samo Zrinjski, mi smo morali vise. Liga je opet sve losija i losija. Sinoc, pored toga sto je Posusje raspadnuta ekipa koja je u borbi za opstanak, imas sudjenje koje ti ide na ruku i ne mozes pritisak da izvrsis. Nema to nikakve veze sa drugim problemima, nego jednostavno do greski ljudi u klubu i trenera. To sto nama je prvi izbor napadac sa 0 golova, izmjene vezni na beka dok ti bek sjedi na klupi, igra izbiiiiiijjjjj Santosu, brao Bega i sl. Je iskljucivo do trenera. Istog tog lika kojem se islo na noge pa je odbio prije Tome. Pa onda je cupao i rukama i nogama da zasjedne na klupu, taj Mulalic kojem je jedina referenca suze i patetika. Covjek koji nema ni Mesija ni Ronalda da bi pobjedio Leotar. Kakav je igrac bio takav je i trener, bezmozgas klasicni...
To je to. Samo bih rekao da je Posušje najozbiljnija ekipa od ovih iz donjeg dijela tabele, i često dobro izgledaju na terenu, agresivni su, pogotovo kući kad igraju, mnoge su nadigrali i mogli su imati i više bodova.

Problem je sto mi nemamo 2 uigrane akcije. 80-90% golova smo dali iz prekida. Cekas neku ho ruk situaciju ili bljesak Santosa i Amoaha. Pa kad ti dodje ekipa poput Leotara ili Posusja mi sami sebe lazemo da su oni ozbiljna ekipa i djeluju fino. Evo da imamo bilo kakvo dijete umjesto Dzenisa pa da ne mozes reci daj nam ovog napadaca Posusja kod nas, koji bi to njihov igrac imao kod nas mjesta? Uzeti nekoga iz Veleza, Slobode, Leotara, Posusja, Sloge, Igmana i sl..? Mozes mozda probrati 1 ili dvojicu. Ne mozes iz Borca pronaci pojacanje koje ce odskakati kod nas a kamo li sta ostalo. Trener je glava i rep svake ekipe a dupli pas i uigrana akcija kod nas je vidjena prije 3 godine... Da ne spominjem procjene u igracima Vucenovic, Resic, Beganovic i sl vedete...
3 veca supka uz Amarovu grupu, Zeljo nije imo na klupi u Historiji.
Taj Alihodzic veciti uhljeb, lik je unistio sve sto je vodio u klubu, tu se vrti 20 godina i ni na jednog funkciji nije imao rezultat.
Onaj mali pogani coravi stoper, nakon onog starta na Zoloticu, odlaska u Olimpik, davljenja Kosorica i tuzbe prema klubu sa presicom u pitarskim prostorijama, nije smio prici klubu, al masi kamatar ga uredno vrati a bezmozgas unaprijedi...
A posebna vedeta je Njiha, trener svih trenera u ekipi Decica....
Evo uzeo bih odmah Bobana, bez obzira što ima 33 godine premija je u odnosu na naše napadače. U Hrvatskoj ligi je igrao jako ozbiljan fudbal nekoliko godina. Uzeo bih i ovog Hanuljka, jer je bolji od ovih naših veznih igrača koji se mijenjaju u paru s Hodžićem. Lijevi bek Lučić bolji on našeg bilo kojeg lijevog beka, dobro se postavlja u defanzivi, čvrst u duelu.

Rezervni napadač Borca Lukić je dosta bolji od naših napadača, pritom je i mlađi. Kulenović i Stevanović iz Sloge također. Znači,to je već upgrade na pozicijama na kojima smo tanki. Ali fol je što ti nije bitno koliko su kvalitetni ti igrači, jer ih vodi čovjek koji nema znanja, tu se slažemo. Imao je dosta kvalitetnije od ovih, pa svi znamo kako je završio.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u ned nov 20, 2022 8:58 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Mulalic Edis
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:56 pm

Puna podrska Edisu i igracima !!!
https://youtu.be/DSf8aOlk850
Grande Miske 💪

blueboy
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:58 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
Promijeni nick.

I za šta je bitan ovaj Tik toker i njegovo mišljenje?

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned nov 20, 2022 9:01 pm

Trenutno je nemoguće da priuštimo sebi Bobana, preskup je, nažalost. Lučić je bio sa nama u pregovorima, međutim nismo mogli ispuniti ono što je tražio. Trenutno ima 4000 ili 4500 dole.
Fear of the Maniacs!

Mulalic Edis
Kontakt:

ned nov 20, 2022 9:04 pm

Trenutno je nemoguce da platimo i ove sto imamo a jeftini su poprilicno i ako uskoro ne udje investitor necemo pricati o Edisu, Kosoricu i Santosu nego o imovinini, poreznoj, reprogramima itd...
Grande Miske 💪

ubaceni element
Kontakt:

ned nov 20, 2022 9:09 pm

blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 8:58 pm
Mulalic Edis je napisao/la:
Promijeni nick.

I za šta je bitan ovaj Tik toker i njegovo mišljenje?
Jako je bitan nazalost.

Simply Blue
Kontakt:

ned nov 20, 2022 9:35 pm

Ali pazi, Breakin News...moze iduci put video o Beganovicu, malo ko bi to mogao bolje analizirati od Nede
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Grbavica
Kontakt:

ned nov 20, 2022 9:39 pm

Senad1921 je napisao/la:Ako imamo puno vise problema nego sto je Edis i borba za Evropu, onda si u timu trebao imati 5 igraca u 21 a ne na jedvite jade dvojicu koja su pod moranjem zbog pravila. Pod pritiskom navijaca i medija Kosorica (37 god) preselis na klupu da bi jedan mladi igrac pokazao da ipak vrijedi da igra. Prioritet bi ti bio da te mlade igrace stavis u izlog i onda nekoga prodas na zimu i izvuces sta para. Ako ti nije cilj Evropa onda ti u igru ulazi Mucaj, Krizevac i sl omladinci a ne Bekric u 38 godini.
Prebacivanje loptice na pricu da imamo drugih problema je seljacka prica i trazenje alibija. Treneru i igracima je mesto na terenu, plate su dobili a rezultat im je mjerilo svega. U trenutcima kada skoro pola lige igra sve gostujuce utakmice, gdje kvalitetom odskace samo Zrinjski, mi smo morali vise. Liga je opet sve losija i losija. Sinoc, pored toga sto je Posusje raspadnuta ekipa koja je u borbi za opstanak, imas sudjenje koje ti ide na ruku i ne mozes pritisak da izvrsis. Nema to nikakve veze sa drugim problemima, nego jednostavno do greski ljudi u klubu i trenera. To sto nama je prvi izbor napadac sa 0 golova, izmjene vezni na beka dok ti bek sjedi na klupi, igra izbiiiiiijjjjj Santosu, brao Bega i sl. Je iskljucivo do trenera. Istog tog lika kojem se islo na noge pa je odbio prije Tome. Pa onda je cupao i rukama i nogama da zasjedne na klupu, taj Mulalic kojem je jedina referenca suze i patetika. Covjek koji nema ni Mesija ni Ronalda da bi pobjedio Leotar. Kakav je igrac bio takav je i trener, bezmozgas klasicni...
Potpisujem.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

ned nov 20, 2022 9:51 pm

Simply Blue je napisao/la:
ned nov 20, 2022 9:35 pm
Ali pazi, Breakin News...moze iduci put video o Beganovicu, malo ko bi to mogao bolje analizirati od Nede
Ma nije ovo nista, tek kada Srdjan Stanic objasni, to je to...
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

BC1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 10:11 pm

blueboy je napisao/la:
Senad1921 je napisao/la:
ned nov 20, 2022 8:14 pm
blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:26 pm

To je to. Samo bih rekao da je Posušje najozbiljnija ekipa od ovih iz donjeg dijela tabele, i često dobro izgledaju na terenu, agresivni su, pogotovo kući kad igraju, mnoge su nadigrali i mogli su imati i više bodova.

Problem je sto mi nemamo 2 uigrane akcije. 80-90% golova smo dali iz prekida. Cekas neku ho ruk situaciju ili bljesak Santosa i Amoaha. Pa kad ti dodje ekipa poput Leotara ili Posusja mi sami sebe lazemo da su oni ozbiljna ekipa i djeluju fino. Evo da imamo bilo kakvo dijete umjesto Dzenisa pa da ne mozes reci daj nam ovog napadaca Posusja kod nas, koji bi to njihov igrac imao kod nas mjesta? Uzeti nekoga iz Veleza, Slobode, Leotara, Posusja, Sloge, Igmana i sl..? Mozes mozda probrati 1 ili dvojicu. Ne mozes iz Borca pronaci pojacanje koje ce odskakati kod nas a kamo li sta ostalo. Trener je glava i rep svake ekipe a dupli pas i uigrana akcija kod nas je vidjena prije 3 godine... Da ne spominjem procjene u igracima Vucenovic, Resic, Beganovic i sl vedete...
3 veca supka uz Amarovu grupu, Zeljo nije imo na klupi u Historiji.
Taj Alihodzic veciti uhljeb, lik je unistio sve sto je vodio u klubu, tu se vrti 20 godina i ni na jednog funkciji nije imao rezultat.
Onaj mali pogani coravi stoper, nakon onog starta na Zoloticu, odlaska u Olimpik, davljenja Kosorica i tuzbe prema klubu sa presicom u pitarskim prostorijama, nije smio prici klubu, al masi kamatar ga uredno vrati a bezmozgas unaprijedi...
A posebna vedeta je Njiha, trener svih trenera u ekipi Decica....
Evo uzeo bih odmah Bobana, bez obzira što ima 33 godine premija je u odnosu na naše napadače. U Hrvatskoj ligi je igrao jako ozbiljan fudbal nekoliko godina. Uzeo bih i ovog Hanuljka, jer je bolji od ovih naših veznih igrača koji se mijenjaju u paru s Hodžićem. Lijevi bek Lučić bolji on našeg bilo kojeg lijevog beka, dobro se postavlja u defanzivi, čvrst u duelu.

Rezervni napadač Borca Lukić je dosta bolji od naših napadača, pritom je i mlađi. Kulenović i Stevanović iz Sloge također. Znači,to je već upgrade na pozicijama na kojima smo tanki. Ali fol je što ti nije bitno koliko su kvalitetni ti igrači, jer ih vodi čovjek koji nema znanja, tu se slažemo. Imao je dosta kvalitetnije od ovih, pa svi znamo kako je završio.

Napisah da igra bilo ko drugi umjesto Beganovica. Boban, nikakva prespektiva. Da imas u 21 napadaca, ne bi morao ginuti sa Becom u vezi, a ruku na srce i Mekic je onako izgledao u Radniku ko Hanuljak u Posusju. Lukic ne moze da zabija u Borcu, gdje imaju 625 prekida oko 16-sterca i gdje se ne svira ni jedan ofsajd. Kulenovic ne djeluje lose.
Ne znam koliko se sjecas Mudrinica, masina, ubica, raketa. Izubijao pola lige, pite unistio na lavoru, nas u Ljubuskom. Dovedes ga, platis, onda places danima sta si doveo. Bezbroj je takvih igraca gdje u manjim sredinama, slabijim ekipama, odskocis malo i djelujes predobro.
Bek je najbezveznija pozicija u timu. U evropi nemas 10 dobrih bekova. Pozicija bekovska je najmanje bolna u ekipi, kada imas dobar vezni red, stopere, bekovi izgledaju svi dobro. Uzmi samo utakmice gdje smo dominirali, niko nije a reko na bekove, uvijek su solidno izgledali. A Malic niti moze biti brzi, niti jaci a ni pametniji.
Ne vidim u ligi stvarno igrace da bih vise volio imati umjesto nasih krila, stopera, veznih... golaman je manje vise ok, Galic se malo dohavizao. Ma da ni u ligi nema bekova po desnoj strani da su nesto bolji...
Iz Borca ne znam koga bi doveo, iz Sirokog isto, ima par igraca iz Tuzla C. i to je to...
Tim nije los, uslovi za treniranje dobri, primanja ok, karantine imaju... Znaci nesto drugo ne stima, a i corav vidi sta. Osim onih koji su doveli Osima pa sad i Edisa...
Krivina Jug

Sky1
Kontakt:

ned nov 20, 2022 11:20 pm

Ujko je napisao/la:
ned nov 20, 2022 8:36 pm
Bas fine i kvalitetne diskusije danas, pravo je uzivanje uci na forum...
Sto se tice ambicija, meni se cini da sve pocinje i zavrsava pitanjem
" Kako iskesirati 2 miliona u narednih mjesec dana ".
Mene samo strah da mi šapatom ne padnemo. Ovamo hajcaj raju na max, sav **** prebacili na teren dok se na bitnijim pitanjima možda ništa i ne radi. Možda bude pisali smo žalbu, stavili nam hipoteku na imovinu, mi pokušali to oboriti, Sud presudio u njihovu korist i kraj price. Ja znam vrlo dobro kako PU uradi, njih zanima samo lova, a pogotovo u zadnje vrijeme, ne ostavite nikakav prostor da se ganjaš sa njima. Nama trebaju pare hitno i trebamo biti svi mobilisani.

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 20, 2022 11:25 pm

Neko pomenu konstantnost. To igrači u našoj ligi nemaju, rijetki su koji uvežu neku konstantu.
Baš zato nama nije dovoljno da imamo 4,5 dobrih igrača koje trenutno imamo. Treba imati i nešto kvaliteta na klupi. Kod nas je klupa smiješna.

Mi smo s klupe dobili ove sezone Gasala u Mostaru i Bekrića u derbiju. Obično mi ništa nemamo od ovih igrača sa klupe.

Ali dobro neko reče. Nemamo ni da ove platimo, relativno jeftine igrače. Samim tim nemamo ni za boljeg trenera.

salle86
Kontakt:

ned nov 20, 2022 11:53 pm

Kad nemaš, onda nemaš i srežeš sve maksimalno, ubaciš 3-4-5 ovih starijih što hoće da igraju i vjerujem da igraju za kikiriki (možda za nas to nije kikiriki ali su oni u karijeri igrali za puno veće pare i sad vjerujem da mogu), i popuniš juniorima, djecom koja imaju šlifa. Ne mora to nužno biti iz naše škole.
I napraviš "jeftinu" ekipu koja neće napraviti ništa ali bar neće ni troškove a rezultati manje više isti.
Ali jok, mi bi malo da se yebemo, pa malo da se ne yebemo što bi rekli...e ne može tako ili jesi ili nisi.
Ništa polovično ne donese dobro na kraju
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Sky1
Kontakt:

pon nov 21, 2022 12:06 am

Ljudi dragi kako imate snage raspravljati o igracima, mi nismo u poziciji da ganjamo bilo kakav rezultat. Bitka se bije za imovinu, a šta je Željo bez nje, ništa.

igla
Kontakt:

pon nov 21, 2022 6:40 am

Senad1921 je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:20 pm
Ako imamo puno vise problema nego sto je Edis i borba za Evropu, onda si u timu trebao imati 5 igraca u 21 a ne na jedvite jade dvojicu koja su pod moranjem zbog pravila. Pod pritiskom navijaca i medija Kosorica (37 god) preselis na klupu da bi jedan mladi igrac pokazao da ipak vrijedi da igra. Prioritet bi ti bio da te mlade igrace stavis u izlog i onda nekoga prodas na zimu i izvuces sta para. Ako ti nije cilj Evropa onda ti u igru ulazi Mucaj, Krizevac i sl omladinci a ne Bekric u 38 godini.
Bravo.

Ma cilj je evropa bila ako se dođe do nje, ako ne dođe, onda pita, tepsija, 3 marke.
Seljo namazani.

Grbavica
Kontakt:

pon nov 21, 2022 7:28 am

Sky1 je napisao/la:Ljudi dragi kako imate snage raspravljati o igracima, mi nismo u poziciji da ganjamo bilo kakav rezultat. Bitka se bije za imovinu, a šta je Željo bez nje, ništa.
Pa ne bije Mulalic "bitku" za imovinu, ali itekako moze olaksati onim koji "biju", dobrim rezultatima i plasmanom u evropu.
Ili treba ispasti iz lige jer imamo drugih problema, ko ce jos o fudbalu misliti.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Mulalic Edis
Kontakt:

pon nov 21, 2022 8:55 am

Pa koji smo na kraju zavrsili? Jesmo ispali iz kupa? Ima jos pola prvenstva, a mi cetvrti na tabeli. Peti ispao iz kupa, Tuzla veoma losa, 90 posto da jedna od prve cetiri ekipe osvaja i kup i onda cetvrti ide u evropu. A ko je cetvrti? Ima jos puno utakmica i bice svega.
Citajuci forum stekao sam dojam da smo deveti i da nismo 7 kola nikog pobijedili. Vrijedjanje je suvisno komentarisati. Ja na utakmicama nisam nista cuo citavu polusezonu osim Dzenisu i Beci, koji igraju lose, realno, ali i to je bilo minimalno. A na forumu raspašoj, zamisli imas 30 + godina i nekom jebes majku caps lockom. To je neki vlastiti bijes i nezadovoljstvo sobom i onda daj da sa tastaturom osvojim svijet. Da covjek prica ekavicu i da na prvom pressu kaze da smo mi balkanski Manchester, te da mu je u trenerskom CV Zeljo prvi ozbiljan angazman poslije vodjenja neke ekipe iz beogradske opstinske lige vjerovatno bi bio Ferguson. Ali ne on je nas, daj da mu jebemo majku. Sve ostalo cemo zanemariti.
Grande Miske 💪

plavi kanarinac
Kontakt:

pon nov 21, 2022 9:10 am

Haha e jes, upravu si... Treba bit zadovoljan, dobro je ne puca...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Ujko i 41 gost.

Prijava