Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 20, 2022 6:18 pm

Jos nesto. Imamo dosta prosjecnih i ispodprosjecnih igraca, to nije nikakva tajna. Sami sebi izbijamo pobjede, juce su to uradili Bender, Dzenis i Subasic. Ali evo recimo kako ocekivati 100% samopouzdanog Subasica kad nakon ko zna koliko vremena doceka sansu, na neprirodnoj poziciji, a iz prvih redova Istoka ga likovi konstantno provociraju i ismijavaju, jos od zagrijavanja.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Maestro_1921
Kontakt:

blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 6:02 pm
Fićo je napisao/la:
ned nov 20, 2022 3:16 pm
Daj ljudi malo da spustimo loptu, nije dobro to se slažemo ali nemojte zaboraviti da imamo PUNO VEĆIH PROBLEMA od Edisa i sportskog segmenta.
Sve jasno, ali onda treba neko iz kluba reći šta su konkretni ciljevi kluba u ovoj i narednim sezonama. Pa ako je to opstanak u ligi ok, ako je borba za Evropu, titulu, i to ok. Promocija mladih igrača bez ikakvog pritiska, podržat ćemo i to. Onda navijači znaju za šta se borimo i prati se da li se ispunjava cilj. Evo prije početka, a Boga mi i tokom sezone ja nijednom ni od koga odgovornog nisam čuo šta je konkretan cilj kluba. I onda se ne smije kritikovati trener, igrači...jer imamo VEĆIH PROBLEMA. Ne može tako. Tamo neki Yeovil iz pete engleske lige ima sigurno neki cilj, vjerujem da ima i Mošćanica, a mi nemamo.
Pa rekao je i Mulalić sinoć, cilj je napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Po Bekrićevoj priči je cilj Evropa, spominjao je i titulu, pa mi je malo nerealno shvatati ga previše ozbiljno u tome, možda su to njegove želje. Santos je isto spominjao u onoj emisiji na TVSA, da je cilj Evropa. Vidjet ćemo šta će se dešavati. Ali je činjenica da uprava nikad nije zvanično izašla i saopštila šta su nam ciljevi, u mraku smo totalnom kao navijači, što se tiče informacija. Sve je obavijeno nekim velom tajne, ako šta procuri iz kluba, to i saznamo.

blueboy
Kontakt:

ned nov 20, 2022 6:43 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
ned nov 20, 2022 3:16 pm
Daj ljudi malo da spustimo loptu, nije dobro to se slažemo ali nemojte zaboraviti da imamo PUNO VEĆIH PROBLEMA od Edisa i sportskog segmenta.
Sve jasno, ali onda treba neko iz kluba reći šta su konkretni ciljevi kluba u ovoj i narednim sezonama. Pa ako je to opstanak u ligi ok, ako je borba za Evropu, titulu, i to ok. Promocija mladih igrača bez ikakvog pritiska, podržat ćemo i to. Onda navijači znaju za šta se borimo i prati se da li se ispunjava cilj. Evo prije početka, a Boga mi i tokom sezone ja nijednom ni od koga odgovornog nisam čuo šta je konkretan cilj kluba. I onda se ne smije kritikovati trener, igrači...jer imamo VEĆIH PROBLEMA. Ne može tako. Tamo neki Yeovil iz pete engleske lige ima sigurno neki cilj, vjerujem da ima i Mošćanica, a mi nemamo.
Pa rekao je i Mulalić sinoć, cilj je napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Po Bekrićevoj priči je cilj Evropa, spominjao je i titulu, pa mi je malo nerealno shvatati ga previše ozbiljno u tome, možda su to njegove želje. Santos je isto spominjao u onoj emisiji na TVSA, da je cilj Evropa. Vidjet ćemo šta će se dešavati. Ali je činjenica da uprava nikad nije zvanično izašla i saopštila šta su nam ciljevi, u mraku smo totalnom kao navijači, što se tiče informacija. Sve je obavijeno nekim velom tajne, ako šta procuri iz kluba, to i saznamo.
To su sve pojedinačni ciljevi nekih igrača koji imaju ambiciju biti iznad prosjeka. Ali uprava je ta koja izađe prije početka sezone i kaže šta ganjamo ove sezone. A mi izgleda ne ganjamo ništa, pa se cilj mijenja iz kola u kolo. Kad uvežemo dvije pobjede priča se o Evropi i tituli, kad uvežemo dva poraza ide priča kako imamo prečih stvari od zelenog terena. Slažem se, ali hajde da onda kompletan fo.kus prebacimo na rješavanje tih stvari, a igrači i treneri nek treniraju i igraju bez pristiska, mi ćemo malo doći vikendom da to pogledamo bez pritiska i nerviranja uz košpice i sve ok.
Zadnja izmjena: blueboy, dana/u ned nov 20, 2022 6:44 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Diverzant
Kontakt:

ned nov 20, 2022 6:44 pm

Problem je sto nema nikakvog iskoraka, lik je osvojio 3 boda vise od tome a ima dosta bolje igrače, hodzic, amoah, santos, cocalic, stilic. Lik je uz te igrace uspio 3 boda vise osvojiti. On je sinoc trebao biti bivsi ako uopste razmisljamo o Europi, ali ocigledno ne razmisljamo
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

blueboy
Kontakt:

ned nov 20, 2022 6:48 pm

Diverzant je napisao/la:
ned nov 20, 2022 6:44 pm
Problem je sto nema nikakvog iskoraka, lik je osvojio 3 boda vise od tome a ima dosta bolje igrače, hodzic, amoah, santos, cocalic, stilic. Lik je uz te igrace uspio 3 boda vise osvojiti. On je sinoc trebao biti bivsi ako uopste razmisljamo o Europi, ali ocigledno ne razmisljamo
Pa vidi, iskorak se može različito tumačiti. Nekome je iskorak ako bude za jedno mjesto bolje plasiran nego prošle sezone uz npr. manji broj bodova, a nekome je iskorak ako bude lošije plasiran ali osvoji više bodova nego prošle sezone.

salle86
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:02 pm

@blueboy , ma mi smo ti haman pa ko sloboda postali...bitno je učestvovati.

edit: što je najgore, ne vidi se neki pomak pa da kažeš eto makar se kotrlja na bolje.
Možeš svakog dobiti a i od svakog izgubiti, nema taktike nema pripreme za meč već jednostavno zavisi ko će prvi zabiti frljoku.
Mimo terena, eto tih nekih stotinu malih problema i jedan veliki. I svi čekamo taj veliki da se riješi, malo ko da se počeše eto ako ne možemo veliki daj da riješimo ono što možemo, što je do nas. Nemoj yebenu pirotehniku više, nemoj da izbijamo klubu svaku sedmicu 1-2-5 milja.
I tako dalje, a bgm i bliže
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned nov 20, 2022 7:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

BC1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:20 pm

Ako imamo puno vise problema nego sto je Edis i borba za Evropu, onda si u timu trebao imati 5 igraca u 21 a ne na jedvite jade dvojicu koja su pod moranjem zbog pravila. Pod pritiskom navijaca i medija Kosorica (37 god) preselis na klupu da bi jedan mladi igrac pokazao da ipak vrijedi da igra. Prioritet bi ti bio da te mlade igrace stavis u izlog i onda nekoga prodas na zimu i izvuces sta para. Ako ti nije cilj Evropa onda ti u igru ulazi Mucaj, Krizevac i sl omladinci a ne Bekric u 38 godini.
Prebacivanje loptice na pricu da imamo drugih problema je seljacka prica i trazenje alibija. Treneru i igracima je mesto na terenu, plate su dobili a rezultat im je mjerilo svega. U trenutcima kada skoro pola lige igra sve gostujuce utakmice, gdje kvalitetom odskace samo Zrinjski, mi smo morali vise. Liga je opet sve losija i losija. Sinoc, pored toga sto je Posusje raspadnuta ekipa koja je u borbi za opstanak, imas sudjenje koje ti ide na ruku i ne mozes pritisak da izvrsis. Nema to nikakve veze sa drugim problemima, nego jednostavno do greski ljudi u klubu i trenera. To sto nama je prvi izbor napadac sa 0 golova, izmjene vezni na beka dok ti bek sjedi na klupi, igra izbiiiiiijjjjj Santosu, brao Bega i sl. Je iskljucivo do trenera. Istog tog lika kojem se islo na noge pa je odbio prije Tome. Pa onda je cupao i rukama i nogama da zasjedne na klupu, taj Mulalic kojem je jedina referenca suze i patetika. Covjek koji nema ni Mesija ni Ronalda da bi pobjedio Leotar. Kakav je igrac bio takav je i trener, bezmozgas klasicni...
Krivina Jug

blueboy
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:22 pm

salle86 je napisao/la:
Ma vjerovatno je tako, samo nam trebaju reći. Ljudi obolijevaju zbog Želje, tolika je to ljubav ili bolest, kako ko već gleda.

Evo i ta Sloboda danas daje pet komada, to nisu uradili od kad igraju fudbal.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:24 pm

Bekrić danas bio u Gabeli i pratio utakmicu Gošk - Rudar.
Fear of the Maniacs!

blueboy
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:26 pm

Senad1921 je napisao/la:
Ako imamo puno vise problema nego sto je Edis i borba za Evropu, onda si u timu trebao imati 5 igraca u 21 a ne na jedvite jade dvojicu koja su pod moranjem zbog pravila. Pod pritiskom navijaca i medija Kosorica (37 god) preselis na klupu da bi jedan mladi igrac pokazao da ipak vrijedi da igra. Prioritet bi ti bio da te mlade igrace stavis u izlog i onda nekoga prodas na zimu i izvuces sta para. Ako ti nije cilj Evropa onda ti u igru ulazi Mucaj, Krizevac i sl omladinci a ne Bekric u 38 godini.
Prebacivanje loptice na pricu da imamo drugih problema je seljacka prica i trazenje alibija. Treneru i igracima je mesto na terenu, plate su dobili a rezultat im je mjerilo svega. U trenutcima kada skoro pola lige igra sve gostujuce utakmice, gdje kvalitetom odskace samo Zrinjski, mi smo morali vise. Liga je opet sve losija i losija. Sinoc, pored toga sto je Posusje raspadnuta ekipa koja je u borbi za opstanak, imas sudjenje koje ti ide na ruku i ne mozes pritisak da izvrsis. Nema to nikakve veze sa drugim problemima, nego jednostavno do greski ljudi u klubu i trenera. To sto nama je prvi izbor napadac sa 0 golova, izmjene vezni na beka dok ti bek sjedi na klupi, igra izbiiiiiijjjjj Santosu, brao Bega i sl. Je iskljucivo do trenera. Istog tog lika kojem se islo na noge pa je odbio prije Tome. Pa onda je cupao i rukama i nogama da zasjedne na klupu, taj Mulalic kojem je jedina referenca suze i patetika. Covjek koji nema ni Mesija ni Ronalda da bi pobjedio Leotar. Kakav je igrac bio takav je i trener, bezmozgas klasicni...
To je to. Samo bih rekao da je Posušje najozbiljnija ekipa od ovih iz donjeg dijela tabele, i često dobro izgledaju na terenu, agresivni su, pogotovo kući kad igraju, mnoge su nadigrali i mogli su imati i više bodova.

Dr. Adzem
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:29 pm

Fićo je napisao/la:
Hoce jos nekog degena iz Goska 😂
Cuva Bog Zelju svog!

salle86
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:30 pm

blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:22 pm
salle86 je napisao/la:
Ma vjerovatno je tako, samo nam trebaju reći. Ljudi obolijevaju zbog Želje, tolika je to ljubav ili bolest, kako ko već gleda.

Evo i ta Sloboda danas daje pet komada, to nisu uradili od kad igraju fudbal.
Guranje problema pod tepih nikad nije donijelo dobro.
Vazda neka priča kako se treba strpiti a u klubu se radi da se "nešto" riješi. I tako godinama.
OK, ali iz životnog iskustva znam da malo koga handri samo jedan problem i da moraš rješavati redom ono što možeš, a kasnije ko zna nekad se poklopi pa riješiš i nemoguće. A mi se haman pomirili, ili bos ili hadžija čekamo samo da se jedan problem(čić) riješi i onda je sve OK...da Bog da, da ne bude kako vazda dođe neki novi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

blueboy
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:31 pm

Mene kopka jedna druga stvar. Evo danas Pervan riješi Sarajevo s dva vrhunska gola. Ja ga znam iz Širokog od prije sezone/dvije gdje je igrao odlično, kretanje dobro, šut odličan. Izgubi se negdje 6 mjeseci, i odjednom ga vidiš igra u Leotaru. Tih kvalitetnih igrača ima u ovoj ligi, samo moraš biti u điru da ih upratiš na vrijeme. Ne vjerujem da bi evo konkretno taj Pervan igrao prije za Leotar nego za nas i da mu oni mogu ponuditi nešto bolje od nas, a dobar igrač. I uglavnom se može naći bolji igrač ovdje nego neki polovnjak iz Srbije i Hrvatske koji ti ništa neće donijeti, a tri puta je skuplji.

Maestro_1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 7:54 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
Opet neki federalac, da molimo Boga da se sezona završi da ga se riješimo.. 😂

Sheldon
Kontakt:

blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:31 pm
Mene kopka jedna druga stvar. Evo danas Pervan riješi Sarajevo s dva vrhunska gola. Ja ga znam iz Širokog od prije sezone/dvije gdje je igrao odlično, kretanje dobro, šut odličan. Izgubi se negdje 6 mjeseci, i odjednom ga vidiš igra u Leotaru. Tih kvalitetnih igrača ima u ovoj ligi, samo moraš biti u điru da ih upratiš na vrijeme. Ne vjerujem da bi evo konkretno taj Pervan igrao prije za Leotar nego za nas i da mu oni mogu ponuditi nešto bolje od nas, a dobar igrač. I uglavnom se može naći bolji igrač ovdje nego neki polovnjak iz Srbije i Hrvatske koji ti ništa neće donijeti, a tri puta je skuplji.
Ok razvalio je jufke i hvala mu na tome. Momak ima 26 godina, igra u Leotaru. Ja ne vidim rezon dovodjenja npr njega. Pa zar to nisu ti polovnjaci iz hrvatske i srbije na koje se godinama jezimo. Gledao sam malo klubove u kojima je igrao, nikad u karijeri nije pokazivao neke konture kvalitetnog igraca. Da kazes ma razvaljivao, ali povrede, pogresan transfer, nesportski zivot ga unistili. Kao sto je to bio slucaj sa npr Stevanovicem, Zakaricem, Lendricem i slicno. On nije igrac u padu, on je to sto jeste. Nit je Santos i Amoah sa 19 ili 20 godina koji su najbolji igraci svog kluba pa da to bude rezon. Evo hajmo ga pratiti u narednom periodu, pa ces vidjeti sta ti pricam.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Simply Blue
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:00 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
Rudar se sigurno isplati pogledati
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Simply Blue
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:01 pm

Dr. Adzem je napisao/la:

Rudar se sigurno isplati pogledati ali Prijedorski....a mozda nije isao gledati samo igace
[/quote]
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Maestro_1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:02 pm

blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 6:43 pm
blueboy je napisao/la:

To su sve pojedinačni ciljevi nekih igrača koji imaju ambiciju biti iznad prosjeka. Ali uprava je ta koja izađe prije početka sezone i kaže šta ganjamo ove sezone. A mi izgleda ne ganjamo ništa, pa se cilj mijenja iz kola u kolo. Kad uvežemo dvije pobjede priča se o Evropi i tituli, kad uvežemo dva poraza ide priča kako imamo prečih stvari od zelenog terena. Slažem se, ali hajde da onda kompletan fo.kus prebacimo na rješavanje tih stvari, a igrači i treneri nek treniraju i igraju bez pristiska, mi ćemo malo doći vikendom da to pogledamo bez pritiska i nerviranja uz košpice i sve ok.
Baš. Nek izađu fino i kažu šta su ambicije i to je to, a ne da nervne slomove doživljavamo. Ako je stvarno cilj da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu, šta god to značilo, bod više nego prošle, poziciju više, izlazak u Evropu kroz ligu, Kup, onda brate fino izađi i reci nam to, da znamo bar. Ako je glavni cilj stabilizacija kluba, vraćanje dugova, ok, reci i to, nije problem, strpit ćemo se još jednu sezonu. Općenito me nervira šutnja Uprave, svi smo u mraku i oslanjamo se na mahalske priče, na ono što procuri iz kluba ili jednostavno naša nagađanja i nadanja.

BC1921
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:14 pm

blueboy je napisao/la:
ned nov 20, 2022 7:26 pm
Senad1921 je napisao/la:
To je to. Samo bih rekao da je Posušje najozbiljnija ekipa od ovih iz donjeg dijela tabele, i često dobro izgledaju na terenu, agresivni su, pogotovo kući kad igraju, mnoge su nadigrali i mogli su imati i više bodova.

Problem je sto mi nemamo 2 uigrane akcije. 80-90% golova smo dali iz prekida. Cekas neku ho ruk situaciju ili bljesak Santosa i Amoaha. Pa kad ti dodje ekipa poput Leotara ili Posusja mi sami sebe lazemo da su oni ozbiljna ekipa i djeluju fino. Evo da imamo bilo kakvo dijete umjesto Dzenisa pa da ne mozes reci daj nam ovog napadaca Posusja kod nas, koji bi to njihov igrac imao kod nas mjesta? Uzeti nekoga iz Veleza, Slobode, Leotara, Posusja, Sloge, Igmana i sl..? Mozes mozda probrati 1 ili dvojicu. Ne mozes iz Borca pronaci pojacanje koje ce odskakati kod nas a kamo li sta ostalo. Trener je glava i rep svake ekipe a dupli pas i uigrana akcija kod nas je vidjena prije 3 godine... Da ne spominjem procjene u igracima Vucenovic, Resic, Beganovic i sl vedete...
3 veca supka uz Amarovu grupu, Zeljo nije imo na klupi u Historiji.
Taj Alihodzic veciti uhljeb, lik je unistio sve sto je vodio u klubu, tu se vrti 20 godina i ni na jednog funkciji nije imao rezultat.
Onaj mali pogani coravi stoper, nakon onog starta na Zoloticu, odlaska u Olimpik, davljenja Kosorica i tuzbe prema klubu sa presicom u pitarskim prostorijama, nije smio prici klubu, al masi kamatar ga uredno vrati a bezmozgas unaprijedi...
A posebna vedeta je Njiha, trener svih trenera u ekipi Decica....
Krivina Jug

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned nov 20, 2022 8:36 pm

Bas fine i kvalitetne diskusije danas, pravo je uzivanje uci na forum...
Sto se tice ambicija, meni se cini da sve pocinje i zavrsava pitanjem
" Kako iskesirati 2 miliona u narednih mjesec dana ".
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 38 gostiju.

Prijava