Dzezvar je napisao/la: ↑sub jul 30, 2022 7:37 pm
Sky1 je napisao/la: ↑sub jul 30, 2022 7:02 pm
Za strateškog partnera, ja ne brinem. Ljudi koji to vode su Željovci od pete do glave i prije svega jako uspješni i pošteni ljudi. Treba sačekati tih nekih 10-ak dana još i biće sve jasnije. Do tada karta, Dolina i naš Željo.
Niko ne spori njihove dobre namjere i postenje,ali malo je kilavo sve ovo.
Po meni su trebali zavrsiti par stvari
1.promjeniti regulacioni plan za pomocni teren te ga preimenovati u gradjevinsko zemljiste,
2.izganjati urbanisticku saglasnost
3.izganjati gtadjevinsku dozovolu
Samim tim bi podigli vrijednost terena te bi tek tada mi mogli postavljati uslove.
A bilo bi investitora u redu bi stajali za zemljiste sa rijesenom svom papirologijom.
Na to su trebali trositi energiju....
Al helem nejse....
Posto smo na "mom terenu" ima potrebe da repliciram - sto bi rekli politicari.
Dakle:
Ovo tvoje pod 1.
Regulacioni plan miijenja politika tj opcina/grad/kanton...koliko su nase vlasti brze i dobronamjerne kad smo mi u pitanju dobro je svima poznato.
Pod 2
Urbanisticka saglasnost se daje na GOTOV idejni projekat tog objekta sto ces graditi, naravno ako vlasti ispune ono iz tacke 1.
Mi idejni prijekat nemamo za taj objekat jer ce taj zadatak projektantu diktirati buduci investitor tj ono sta tacno on hoce da izgradi.
Znaci ne da mi trazimo urbanisticku saglasnost od vlasti na "havu".i izjavu tipa hocu trgovacko poslovni centar od npr 50.000 m2.
Pod 3.
Ako se ispune uslovi iz tacke 1 i 2, radi se glavni projekat sve na TACNOJ bazi idejnog projekta.
Glavni projekat ce kostati najmanje 1 milion maraka.
I to diktira logicno buduci ulagac.
Uz jos dosta dokumentacije sem ovog nabrojanog trazi se od vlasti gradjevinska dozvola.
Eto, koga interesuje to je tako.