Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

MATORI
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 17, 2022 8:38 am

Senad1921 je napisao/la:
ned jul 17, 2022 12:30 am
MATORI je napisao/la:
ned jul 17, 2022 12:24 am
Leon_Professional je napisao/la:
sub jul 16, 2022 11:19 pm
Nazad Hodžić i Coca perfektni. Coca je bukvalno sam držao odbranu, bekovi i Aco odron.

Santos opasan ali kako sam i govorio, nema tu konkretnosti. Još i pregorio ovaj meč, htio dati gol da izgine :D
On nije dodavao Haračiću loptu, lopta se ne dodaje špicom iz sve snage.

Štila naprijed naš najopasniji igrač u drugom poluvremenu. Ima i dalje znanje da se stvori u šansi, da trzne, ali izda ga snaga prilikom šuta.

Ovo smo danas "izgubili" jer nemamo napadača. Nismo mi ekipa koja može zabiti 2 gola kad nas "ne ide" i kad ima na suprotnoj strani raspoložen golman.

Sredina tabele je realnost. Šteta jer bi pobjedom imali i sljedeću ovakvu brojku.
Vala i ovdje se precesto ponavljalo...
Sta nam je cilj, sta nam je cilj...
Cilj je k.a.r.i.n.a !
J.ebo nam je Lutvo sa "futbolom" dalje od pranane.....
To se precesto zaboravlja....pa se ocekuje cudo od ovakvog trenera i njegovog doma staraca.
A para ne...a para nema, nema...
Svaki avion koji sleti u SA mi mislimo eto covjeka sa kofercicem i parama !
Jah!
Znas nas - j.ebo ti nas.

Druze, nema ovo vise veze sa Amarom, nego sa debilnim radom kluba i debilom na klupi. Nista nije bolja situacija bila kad je Misimovic preuzeo, pa se mijenjalo, pokusavalo, radilo...
Mi sad cekamo da nesto padne s neba, nema toga vise...
A sa pjeticima da si igro morao si dobiti Leotar, ta kukanja nema para, lose i sl, to je glupku od trenera izgovor jer nema nista u svojoj supljoj glavi.
O cemu ti to?
Cuj nema veze sa Amarom?
Ima sa mojom nanom rahmetli.
Kriva uprava sto nece niko ko ista zna o fudbalu ni igrati niti nas trenirati za kikiriki.
Koliko sam upucen i igraci koji su dosli sad u Velez nisu dosli zbog Lutve - nego zbog toga sto mogu biti 3x bolje placeni nego npr kod nas.
A nama g.uzica zinula.
Ma 'ajde!

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned jul 17, 2022 8:54 am

Mene samo znaima do kad će navijači imati strpljenja,do kad će se više ići ovako yebote....
Ne radi se ovdje o zajebavanju navijača mjesecima već godinama,boli u duši kad gledaš da je sve uništeno
Svake godine se nešto boriš a ne znaš za šta se boriš,postali kao Sloboda i Siroki samo nemoj ispasti i tjt
Svako selo i svaki amateri te nadigravaju u uzimaju bodove na rasulu od travnjaka Grbavice

Hare79
Kontakt:

ned jul 17, 2022 9:39 am

Treba ozbiljno razmisliti o otkazu jer znamo sta je mjerilo za trenera. Rezultata nema, sa losom ekipom odigras 1:1 na punoj Grbavici na otvaranju sezone, prije togu u kontinuitetu nemas rezultata, ne znam bogami sta vise treba. Mozes se pravdat koliko hoces.... niko ne trazi da dobijas jace ekipe al kad ne dobijes kandidata za nizi rang onda stvarno nema opravdanja, trebas sam otic...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned jul 17, 2022 9:55 am

Sam je rekao REZULTATI NEKA MI SUDE, e pa Edise ako imas obraza daj otkaz i idi dok je pocetak sezon
Tvoji rezultati su katastrofalni, 10 utakmica bez pobjede, pa nismo mi Decic ni Olimpik, mi smo Zeljo.
Zelju dolazi gledati 6-7000 navijaca i naravno da ocekujemo neku pobjedu pored tek SKUPLJENOG Leotara.
Nije Gigovic kriv sto 90 minuta nismo vidjeli dvije smislene akcije.
Nije Gigovic kriv sto igraju Aco i Beganovic.
Nije ti Gigovic kriv za tvoj amaterizam.
Ono zalijetanje je sinoc bilo u rangu seoskog turnira u Budmulicima.
Dosta te je vise, sto se mene tice ti si POLOZIO i volio bih da ti samo rezultati sude, a 10 utakmica bez pobjede ni bratska porota ne bi presudila da ostanes na klupi
Alea iacta est!

Amar927
Kontakt:

ned jul 17, 2022 10:09 am

Edis najveće razočaranje...kad nas je preuzeo toliko mi je bilo drago ali ne da nije napredovao nego je nazadovao kao trener...isti sablon igraca,ista igra,nema srca gurnuti mladog igraca u vatru ...gura istrošene i prekaljene igrace i samo kuka a mogao je dovesti dobrih igraca i on nije zelio!!!Najveca greska je bila ostaviti Mulalica....vidjet sta ce biti sa Eldinom i kada se aBd potpise ugovor ja bih se zahvalio Edisu.Toni Karacic najbolje rješenje za ovu ekipu!

amar92
Kontakt:

FK Željezničar

ned jul 17, 2022 10:33 am

Slusajuci Edisovu kuknjavu rekao bi covjek mi sinoc igrali protiv Citya, i to Manchestera, i jos nas sudija zakinuo za 3 penala. Zali se na igrace a ne moze dobiti Leotara koji na svakoj poziciji ima slabijeg igraca od nas, manje placenog , a nemaju vala ni redovnije place. Zali se na igrace koje ne mozemo dovesti a sam on odbio par dobrih igraca, dok je s druge strane inzistirao na Dzenisu. Prije utakmice prica o istrosenim igracima, a gura Acu koji nas po ko zna koji put kosta pobjede. Zali se na sudjenje, ok sudija los ali nas nije pretjerano zakinuo. Najvece dvije greske sto je pogresnom igracu dao zuti karton i ovaj faul u zadnjoj minuti. Nijedna greska nije utjecala pretjerano na rezultat. Mozda bi Stila zabio slobodni taj, ali ako cemo gledati proslu sezonu sanse za to su 1%.

Sve je okrivio, osim sebe naravno. Bas on je jedini i iskljucivi krivac. 15 utakmica 3 pobjede, 9 utakmica zaredom bez pobjede. Ekipa nam je u rangu Tuzle i Veleza, odmah poslije Zrinjskog, kona i Borca. Dakle trebali bi se boriti za pozicije od 4. do 6. mjesta, a sa Edisom cemo se boriti da ne budemo u zoni na ispadanje. Leotar je uz Slogu najlosija ekipa i kandidat za ispadanje. Mi ih ne dobijemo na Grbavici pred 8.000 navijaca. Bruka i sramota, Edise!

exbabilon
Kontakt:

ned jul 17, 2022 10:35 am

I opet isto, hajp, neka fina amotsfera, akcija, stadion odlicno popunjen, i onda se desi 1:1 protiv raspalog Leotara. Ma idi ba vise, sjebes svima noc, vikend, sedmicu, sjebes posjetu na iducoj domacoj, tu neku finu atmosferu u sekundi izgubis. A ti se poslije zalijeci na sudiju, seri o pojacanjima koja nisu htjela doci, pravi taj one men show u kojem uzivas.

Sta ocekivati od sezone koju otvoris remijem na Grbavici protiv Leotara? Ma nista, daj da i ona samo prodje i da ne bude upitan opstanak.

Diverzant
Kontakt:

ned jul 17, 2022 10:41 am

U 15 utkamica sad edisom, imamo 3 pobjede yebene. Leotar, derbi i slučajno Velež u 90. min. Sramota. Ja ne znam kako on ne vidi rezultate i ne kaže nije ovo za mene ljudi, doviđenja i prijatno. Ne košta on nas samo loših rezultata nego i dosta novca. Kad nas zrinjski razbije u mostaru, na grbavici ce biti 2 3 milje ljudi umjesto 6-7-8 sto bi bilo, nije to mala razlika. Sramotno i smiješno ko vodi našeg Želju, zalijece se na sudiju poput nezadovoljnog roditelja ko da je kantonalna liga cicibana. Kao što napisa neko gore, volim i ja Želju ali ipak radim drugi posao.

ODLAZI UBLEHO MRTVA!
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

fanaticZeljin
Kontakt:

ned jul 17, 2022 11:00 am

I poslije prespavane noci nekakav gadan osjećaj u stomaku, ne mogu jos da dodzem sebi kako mi brzo unistimo dobar momenat, neku euforiju , dobar naboj , jbg
Srcu draga, boja PLAVA !

kvalitet
Kontakt:

ned jul 17, 2022 11:17 am

ODLAZI UBLEHO!!!
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jul 17, 2022 11:19 am

SirAlexFerguson je napisao/la:
ned jul 17, 2022 8:24 am
Ove izjave Mulalica ruše tim!

Kad shvati sa fakat on kao on nije bitan postavit će se drugačije. Ja do sada vidim da je on samo sebi bitan. Nije mi pokazao do sada da je suprotno, da je Željo na prvom mjestu.

Znao je da nema novca za ozbiljna imena, znao je da dolazi da gura mlađe igrače uz dodatak iskusnijih, da pokuša afirmisati nekog. Šta je on uradio? Ništa dobro!

Nema nikakav plan. Pokušava se istim šablonom godinama, godinama smo prosjek lige. Kao trener koji ima važeće licence za istog smatram da mora ponuditi više ideje i inovativnosti koja će afirmisati ove igrače.
Žao mi je što nismo godinama izbacili igrača.
Ali hajmo realno, je li on kapacitet da usmjeri igrača?
Igrač se ne usmjerava sa “razbij mu zube, polomi ga”
To je neki “dodatak” hajmo reći kada adrenalin poraste.
Igrač se usmjerava kao i cijeli tim detaljnom analizom treninga i odigranih utakmica.
Pitam se da li se koristi moderna tehnologija koja mnogo olakšava trenerski posao? Iskreno ne znam, ali po ovome što gledam mislim da ne.
Nikada pored ovog čovjeka necemo afirmisati mladog igrača.

Imaš Cocu u odbrani koji je čisti kvalitet, ma daj pored njega Drinu nek griješi, evo i Aco je pogriješio kao pionir. Nek Drinu Bilbija uništi, ali to mu je škola. Upravo tad analiziraj, gdje mora da radi, šta mora da popravi. Šta smo mi uradili, Drinu sklonili na klupu.
U sredini imaš Štilu, čovjek podijeli najmanje 5 opasnih pasova, ima šta pokazati mladom igraču.
Beča mnogo trči bez lopte i ima smisla za igru, al to mora tim da isprati. I tu treba analiza, momak može biti ozbiljniji igrač nego je sad.
Subašić nije za onog mjesta i to je to. Ima dribling ali ništa ne dobijamo driblingom. Imao je dva šuta sinoć, jedva do golmana lopta došla. To nije samo njegov problem, vecina igrača ne može ozbiljan šut uputiti sa 25m. Tuga.
Primjer pravog krila je Brazilac. Uz korekcije koje su neminovne čovjek će biti najbolji igrač Želje. Ali mora mu neko pokazati gdje griješi, mora mu kretnje objasniti.
Da ne duljim..

Još bi na kraju rekao jednu stvar za Edisa i njegovo kukanje.
Imao je priliku dovesti ozbiljnijeg igrača od mnogih koje ima i to za mizernu platu, on nije želio.
Tako da mi je ovo kukanje licemjerno.

Navijačima čestitam, uvijek najbolji igrač!
Sa dosta tog se slažem. Odličan post.

Mada ovo oko Beće se ne mogu složiti. Beća me razočarao u mnogo tekmi. Bezvoljan je, nema jačinu i drčnost. On ima fin korak, fin pas jak pas, ali jedu ga u malo jačem presingu, nema jačinu da nekog otrese, da nekom pobjegne. Za onaj pas jučer da ne pričam, pa ono je zicer i ti pogriješiš, čekaš, čekaš i pogriješiš, a situacija lagana, ne može ljepša, na treningu ne bude lakše.
Ali da se razumijemo, da nam je on najveći problem lako bismo mi.

Mi smo slabi i moramo se pomiriti s tim. Mi i dalje mislimo da kao imamo jaku ekipu. Ne znam šta da kažem za to. Ali stvarno. Pretanko.

A za Drinu i Acu si milion odsto upravu ali neće ga Edis skloniti, neće isto kao što se i na forumu opravdava njegovo igranje a čovjek nije ni prije par godina bio igrač za Želju. Pa Drina sa prošlom sezonom do sada bi bio sigurno bolji igrač. Šta od Ace imamo, ništa.

Ma ne vrijedi. Ja sam bio svjestan da smo slabi i da nam ne može argument biti "imamo Štilu, Cocu, vrhunske igrače" ali opet se nerviram i nije mi dobro kad kiksamo tekmu koju trebamo dobiti.

kvalitet
Kontakt:

ned jul 17, 2022 11:26 am

UBLEHO, OVAJ LEOTAR SE MORA POBIJEDITI PA MAKAR I SA 6 JUNIORA U EKIPI!

IDI I NE VRAĆAJ SE!
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned jul 17, 2022 11:39 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned jul 17, 2022 11:19 am
SirAlexFerguson je napisao/la:
ned jul 17, 2022 8:24 am
Ove izjave Mulalica ruše tim!

Kad shvati sa fakat on kao on nije bitan postavit će se drugačije. Ja do sada vidim da je on samo sebi bitan. Nije mi pokazao do sada da je suprotno, da je Željo na prvom mjestu.

Znao je da nema novca za ozbiljna imena, znao je da dolazi da gura mlađe igrače uz dodatak iskusnijih, da pokuša afirmisati nekog. Šta je on uradio? Ništa dobro!

Nema nikakav plan. Pokušava se istim šablonom godinama, godinama smo prosjek lige. Kao trener koji ima važeće licence za istog smatram da mora ponuditi više ideje i inovativnosti koja će afirmisati ove igrače.
Žao mi je što nismo godinama izbacili igrača.
Ali hajmo realno, je li on kapacitet da usmjeri igrača?
Igrač se ne usmjerava sa “razbij mu zube, polomi ga”
To je neki “dodatak” hajmo reći kada adrenalin poraste.
Igrač se usmjerava kao i cijeli tim detaljnom analizom treninga i odigranih utakmica.
Pitam se da li se koristi moderna tehnologija koja mnogo olakšava trenerski posao? Iskreno ne znam, ali po ovome što gledam mislim da ne.
Nikada pored ovog čovjeka necemo afirmisati mladog igrača.

Imaš Cocu u odbrani koji je čisti kvalitet, ma daj pored njega Drinu nek griješi, evo i Aco je pogriješio kao pionir. Nek Drinu Bilbija uništi, ali to mu je škola. Upravo tad analiziraj, gdje mora da radi, šta mora da popravi. Šta smo mi uradili, Drinu sklonili na klupu.
U sredini imaš Štilu, čovjek podijeli najmanje 5 opasnih pasova, ima šta pokazati mladom igraču.
Beča mnogo trči bez lopte i ima smisla za igru, al to mora tim da isprati. I tu treba analiza, momak može biti ozbiljniji igrač nego je sad.
Subašić nije za onog mjesta i to je to. Ima dribling ali ništa ne dobijamo driblingom. Imao je dva šuta sinoć, jedva do golmana lopta došla. To nije samo njegov problem, vecina igrača ne može ozbiljan šut uputiti sa 25m. Tuga.
Primjer pravog krila je Brazilac. Uz korekcije koje su neminovne čovjek će biti najbolji igrač Želje. Ali mora mu neko pokazati gdje griješi, mora mu kretnje objasniti.
Da ne duljim..

Još bi na kraju rekao jednu stvar za Edisa i njegovo kukanje.
Imao je priliku dovesti ozbiljnijeg igrača od mnogih koje ima i to za mizernu platu, on nije želio.
Tako da mi je ovo kukanje licemjerno.

Navijačima čestitam, uvijek najbolji igrač!
Sa dosta tog se slažem. Odličan post.

Mada ovo oko Beće se ne mogu složiti. Beća me razočarao u mnogo tekmi. Bezvoljan je, nema jačinu i drčnost. On ima fin korak, fin pas jak pas, ali jedu ga u malo jačem presingu, nema jačinu da nekog otrese, da nekom pobjegne. Za onaj pas jučer da ne pričam, pa ono je zicer i ti pogriješiš, čekaš, čekaš i pogriješiš, a situacija lagana, ne može ljepša, na treningu ne bude lakše.
Ali da se razumijemo, da nam je on najveći problem lako bismo mi.

Mi smo slabi i moramo se pomiriti s tim. Mi i dalje mislimo da kao imamo jaku ekipu. Ne znam šta da kažem za to. Ali stvarno. Pretanko.

A za Drinu i Acu si milion odsto upravu ali neće ga Edis skloniti, neće isto kao što se i na forumu opravdava njegovo igranje a čovjek nije ni prije par godina bio igrač za Želju. Pa Drina sa prošlom sezonom do sada bi bio sigurno bolji igrač. Šta od Ace imamo, ništa.

Ma ne vrijedi. Ja sam bio svjestan da smo slabi i da nam ne može argument biti "imamo Štilu, Cocu, vrhunske igrače" ali opet se nerviram i nije mi dobro kad kiksamo tekmu koju trebamo dobiti.
Ma sigurno da ima nedostataka Beca ali moze se raditi s njim, ima talenta. Utrcava, otvara se to hocu da gledam.
Stvarno koliko god mi ljuti bili ima ova ekipa šlifa uz dobrog trenera, ubjedjen sam da smo bolji nego sto mislimo.
Spomenuo je neko Karacica, evo na prvu, slazem se. A iz prve ruke imam informacije od igraca kojeg je trenirao da je odlican trener.
Na kraju dana treba naci covjeka koji bi ostao bar 2-3 sezone ali covjeka koji ima neku viziju, koji zna sta hoce…
Sto neko rece mi smo najveci klub u ligi i regionalno jedan od najvecih klubova, treba se znati ponasati u rangu s tim. Moramo ljestvicu dignuti malo vise, ZELJO I MANIJACI zasluzuju vise!
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Leon_Professional
Kontakt:

ned jul 17, 2022 11:43 am

Mene interesuje jel mi nemamo pare za boljeg napadača od igrača iz 1.lige Federacije, od Dženisa koji nije napadač, od Vučenovića koji je zabio 5 golova u karijeri? Ili su ovo isključivo Edisove odluke?

Pa mi evo drugu sezonu se naprijed patimo jer nema ko zabiti. Prošle godine smo imali jaku odbranu, zategnutu i sigurno bi imali još više bodova sa pravim napadačem. A jučer bi sigurno uzeli Leotar.

Do kog je?

@Sir, ma srozavamo mi taj ugled, bojim se da ništa neće ostati od nas.

1921.ba
Kontakt:

ned jul 17, 2022 12:04 pm

phpBB [video]
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned jul 17, 2022 12:07 pm

Prva stvar, skupi i traže pare na ruke, normalno da od toga nema ništa. Druga stvar su igrači koje bi možda i mogli priuštiti ali oni čekaju inostrani angažman i do zadnjeg trenutka će odugovlačiti i čekati transfer u neku zemlju gdje sebi mogu obezbijediti egzistenciju. To nama ne paše, ne možemo čekati igrača mjesec i onda on zadnji dan kaže e neću ja, hoću još čekati ako nešto bude za vani. A onda treće je očigledno naša realnost, barem trenutno, Haračić i Beganović.

Možda bi i bio neki napadač dobar, ali ... tako je kako je.

Što se tiče utakmica, maksimalno ću izbjegavati da komentarišem. Kvaliteta ima definitivno, da se neke sitnice koriguju, par igrača preseli na klupu i sa normalnim trenerom garantujem borba za evropu glat. Ali za evropu moraš j tri tačke Leotara pobijediti a očigledno da Edis to nije u stanju.
Fear of the Maniacs!

cala
Kontakt:

ned jul 17, 2022 12:09 pm

Uh brate al je ono sinoc bilo lose. Na tribinama savrsenstvo, na terenu teski ocaj... Nisam pretjerano razocaran jer znam da je ovo ekipa od polovnjaka, stanje u klubu ne dozvoljava previse i to mi je okej, razumiljivo. Ono sto mi nije razumljivo je Edis i njegovo ponasanje. On nema taktike, on samo zna hajcat igrace i zato dobro prolazi u derbijima a ono zalijetanje na sudije i skakanje pored aut linije na svaki sudijski zvizduk je za zatvora. Uopste ne smatram da nas je sudija zakinuo za pobjedu, jednostavno smo bili losi i to je to.

djoxxx1921
Kontakt:

ned jul 17, 2022 12:10 pm

Neko je komentarisao da Pekic hoda po terenu i glumi radnika na odrzavanju. Jel namjerno bacate kosku ili? 2-3 covjeka u onim uniformama su uredjivali teren, i poslije zagrijavanja i na poluvremenu. Sad ne znam koja je firma u pitanju

svraka
Kontakt:

ned jul 17, 2022 12:23 pm

Ideja i akcija Manijaka za 10!
Forza 1921!

Oda majstore!

rodrigo87
Kontakt:

ned jul 17, 2022 12:28 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
ned jul 17, 2022 12:54 am
Senad1921 je napisao/la:
ned jul 17, 2022 12:42 am
Sky1 je napisao/la:
ned jul 17, 2022 12:38 am

Prijateljuizvini. Ne možeš nikako reći da nema veze s Amarom. Lik je planski i sistematski rušio klub, zamalo nas ugasio, eto nekako smo preživjeli u decembru ćemo i definitivno saznati istinu o buducnosti našega kluba. Samo je jedan krivac i to je Amar. Trenutni ljudi u klubu se bore i što je najbitnije imaju iskrene namjere prema klubu, fali im upravo neko kako Misimović da ih povede pogura s novcem. Sjećam se kad je došla tadašnja Uprava kako su se stvari munjevito počele odvijati nabolje za naš klub, e to nam fali trenutno, jer je vremena sve manje.

Prijatelju, prihvatam izvinjenje.
Grijesis, al to je duga tema, a opet ce brisati postove ako pocnem pisati. Amar nije kriv ni za dolazak, ni za sadasnje stanje. I amara i Edisa su vratili jedni te isti ljudi, a mi isti sutimo o tome i pravimo se Englezi...
Amara su doveli, jest, došla Uprava na čelu sa Amarom pa ga dovelo na klupu. Zamisli koliko su samo bili sposobni da dovedu takvo trenersko ime u roku odmah.

Čuj ti njega duga tema i nemoj da počnem pisati hahahaha

Piši češće!
Jesi bio na tekmi?

Trenutno korisnika/ca: gavran, Google [Bot], santakuruz i 35 gostiju.

Prijava