ned feb 06, 2022 6:21 pm
Ja stvarno ne znam gdje mi živimo, pa u tom svijetu relevantnim uzimamo mišljenja ljudi koji su godinama u penziji, ništa ne rade, ne prate dešavnja, ne prate trendove, niti u sportu niti u životu. Uz dužno poštovanje ali Zdenko Jelić, Nenad Starovlah, ili ranije neki drugi da ih ne spominjem jesu naši, bezrezervno, ali iskreno šta oni trenutno znaju? Pripadam generaciji 55+, u ozbiljnom internacionalnom poslu sam skoro 30 godina, i ne mogu više da stignem pratiti trendove, dešavanja, poslovne strategije, i sve što donosi nauka i tehnologija 21 vjeka. Sve to ne zaobilazi niti sport, naprotiv, kao jedan od najjačih poslovnih sektora, u fokusu je mnogih mladih, sposobnih bogatih ljudi iz svijeta businessa, i tu su snimaju, prate, kreiraju strategije i načine da kroz sport svoje investicije učine još većim svoje profite dignu n viši nivo. Uključuju nauku, kako u upravljanje, tako i u treninge, i mi bi sada konsultovali Zdenka i Nešu koji imaju po sedam ili osam banki. Dajte ba. Vidjeli ste danas Odobašića. Nastup, priča, profesionalnost, vlada informacijama, dozira ih ovim nazovi novinarima...takvi nam trebaju, mladi ambiciozni, ne boje se izazova, hoće rezultate, ne vole da gube. Spremni su i dalje da uče, napreduju...sigurno je da i griješe, ali ne gube samopouzdanje zbog toga, otresu glavom i idu dalje.
Tako je i sa trenerskom strukom. Ovdje polemišemo o Edisu za ili protiv, a niko ne spominje da nam je ukupno stručni štab sa Čičom, Omerom, katastrofalan. I uvijek je bio. Mjesto za uhljebljavanje jarana sa kojima smo nekad djelili svlačionicu, a ne mjesto gdje treba da dođu mladi školovani treneri, koji se grade, uče žele da se dokažu, imaju ambiciju za više.
Isto je i sa omladniskom školom. Truba treneri, uz truba organizaciju doveli su nas tu gdje jesmo, i gdje igrači slabo napreduju, i ne proizvodimo skoro ništa za prvu ekipu.
Uz borbu za investitora, moramo biti svjesni da i novac nama u ovakvoj organizaciji ništa ne garantuje. Mi trenutno nemamo viziju, ideju, strategiju, i nisam siguran da ćemoje i sa ulaskom kapitala i investitora imati. To je naš najveći izazov.
Zato sam stava, da niko od onih koji su prošli kroz klub ni u operativnom ili upravljačkom dijelu ne treba da se vraća, i nema mjesta za njega. Dajmo mladim i ambicioznim da preuzmu igru, a svjedok sam, bez obzira na veliki broj odlazaka mladih tu još uvijek ima znanja, talenta, energije i želje da se napravi nešto.
Ostavimo ono što je bilo iza nas i hrabro naprijed. Ko treba da odgovara, neka odgovara, ko je kršio zakon, neka bude procesuiran. Stavimo već jednom tačku, i hajmo jako i hrabro naprijed. To je jedina ispravna o razumna opcija, sve ostalo nas vodi....nigdje...
Samo 5% i ni stolice više!!!!