Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

MiroslavKruzik
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 26, 2021 3:21 am

Manipulator je napisao/la:
ned dec 26, 2021 1:00 am
Dzezva pravi spin majstor. Reci ba otvoreno..
Znaci ako nije zelio raditi sa Misketom, automatski je izdajnik, picka, i prestaje biti legenda kluba. Isto se zamjeralo i Amaru, jer su bas odbili rad i sa Farukom i Senadom. Gdje ces ba odbiti..
Papac je bio SD svega tri mjeseca, Mario Stanic nikada nije potpisao isti ugovor nego je preko agencije nudio i ubacao igrace u Zelju, od kojih su 90% bili totalni promasaji.

Nema njega sta ko zakivati u zvijezde, sam je svojim radom dosao do legende. Niko ga nije prozvao..
A Mesa kao i Amar ce ostati legende kluba, jer su napravili vrhunske rezultate sa Zeljom.
Nema ba, ne mozete vi bez Misketa, on je Vama rak rana... I da, odvedi ba jarana Amara na grah, počasti ga za novogodišnje praznike, dok je još u Sarajevu.

Dzezvar
Kontakt:

ned dec 26, 2021 7:51 am

Fićo je napisao/la:
sub dec 25, 2021 10:43 pm
ANamelessGhoul je napisao/la:
sub dec 25, 2021 10:38 pm
Pljuvanje Mese na Zeljinom forumu. Jel realno sta citam
Šta ćeš, Mehmed nije prihvatio posao dan prije utakmice, nije prihvatio ponudu kada se nije znalo ni hoćemo li početi sezonu, nije prihvatio ponudu dok je bio selektor pred najvažnije utakmice u historiji reprezentacije, kriv je što je tražio novac za pojačanja (koja su tad po njegovom mišljenju bila neophodna za iskorak) što se kasnije ispostavilo tačnim. Još u svoje klubove dovodi igrače iz Srbije a ne iz Želje kako bi nam pomogao. Stvarno je bezobrazan uz to on ti nije prava legenda već je tkzv. legenda :zid:
Fico prije par stranica si rekao kako postujes moje misljenje i stav.
Ovaj tvoj post to ne oslikava.
Ne vidim sta je problem ako neko ima stav i misljenje drugaciji od tvog ili bilo koga na forumu.
Ovo kao satro podjebavanje samo govori o vama samim.Mogu ja pisati i na ovom tvom fonu,odnosno podjebavati....nikakav problem nisi prvi koji je pokusao tako nesto.
O Mesi znam dosta toga.A da bih ti dokazao spomenut cu samo jedno ime,Dudo.
Valjda ti bude ipak nesto jasnije.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

positive
Kontakt:

ned dec 26, 2021 8:10 am

Koliko beskorisnih tema jarane... I koliko budala koji idalje žele spomenuti Amara "po dobrom"...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

hajmo rajice prljave stolice

Glas Razuma
Kontakt:

ned dec 26, 2021 9:06 am

Amar Osim se je ispisao iz reda legendi onog trenutka kada je odlucio da bude krvnik FK Zeljeznicara. Niko ga na to nije tjerao, odnosno sve je uradio svjesno, bez prisile, sa predumisljajem, te naposljetku ljudski se nadati da nije bio pjan. Opstanak Zeljeznicara nikada u njegovoj historiji nije bio upitniji, a za to se upravo moramo zahvaliti Amaru Kamataru. Cak ni 1993. godine, uz tek formiran FK Zeljeznicar Srpsko Sarajevo, zapaljen stadion i mine na terenu Grbavice, opstanak kluba nije bio ovako neizvjestan. Za to se mozemo zahvaliti upravo Amaru Kamataru, a ne smijemo zaboraviti ni njegove obozavatelje koji ga jos i danas smatraju "legendom". Obraz takvih ljudi nije nikada morao biti kupljen, jer takvi nemaju ni obraza, ni identiteta, a kamo li tragova ljubavi prema Zeljeznicaru. Takvi su stetocine i njihova jedina smisao bivstvovanja je da obitavaju kao stetocine, pa covjek namah shvati ko su im legende.

Evo jos takvih legendi na video ispod.

phpBB [video]
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:30 am

Lutvin gazda je bio ikona, barem meni, dok se nije okruzio lopovima, otvorio sampanjac za kojekakvim konobarima i olosima, i skoro pa ugasio klub...

Prema tome, nek sada otvori sampanjac i zabije ga sebi u guzicu...

Kada i ako dodje Eldin, udariti mu taraba za sva vremena i nek Zelju gleda iz Tuborga, sa svojim pusi.kurcima...

J tri tacke njega....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:40 am

Dzezvar je napisao/la:
ned dec 26, 2021 7:51 am
Fićo je napisao/la:
sub dec 25, 2021 10:43 pm
ANamelessGhoul je napisao/la:
sub dec 25, 2021 10:38 pm
Pljuvanje Mese na Zeljinom forumu. Jel realno sta citam
Šta ćeš, Mehmed nije prihvatio posao dan prije utakmice, nije prihvatio ponudu kada se nije znalo ni hoćemo li početi sezonu, nije prihvatio ponudu dok je bio selektor pred najvažnije utakmice u historiji reprezentacije, kriv je što je tražio novac za pojačanja (koja su tad po njegovom mišljenju bila neophodna za iskorak) što se kasnije ispostavilo tačnim. Još u svoje klubove dovodi igrače iz Srbije a ne iz Želje kako bi nam pomogao. Stvarno je bezobrazan uz to on ti nije prava legenda već je tkzv. legenda :zid:
Fico prije par stranica si rekao kako postujes moje misljenje i stav.
Ovaj tvoj post to ne oslikava.
Ne vidim sta je problem ako neko ima stav i misljenje drugaciji od tvog ili bilo koga na forumu.
Ovo kao satro podjebavanje samo govori o vama samim.Mogu ja pisati i na ovom tvom fonu,odnosno podjebavati....nikakav problem nisi prvi koji je pokusao tako nesto.
O Mesi znam dosta toga.A da bih ti dokazao spomenut cu samo jedno ime,Dudo.
Valjda ti bude ipak nesto jasnije.
Kaži mi samo jel' istina ono što sam napisao? Da li se ispostavilo da su trebala pojačanja kad smo ispušili titulu? Da li bi on manje fulao sa igračima od Papca i Nikolića? Ovo oko igrača iz Srbije nema veze, jer u većim klubovima čak i 2. Francuske lige nema tih mogućnosti da se plaćaju neka ogromna obeštećenja a znamo kako mi zacijenimo igrača pa sebi napravimo problem jer on hoće da ide a nas ponuda ne zadovoljava. Uostalom sve i jedan bi prije izabrao Partizan, Vejle, Udinese, Konyu prije Parisa ili Grenobla.
Pred utakmice baraža, naša delegacija šalje ponudu da Mehmed preuzme ekipu, ostanemo bez trenera u pola sezone šaljemo ponudu da preuzme ekipu? Malo neozbiljno možda s obzirom da znam sigurno da se ne bi prihvatio posla u sred sezone (barem kod nas). Da mu je nuđeno više puta jest, što nije prihvatio to je do njega. I opet ima ponudu kad sve bude ok na njemu je da prihvati ili ne. Ne mogu se složiti sa tobom da je on tzv. legenda. Svi su na neki način legende, neko manja, neko veća. Bilo igračka ili trenerska. Samo što su maske pale pa smo vidjeli ko je kakva legenda koja želi dobro klubu ili ne želi. A niko ne može osporiti ničiji doprinos za klub i od prije i od rata pa ovamo ni Senadov, ni Amarov, ni Farukov, ni Žujin, ni Gredićev, ni Kozarićev i tako dalje. Svako će imati to nešto po čemu ćemo se sjećati davnih vremena Željine slavne prošlosti. Ostalo ok, možda sam te uvrijedio sa ovim gore ali ne slažem se da se tek tako lako nekome zbog gluposti faktički može dati tzv. legende i smatram da to nije uredu.

Ovdje završavam raspravu, da si živ i zdrav i da se ponovo zajedno radujemo uspjesima.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:43 am

Durgo je napisao/la:
Lutvin gazda je bio ikona, barem meni, dok se nije okruzio lopovima, otvorio sampanjac za kojekakvim konobarima i olosima, i skoro pa ugasio klub...

Kada i ako dodje Eldin, udariti mu taraba za sva vremena i nek Zelju gleda iz Tuborga, sa svojim pusi.kurcima...

J tri tacke njega....
Amar kao trener sasvim ok. Amar kao osoba dno dna.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:48 am

Imamo neki procenat od Višćinog transfera u Trabzon? Pomoćni trener Basaksehira je izjavio da je posao skoro pa završen ostale su neke sitnice.
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:55 am

Fićo je napisao/la:
Imamo neki procenat od Višćinog transfera u Trabzon? Pomoćni trener Basaksehira je izjavio da je posao skoro pa završen ostale su neke sitnice.
1%.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:56 am

Fićo je napisao/la:
Durgo je napisao/la:

J tri tacke njega....
Amar nije htio da bude "samo" trener.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

santakuruz
Kontakt:

ned dec 26, 2021 10:59 am

adi172 je napisao/la:
santakuruz je napisao/la:
sub dec 25, 2021 7:42 pm
adi172 je napisao/la: Ko govori o privatnicima, EP telekomi lutrije Kladare bingo Mercatori logosofti Telemach kiseljak opštine banke ,ko od ovih ne može dati 120 milja godišnje . Ne razgule da ih zarade a imaju. Treba ti sposoban frajer da ih prevari . A stvar je jednostavna : trebaju nam pare, ne možeš ih naći , što si dolazio. A ako je tačna tvrdnja da Želju koji je u totalnom rasulu, gdje se ne zna ni ko pije ni ko placa niko neće dati pare , onda nam ne treba niko , možemo i mi voditi klub preko foruma opet ide gašenje
Druze, da bi ti neko dao pare moras imati stabilan projekat, transparentno vodjenje kluba, zakonsko poslovanje, moras nesto nuditi zauzvrat, sponzori moraju znati kako je taj novac utrosen. Ne mozes reci: evo mi smo u rasulu zbog raznih malverzacija, muljanja, zbog sumnjivih ljudi oko kluba koji se jos uvijek tu vrte, talili se transferi, izvlacio se kes ali dajte nam sad pare da mi malo stanemo na noge. Naravno po svim tim firmama, institucijama sjede levati koji jedva cekaju da im dodje neko takav da ih kako sam kazes "prevari". Nema vise para "na guz.ve" osim ako nisi politicki projekat. Napravi sistem, postavi ljude koji su profesionalci i koji imaju licni integritet, pokazi poduzetnost, ozbiljnost u radu i tek onda mozes ocekivati i sponzorstva i ulaganja. Vidjeli smo da moze a isto tako smo vidjeli i kako ne treba raditi.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Znači Edison će da ponudi sve ovo što ti napisa .
Ne razumijem.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned dec 26, 2021 11:08 am

storm_raider je napisao/la:
ned dec 26, 2021 10:55 am
Fićo je napisao/la:
1%.
Fino, s obzirom da se spominje cifra transfera oko 4 miliona eura sasvim ok.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

ned dec 26, 2021 11:10 am

storm_raider je napisao/la:
ned dec 26, 2021 10:56 am
Fićo je napisao/la:
Durgo je napisao/la:

J tri tacke njega....
Amar nije htio da bude "samo" trener.
To kažem, kao trener pa čak i sportski direktor sasvim ok. Ali kao osoba sa svojim egom sasvim nešto drugo. To je pokazao svojim postupcima.
Fear of the Maniacs!

blueboy
Kontakt:

ned dec 26, 2021 12:31 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned dec 26, 2021 12:03 am
blueboy je napisao/la:
sub dec 25, 2021 10:04 pm
Dzezvar je napisao/la:
sub dec 25, 2021 7:55 pm

A ko je rekao da je tomo legenda?
Sva priča ti ide u tom smjeru, da je Meša nebitan, a Tomo spasitelj. A stvarnost je da je Meša proveo u Želji deceniju igračke karijere, a Tomo je jedan prolaznik koji je igrom slučaja bio tu šest mjeseci, i da je iole normalnija situacija u klubu po trenerskom znanju bi mogao biti eventualno pomoćnik nekom solidnom treneru.
Ne citate dobro.
Pocelo se pljuvati po tomi cim je pocela prica da ide u Borac.
To po meni izvinut ces nije u redu upravo iz razloga koje sam navodioo.
Mesu sam uzeo kao primjer jer mu se nudilo isto sto i tomi ali je nasao neki glupi izgovor.
Kao i uvijel do sada kada mu se nudilo da pomogne klubu jos od vremena Faruka Telibecirevica pa sve do sada.
Nudilo mu se da bude i sportski direktor pa je hladno odbio,pa je jedno vrijeme to bio sasa papac i Mario Stanic......
Valjda ako volis klub priteknes mu u pomoc ako te neko iz kluba zove a ne ko kakva picka se izvlacih jeftinim izgovorima.
Istu sam stvar izmedju niza ostalih zamjerao i amaru.
Pojedinci su meau poceli okivati u zvijezde onog trenutka kada se po portalima pojavio ne provjeren info da je on kao ocestvovao u realizaciji price sa omerovim malim iz amerike.
Skloni smo dizanjem pojedinaca u nebesa a onda su nam poslije toga padovi izrazito bolni,direkt na supak.....
Zakljucak je ne treba pljuvati po tomi jer se prihvatio posla kada to niko nije htio,a ne ni dozati pojedince i radi neprvjerenih info sa portala,jer istina je nesto drugacija.
Čitam odlično, i kad treba čitati redom i kad treba čitati između redova.

Ova zadnja rečenica je takav spin koji se provlači evo već šest mjeseci, kao došao kad niko nije htio. Kao nudio se posao stotinama trenera, a jedini Ivković prihvatio. Ima dosta ljudi koji bi se također prihvatili posla da im je ponuđeno. Eh sad druga stvar je njihova kompetencija za šefa stručnog štaba Želje, ma u kakvom stanju klub bio. Takvu kompetenciju sigurno nije imao ni Ivković, ali eto "jedini je htio raditi".

blueheart
Kontakt:

ned dec 26, 2021 12:55 pm

mi smo izgleda polucali po savovima gdje smo god stigli...na terenu, medju navijacima, u samom klubu i administraciji... ko bh politika, krivaca na sve strane a niko da odgovara za svoja djela... ako ikad dodje investitor.... on ce imati veeliki teret na svojim plecima. Bice jako tesko udovoljiti podjeljenim navijacima...
DRZAVA ZELJO

AdmirA
Kontakt:

ned dec 26, 2021 1:00 pm

Klub se raspada mi o amaru...

Manipulator

ned dec 26, 2021 1:32 pm

AdmirA je napisao/la:
ned dec 26, 2021 1:00 pm
Klub se raspada mi o amaru...
Tacnije o Mehmedu Bazdarevicu. Amar je spomenut kao sinonim za njega, jer su za neke to isti ljudi.
Prestali su biti legende jer su odbili preuzeti klupu, pa su morali angazovati GOSPODU Krcmarevica,Peetrovica i na kraju Ivkovica.

Manipulator

ned dec 26, 2021 1:41 pm

Sky1 je napisao/la:
ned dec 26, 2021 1:32 am
Pozdrav ljudi, već duže vrijeme pratim forum i odlučih da Vam sa pridružim, prije svega želim da Vas sve lijepo pozdravim. Tu sam isključivo radi Želje, a nikako radi pojedinaca ili interesnih grupa, nisam ničiji bot. Vidim, pojavljuju se ponovo Amarovi pusikurci, a to bi mogao biti dobar znak, da će nas sunce uskoro ogrijati. Kontaju odlasci, raspad sistema, pa da iskoriste još koji dan i ponovo raspale priču o prodaji pomocnog. Samo da pitam ovog @Manipulator, koji si? Pesto, Dzindo, Haracic, Čulic...
Nadji mi post o prodaji pomocnog, da sam pohvalio rad ljudi sa Amarom.
Amar je nas najtrofejniji trener koliko god vi svi lajali iza trofeja ide ime Amar Osim. Vrijedjanjem njegovih roditelja, njega, kucnog ljubimca njegov uspjeh sa Zeljom to nece umanjiti. Njegova jedina mana su te neke pare koje je navodno posudio i to sto je sa sobom vodio vecinom neznalice i neradnike.
Ah da i odbio je rad sa Misimovicem i to je stvar koja mu se najvise zamjera, a to sto je svojim radom u dva navrata doveo klub do gasenja nije ni bitno.
Ali gdje ces odbiti Senada.. a u njegovim mandatim dosta vas ste bili dio kluba dok je Amar Osim vladao

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned dec 26, 2021 1:46 pm

**** te Amar najveci krvnik,lopov,mazohista,bandit,konj i varalica na svijetu

ANamelessGhoul
Kontakt:

ned dec 26, 2021 1:52 pm

Dzenaza nam je kako god

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], South i 49 gostiju.

Prijava