Jel ono danas prijateljska? Volio bih da Tomo proba neke igrace koji bi mogli igrati u nastavku sezone i mozda neku novu formaciju. Sa ovim dosad nismo nikog bas nesto nadigrali, bilo je faza gdje smo dominirali ali to je vecinom bilo poneseno atmosferom na stadionu. Takticki lose i jalovo.
Svjestan sam da imamo ogranicene igrace, da smo kvalitetom negdje u sredini, ali ne treba zaboraviti u kojoj ligi igramo. Sve je to manje-vise u pet deka, svako moze svakog dobiti i od svakog izgubiti. Sad nam slijedi tezi raspored i lako se moze desiti da dodjemo na dno tabele.
Mislim Da nam trenutna formacija nikako ne lezi jer nemamo nijedno pravo krilo u ekipi, ili bar ne dovoljno kvalitetno za prve postave (Gasal, Zdunic, Hrelja, Stjepanovic). Zato bih volio da se proba nesto novo, recimo 343 formaciju. Slicna onoj koju Tuchel u Chelseaju igra dosta uspjesno. Mislim da bi nasim igracima ova formacija bolje pasala od trenutne kad bi je uigrali.
Ovako nesto. Mislim da bi Beća bio pravo iznenadjenje na ovoj poziciji i uvjeren sam da je moze korektno odraditi. Gori od Ante tesko da moze biti, a i Anti bi ova formacija bolje lezala jer je prema naprijed konkretniji a nazad bi imao nekog da ga pokrije. S druge strane Malic je pokazao da je stabilan i da moze puno trcati te da ima dobar ubacaj.
Kod stopera je situacija malo tanka sto se sirine tice jer ih imamo samo 4, ali 4 podjednaka i steta je da Drina grije klupu a Jahic ni sanse ne moze dobiti. Jahica svi hvale koji su bili na treninzima. Moramo mu dati sansu. Od Kosoric u buducnosti nemamo nikakve koristi, iako je solidno odigrao ove 3 utakmice.
U veznom redu imamo sirinu. Na slici su neke moje zelje, s tim da treba uzeti u obzir da Beca, Bojo, Bekric mogu igrati na pozicijama srednjih/def. veznjaka, dok Gasal, Hrelja, Zdunic, Stjepanovic i Zec mogu uci u rotaciju na pozicijama of. veznjaka uz Muleta i Subasica. Kao sto rekoh, krila nemamo i mislim da bi ovo vise odgovaralo Mujezinovicu i Subasicu nego kad igraju uz aut liniju.
U napadu nema puno dilema. Juricic prva opcija, Zdunic i Zec mogu uskociti ako zatreba.
Sent from my iPhone using Tapatalk